Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за новините на турски език

197 гласували потребители

1. 1. За или против сте излъчването им ?

• за
      7%
      14
    • против
      83%
      166
    • не ми пука
      9%
      18

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

И аз съм твърдо против новините на турски език. Другият път Росен Марков трябва да полее всичката измет в парламента и да я запали, те са виновни, догановците. Към v2.0 след като в Германия има турци, защо там не пуснат по националния ефир новини на турски език??? Пък теб защо толкова много те вълнува темата, седи си в Алманията и си се радвай.

Редактирано от Ивкони (преглед на промените)

• Отговори 277
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама не, ние сме най-умните, най-здравите,... най-големите любовници на планетата.

Бяхме! Сега само с носталгия, ще си спомняме тези времена! Колкото до това, кои са успелите хора в БГ днес - нали знаете, че най-лекото все отгоре изплува! Но пък придобиха самочувствие от това, не мога да им го отрека, макар да е без реално, а само с парично покритие!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

И аз съм твърдо против новините на турски език.

Другият път Росен Марков трябва да полее всичката измет в парламента и да я запали, те са виновни, догановците.

Към v2.0 след като в Германия има турци, защо там не пуснат по националния ефир новини на турски език??? Пък теб защо толкова много те вълнува темата, седи си в Алманията и си се радвай.

Ивко, ти защо смяташ, че аз съм "ЗА" новините на различен от български език, независимо какъв? Против съм с две ръце! Става въпрос, че се обвинява не който трябва и се генерализират нещата, все едно сме в трети клас. А оня малкия горе ми цитира Б. Борисов (???), дето цял свят му се смее на муцуната и ни се подиграва, че сме избрали охрана за премиер... Абе, прост народ - бедна държава. А за Германията - аз тук и си седя, само за семейството ми е тъжно и не заради разстоянието и редките срещи, ами защото едни хрисими, интелигентни и добри хора са принудени да живеят там, където аз изгубих над една трета от живота си, а в момента нямам възможността да ги "дръпна" тук.

На България никой друг не й е виновен за положението, освен самите българи. Като сме го позволили, случва се.

Темата е почистена и обединена със старата, в която и преди обсъждахме новините на турски език. Моля, спазвайте правилата на добрия тон, ако обичате за да не се правим отново на пазванти.

Вместо да лаете по турците, лайте по СЕМ, по политиците-крадци (99% от които - чисти българи) и по собствената си неграмотност.

С простотиите - до тук!

Ако ще говорите по темата, правете го културно и възпитано, като уважавате останалите дискутиращи.

И не нападайте v2.0 - той просто изказа мнението си.

...

Подкрепям!

Аз искам да знам на кой турчин е гениалната идея да ни залива с турски сериали,никнат като гъби-перли,бисери и тем подобни.

Аз съм против новините на турски език и за турските сериали - много добре са направени, на ниво, което българските няма никога да стигнат, за жалост... Да вземем да се поучим от комшиите за някои неща, а не да плюем, защото като са турски, не значи, че са по-лоши от латиноамериканските. В този дух - турската халва и локум са много по-вкусни от българските, но нали не за това става въпрос...

Относно протеста - не това е начина. Аз лично не съм сигурен, доколко човек, който е склонен да се самозапали, е нормален.

п.п. ще помоля, тъй като темата предполага крайно противоположни мнения, да не бързате да слагате минусчета на всяко мнение, с което не сте съгласни

Вместо да лаете по турците, лайте по СЕМ, по политиците-крадци (99% от които - чисти българи) и по собствената си неграмотност.

В човешката природа е, първо да търсим вината у другите. Още по в човешката природа е, да търсим вината в неправилните хора.

Чакай, че се сетих за една случка в Германия, като ти видях поста :ph34r:

Сблъскват се двама на кръстовището - германец и турски емигрант. И се започва разправията. Турчина, вика, крещи кълне, заплашва, че са 6 милиона в тази държава ала-бала. Повтори го това 6 милиона няколко пъти, да се увери, че всички са чули.

Минава една бабка, с бастуна и се обажда:

"Бе те и евреите бяха 6 милиона..." :ph34r:

Нямам думи... Случайно попаднах на тази тема и съм изумен...Някакъв малоумник си запалил якенцето, щото не го кефели новините на турски, и вече е национален герой... И скачате тука, и се мислите за големите патриоти... Че това ни е проблема - новините на турски... А в същото време простотията ни превзема отвсякъде, стандарта на живот пада постоянно,беззаконието процъфтява,мутрите и ченгетата от ДС продължават да ни управляват...Вземете се самозапалете в знак на протест срещу това! Дреме ми, че имало новини на турски. Аман от псевдопатриотични глупости.

В човешката природа е, първо да търсим вината у другите. Още по в човешката природа е, да търсим вината в неправилните хора.

Чакай, че се сетих за една случка в Германия, като ти видях поста :baby:

Сблъскват се двама на кръстовището - германец и турски емигрант. И се започва разправията. Турчина, вика, крещи кълне, заплашва, че са 6 милиона в тази държава ала-бала. Повтори го това 6 милиона няколко пъти, да се увери, че всички са чули.

