Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новия данък за лихвите от депозитите.

Featured Replies

Само че, банката не е като буркан в мазето, в който каквото пъхнеш да го извадиш същото

Самата банка събира пари в депозитите, а след това раздава тези същите пари , които е взела от депозитите с лихва на инвеститорите за да правят нещо с тях.

Тези пари, от депозитите не са мъртви - с тях банката оперира.

Парите умират само когато са в бурканите и под дюшеците в къщите на хората.

Но когато самата банка реши да постави голяма лихва за кредитите - никой не си взема кредит от нея, съответно и не прави нищо, не инвестира и всичко замира, а парите си седят в банката все едно са в дюшека на дядо ми.

Тъй че вместо да се измислят данъци, можеше да се помисли за намаляване на лихвите по кредите за да могат хората с идеи за производство и търговия да се развият.....

Бъди спокоен, за по-малко от година съм теглил 4 пъти от по няколко стотин лева, за да си платя два пъти тока, да отида на почивка и да направя още един неотложен разход :) Така, че и при 15-18 процента лихва Няма къде да ида и тегля. И знаеш ли защо? Защото работодателят ми разполага с моите пари. Аз от него лихва не вземам, а той ми е "опростил" половината заплати заради давност и смяна името на фирмата :) Виждаш ли, намират начини да крадат. не казвам да се развиват, защото те реално крадат и крият под дюшците си, но не тук, в България, а някъде в чужбина. Скоро ми взеха и полагаемата ми се отпуска, като на всичко отгоре ме накараха и да им дам 6 дена за август, тоест неплатен отпуск. Откак работя за тоя работодател ( от 1999 година), ми е взел 40 дена платен отпуск при смяна на фирми и две заплати. Всичко това поради давност. И още ще взема, знам го. Тоя път наред е тайно орязване на заплатите с минала дата. Така, че бизнесменът запълва дупки всякакви, а тая сутрин рано рано ни изненада и с един нов автомобил, още с найлоните. Мислех си аз да му открадна чистачките, че същите като на новата мни Фиеста, ама камерите ме гледаха. Нищо, ще го издебна някой ден, че чистачките ми вече са за смяна :P

• Отговори 119
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Стани, това е просто словесна врътка. Всъщност нямат право да облагат спестяванията на хората. Това което получаваме като лихва върху спестяванията, няма как да се тълкува като печалба след като не надвишава инфлационният индекс. Де факто парите растат като цифра, но покупателната способност на влога като цяло намалява...Така че, след като печалбата е...всъщност не е печалба а загуба, би ли следвало държавата да не облага, а да компенсира влога на човека със съответният процент разлика, който не достига да покрие инфлацията? :D

В номинално отношение печелиш.Това не е печалба а вид доход.Не съм му привърженик като идея.

Виж сега. В икономиката има един макроикономически модел, наречен S=I. Или инвестициите трябва да се равняват на спестяванията, за да е икономиката в баланс. В момента има мнго пари в банките, като Спестяванията надвишават Инвестициите и трябва по някакъв начин това да се промени, ако искаме икономиката да потръгне.

Глупости.

дългосрочно погледнато идеята е точно тази - да се изкарат спестяванията и да се вдигне потреблението ерго БВП

а откъде решихте че компании като Mtel и Карфур (който няма нищо общо с френския такъв....даже вече и с гръцкия няма) не реинсвестират печалбата ми е много любопитно......в техните ГФО не съм забелязъл да го пише?

и последно: точно на медиите в българия ли се (....малката буква не е случайна) доверявате?

лошото в случая е че следваме модел, които не работи дори за "авторите" му....и все пак ~50% преразпределение на БВП е по-добре от техните до 80%

Глупости

Истината - на никого от правителството не му пука за българските, па за икономиката, па за държавата. Търси се начин краткосрочно да се закърпи бюджета за следващата година. Де факто се плаща данък, за да може онези които си пълнят гушите да не си намалят приходите в банковата сметка.

