Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за новините на турски език

197 гласували потребители

1. 1. За или против сте излъчването им ?

• за
      7%
      14
    • против
      83%
      166
    • не ми пука
      9%
      18

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ако не ги свалят новините на турски аз предлагам и всички предавания и филми да са на турски,поне като ще е да е.

И без да предлагаш те турските филми си вървят и най-странното, че ги гледат, както едно време Изаура. Чалгата е пълна и тази страна отдавна не е на българите. То не бе евроконсултанти, американски специалисти, турски и гръцки търгаши, телевизиите и те на са български, изобщо май само табелката е останала.
  • Отговори 277
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Твърдо против новините и прозрачните им сериали, в които се Американизират. Те дори на масата се делят на полове.

• 5 седмици по-късно...

”Евронюз” почва излъчване на турски език

Публикувано изображение

По искане на Еврокомисията телевизия Евронюз ще започне да излъчва предавания на турски език от 30 януари, а до края на тази година ще открие служба на фарси (персийски), съобщи днес ТВ-каналът.

След като през 2008 г. турското Радио и Телевизия TRT стана акционер в Евронюз, каналът създаде служба за 24-часова информационна емисия на турски език, която ще започне да функционира на 30 януари.

Освен това Евронюз спечели обществена поръчка на Еврокомисията да продуцира и излъчва ежедневни денонощни емисии на фарси, който се говори не само в Иран, а и в Афганистан. Те ще се приемат по цял свят чрез сателит и кабелни оператори, както и чрез интернет.

У нас искането на "Атака" за референдум дали да бъдат спрени новините на турски по БНТ предизвика политически скандал, особено след като и премиерът Бойко Борисов първоначално подкрепи тази идея.

news.dir.bg

Този ЕКомисии са по-зле и от КомИнтерна. :angry:

• 8 месеца по-късно...

Новините на турски език е най голямата изцепка на БНТ.Не съм чувал в друга държава да излъчват новини на език различен от официалния и то по националната телевизия.Левски и Ботев сигурно правят совалки в гробовете си сега!!!

Против за БНТ. За останалите бих пил една студена вода, но специално националните телевизии трябва да са на офицялния приет език!!

В Република България официалният език е БЪЛГАРСКИ. Новините трябва да са на български.

В Република България официалният език е БЪЛГАРСКИ.

Новините трябва да са на български.

На практика е така, но скоро българите ще бъдат малцинтво в тази страна и си пожелавам да не ми забранят изучаването или общуването на български език.

На практика е така, но скоро българите ще бъдат малцинтво в тази страна и си пожелавам да не ми забранят изучаването или общуването на български език.

Пепел ти на езика! :angry:

Пепел ти на езика! :angry:

Пепел на езика се хвърля когато някой пожелава нещо лошо. Не виждам защо етническата ти нетърпимост е повод за пререкания със твой сънародник.

Всеки роден в България,независимо от етнос и религия трябва да се чувства и нарича себе си българин.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Ето заради тази фраза казах "пепел ти на езика"!

Ето заради тази фраза казах "пепел ти на езика"!

Игнорирането на проблема не решава проблема.

Когато фактите говорят и боговете мълчат, е казано. Тук нямаше лична позиция, а статистика, пилей си пепелта по нея, не по мен. Новините на турски въобще не ги мисля, нека сами да се мислят. 

• 2 месеца по-късно...

Нека всички да се присъединят в тази група: http://www.facebook.com/pages/Moga-da-sbera-300000-coveka-PROTIV-novinite-na-turski-predi-tezi-ZA/204776587710 - Мога да събера 300,000 човека ПРОТИВ новините на турски преди тези ЗА!

И нека всеки да покани своите приятели.

• 3 месеца по-късно...

”Атака” постави ултиматум за новините на турски

Публикувано изображение

Представители на партия „Атака" разпънаха днес шатра на улица „Сан Стефано" до БНТ и поставиха ултиматум да бъдат спрени новините на турски език.

Преди няколко дни Волен Сидеров даде срок от две седмици на ръководството на телевизията да свали емисията от екран. Днес съпартийците му издигнаха плакат с надпис „Атака казва: До падането на турските новини остават 12 дни". Цифрата ще бъде сменяна всеки ден, като часовник ще отмерва времето.

Ако БНТ не спре новините на турски, Сидеров заплаши с всекидневни протести пред сградата. От „Атака" заявиха, че след изтичането на ултиматума ще внесат в националната медия подписка, за която твърдят, че изразява мнението не само на партията, но и на много български граждани.