Минава една бабка, с бастуна и се обажда:

"Бе те и евреите бяха 6 милиона..." :P

:lol6:

И за да не е сам относно темата.Аз докъто живеех във България новини на турски език си е имало всеки ден от 5 чеса следбяд някъде бяха, а дали съм против или не не мога да преценя.

Нямам думи... Случайно попаднах на тази тема и съм изумен...Някакъв малоумник си запалил якенцето, щото не го кефели новините на турски, и вече е национален герой... И скачате тука, и се мислите за големите патриоти... Че това ни е проблема - новините на турски... А в същото време простотията ни превзема отвсякъде, стандарта на живот пада постоянно,беззаконието процъфтява,мутрите и ченгетата от ДС продължават да ни управляват...Вземете се самозапалете в знак на протест срещу това! Дреме ми, че имало новини на турски. Аман от псевдопатриотични глупости.

И сега - ако във всеки град на страната почнат да се замозапалват разни идиоти -ти ще си виновен и тебе ДАНС ще те държи отговорен - тъй да знаеш :baby:

Само ако си представим колко езика има още, и ако започнат новини и на всички тях, :P няма да стигне ефирното време.

В Турция живеят много българи, но в Турция няма новини на български, че защо да има новини на турски в България ???

Редактирано от pebbles_16 (преглед на промените)

В Турция живеят много българи, но в Турция няма новини на български, че защо да има новини на турски в България ???

Ами там си нямате българин у правителството дето да ви се качва на главата и да ви прави на маймуни - като тука един турчин

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Тук е мястото да поместя мнението на Премиера на Австралия от 2006 год. Джон Хауърд по въпроса за чуждия език:

„ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура. След терористичните атаки в Бали преживяхме възход в патриотизма на мнозинството австралийци.

Тази култура се развива в продължение на два века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните – мъже и жени – въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища.

Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура. Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!"

Източник - http://nlandjowski.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

По темата - Не, новините на турски език са ненужни.

Малко извън темата - В последни дни забелязвам едно необичайно околобългарско циркулиране в турските медии и всякакви разновидности на статии от рода на тази...

Интересно е поради факта, че турците нямат никакви познания и спомени от присъствието си в България, а още по-малко знаят нещо свързано с Батак.

Страно ми е, защо точно сега някои насочват внимание имено там.

Малко извън темата - В последни дни забелязвам едно необичайно околобългарско циркулиране в турските медии и всякакви разновидности на статии от рода на тази...

Интересно е поради факта, че турците нямат никакви познания и спомени от присъствието си в България, а още по-малко знаят нещо свързано с Батак.

Е, то това не е от вчера и днес : "Германски учени отхвърлят мита за Баташкото клане"

В линка, който си посочил е отново споменато "проучването" на Улф Брунбауер , което обсъждахме и тук преди 2 години.

Вадят мишки от нафталина.

Пълни тъпотии.

И това го казва човек който има пълните познания нали  :rolleyes:

Разбирам, ти си сведущ и всезнаещ.. но все пак да беше прочел и коментарите преди да се изтропаш с глупости .... Мурадчо ....

Новините са нужни.. 

И това го казва човек който има пълните познания нали  :)

Разбирам, ти си сведущ и всезнаещ.. но все пак да беше прочел и коментарите преди да се изтропаш с глупости .... Мурадчо ....

Новините са нужни.. 

Сополивото мускетарче с провисналата шпага се себеизявява... Поднови си репертоара, има крещяща нужда.

Ти не го ли раздаваше - намусен мюфтия, размахващ заплашитено пръст?

Аз коментарите прочетох и разбрах, за разлика от теб. Не бъркай писане с чатене...

Пак за разлика от теб, аз имам добър размах в книжовния турски, и участвам във форуми на тази страна - в интересни за мен теми.

Като те гледам, единствения ти досег с Турция е, или когато родителите са те поразходили през 89-та и върнали обратно, или нещо непохватно потърсено из турските форуми и неумело пресъздадено в българските такива.

И, защо са нужни новините на турски според теб?

Сополивото мускетарче с провисналата шпага се себеизявява... Поднови си репертоара, има крещяща нужда.

Ти не го ли раздаваше - намусен мюфтия, размахващ заплашитено пръст?

Аз коментарите прочетох и разбрах, за разлика от теб. Не бъркай писане с чатене...

Пак за разлика от теб, аз имам добър размах в книжовния турски, и участвам във форуми на тази страна - в интересни за мен теми.

Като те гледам, единствения ти досег с Турция е, или когато родителите са те поразходили през 89-та и върнали обратно, или нещо непохватно потърсено из турските форуми и неумело пресъздадено в българските такива.

И, защо са нужни новините на турски според теб?

Хехе .. подмокри ли се драги, не бой се.. познанията ти за турския май са толкова колкото по история на балканите :whist:

" eger biz türkler böyle soykırımlar yapsaydık,şimdi dünyanın %80 i türk olmuştu,şonuçta 600 yıl hüküm süren ve 3 kıtayı fet eden bi osmanlı devleti "

:cool:

Я кажи, този коментар за теб не е ли интересен, може да се окаже че това съм питал много слепоци като теб, но разумен отговор не получих от никого досега ;)

Затова Мурадчиньо, навий си сополите и бегом марш да почетеш още ... и съответно после да коментираш... за статията имам предвид... не за темата

А новините защо са нужни, прочети всички постове, казал съм го ............