Изглежда не си наясно quickJO, че хората пестят, защото положението е нестабилно, управляващите като гледам не допринасят положително за него...и хората си пестят, защото утре може да останат без работа, гладни, бездомни и на улицата. Но не - хайде да им вземем и още един данък, върху пари които вече сме взели данък... Де факто тези, които си държаха парите тук заради липсата на подобни данъчета и стабилна банкова система ще си изнесат капиталите от тук. От това банковата система ще колабира. Инвестициите не ги правят гражданите с мизерни депозитчета по до 1000лв, а икономиката не потръгва не благодарение на депозитите и си страшно наясно с това, quickJO. Не защитавай алчността на правителството. Подобни мерки де факто вместо да съживят икономиката могат да ни убият и докарат до колабс.

Отделно, че лихвите по депозитите и в момента де факто са изядени от инфлацията и дори не могат да я компенсират. Пагубно за икономиката е цялото състояние на нещата, пагубна за хората е мизерията, но с изтеглянето на депозитчета по 1000лв положението няма да се промени. Но по 5-15лв данък от всеки депозит прави милиони, които да бъдат откраднати или да се кърпи дупката в хазната.

Ако толкова искаш икономиката да потръгне, драги ми quickJO, създай условия, създай стабилност... Аз грабене на още пари от хората и събиране на още безумни данъци и такси, докато хората не само не им се подобрява положението, ами 1/3 от хората живеят под прага на бедността(физическо оцеляване), втората трета живеят над прага на бедността, но реално отново в практическа мизерия...не го приемам... Колко данъци и такси въведоха... по-добре не живеем!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

казах че дългосрочно това е идеята - дали ще стане не е ясно до края на мандата логично си прав че идеята е дянков да закърпи тва което само на думи е бюджет а иначе....хората които имат депозити, ги имат защото има какво да депозират иначе хората които пестят за това което си споменал по-горе логично нямат депозити или те са в границите на до 2000 (глупости, 1000 ако има пак берекет версин) лв, което е пренебрежимо малко

казах че дългосрочно това е идеята - дали ще стане не е ясно

до края на мандата логично си прав че идеята е дянков да закърпи тва което само на думи е бюджет

а иначе....хората които имат депозити, ги имат защото има какво да депозират

иначе хората които пестят за това което си споменал по-горе логично нямат депозити или те са в границите на до 2000 (глупости, 1000 ако има пак берекет версин) лв, което е пренебрежимо малко

Краткосрочната идея е закърпване на бюджета, а дългосрочната идея ако помислиш достатъчно е финансова катастрофа. Когато онези, които си държат парите тук, заради по-изгодните условия и финансовата стабилност ги прехвърлят в Румъния например...какво правим?

Хората депозират жълти стотинки, защото нямат стабилност. Нямат стабилност и това е жестоката истина. Ако имаха - те щяха да са в обръщение. А депозитите в България на обикновените граждани са масово в граници до няколко хиляди лева.

Само дето румънската лея може още да се обезцени.Там няма борд.А валутните лихви се съмнявам да са по-високи.И там ще стане същото с данъка.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

Само дето румънската лея може още да се обезцени.Там няма борд.А валутните лихви се съмнявам да са по-високи.

А защо парите ми в Румъния да не са в евро или долари, а в леи?!?!

Само дето румънската лея може още да се обезцени.Там няма борд.А валутните лихви се съмнявам да са по-високи.И там ще стане същото с данъка.

"Ще стане" не е равно на "вече е станало". Стига да искат хората ще намерят къде и как да ги пренасочат, за това грижа не бери. А и депозитите може и да са в други валути, освен националната. А там лихвите може да са идентични, но данъци няма. Ето ти стимул някой с повечко пари да ги премести другаде.

А защо парите ми в Румъния да не са в евро или долари, а в леи?!?!

А защо да ни интересува къде са твоите пари? Освен, ако не си решил да ги увеличаваш, за да ни ги почерпиш, с част от тях?

На фона на цялата ситуация в България, тоя спор изглежда смешен. Спори се за това, че щели да ни вземат 1-2 лева. Ами те банките вземат много повече за такси, преводи, обслжване и какво ли не! Дайте да коментираме и тия безчинства!

А защо да ни интересува къде са твоите пари? Освен, ако не си решил да ги увеличаваш, за да ни ги почерпиш, с част от тях?

:offtopic_s:

Нещо се обърка отново...

Въпроса ми беше в отговор на цитираното мнение по-горе.

Моите пари не ги мисли - надали ще ползвам услугите на даден форум, за да се допитвам къде и в каква валута да ги държа...

