Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за новините на турски език

197 гласували потребители

1. 1. За или против сте излъчването им ?

• за
      7%
      14
    • против
      83%
      166
    • не ми пука
      9%
      18

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не знам пък ти колко такива познаваш-аз познавам достатъчно,и се определят като българи.

България е тяхната родина и говорят български,не се свързват изобщо с Турция.

Преференции са новините.

Май не помниш как всеки петък в 20 часа гледахме задължително руската Время.

Същото е.

:down: Чудесно, да видим сега какво казва тълковния речник за това...

преферѐнция

мн. преференции, ж. Предимство, преимущество, давано на държава или на организация, фирма.

привилѐгия

мн. привилегии, ж. Право или предимство, преимущество, което поставя някого в по-благоприятно положение в сравнение с друг. Ползвам привилегии.

и синонимния за същата дума ....

(същ.) право, предимство, преимущество, изключително право, запазено право, монопол, патент

(същ.) първенство, преднина

(същ.) предпочитание

(същ.) прерогатив

Та къде виждаш предимство в новините на турски, спрямо кого, спрямо българите ли ?Ако го виждаш в какво се изразява то? Аз виждам само предимство в новините на български...

Или пък поставяне на турците в по-благоприятно положение спрямо българите с тези новини ? Напротив, те ги изравняват..

:wors: научете термините драга, то само с вземане на думички от речници за правене на кръстословици умен не се става, трябва и мислене ..

П.С И няма никаква връзка с новините на руски едно време.. аз лично тях си ги гледах с кеф, защото показваха повече за света от българските такива , и бяха доста по безпристрастни :P

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

• Отговори 277
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Между другото, трябва да се вметне, че една от причините на някои места българският език да не се владее както трябва, е и образователната политика на нашата държава, която реши, че трябва да икономисва парички и масово се закриха училища в по-малките населени места. Тепърва ще берем плодовете на тази политика. :wors:

Между другото, трябва да се вметне, че една от причините на някои места българският език да не се владее както трябва, е и образователната политика на нашата държава, която реши, че трябва да икономисва парички и масово се закриха училища в по-малките населени места. Тепърва ще берем плодовете на тази политика. :wors:

И не само.. по времето на моите по-възрастни роднини дори е нямало училища в нашия регион, или са били само за по-богатите ( обикновено българите ) , а турците в това което е било като килийно училище към джамията ( ако са искали ).. По късно вече образованието става леко по-достъпно, но старото поколение вече го е изпуснало... Мисля че най-добрите години са били м/у 70-те и 90-те , имал съм късмет донякъде :down:

Всеки гражданин на дадена държава е длъжен да познава, използва и общува на официалният език/езици в медиите, институциите, училищата и т.н. Какво да прави у дома си-Никой не може да му каже и има пълна свобода да говори и прави каквото иска, стига да не застрашава сигурността на други хора или не нарушава правата им, според Конституцията и прилежащите закони.

Всякакъв опит за налагане на други от официалните норми, за налагане на двойни закони и стандарти спрямо различие по религия, етническа група и вероизповедание се наказва като посегателство над основният закон-Конституцията и заплаха за националната сигурност за суверенната държава и се третира спрямо законодателството на конкретната държава.

Свободата и човешките права, позволяват ползването на всякакъв език, ако някой не знае официалния.... Те са гарантирани и в нашите закони... Новините на турски език не налагат никакви двойни норми, нито са привилегия.. прочети по горе че ми писна да споря с радиа !!!

...

Всеки гражданин на Република България(Народна Република България тогава) е длъжен да посещава училище до навършване на 16(шестнадесет)годишна възраст, без изключение от религия, етнос или вероизповедание.

Това, което е било към джамията не е било нищо освен място за изповядване на радикализъм. Училището е било само 1-представено официално от Република България, където се преподава материал, одобрен от МОН или министеството, което е било тогава. Всеки гражданин е ДЛЪЖЕН да го посещава.

Ако си мислиш, че през 40-50те или 60те години "за българите" в малките села/населени места е имало образование много по-добро от това за всички други граждани, грешиш.

Отново ще те пратя да четеш Конституцията с последните поправки, ако щеш и Търновската-Едно и също пише в това отношение.

Има закони-Като не ти харесват-Куфарчето и чао-чао.

Новини по национална телевизия на всеки друг език, ОСВЕН официалният са привилегия за някоя етническа група, което е НЕДОПУСТИМО!!!