П.С Обаче ми харесва какво е казал човека, и то с пълно право .. " Osmanlı yönetimi altındaki Bulgaristan’ın tarih kitaplarında yazan hali uydurmadı " .................

Редактирано от Diin (преглед на промените)

" eger biz türkler böyle soykırımlar yapsaydık,şimdi dünyanın %80 i türk olmuştu,şonuçta 600 yıl hüküm süren ve 3 kıtayı fet eden bi osmanlı devleti " 

. . .

" Osmanlı yönetimi altındaki Bulgaristan’ın tarih kitaplarında yazan hali uydurmadı " .................

Diin, много ме кефиш, защото винаги защитаваш мнението си с цената на всичко и знаеш, че и в тази тема, а и в много други съм защитавал теб и всеки с различно вероизповедание, цвят на кожата, сексуална ориентация, възгледи за света и т.н., но хайде да не си говорим глупости - на България новини на турски са й нужни колкото на Швеция са нужни новини на Японски (а японците там са също доста). Както и да е, да дадат още един програмен лиценз на БНТ и да пуснат втора, турскоезична програма - в това не виждам нищо лошо. Но по официалния национален канал... Дай да пуснем едни новини на иврит и след тях една емисия и на гръцки по турската национална телевизия, а?

И стига с Мурадчо сте си чатили на суахили, че Google Translate не ми е любим, а и тук е форум, в който се пише на български.

Поздрави,

Иван

Diin, много ме кефиш, защото винаги защитаваш мнението си с цената на всичко и знаеш, че и в тази тема, а и в много други съм защитавал теб и всеки с различно вероизповедание, цвят на кожата, сексуална ориентация, възгледи за света и т.н., но хайде да не си говорим глупости - на България новини на турски са й нужни колкото на Швеция са нужни новини на Японски (а японците там са също доста). Както и да е, да дадат още един програмен лиценз на БНТ и да пуснат втора, турскоезична програма - в това не виждам нищо лошо. Но по официалния национален канал... Дай да пуснем едни новини на иврит и след тях една емисия и на гръцки по турската национална телевизия, а?

И стига с Мурадчо сте си чатили на суахили, че Google Translate не ми е любим, а и тук е форум, в който се пише на български.

Поздрави,

Иван

Благодаря Иване , кефенето е взаимно, също независимо от цвят , пол , раса и така нататък...  :cool:

В случая просто не издържах на поредните изцепки на номер не знам кой си заслепен потребител....   :whist:

От просто мнение по темата, той се набута в дебрите на съвсем друг въпрос.... явно провокиран от умствените си нагласи, и  умствени недостатъци... 

А относно цитатите, те са на турски..  нищо сложно, просто за Мурадчо трябва да са ясни, понеже той зачекна натам...

А официални канали са и БТВ и Нова.. просто БНТ е все още държавна , това е разликата....

Поздрави и от мен ... 

Хехе .. подмокри ли се драги, не бой се.. познанията ти за турския май са толкова колкото по история на балканите   :)

;)

Я кажи, този коментар за теб не е ли интересен, може да се окаже че това съм питал много слепоци като теб, но разумен отговор не получих от никого досега ;)

Затова Мурадчиньо, навий си сополите и бегом марш да почетеш още ... и съответно после да коментираш... за статията имам предвид... не за темата 

А новините защо са нужни, прочети всички постове, казал съм го ............

П.С Обаче ми харесва какво е казал човека, и то с пълно право .. " Osmanlı yönetimi altındaki Bulgaristan’ın tarih kitaplarında yazan hali uydurmadı " .................

"Пази боже сляпо да прогледа", ще си позволя да повторя Алеко Константинов.

Ти, във въпросния абзац, ако не виждаш очевадни грешки - то нямам думи.

Османската империя никога не е владяла три континента, а части от тях. По-глупавото е това, че въпросния юзер решава в заключение - ако Османската империя бе предприела масов геноцид, то досега 80 процента от населението на земята да са турци. И това недоносче го вадиш, като образец...

Аз мога да ти покажа две-три още по-глуповати изцепки, има ли нужда?

Стига си лъгал така долно народа.

Няма никаква нужда от новини на турски.

По много по-различен начин трябва да отстоява правата на малцинствата ДПС, като основно да интегрират турци и роми в структурите на българското общество, но истински...

Това с новините на турски си е тема с политически изгоди за ДПС. Когато в България има повишен градус на етническа нетърпимост, тогава малцинствата се свиват около спасителя - Доган и авери...

Когато тонусат спада, столчето на Сокола се олюлява и бъдещето в организацията е сумрачно.

Тъй, че въпроса е - кога ли аджаба народа ще се осъзнае и най-накрая да проумее простата формула на ДПС, разделяй и владей - в случая видите ли колко са лоши те, а видите ли, че само ние сме вашето спасение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.