Хайде да спрем спама до тук, а?

пп. Не ми отговаряй.

"Ще стане" не е равно на "вече е станало". Стига да искат хората ще намерят къде и как да ги пренасочат, за това грижа не бери. А и депозитите може и да са в други валути, освен националната. А там лихвите може да са идентични, но данъци няма. Ето ти стимул някой с повечко пари да ги премести другаде.

Ако хората вярваха на данъци, България трябваше да е с най-развиващата се икономика в Европа заради ниския плосък данък от 10 процента. Това го няма никъде в Европа, но пък и никой не идва да строи у нас. Защо? Вместо това се насочват към Румъния, Турция, Сърбия, Китай, Индия, Мароко...

На фона на цялата ситуация в България, тоя спор изглежда смешен. Спори се за това, че щели да ни вземат 1-2 лева. Ами те банките вземат много повече за такси, преводи, обслжване и какво ли не! Дайте да коментираме и тия безчинства!

Капка по капка вир става. Вдигнат всяко нещо с по 10стотинки, вдигнат 5 данъка с по няколко лева, вдигнат бензина с 30сотитинки литъра и най-накрая се оказва, че вместо да си на плюсче на края на месеца си на жестоко червено. А и за сметка на това, че все повече данъци и такси влизат на сцената, но живеем все по-зле... Ами още един дакък нямам как да се приветства в такъв случай. Това са още, макар и не много, пари присвоени и пренасочени от нашите джобове към нечии банкови сметки. И всичко това абсолютно легално и законно, а ние ако се пънем ставаме престъпници и закононарушители. Ееее, стига толкова "законен" държавен рекет!

Ако хората вярваха на данъци, България трябваше да е с най-развиващата се икономика в Европа заради ниския плосък данък от 10 процента.

Ама то на тези, които си държаха парите тук, заради стабилната система и липсата на данъци така или иначе не ги интересува плоският данък, но ще си ги пренасочат другаде. Тук говори конкретно за този проблем, който може да доведе до колабс финансовата система.

• Автор

Само искам да вметна нещо което ме подразни.

А това с НАП беше много добре! Намали се укриването на обороти. Не можеш да го отречеш!

Уважавам мнението ти, и не приемай коментара ми по лош начин, но искам да ти покажа другата гледна точка, защото си личи, че като студент по икономика имаш големи знания, но на практика не си видял тоягата от този икономически терор.

Знаеш ли, че българския собственик на малък и среден бизнес който не прилага шменти след като плати данъците, осигуровките и всичко свързано с неговия бизнес излиза на нула, че дори минус? Знаеш ли, че на тези нови касови апарати "с интернета", собственика на бизнеса плаща 150 лева на година (на апарат) към Мтел или какъвто и да е чуждестранен собственик за интернет? Замисли се за да се изгради тая система колко пари са похарчени и колко се харчат? Замисли се кой най се облагодетелства, защото това нито е собственика на бизнеса и нито държавната хазна.

Това също е интересна тема. Защо като си вадиш лична карта или паспорт (или където и да е) присъства павильон на СиБанк който не плаща наем на държавата че е там. Защо взима два и пе'десе такса за прехвърляне на пари като можеше държавата да си има собствена касичка където да прехвърли парите наведнъж за 2 и пе'десе таксичка? Защо точно СиБанк? Нима защото има общо с Бойко Борисов? Защо не сложиха павильонче на БНБ примерно, не може само да печата пари и определя курса, нека свърши и друга работа про боно?

Капка по капка вир става. Вдигнат всяко нещо с по 10стотинки, вдигнат 5 данъка с по няколко лева, вдигнат бензина с 30сотитинки литъра и най-накрая се оказва, че вместо да си на плюсче на края на месеца си на жестоко червено.

Ама то на тези, които си държаха парите тук, заради стабината система и липсата на данъци така или иначе не ги интересува плоският данък, но ще си ги пренасочат другаде. Тук говори конкретно за този проблем, който може да доведе до колабс финансовата система.

Преувеличаваш за колапса. Не сме Франция с нейния 75 процентен данък, за да бягат милионерите в Белгия. Тук големите играчи са и големи длъжници така, че едва ли държат големите си спестявания за черни дни в България :) Ако имат такива, те са много добре скрити поне зад 3 граници.

...

