Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за новините на турски език

197 гласували потребители

1. 1. За или против сте излъчването им ?

• за
      7%
      14
    • против
      83%
      166
    • не ми пука
      9%
      18

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Hamza, ти нещо по инерция говориш. Че в момента и в България има поне два (според моят кабелен оператор) турски канала, които мога да гледам без проблем от София. Ако не знаеш сателитната технология на предаване на телевизионни сигнали в последните 30 г. се е развила доста добре. Ще кажеш, повечеот хора са стари, нямат кабелна, сателитни... хващат само "Канал 1". Като се свалят сегашните новини на турски, те няма да знаят кво става в ДПС-то, но пък то ще знае какво става стях при всички случаи. Наистина си е електорален проблем... :whist:

Е, сещай се, ама еврейско малцинство в Германия и почти цяла Европа има от стотици години. Не мога да се сетя за едни новини на иврит или йидиш по Германска телевизия или някоя друга в ЕС, хем както знаем, Германия дори плаща на Изрел немалка сума пари всяка година от Втората Световна насам... и пак няма такива новини.

И какво като турското малцинство "е от скоро". Всъщност си прав... те там нямат още гермаснко ДПС. Затова и нашето тука ще се разпадне, както е тръгнало. И по-добре.

Не говоря наизуст, по-скоро ти се опитваш да извърташ както ти оттърва... Говоря ти за канали на съответния език - турски , излъчвани в съответната държава , със седалище в нея, произведение в нея за опредлена група население... Да не мислиш че те в Германия са по-прости от теб, и не могат да гледат на сателит всичките турски канали от Турция хахахах :hush: ..или да си направят само кабеларка, в която да пускат съответно канали турски от Турция....

За евреите не ме интересува, явно си нямат подобни канали на иврит в германия, нищо че германия им плаща репарации дълго време...

Като заговорихме за технологии, къде в Европа ще намериш аналог на нашето БНТ претендиращо за национална телевизия :cool:

П.С Дима, да нагъл си, и ти посочих защо.. ти ако искаш чети, но поне виж какви ги плещиш, че и продължаваш... Казах ти, не ме интересува от Патагония ли си дошъл, или от Марс, но ти си пришълец тук, а аз не... схващаш ли разликата... И не аз имам проблеми с интеграцията, а май ти имаш проблеми с понятието интеграция ... да ти вадя ли уроци и за това ?

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

• Отговори 277
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Можеш да направиш, но не виждам да успееш да докажеш нещо с този тест , да не споменавам че ще бъдеш разочарован повече от резултата отколкото аз :) ... Книжовния турски език пак ще си остане по-близък до говоримия диалектен такъв, отколкото българския книжовен до диалектния турски ;)

Ами виж сега, ако се окаже, че турците не си знаят езика, това ще покаже просто, че нарочно се спекулира с този проблем, за да трупат някои хора политически дивиденти.

Разбирам желанието ви да докарате вода от 100 кладенеца, особено на адхока, но с това не се променят фактите че в България има голямо турско малцинство, чиито майчин език няма никаква връзка с българския ... А точно за това са и новините на турски ... На който не му харесва, мисля че посочих причините по горе, да пие една студена вода, и да ходи да реве "хайдушката" на арменския поп ако ще...

Нито мисля да пия студена вода, нито да се оплаквам на арменския поп. Аз по-горе писах, че новините не ми пречат, защото те съществуват по политически причини, а не поради етнически. Но има нещо друго и то е, че ако турското малцинство не владее добре езика си, това поставя под въпрос всички претенции. Преди години имаше проект да се изучава като втори език майчиният език на малцинствата, но той се провали, поради липса на желаещи да го изучават.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Ами виж сега, ако се окаже, че турците не си знаят езика, това ще покаже просто, че нарочно се спекулира с този приблем, за да трупат някои хора политически дивиденти.

Нито мисля да пия студена вода, нито да се оплаквам на арменския поп. Аз по-горе писах, че новините не ми пречат, защото те съществуват по политически причини, а не поради етнически. Но има нещо друго и то е, че ако турското малцинство не владее добре езика си, това поставя под въпрос всички претенции. Преди години имаше проект да се изучава като втори език майчиният език на малцинствата, но той се провали, поради липса на желаещи да го изучават.