Кампанията на Волен Сидеров срещу новините на турски език започна още в края на 2009 г., когато той настоя да бъде проведен референдум дали да бъдат премахнати. Първоначално премиерът Бойко Борисов одобри идеята, но след последвалите веднага бурни реакции от обществени организации и политици, той оттегли подкрепата си. Самият президент Георги Първанов дори заяви тогава, че Борисов е влязъл в капан.

Скандалът обаче се разрастна, след като само два дни по-късно последва протесна нота от Турция, откъдето настояха България да спазва човешките права. Наложи се Борисов да увери в телефонен разговор турския министър-председател Реджеп Тайип Ердоган, че правителството ще намери най-доброто решение на проблема.

Тогава от БНТ категорично отказаха да свалят новините и те продължават и досега.

Междувременно през март миналата година наши изселници в Турция започнаха подписка с искане за 24-часов телевизионен канал в България, който да излъчва на майчиния им език, вместо 10-минутните новини на турски по БНТ.

Утре, в сутрешния блок на БНТ, ще се проведе публична дискусия „за и против” новините на турски език, съобщиха днес от телевизията. Гости по темата ще бъдат Волен Сидеров, председателят на СЕМ Георги Лозанов и Бойко Станкушев - член на УС на БНТ.

По-рано днес пък "Атака" беше в центъра на друг скандал, но този път в парламента. Волен Сидеров предизвика бурни дебати, в които се стигна до остри реплики, след като предложи 17 май - денят на клането в Батак, да бъде обявен за Ден за геноцида над българите в Османската империя. Мнозинството депутати обаче не приеха декларацията на партията.

dir.bg

Това според мен си е елементарната операция за отклоняване на вниманието от належащите икономически проблеми на България .Та тия новини кой ги гледа все още ? Дали не са само тия от "Атака" за да могат да си се нахъсват един-друг ? На кого му пука за новините на турски, кой въобще ги гледа- нито турците, нито никой. Те си гледат сателитните канали, а новините ги слушат на българиски, ако им се прииска.

баси.

той настоя да бъде проведен референдум

Абе тея знаят ли колко струва на държавата един референдум?

Аз пък се питам защо парите с които ще се проведе референдума не се дадат на болните, сираците, нуждаещите се...? Стана модно с повод и без такъв да искаме референдуми...

Това според мен си е елементарната операция за отклоняване на вниманието от належащите икономически проблеми на България.

Точно това е. Вижте днес какво дебатираха в Парламента.

Да ви кажа , чист , натурален българин съм ... ама не ми пука дали ще има новини на турски език ! И какво като ги спрат ... голям праз , нали на леля те Пена от Долно Змеечево много ще и пука , ама я кажете на същата " хубавица " че няма да гледа Ферхундето ... ще напише 5 гневни писма да Парламента . И няма да е сама , колко стринки ще има с нея :cool: . Няма телевизия в България, която да не излъчва от споменатите сапунки ! И да ви призная нещо , живея в такъв район , с преобладаващо турско население и от тях съм чувал , че не разбират какво казват говорителките в емисиите , добре че били със субтитри !

Луда работа !

Абе на мен все-още ми пука, защото не мога да се сетя за друга държава, в която се излъчват новини на друг език, различен от официалния. А относно "турското" население....Един мой приятел, живеещ в Родопите, казва, че на т.нар. "български турци" по-скоро им отърва да се правят на турци, отколкото се чувстват такива. Защо? заради паричките, които им се наливат в касичките, ако се самоопределят като такива. Няма значение, че не разбират турски език, нали си получават лептата по линия на ДПС. Само заради това, че изкуствено отцепват една немалка част от населението, въпросната партия заслужава бой, .....и така нататък преди затвора, особено ултранаглият им лидер. А там вече какъвто им излезе късметът...Надявам се да са булките.

Абе на мен все-още ми пука, защото не мога да се сетя за друга държава, в която се излъчват новини на друг език, различен от официалния.

САЩ е такава държава! Не само новини, има цели канали таргетиращи неанглоезични зрители!

САЩ е такава държава! Не само новини, има цели канали таргетиращи неанглоезични зрители!

Е да, ама там са 310 милиона души, не като нас седем.

В Русия има ли новини на немски??

darkterminal , прав си че в САЩ има много канали само на испански , португалски и др. езици , даже ще стартира канал на български , НО това са регионнални канали , а не канал който се хваща от от цялата страна с обикновена антена ! Да има канал който е само на турски ... ама да си е частен , да се приема в определени региони !

ОК?

Новините на турски са измислени с точно определена цел - да отвличат вниманието от други проблеми. И това се осъществява доста успешно. ;)

Поради тази причина аз гласувах неутрално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.