Това също е интересна тема. Защо като си вадиш лична карта или паспорт (или където и да е) присъства павильон на СиБанк който не плаща наем на държавата че е там. Защо взима два и пе'десе такса за прехвърляне на пари като можеше държавата да си има собствена касичка където да прехвърли парите наведнъж за 2 и пе'десе таксичка? Защо точно СиБанк? Нима защото има общо с Бойко Борисов? Защо не сложиха павильонче на БНБ примерно, не може само да печата пари и определя курса, нека свърши и друга работа про боно?

Много ми беше интересно преди години, как банка ДСК ми прати писмо, че им дължа 51 стотинки, а две години изобщо не се бе сетила за мен. Вземаше си паричките ми тайно от сметката за някакви месечни обслужвания, докато се стопят. Още по-интересно ми бе, какво направи ОББ със спестовната ми книжка отпреди 13-14 години. имах няколко стотин лева там и си мислех, че ми се начисляват лихви. Ама нали това е спестовна книжка? Навремето там родителите ни държаха парите, които впоследствие бяха откраднати от мошенниците в България. Та мислех си аз, че трябва да имам пари там и един слънчев ден се реших да проверя. Какво се оказа? Ами служителката не можа да открие такава спестовна книжка на мое име. Предположи, че е закрита. Отидох до централния офис на ОББ и исках разпечатка. Аз, съвестния кредитоплатец, който закъснявам максимум ден или два за датата на вноска по какъв да е кредит се оказа, че тайно, без мое знание банката е източила спестяванията ми. И защо е станало така? Ами защото съм закъснял 3-4 пъти с вноската си по друг кредит с 1-2 дена, а те нашите веднага теглили от спестовната ми книжка. И всъщност аз съм внасял на няколко пъти по две вноски и никой не ме е уведомил за това! Просто държавата ни е пълна с подобни примери и това не са само банките. Там влизат мобилни оператори, електроснабдителни дружества, работодатели...Всички искат да изкарат пари, ползвайки някоя дупка в закона. А такива мнго има. Дори в същия ден, след като споменаха за тоя данък върху лихвите, веднага се появиха мнения по телевизията, че тоя данък лесно може да се избегне от фирмите чрез разни дупки в закона. Тогава се питам, защо изобщо Дянков го въвежда, след като тия с големите спестявания знаят как да избегнат и ще избегнат данъците?

Разходите да си държите парите в румънска банка,сигурно ще са по-големи отколкото в българска.Незнам да има клон румънска банка в България.

Знаеш ли, че на тези нови касови апарати "с интернета", собственика на бизнеса плаща 150 лева на година (на апарат) към Мтел или какъвто и да е чуждестранен собственик за интернет? Замисли се за да се изгради тая система колко пари са похарчени и колко се харчат? Замисли се кой най се облагодетелства, защото това нито е собственика на бизнеса и нито държавната хазна.

Ама ти не знаеш, че системата с касовите апарати към НАП към този момент при желание може да бъде лесно компрометирана, нешифрована е... При необходимото желание някой може да ти пише едни милиончета приходи на кварталната лафка...

Преувеличаваш за колапса. Не сме Франция с нейния 75 процентен данък, за да бягат милионерите в Белгия. Тук големите играчи са и големи длъжници така, че едва ли държат големите си спестявания за черни дни в България... Ако имат такива, те са много добре скрити поне зад 3 граници.

Не преувеличавам, просто ти не осъзнаваш мащабите на привидно дребни нещица. Ако помислиш, само ниската доходност на депозитите може да откаже определени хора да ги държат в банките и ще ги прехвърлят другаде или в други финансови инструменти. Ще последва намаляване на капиталите в банките, което задължително в един момент ще доведе до покачване на лихвите на кредитите, което ще доведе до още по-трудното им изплащане, даване и още повече фалити. Какво ще е следващото? Помисли. Отделно, че семействата с депозитчета до 1000лв и ниска доходност от депозитите, особено при високата инфлация буквално парите им постепенно ще бъдат доизядени от новият данък. 75% от депозитите обаче имат гръб корпорации и големи фирми. Точно те ще си изтеглят парите или ще ги прехвърлят. Какво излиза в един хубав момент към картинката се сети сам.

А колко още "дребни" нещица има...