Че се спекулира, спекулира се, от партии подобни на АТАКА и други националистически аналози.. По този начин се мъчат да намерят проблем там където го няма изобщо, за да могат да настроят едни срещу други турци и българи.. И е видно че резултати има.. сам виждаш и в тази тема :)

Но за езика не си прав... толкова години се мъчеха да изкоренят турския език, но той няма да изчезне... урбанизацията си казва своето, изолацията също... затова ти казах че ние говорим диалект, защото в Турция езика се е развил, но все още няма коренни разлики с изключение на новите граматически правила и нови думи .. Но ако мислиш че в Турция говорят това каквото се чува по турските канали грешиш... Лично мога да те уверя че говоримия език в Турция е близък до нашия тук...

Което ми напомня за спора ми с професора по Турски език Иван Добрев, за едни думи , който ние тук в България все още използваме а в Турция са вече нови... но все още ги има като диалектизми

моля, спазвайте добрия тон на дискусията!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Че се спекулира, спекулира се, от партии подобни на АТАКА и други националистически аналози.. По този начин се мъчат да намерят проблем там където го няма изобщо, за да могат да настроят едни срещу други турци и българи.. И е видно че резултати има.. сам виждаш и в тази тема :)

Колкото се спекулира от Атака, толкова се спекулира и от ДПС. ;)

Но за езика не си прав... толкова години се мъчеха да изкоренят турския език, но той няма да изчезне... урбанизацията си казва своето, изолацията също... затова ти казах че ние говорим диалект, защото в Турция езика се е развил, но все още няма коренни разлики с изключение на новите граматически правила и нови думи .. Но ако мислиш че в Турция говорят това каквото се чува по турските канали грешиш... Лично мога да те уверя че говоримия език в Турция е близък до нашия тук...

Тук трябва да се кажат две важни неща:

1. Езикът не може просто да се изкорени - така че няма за какво да се притесняваш в това отношение.

2. Владеенето на даден език се измерва с нивото на функционалната грамотност на говорещия. При диалектите нивото на владеене на езика е по-ограничено.

Колкото се спекулира от Атака, толкова се спекулира и от ДПС. ;)

Тук трябва да се кажат две важни неща:

1. Езикът не може просто да се изкорени - така че няма за какво да се притесняваш в това отношение.

2. Владеенето на даден език се измерва с нивото на функционалната грамотност на говорещия. При диалектите нивото на владеене на езика е по-ограничено.

Посочи ми пример, когато ДПС да е почвало кампания свързана с новините на турски по БНТ , и ще призная доводите ти за спекулация И от нейна страна :biggrin: .. Аз самия не се досещам за такива... Надявам се примерите да не са от полемиките покрай създаването на тези новини , а след това ..

Функционалността на диалектните форми е винаги ограничена, но това ограничение зависи и от самия език и от самия диалект... някои езици са по-богати, други по-бедни... Нашия така наречен балкански турски език ( това е според турски филолози ) е диалект защото е коренния останал от османско време, езика на Османската империя ... а съвременния турски е резултат от реформите в езика на Кемал Ататюрк , на база същия османско-турски език..

П.С А за изчезването, не се притеснявам, казах го ако някой случайно си е помислил че ще изчезне :angry:

Посочи ми пример, когато ДПС да е почвало кампания свързана с новините на турски по БНТ , и ще призная доводите ти за спекулация И от нейна страна :hush: .. Аз самия не се досещам за такива... Надявам се примерите да не са от полемиките покрай създаването на тези новини , а след това ..

По-горе има клип, който показва как ДПС използва новините на турски.

А за това, че ДПС не е правило кампании против тези новини... хайде малко по-сериозно. ;)

По-горе има клип, който показва как ДПС използва новините на турски.

А за това, че ДПС не е правило кампании против тези новини... хайде малко по-сериозно. ;)

Сериозен съм.... споменах ли против? Казах да използва без повод новините... със спекулативна цел... Клипа горе е отговор на спекулата от страна на АТАКА със спирането им... и само толкова.. не виждам медийна агитация, ревове и други подобни с цел привличане на общественото внимание... ..

