Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за новините на турски език

197 гласували потребители

1. 1. За или против сте излъчването им ?

• за
      7%
      14
    • против
      83%
      166
    • не ми пука
      9%
      18

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

При смяна на ролите е много вероятно да ни бъде отказана църква, новини и прояви на нашия роден език

Припомни си историята по този въпрос. "Много вероятно" е доста мек израз, почти като "османско присъствие".
  • 2 месеца по-късно...
  • Отговори 277
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Варненецът Росен Марков, председател на Партията на българските мъже, опита да се запали пред сградата на БНТ в знак на протест срещу новините на турски език, предаде “Фокус”.

Публикувано изображение

На ъгъла на улиците "Сан Стефано" и "Шейново", той си сложи масичка и плакат с надпис: "Не на новините на турски език по БНТ. Те са гавра!? Кому са нужни?".

Марков драсна клечка кибрит и си запали палтото. Полицаите се втурнаха към него, съблякоха палтото и с един пожарогасител погасиха дрехите му. Палтото му остана на пътя, а Марков се върна при масичката си с надписа.

Полиция прегради входа на БНТ.

Над 20 хиляди души само за 5 дни (12 - 16 август 2009 г.) във Варна се обявиха в подписка срещу новините на турски език. Стотици хиляди са в цялата страна, заяви Росен Марков, цитиран от агенция "Булфото"

Публикувано изображениеПубликувано изображение

news.dir.bg

То само палтото и аз мога. Една туба бензин на голо е истината.

Не съм расистка,но живея в България.

Който си иска новини на родния му език,да си гледа турска и т.н. телевизии.

Аз искам да знам на кой турчин е гениалната идея да ни залива с турски сериали,никнат като гъби-перли,бисери и тем подобни.

Публикувано изображение

Аз искам да знам на кой турчин е гениалната идея да ни залива с турски сериали,никнат като гъби-перли,бисери и тем подобни.

А аз искам да знам на кой латиноамериканец е идеята да ни залива с латиноамерикански сериали.

Аз мисля, че сега след като ДПС са в опозиция има шанс турцизацията да бъде ограничена и спряна. Видяхме каква беше съдбата на паметника на незнайния турски воин в село Славяново. Паметникът е разрушен по заповед на кмета на община Попово Людмил Веселинов. Кметът е наредил изпълнението на заповедта на районното полицейско управление.

Аз мисля, че сега след като ДПС са в опозиция има шанс турцизацията да бъде ограничена и спряна. Видяхме каква беше съдбата на паметника на незнайния турски воин в село Славяново. Паметникът е разрушен по заповед на кмета на община Попово Людмил Веселинов. Кметът е наредил изпълнението на заповедта на районното полицейско управление.

Аз си мисля, че щом има хора, които нямат българско самосъзнание, те да нямат и правата на български граждани. Кой то се мисли за турчин или какъвто и да било, или да си ходи в страната или да бъде със статут на емигрант. Така и Доган го правим емигрант и да хваща пътя..

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Като си такъв ербаб иди и се запали бе.Човека и заради Публикувано изображение тебе го прави, а не защото му е кеф.

Тези епитети не тук!

Редактирано от algor (преглед на промените)

Като си такъв ербаб иди и се запали бе.Човека и заради идиоти като тебе го прави, а не защото му е кеф.

Да бе, даже моето име рекламира:

Публикувано изображение

Знаем ги тия патриоти, дето се натискат за политици.

ти що си на всяка манжа мерудия ? все много компетентен и винаги прав....но тук се изказа като някой селски бек.

1.Турчин живеещ в България ли си ?

2.Имаш ли дори малко българско самосъзнание,че роптаеш против човека...запалил си палтото - знак на протест,След като имаш по-големи идеи за протест...реализирай ги,що пишеш безмислени постове тип "моя е най-голям" ?!

Поне да си беше сложил и уебсайта. Язък, лош пиар има явно.

1.Турчин живеещ в България ли си ?

2.Имаш ли дори малко българско самосъзнание,че роптаеш против човека...запалил си палтото - знак на протест,След като имаш по-големи идеи за протест...реализирай ги,що пишеш безмислени постове тип "моя е най-голям" ?!

1. Ямаец, живеещ в Германия съм

2. Имам две неща, които ти нямаш - чувство за хумор и усещане за нагласени саморекламки

И, като отваряш темата, имам идея за протест - да протестираме против постановките на Народния театър.