Няма ваши и наши закони-Законите са ЕДНИ, Конституцията на Република България е ЕДНА.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Всеки гражданин на Република България(Народна Република България) тогава е длъжен да посещава училище до навършване на 16(шестнадесет)годишна възраст, без изключение от религия, етнос или вероизповедание.

Това, което е било към джамията не е било нищо освен място за изповядване на радикализъм. Училището е било само 1-представено официално от Република България, където се преподава материал, одобрен от МОН или министеството, което е било тогава. Всеки гражданин е ДЛЪЖЕН да го посещава.

Ако си мислиш, че през 40-50те години "за българите" в малките села/населени места е имало образование много по-добро от това за всички други граждани, грешиш.

Отново ще те пратя да четеш Конституцията с последните поправки, ако щеш и Търновската-Едно и също пише в това отношение.

Има закони-Като не ти харесват-Куфарчето и чао-чао.

Напротив, харесва ми какво пише в Конституцията , но явно на теб не ти харесва , защото гледам че я тълкуваш като дявол евангелието .

Ако не ти отърва положението и реалността, чао чао на теб :whist: ..

А останалото пак са твои празни приказки и злобеене http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif .. радикализъм казваш, хахаха

П.С Относно добавката ти, казах вече , поствай цитати, не твои творби чисто свободни съчинения... и тълкования... Привилегия ама друг път...

Напротив, харесва ми какво пише в Конституцията , но явно на теб не ти харесва , защото гледам че я тълкуваш като дявол евангелието .

Ако не ти отърва положението и реалността, чао чао на теб :whist: ..

А останалото пак са твои празни приказки и злобеене http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif .. радикализъм казваш, хахаха

България-Официален език-БЪЛГАРСКИ.Точка. Всяка преференция за който и да е етнос означава потъпкване на Конституцията и заплаха за националната сигурност.

Аз искам новини на Руски език, искам ги и това е. Не ме интересува твоето мнение за етноса. Друг може да каже-Аз на китайски искам и после-"Ама защо на един език няма, а на друг има??? Ние с какво сме по-долу от онези" и точно така започват междуетническите конфликти.

България-Български език по националните медии и при официално общуване на обществени места и институции.

Да не искаш след малко да превеждаме всички документи/декларации/договори на всички малцинствени езици, понеже има тиквеници, които не искат да научат официалният език, нищо че са ходили на училище и държавата е плащала за това?

Чл. 3

Официалният език в републиката е българският.

Чл. 4.

(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

п.п Как така само едно малцинство има новини на езика си и само то надава вой за тях, а арменците или грузинците например не?

п.п2 Защо в Турция няма емисия новини на Български език по националните телевизии?????

:P Чудесно, да видим сега какво казва тълковния речник за това...

преферѐнция

мн. преференции, ж. Предимство, преимущество, давано на държава или на организация, фирма.

привилѐгия

мн. привилегии, ж. Право или предимство, преимущество, което поставя някого в по-благоприятно положение в сравнение с друг. Ползвам привилегии.

и синонимния за същата дума ....

(същ.) право, предимство, преимущество, изключително право, запазено право, монопол, патент

(същ.) първенство, преднина

(същ.) предпочитание

(същ.) прерогатив

Та къде виждаш предимство в новините на турски, спрямо кого, спрямо българите ли ?Ако го виждаш в какво се изразява то? Аз виждам само предимство в новините на български...

Или пък поставяне на турците в по-благоприятно положение спрямо българите с тези новини ? Напротив, те ги изравняват..

:whist: научете термините драга, то само с вземане на думички от речници за правене на кръстословици умен не се става, трябва и мислене ..

П.С И няма никаква връзка с новините на руски едно време.. аз лично тях си ги гледах с кеф, защото показваха повече за света от българските такива , и бяха доста по безпристрастни :)

Ми сам си отговори-какво искаш повече.

Ти научи значението и тогава говори.

Браво браво.. най накрая нещо съществено ...

Чл. 3.

Официалният език в републиката е българският.

Аз не видях да се отрича това, никъде в цялата тема, най-малко от мен :whist:

Но да продължа...Първо с преамбюла към Конституцията

Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,

като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;

като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;

като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,

прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази

Продължаваме нататък.

Чл. 5.

(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

(3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.

(4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.

Тука може да погледнеш ратифицираната "Рамкова конвенция за защита на малцинствата " постах я по-назад...

Чл. 36.

(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.

(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.

(3) Случаите, в които се използва само официалният език, се посочват в закона.

Е тука вече спирам.. защото никъде, но никъде не мога да намеря този закон....а само поекти за него...