А сега ти по-сериозно :hush: , не ми се играе на кой по словоохотлив, и по-голям дървен философ...

Функционалността на диалектните форми е винаги ограничена, но това ограничение зависи и от самия език и от самия диалект... някои езици са по-богати, други по-бедни... Нашия така наречен балкански турски език ( това е според турски филолози ) е диалект защото е коренния останал от османско време, езика на Османската империя ... а съвременния турски е резултат от реформите в езика на Кемал Ататюрк , на база същия османско-турски език..

Диалектът е по-ограничена форма на владеене на даден език. Също така, ако българските турци говорят турски диалект, който се различава от съвременната норма, става много съмнително дали този диалект може да претендира за официален език, който трябва да се признае като такъв. :hush:

Турцизирани българи... е правилното словосъчетание, ама нейсе... :angry:

Диалектът е по-ограничена форма на владеене на даден език. Също така, ако българските турци говорят турски диалект, който се различава от съвременната норма, става много съмнително дали този диалект може да претендира за официален език, който трябва да се признае като такъв. ;)

Ако правилно ти чета мислите, тогава по БНТ трябва да говорят на шопски хахахах :ph34r:

Готик, имаш будна мисъл, и добра логика, но в случая не е сериозно да твърдиш това...

Турцизирани българи... е правилното словосъчетание, ама нейсе... :biggrin:

Ами нейсе :angry: да , защо да се кърши хатъра на човекот..че той цели 5 векот и още над сто години след това, все просо сънува :whist:

Трябва ли според вас в на6ета българска държава да има новини на турски език!!! :angry:

Според мен категорично не трябва да има новини на турски.Все пак ние сме България, а не Турция.Който иска да гледа турски новини да си ходи в Турция или да ги гледа по сателита.

Редактирано от gogo19 (преглед на промените)

Турцизирани българи... е правилното словосъчетание, ама нейсе... :angry:

Ами то 5 века иго-та тъй си продължава

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ако правилно ти чета мислите, тогава по БНТ трябва да говорят на шопски хахахах :biggrin:

Готик, имаш будна мисъл, и добра логика, но в случая не е сериозно да твърдиш това...

Виж, според мен този проблем с новините, а и някои други теми покрай тях, умишлено се повдига, защото определени политически субекти печелят от това. Нали си чувал за принципа "разделяй и владей". :biggrin:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Виж, според мен този проблем с новините, а и някои други теми покрай тях, умишлено се повдига, защото определени политически субекти печелят от това. Нали си чувал за принципа "разделяй и владей". :biggrin:

Този принцип е до болка ясен, но за съжаление повечето субекти ( като горните над нас ) са пределно лесно манипулируеми...от такива се възползват, малко по-тарикати ( не казвам умни ) субекти...

А новините са полезни , първо зачитат правото на една част от обществото, а в друг апсект, могат да спомогнат за развиване на умствен потенциал и преодоляване на историческите комплекси у друга част на обществото... :biggrin:

Най-лесно са манипулируеми точно т. нар. малцинства, но вече не съм сигурен дал сами не се нагаждат спрямо обстановката. Става дума точно за "турското" население в Родопите, например в Западната част. Всяка година ходих там на почивка лятото, по 1-2 пъти. ВСИЧКИ живеещи там, самоопределящи се като мюсулмани и турци, говорят помежду си само на български. Нито веднъж не чух някой да изполва турски език. И тъй като районът е доста беден и хората се изхранват само от дърводобив и земеделие- ДПС и техните приятели-покровители от съседна Турция финансират разни начинания, срещу уверението на хората, че ще се определят като турци и турско-говорящи. А като говориш за права на малцинствата- как се отнася Турция към кюрдите? Дали е по-толерантно, отколкото в България към т. нар. турци?

...

Не разбрах позицията ти по темата.

А ето моята-Република България е суверенна държава, в която официалният език е Български, всеки един гражданин е Българин.

Не се правят никакви изключения на база расова основа. Щом турците могат да пледират за новини на турски, аз пък искам новини на руски език, някой може да иска на украински, трети на китайски. Напоследък и много виентамци има-И на виетнамски трябва да има новини, така ли?