С простотиите - до тук!

Ако ще говорите по темата, правете го културно и възпитано, като уважавате останалите дискутиращи.

И не нападайте v2.0 - той просто изказа мнението си.

Считайте това като предупреждение!

Моля , моля ! Смелчагите, които тук имат наглостта да коментират делото на този човек просто да не се излагат ! Защо вие не отидохте да го направите или да подкрепите господин Росен Марков ? Защо не подпишете подписката, с която се затвърждава факта, че все още има останали горди българи в нашата потурчена страна ? :angry:   Мислете малко , преди да кажете нещо ! Вие сте българи , осъзнайте се ! Преди много години, стотици хора като Левски,Ботев и светите братя са се борили , за да може сега тези , които хулят постъпката на Росен да имат свободата да го направят, без никой да ги накаже !

Моля , моля !

Смелчагите, които тук имат наглостта да коментират делото на този човек просто да не се излагат !

Това е форум и в него пишат всички, които имат желание и го правят цивилизовано и нормално.

Форума от друга страна има правила, които е задължително да се спазват.

Приемете, че има хора, които са на мнение, различно от вашето.

Аз лично не примам акта на този човек за цивилизован и чрез него не само няма да постигне целта си , а напротив. Никога не съм приемал личното себедоказване чрез позьорство. А това е точно такъв акт и затова е реакцията на v2.0 - много е оргинална постъпката на този Росен. Няма що...

И накрая да спомена във връзка с изказването по-горе на TOPCON - не, благодаря. Аз не желая който и да е да прави каквото и да е за мен, против волята ми и по начин, който за моите разбирания е варварски и показващ липсата на всякаква култура и зачитане на човешките желания и права.

Моля , моля !

Смелчагите, които тук имат наглостта да коментират делото на този човек просто да не се излагат !

Защо вие не отидохте да го направите или да подкрепите господин Росен Марков ?

Защо не подпишете подписката, с която се затвърждава факта, че все още има останали горди българи в нашата потурчена страна ?

:angry:   Мислете малко , преди да кажете нещо ! Вие сте българи , осъзнайте се ! Преди много години, стотици хора като Левски,Ботев и светите братя са се борили , за да може сега тези , които хулят постъпката на Росен да имат свободата да го направят, без никой да ги накаже !

За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

Из предсмъртното писмо на Васил Левски

И не смей да говориш за Апостола в този контекст.

Все някой виновен трябва да си намерим за осраната държава... Тук, в Германия, знаеш ли колко турци и какви ли не има, бе? Ама защо са най-развитата икономика? Щото са нормални, толерантни хора и работят, а не ми се правят на патриоти по форумите.

Публикувано изображение

Не е ли ясно кой е турчина? :eek:

http-~~-//www.youtube.c...h?v=11sJM8syGzs

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

Тук, в Германия, знаеш ли колко турци и какви ли не има, бе? Ама защо са най-развитата икономика? Щото са нормални, толерантни хора и работят, а не ми се правят на патриоти по форумите.

И немските телевизии бълват турски сериали ли?

И има новини на турски?

Като има турци

И немските телевизии бълват турски сериали ли?

И има новини на турски?

Като има турци

Ако в Турция пуснат новини на български, аз ли ще съм виновен, `щот съм българин?

Хайде малко мислете, бе хора...

Толкова промити ли са ви мозъците?

Много по-големи са мащабите.

Ако в Турция пуснат новини на български, аз ли ще съм виновен, `щот съм българин?

Хайде малко мислете, бе хора...

Толкова промити ли са ви мозъците?

Много по-големи са мащабите.

Мозъка ми си е у ред,няма кой да ми го промие.

Не искам да се чувствам под турско робство-това е.

Всяко нещо си има граници-уважавам всеки език,нация и култура.

Мразя да ми се насажда.

"Дискусията" тече на толкова нискотротоарно ниво, че я напускам и отивам да си запаля лявата вълнена ръкавица live в youtube като протест срещу всепроникващата байганьовщина във форума kaldata. България на три планети, циганите - на Сатурн.

novobranec, в знак на възмущение ритуално си паля и десния чорап.

Това е форум и в него пишат всички, които имат желание и го правят цивилизовано и нормално.