Целта е просто да се тормози бедният народ и да се прави още по-беден и още повече роб на капиталистите. Вижда се, че от такъв данък приходите на фона на БВП ще са просто невидими, но пак ще е за сметка на тези които имат малко, а не на тези които имат много. Те, тъй или иначе и сега избягват данъци, в размери много по-големи от цялата годишна сума, която би се събрала и при най-добро желание, ако този данък върху лихвите от спестяванията бъде приет.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Е нали това е целта на Дянков? Да намали депозитите. Явно отлично знае къде ще отидат тия пари. Лично аз не вярвам, че някой ще хукне из съседни държави заради 0.5 % данък. Ако е искал да ходи из чужбината, досега да го е направил или го прави. А лихвите по депозитите се менят постояно. Приеми го, че просто са намалели с 0.5 %, както и че бензина вече няма да бъде 2 лева.

Целта е просто да се тормози бедният народ и да се прави още по-беден и още повече роб на капиталистите. Вижда се, че от такъв данък приходите на фона на БВП ще са просто невидими, но пак ще е за сметка на тези които имат малко, а не на тези които имат много. Те, тъй или иначе и сега избягват данъци, в размери много по-големи от цялата годишна сума, която би се събрала и при най-добро желание, ако този данък върху лихвите от спестяванията бъде приет.

Не знам с колко ще обеднея...да видим. На 1000 лева, това са 5 лева за година. Че те банките доста по-често въвеждат разни такси я в края на месеца, я в края на годината...Знаеш ли, много пъти съм намирал по някой забравен лев я в някой джоб, я в някоя чантичка с документи. Най-потресаващата сума, която открих след месеци престой на тъмно, бе 120 лева. Веднага ги оползотворих и купих някакъв годежен пръстен. Та...откъдето дошли, там и отишли :) По-добре да не се бяха появявали :)

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Тук става дума за 10% данък върху лихва по депозитите, което е малко сложно понятие. Аз загубих интерес да споря с възрастни хора, които са убедени, че този данък ще е 10% върху депозита. В този случай има интересен и заблуждаващ PR, предполагам с банкерски, а не с държавен интерес. Според мен идеята на банкерите е да се увеличи максимално дистанцията между лихвите по депозитите и тези по кредитите.

Не знам с колко ще обеднея...да видим. На 1000 лева, това са 5 лева за година. Че те банките доста по-често въвеждат разни такси я в края на месеца, я в края на годината...Знаеш ли, много пъти съм намирал по някой забравен лев я в някой джоб, я в някоя чантичка с документи. Най-потресаващата сума, която открих след месеци престой на тъмно, бе 120 лева. Веднага ги оползотворих и купих някакъв годежен пръстен. Та...откъдето дошли, там и отишли :) По-добре да не се бяха появявали :)

Това че за теб не е проблем, е явно заради твоя доход, който почти нищо общо няма с този в бедната провинция, дори след като ти поорязаха размера на заплатата и не са ти платили няколко заплати в миналото, поради което се оплака вече не помня дали в тази тема беше...Има хора, за които всяка стотинка е от значение - буквално!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Тук става дума за 10% данък върху лихва по депозитите, което е малко сложно понятие. Аз загубих интерес да споря с възрастни хора, които са убедени, че този данък ще е 10% върху депозита. В този случай има интересен и заблуждаващ PR, предполагам с банкерски, а не с държавен интерес. Според мен идеята на банкерите е да се увеличи максимално дистанцията между лихвите по депозитите и тези по кредитите.

Аз пък знам, че този данък означава около статистически около 120милиона лева. Знам, че така инфлацията още по-бързо ще изяде парите на спестяващите, все едно спестяващите трябва да бъдат наказани...Знам, че малкото камъче преобръща каруцата и знам, че после тези мерки на Дянков колкото да си закърпи бюджето може да доведе до финансов крах.

Това че за теб не е проблем, е явно заради твоя доход, който почти нищо общо няма с този в бедната провинция, дори след като ти поорязаха размера на заплатата и не са ти платили няколко заплати в миналото, поради което се оплака вече не помня дали в тази тема беше...Има хора, за които всяка стотинка е от значение - буквално!