Та така... мисля че законовата логика е ясна... Конвенцията е признат закон в България, можеш да я прочетеш какво гласи..

И за последно, понеже се обвинява БНТ , понеже била държавна и национална...

Чл. 40.

(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.

(2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.

Да се вижда някаква причина за спиране на новините по БНТ?? А да се вижда причина да ги има ? Второто със сигурност, първото не... :)

п.п2 Защо в Турция няма емисия новини на Български език по националните телевизии?????

Елементарно , защото няма българско малцинство най-вероятно... Но за по-сигурно, отнеси въпроса към европейската комисия по малцинствата, тя може да го потвърди с по-голяма сигурност ...Все пак сме в ЕС нали така ... :P

Елементарно , защото няма българско малцинство най-вероятно... Но за по-сигурно, отнеси въпроса към европейската комисия по малцинствата, тя може да го потвърди с по-голяма сигурност ...

Аха, и ако имаше, може би щеше да има новини на български? Вярваш ли си? :whist:

Аха, и ако имаше, може би щеше да има новини на български? Вярваш ли си? :ph34r:

Пител, извинявай, но последното беше с цел да жегна леко моя опоненнт , понеже го виждам че върти и суче, и все на лево бие опитвайки се да хване Хамза за топките без опорна точка :lol6:

:ph34r:

Сори за лекото отклонение

Пител, извинявай, но последното беше с цел да жегна леко моя опоненнт , понеже го виждам че върти и суче, и все на лево бие опитвайки се да хване Хамза за топките без опорна точка :lol6:

:ph34r:

Сори за лекото отклонение

Разбрах та :ph34r:

Ако говорим сериозно обаче, може би и ти ще признаеш, че е абсурд в Турция да има новини на езика на някое малцинство. Самата идея за това е немислима... И работата става малко като двоен стандарт. Иначе аз не мога да повярвам, че има хора, които са искали да научат български, но са нямали възможност. Да не са живяли на друга планета? Мисля, че щом си роден и живееш в дадена страна, и не знаеш езика и, въпреки че си прекарал целия си жвот в нея, ти пет пари не даваш за тази страна.

Ако говорим сериозно обаче, може би и ти ще признаеш, че е абсурд в Турция да има новини на езика на някое малцинство. Самата идея за това е немислима... И работата става малко като двоен стандарт. Иначе аз не мога да повярвам, че има хора, които са искали да научат български, но са нямали възможност. Да не са живяли на друга планета? Мисля, че щом си роден и живееш в дадена страна, и не знаеш езика и, въпреки че си прекарал целия си жвот в нея, ти пет пари не даваш за тази страна.

Настоявам Hamza да отговори на въпроса.

Ако Hamza се чувства турски гражданин, репресиран от "лошите етнически българи" нищо не го спира да си събере багажа и да потегли към "майка турция". Не само ще се радвам, ами и настоявам за това.

...

Елементарно , защото няма българско малцинство най-вероятно... Но за по-сигурно, отнеси въпроса към европейската комисия по малцинствата, тя може да го потвърди с по-голяма сигурност ...Все пак сме в ЕС нали така ... :ph34r:

Всички граждани на републиката са равни, както пише в същата тази конституция, Ако ще има новини на малцинствените езици, то трябва да има новини на всички малцинствени езици. Ако не-въобще не трябва да има новини на никой от малцинствените езици. Турската етническа общност не е с привилегии пред всички останали, независимо от самочувствието на някои хора от нея.

Няма причина да има новини на някой от малцинствените езици, понеже той не е посочен изрично като официален в конституцията на България и никоя институция в България не е длъжна да се съобразява с този език.

Всяка привилегия за една малцинствена група пред всички останали е предпоставка за възникване на междуетнически конфликт. По конституцията на република България-целостта на територията е неприкосновена и сродните, инициаторът на всеки един опит за преференция на една етническа група над всички останали е заплаха за националната сигурност, стабилността на държавата и неприкосновеността на териториалната й цялост.

В Турция има българско езиково малцинство, но новини на Български език няма.

Всеки Български гражданин е длъжен да знае Български език, изучавал го е в училищата и следователно новини на който и да е от малцинствените езици са изключително ненужни, освен показност към различието на определен етност/група хора от всички останали граждани, което е предпоставка за възникване на етнически конфликти.

Всички граждани на България са еднакви пред закона. И честно казано-Колкото по-еднакви, колкото по-малко опити за натрапване на различия и т.н има, толкова по-малко предпоставки за етнически конфликти ще има.

