Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за домашна с-ма.

Featured Replies

Харесал съм си едни колони и един усилвател. Искам да ми кажете мнение за тях и дали ще свирят добре от 5.1 звукова карта на лаптоп Acer Aspire 5542.

http://www.aval-bg.com/car-audio/pioneer/subuferi/pioneer-ts-w304r

С тази кутия. http://www.aval-bg.com/car-audio/pioneer/subuferi/skosen-subufer-boks-pioneer-za-12

И с този усилвател. http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=28&products_id=538

Или да си взема 2 Pioneer TS-304R и да си направя кутията сам.

Знам, че няма да мога да използвам пълната мощност на говорителите но по-мощен усилвател не мога да намеря.

Баса е за кола, за домашни условия за тези пари вероятно ще намериш нещо по - качествено. Не разбирам много от музика за това няма да говоря празни приказки. :)

П.П. Попитай holler_pz със сигурност ще ти даде добър съвет за това което търсиш. :P

Не, няма да свирят добре това е бас за кола, не е добър за домашна употреба.

Thunder :no-no: този усилвател е добър само и единствено в изгарянето на говорители, не защото е мощен а защото е некачествен.

Бих казал че ще свири доста ужасно, и при изкривяването на звука от усилвателя може да изгори говорителя.

Всичко ще зависи от усилвателя а не от лаптопа.

Не е точно така и източника на сигнал също има значение, в случеят лаптопа.
  • Автор

А някой може ли да даде добър усилвател със същата мощност или по голяма за около 300лв ? И хубави колони.

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

Харесал съм си едни колони и един усилвател. Искам да ми кажете мнение за тях и дали ще свирят добре от 5.1 звукова карта на лаптоп Acer Aspire 5542.

http://www.aval-bg.c...ioneer-ts-w304r

С тази кутия. http://www.aval-bg.c...s-pioneer-za-12

И с този усилвател. http://www.thunder.b...products_id=538

Или да си взема 2 Pioneer TS-304R и да си направя кутията сам.

Знам, че няма да мога да използвам пълната мощност на говорителите но по-мощен усилвател не мога да намеря.

Разгледай всички теми в този подфорум. Това, което си набелязал, въобще не ти препоръчвам да го купуваш.Още повече: за толкова пари, колкото струва този усилвател/китайско чудо/ ще си вземеш много приличен усилвател втора ръка и ще ти е драго да си го слушаш. А за колоните: събери още малко парички и едни двулентови втора ръка ще те устроят напълно.

Ти ще си избереш, а ние само ще ти дадем мнение.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Избрал си стерео усилвател предназначен за две,двулентови или трилентови колони.В същото време си избрал бас говорител и кутия предназначена за субуфър на кола.

• Автор

Е това, че е за кола какво пречи да свири у нас ? Намирам усилватели 2х 60w за 800лв ?!?!? Моля ви дайте качествен у силен усилвател да не е по слаб от този който съм посочил. 2ра рака не искам да си вземам нито колони нито усилвател защото не разбирам много а и един бог знае как са били използвани.

Е това, че е за кола какво пречи да свири у нас ?

Няма да пречи да си свири,но самия говорител е направен да възпроизвежда по добре ниските честоти(баса),а средни и високи честоти по слабо.
  • Автор

Ами по принцип аз се кефя на басса :D Ако сложа 2 такива колони в една кутия и ако сложа пищялки няма ли да стане ?

• Автор

Aко ви трябва стерео, ето ви няколко идеи:

Kenwood KA-770D

Sony STR-DE185

Technics SU-X955

А някой по мощен усилвател който да може да захрани 2 от горепосочените колони ? 200w (RMS) + ?

Няма смисъл да мъчиш такива усилватели с подобна бъркотия и то на 4ома,ще ги повредиш.Вземи си едни компютърни колони 2.1 с якия суб си гледай кефа.След време като разбереш истината за качествения звук пиши пак и ще получиш съвет за нещо стойностно.