Знам. Но тоя, за който от значение е всяка стотинка, не държи пари в банка. Веднага давам пример с майка ми. тя цял живот работи за минимална или малко над минималната заплата. Никога не е спестявала пари в банка или поне напоследък не го е правила. Така, че който няма пари, няма и спестявания. И не си мисли, че като съм си купил някои неща, не съм се отказал от други. Всеки купува нещо скъпо в един период от живота си и се отказва от други скъпи неща като...жилище, брак, ала бала... Та така. Аз съм от самонагаждащите се лагери. Свивам се, свивам се, свивам се, но в един момент няма вече накъде. Тогава прегряваш, изперкваш, не ти пука за нищо и така. :) И за мен от значение ясяка стотинка, но не правя проблем от това. Като няма няма. Като трябва да дам някъде или да помогна на някой, давам и помагам. Това е живота и тия неща не зависят от доходите ни!

И още нещо, понеже ме засегна на тема доходи. АЗ имам определен доход, който вероятно за София се пада в долната част на средния. В други градове е мечта. Моите колеги имат по-ниски от моите доходи. Всеки си е правил сметка на тия пари. Задлъжнял е по някакъв начин и в един момент се оказва, че доходите падат наполовина. Тогава, ако навремето си отделил да кажем 30 % от заплатата си за запълване на дъпки, днес вече тия 30 % са 60, а след неплащане на заплати и дори 80-90% Аз, ако съм вземал 2000 лева и съм задлъжнял със 600-700 лева на месец, днес вече тия 600-700 лева се дължат върху 1000 лева заплата, а с игричките на чорбаджиите се оказва, че реално всичко налично от заплата се дава на банки и кръвопийци като ЕОН. Колегата е вземал 800 лева и е задлъжнял с 200 на месец. Днес взема 500 и пак дължи 200. Виждаш ли някаква разлика между мен и него? Нито аз имам излишни пари, нито той. Така, че всеки е правил дългове според доходите си и е без значение колко е вземал преди и колко сега! Аз може да изплащам нова кола или ново жилище, колегата може да изплаща на банката заем за стара кола. Има ли някаква разлика? И аз и той даваме почти всичко на банките! Ами ако някой е чорбаджия на себе си и е имал доход 20 000 лева, а взел за 10 000 заеми? Не е ли пак в нашето положение? Да, разлика в цифричките има, ама и с HD7870 се играят fulHD игри и с GTX680. Въпрос на гледна точка, кое е по-добро решение.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Аз пък знам, че този данък означава около статистически около 120милиона лева. Знам, че така инфлацията още по-бързо ще изяде парите на спестяващите, все едно спестяващите трябва да бъдат наказани...Знам, че малкото камъче преобръща каруцата и знам, че после тези мерки на Дянков колкото да си закърпи бюджето може да доведе до финансов крах.

120 милиона, за да се платят жълти стотинки на пенсионерите? Винаги има удобно обяснение. Няма как да се изчислят щетите върху икономиката, понеже хората не са идиоти.

P.S. Съгласен съм, измислянето на нови данъци не е идея или иновация, а е сигнал за безизходица.

И за мен от значение ясяка стотинка, но не правя проблем от това. Като няма няма. Като трябва да дам някъде или да помогна на някой, давам и помагам. Това е живота и тия неща не зависят от доходите ни!

Значи не всяка стотинка е от значение за теб, защото ако ти беше последната, нямаше да искаш държавата да ти я отнеме, а ти да седиш гладен. Животът за много българи е бедност, а за някои, въобще не малко на брой мизерно физическо оцеляване. Животът или качеството му зависят от доходите... Дали ще живееш, преживяваш, оцеляваш, мизеруваш, гладуваш или умираш.

Животът в България поскъпва и продължава да поскъпва. На семейство 4 членно му трябват поне 2250лв, което не включва наеми за жилища. Всичко поскъпва, а бедните стават все повече.

120 милиона, за да се платят жълти стотинки на пенсионерите? Винаги има удобно обяснение. Няма как да си изчислят щетите върху икономиката, понеже хората не са идиоти.

P.S. Съгласен съм, измислянето на нови данъци не е идея или иновация, а е сигнал за безизходица.

Ами ще си свият перките, ще намалят корупцията, ще спрат да крадат и няма всичко да е вечно за наша сметка. Да не говорим за кошмарно лошото управление на страната. А данък в краткосрочен план ще доведе до сериозни негативи в дългосрочен план!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.