И последен въпрос-Защо в нито една друга Европейска държава НЯМА новини на малцинствени езици и защо в Щвейцария забраниха на мюсюлманите да ходят със забрадки на публични места?

Много просто, това не са закони срещу етническа група, а закони за защита на държавата. Всяко парадиране на различие от някоя етническа общност води до напрежение и възникване на конфликти.

Само в България сме "толерантни" и оставяме някакви @#$Т%$% да ни се качват на главата.

На първия въпрос отговора е ДА, и то не само новини ....има цял телевизионен национален канал на кюрдски език, това е TRT 6 :ph34r: Излъчва 24 часа в националния ефир и по сателит за цяла Европа ..Преди това е имало само предавания , и то някъде от 80-те години още, ако не и по-рано..

А по втория, не че е имало голямо желание, просто не им се е налагало от една страна, а и държавата не ги е насърчавали по никакъв начин от от друга да учат български, предвид че още след освобождението, населените с турци села и градове са имали собствен живот, управляван донякъде по собствени правила , собствени вестници на турски, собствени представители м/у централната българска власт и тях, и така нататък... По време на комунизма, някъде към 60-те , се решава да се интегрира това население, за целта първо се поощряват българи заселници от една част на България, да се заселят в турските региони на държавата.. но както сочи реалността, все още и в наше време има компактни групи села и малки градчета дори, където почти няма българин ( визирам моя край ) .. а ако ги има, то те са се адаптирали и знаят турски, на който говорят ..

За пример, едно време сме имали съсед, единствения българин в моя квартал, казвал се е Петко... Обаче е знаел перфектно турски за да общува с съседите си .. дядо ми много го е уважавал, а баба ми говореше винаги с добро за него когато станеше дума ( макар че и двамата не знаеха грам български - с изключение на някоя и друга дума от страна на дядо )

Та така, комшулука е процъфтявал както и преди, така и след освобождението.. едните са научавали турски, а някои са научавали български, зависи от региона, и компактноста на населението :lol6: Та чак до наши дни сега...

.....

Редактирано от capnemo
преупреждение!!! (преглед на промените)

...

Ти Български гражданин ли си или турски гражданин? Ако си турски, какво дириш в България, а ако си Български ще спазваш българските закони. Отново-Не ме интересуваш, ако не си български гражданин и не се считаш за такъв, отивай към КПП-то и към "майка турция". Ако си българин, ще си траеш.

Не ме интересуват малките турски селца след освобождението-те са длъжни да се адаптират. Това вече е било България, а не Отоманска империя.

Знаеш ли, мисля по вашият край има села, които ако поискаш хляб в магазина на български език, ще ти кажат "гяур" и няма да ти дадат, освен ако не го кажеш на турски език.

Това няма да го бъде.

Всеки Български гражданин е длъжен да учи, ако не е учил е било изцяло негова вина, предвид че образованието е безплатно до ниво Средно образование, а до 4-ти клас и учебниците са безплатни, и закуски дават, и транспорт(някои неща са отскоро, но са факт)...

Задължение е. Точка.

Всяко друго е парадиране на различия, парадиране на някакъв вид неравенство и възникване на етнически конфликти. Или личности като теб целенасочено подклаждат подобни конфликти?.

Внимателно говори и обмисляй, защото не след дълго нашето поколение ще управлява България.

Моля да спазвате добрия тон в дискусията. И моля някои съфорумци да не се правят на ощипани госпожици и да докладват през две минути когато нечие изказване не им е по вкуса!!!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

По време на комунизма, някъде към 60-те , се решава да се интегрира това население, за целта първо се поощряват българи заселници от една част на България, да се заселят в турските региони на държавата...

В България няма турски региони и не може да има, а има региони с етническо население, което определя себе си като етнически турци.

Виждаш един с комплекси ли ? хахаха .. Я да чуя какви са те :biggrin:

Едно време бях писал че глупостта ме развеселява и уморява, сега в момента съм весел :)

Твърдиш че според теб те са отказвали да учат български нарочно http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif ... Е те такова чудо още не бях чел тук... благодаря за просветлението о разумний :yanim:

Би ли отговорил на един въпрос- защо пишеш в този форум на български, а не на турски? И ако пишеш на любимия ти турски- колко ли хора биха те разбрали? А как си обясняваш незнанието на български език от споменатите "малцинства", освен с нарочно пренебрегване? Те не живеят няколко месеца в България, а много години. Нежеланието да учат български показва отказ да се приобщят към българската народност, а в такъв случай те за какви се смятат? Ако се смятат за турци- ами знаят посоката, да стягат багажа!