Форума от друга страна има  правила, които е задължително да се спазват.

Приемете, че има хора, които са на мнение, различно от вашето.

Аз лично не примам акта на този човек за цивилизован и чрез него не само няма да постигне целта си , а напротив. Никога не съм приемал личното себедоказване чрез позьорство. А това е точно такъв акт и затова е реакцията на v2.0 - много е оргинална постъпката на този Росен. Няма що...

И накрая да спомена във връзка с изказването по-горе на TOPCON - не, благодаря. Аз не желая който и да е да прави каквото и да е за мен, против волята ми и по начин, който за моите разбирания е варварски и показващ липсата на всякаква култура и зачитане на човешките желания и права.

Окей, аз се поправям и повече няма да се включвам в тази тема,защото чрез предишният пост изразих мнение , а само на мен ми се направи забележка за правилата. Мисля, че се вижда кой ги спазва и кой-не.

"Все някой виновен трябва да си намерим за осраната държава... Тук, в Германия, знаеш ли колко турци и какви ли не има, бе? Ама защо са най-развитата икономика? Щото са нормални, толерантни хора и работят, а не ми се правят на патриоти по форумите."

Няма да се включа повече, защото темата се разми и конкретно v2.0 чрез следното си изказване показа едно огромно неуважение и липса на ПАТРИОТИЗЪМ ( И то към коя държава ? - Към тази, от която се е махнал. ) 

Нали сте в Германия? Защо тогава сте тръгнал да защитавате теза,която не се припокрива с реалността? Аз да не съм говорела еди си как. Вижте вие как сте се изказал за Родината( и ако може- без любвеобилните обръщения "бе" ! ) Ние в България ненормални ли сме, кьорави, сакати, с нисък коефициент на интелигентност, необразовани , какви още сме в сравнение с Германия? Това ли ви е примера за патриотизъм? Научете се да приемате чуждо мнение. Аз дори да критикувам , приемам и това,което сте казал, но просто не сте прав. И наричайте нещата с истинските им имена, а не така,както искате да бъдат !

Би ми било интересно вие към коя група се причислявате - към тези,които пишат по форумите и се правят на патриоти или към работливите и нормални германци. Но нека приключа въпроса дотук.

:wors:

Аз, мойто момиче, съм гражданин на Света - като не ме кефи едно място, няма по-естествено нещо от това да отида там, където ме кефи.

Ние в България ненормални ли сме, кьорави, сакати, с нисък коефициент на интелигентност, необразовани , какви още сме в сравнение с Германия?

ненормални ли сме? - В голямата си част

сакати? - В най-добрия случай (ако изобщо успееш да се измъкнеш жив от българска болница)

нисък коефициент на интелигентност? - Доказвано многократно. прочети малко независими проучвания.

необразовани? - Виж правописа, отношението и интересите на младите си съфорумници и ще се убедиш и в това.

Ама не, ние сме най-умните, най-здравите, най-големите тарикати и - да не забравяме - най-големите любовници на планетата. Е, живеем в помийна яма, ама тва не е заради друго, ами заради индийците, пакистанците, турците, южнокорейците и шведите, мамка им мръсна.

От единствената нация, защитила евреите си през Втората световна война се превърнахме в жалки, одърпани, фашизоидни копия на Расате и Сидеров. Честита ви България, продължавайте да серете вътре.

Борисов пита СЕМ дали има нужда от турски новини

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е поръчал социологическо проучване за излъчването на новини на турски език по БНТ.

"Ще видя какво ще кажат хората и с него ще запозная СЕМ", заяви той. Борисов допълни, че общественият регулатор трябва да каже дали да се излъчват новини на турски език, или не.

По думите му постоянно се поставя в общественото пространство този въпрос и правителството иска да има ясен отговор на базата на социологическото проучване и решението на СЕМ.

Министър-председателят подчерта още, че новините трябва да се гледат, защото там се отразяват обществените нагласи.

"Аз много от проблемите съм решил, виждайки ги вечерта по телевизията", каза Борисов. Премиерът бе категоричен, че няма истина в твърденията, че ще създава Комитет за телевизия и радио.

"Ние се стараем от всички теми, които са обществени, да стоим настрана, макар че много пъти логиката изисква да се намесиш", каза той.

Премиерът присъства на откриването на нов нюзрум в Българската национална телевизия.

segabg.com

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.