• Автор

Няма смисъл да мъчиш такива усилватели с подобна бъркотия и то на 4ома,ще ги повредиш.Вземи си едни компютърни колони 2.1 с якия суб си гледай кефа.След време като разбереш истината за качествения звук пиши пак и ще получиш съвет за нещо стойностно.

И какво ще им се кефя на 2.1 ??? Усилвателя който съм посочил аз го дават за 8,6 и 4 ома.

Аз сега има уредба х2 по 100w но не ми стигат разбираш ли ме. Искам да си взема Logitech z-5500 но вече от никъде не може да се намери нова а доверие на втора рака нямам.

Говорителят е предназначен за автомобил, кутията - също. Виж тук: http://www.kaldata.c...мобил-не-става/

Усилвателят.... няма да го коментирам, само ще кажа възможно по-далеч от Тъндър.

За тези пари, зз лично бих се ориентирал към усилвател/ресиивър "втора ръка".

Помисли към какво ще свързваш техниката и какво точно ще слушаш - музика, филми?

Бюджетът какъв е. Щом харесваш ниската честота, имай в предвид, че не се изисква

само мощност и децибели, а и добро разположение на тялото от акустична гледна точка.

• Автор

Говорителят е предназначен за автомобил, кутията - също. Виж тук: http://www.kaldata.c...мобил-не-става/

Усилвателят.... няма да го коментирам, само ще кажа възможно по-далеч от Тъндър.

За тези пари, зз лично бих се ориентирал към усилвател/ресиивър "втора ръка".

Помисли към какво ще свързваш техниката и какво точно ще слушаш - музика, филми?

Бюджетът какъв е. Щом харесваш ниската честота, имай в предвид, че не се изисква

само мощност и децибели, а и добро разположение на тялото от акустична гледна точка.

Ами предимно за музика ще ги ползвам. И пак не мога да разбера какъв е проблема, че е за кола.

Ами предимно за музика ще ги ползвам. И пак не мога да разбера какъв е проблема, че е за кола.

Ще го кажа малко образно - събовете за кола само горят ток и превръщат безценния сигнал от усилвателя в температура /не искаш да слушащ печка нали?/ За нискочестотен диапазон, линейност и качество просто не може да става и дума при тези говарители. Посочените характеристики /които в 90% от случаите липсват/ на драйверите не са достатъчни за каквито и да било тъпи сметки за изработването на ОТ с тях. Това си мисля, че е огромен проблем!
  • Автор

Ебаси хората дето сте... Само и разбивате мечтите :D Ще дадете ли хубави колони и хубав усилвател като за мен? Ако някой има хубав Logitech z-5500 или е видял да се продава да драсне тука.

Ебаси хората дето сте... Само и разбивате мечтите :D Ще дадете ли хубави колони и хубав усилвател като за мен? Ако някой има хубав Logitech z-5500 или е видял да се продава да драсне тука.

Като за мене мога да ти посоча, но за тебе не знам. Ако вземаш добра заплата нямаш проблем! Намери си истински хубави ОТ препоръчвам произведени в Обединеното кралство и тогава и с 20 вата усилвател ще си много щастлив.
  • Автор

Ще ми препоръчате ли мощен домашен усилвател 2х200+ W (RMS)

Ще ми препоръчате ли мощен домашен усилвател 2х200+ W (RMS)

За какво ти е това нещо и какво ще озвучаваш? Какви колони ще ползваш? Дай някакво инфо или направо ползвай "чичкото" за помощ!

За какво ти е това нещо и какво ще озвучаваш? Какви колони ще ползваш? Дай някакво инфо или направо ползвай "чичкото" за помощ!

Нали го видя с първият му пост за какво говори.Чула жабата че подковават коня , та и тя вдигнала крак!

Някой запазен ресивър Pioneer SX-1980, намират се в ebay, ама после трябва да скачаш на нещо от рода на tad-2401 тонколони.

Някой запазен ресивър Pioneer SX-1980, намират се в ebay, ама после трябва да скачаш на нещо от рода на tad-2401 тонколони.

Да му ги постна, та да види момчето. Я ги намери из интернет, я не!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.