А комплекси виждам много, Хамза! Малко хора си позволяват да обиждат и да квалифицират други участници във форума, без дори да ги познават. И понеже се чувстваш недосегаем в анонимността си, си позволяваш арогантно държане и оскърбления. Никой досега не е отправял персонални обиди към теб, постарай се да покажеш поне уважение. Никой от пишещите тук не е по-глупав от другите, но пък ти си с претенциите на много по-умен. Досега с нищо не си го доказал, дори напротив.

Конфликтите почти винаги водят до страдания за всички участници в тях. Българският народ предостатъчно е изстрадал през вековете. Той не иска повече страдания нито за себе си, нито за другите. Това е основната причина за неговата пословична етническа толерантност.

Ако погледнем от практична гледна точка въпроса за излъчване на новини на турски на територията на България, лесно ще стигнем до извода, че може и без тях, като най-важното е икономическата им нецелесъобразност.

Територията на страната ни е малка, а това позволява да е почти изцяло покрита от излъчванията на радиостанциите от съседна Турция. Който иска да гледа телевизия на турски език, да използва съответните спътници. Който се интересува от това какво става в България, ще го научи от предаванията на български - официалният език в тази страна.

Опитите за подклаждане на конфликти на етническа основа в България винаги завършват трагично за размирниците. В това отношение народът ни, колкото и разнороден да е, е безпощаден.

Мъдростта на народа е събрана в много пословици и поговорки. Незачитането на тази мъдрост по какъвто и да е начин носи нещастия на отделните личности и на цялото общество.

В тази тема много актуална е пословицата: Който нож вади, от нож умира.

Я да си навра нослето и аз тука Един въпрос към турците от форума-ако не се лъжа в Германия има вече над 5милиона турци нали? И има ли новини на турски по националната им телевизия? Що за бъзик е това? Роден си и си израснал в една държава и да не знаеш български. Неуважение абсолютно към държавата и най вече към народа. Като не им харесва или не искат да се интегрират да си ходят у дома си. Опсссссссс забравих-те изобщо знаят ли каква националност са. Много ми е интересно,ако може някой турчин да мо отговори за какъв се смята българин или турчин-според какво пише в паспорта му,къде се е родил,израстнал и живее сега или какъв език говори

• 3 години по-късно...

Не е съвсем по темата, но съм изненадана и обезпокоена от това:

Надписи на турски в центъра на София
Джамия надпис

Инициативата, за която ни приканят от мюфтийството, е човечна. Толкова бедност има в страната ни, че на което и божество да се молиш, няма да сбъркаш. Особено, когато трябва да се помогне на децата ни.

Странно защо обаче, надписът ни приканва за милосърдие на турски. Молещите се мюсюлмани са наясно с инициативата на мюфтийството, защото така или иначе всеки ден са там.

Без да се безкрайно подозрителни и да търсим конспирация в това, не може да не ни разтревожи и притесни случилото се.

http://www.banker.bg/prez-obektiva/read/nadpisi-na-turski-v-centura-na-sofiia

Всички българи, независимо от етноса си, знаят и ползват български.

Който иска да говори и слуша мангалски - да ходи в анадола.

500 години са ни избивали, клали, измъчвали, изнасилвали жените, а сега ще ми говорят за права и свободи.

В България се говори на български, официалния език е български и новините по Националната телевизия трябва да са само на български.

Още ли ги бистрите тес новойни? Нема значение на какъв език са! Важното е да са верни! По кабела освен на български, ежедневно текат новини и цели програми на английски, немски, италиански, руски, турски - всеки се спира на тези които си му харесват и си ги гледа. Баси зора! Ако не ги излъчват по националните канали, който има интерес, в днешни дни, без проблем ще си ги гледа по чуждите канали, а там ще му пробутат чуждата гледна точка...

да бе обаче не обичам като гледам телевизия и е на турски говорят и в резултат на това да си мисля че съм в тоалетната и пикая и там нататък .............. и това да е по националната телевизия .............

Никакви новини на турски или там какъвто щете друг език!!!! Който живее в България, то да вземе да научи Български, а ако не иска, то да върви където иска и да се оплаква където иска!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Тук говорим за новини на турски език по БНТ,която се издържа със държавни средства.Медийната услуга е бизнес,частните телевизии могат да излъчват цялата си програма на турски,ако искат,но за тази емисия по БНТ съм твърдо против.Много време мина и е крайно време някой да сложи край на това безумие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.