Всеки има право да говори и използва своят майчин език, на официални и обществени места обаче е задължително използването на Български език, без изключения, освен едно-ако даден човек просто е чужденец/гост в държавата и не знае официалният език.

Новини на турски език не може да има, не трябва да има и заставам строго против това да има.

Турският не е основен език на територията на Република България и няма място в обществените медии под никаква форма. На когото това не му харесва, може да стегне куфарчето и да отиде където иска или да прецъка каналите и да пусне турската сателитка. Точка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А новините са полезни , първо зачитат правото на една част от обществото, а в друг апсект, могат да спомогнат за развиване на умствен потенциал и преодоляване на историческите комплекси у друга част на обществото... :wors:

Спаси ни,Боже,от такава "полезност".

Не разбрах позицията ти по темата.

А ето моята-Република България е суверенна държава, в която официалният език е Български, всеки един гражданин е Българин.

Не се правят никакви изключения на база расова основа. Щом турците могат да пледират за новини на турски, аз пък искам новини на руски език, някой може да иска на украински, трети на китайски. Напоследък и много виентамци има-И на виетнамски трябва да има новини, така ли?

Всеки има право да говори и използва своят майчин език, на официални и обществени места обаче е задължително използването на Български език, без изключения, освен едно-ако даден човек просто е чужденец/гост в държавата и не знае официалният език.

Новини на турски език не може да има, не трябва да има и заставам строго против това да има.

Турският не е основен език на територията на Република България и няма място в обществените медии под никаква форма. На когото това не му харесва, може да стегне куфарчето и да отиде където иска или да прецъка каналите и да пусне турската сателитка. Точка.

Щом не си разбрал, явно не си чел тогава...

А относно твоята позиция и предложение, нямам никакви проблеми, само намери достатъчно руснаци ,виетнамци, евреи, арменци и така нататък ( към 2-3 села ще стигне ) които са граждани на България ( може и не по рожденние ) , и които хал хабер си нямат от български, и ще гласувам да си имаш поне 5 минути на съответния език в новините :angry:

Явно обаче тука някои само си четат без да се опитата да вникнат в тезите на опонентите си , без да осмислят за какво реално говорим , дорогие ребята давайте по сериозно ... Ако ще се правим на шутове ( като тези от АТАКА ) кажете, и аз го мога ...

Основната теза да съществува новини на турски са : първо съществуваща огромна малцинствена група; второ, същата тази група има доста членове които грам не поназнайват български.. И това е от векове ... Същите тези граждани на България, са такива по рождение, а не натурализирани пришълци от Марс или Луната , същите тези граждани живеят от поколения ( векове ) на тази земя която по настоящем е държавата България .. Същите с поколения си плащат данъците и работят в нея , за нея....

Айде стига руски и всякакви други шикалкавения ... Малцинство не е дошлия бай Альоша от Русия и приел българско гражданство, нито бай Чун Чан Гон от Виетнам , дето е дошъл по програма за обмен на трудоваци , оженил се за българка и му подарили гражданство ...

Не знам вече на какъв език и какви елементарни примери да ви дам за да схванете за какво говорим тук...

Това че имате комплекси, казах ви през какво ми е... както и къде да се оплачете... Но недейте бърка болежките си с реалността ,и фантазиите които имате с това което трябва, и за какво трябва...

Дотук забелязах само един двама разбрали и осъзнали предмета и същността на цялата тема, от останалите само националистически напъни в стила на една така наречена политическа партия ...

П.С И понеже ми писна разни натурализирани българи тук да дават глупави примери, ще вметна линк към това що е то малцинство ...

Малцинство- Уики

И извадки от там, за мързеливите да щракнат на линка !

"В Препоръка 1134 (1990 г.) на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) се дава следното определение на понятието „национално малцинство“:

Обособена и утвърдена на територията на съответната страна група от хора, членовете, на която са граждани на държавата и проявяват отличителна религиозна, езикова, културна или друга характеристика, различаваща ги от мнозинството от населението."

" Тя е част от Препоръка 1201 от 1 февруари 1993 г. на Европейския парламент, която изисква от страните членки на съвета да приемат проект за допълнителен протокол към Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ). Член първи на проекта за протокол съдържа обхватно определение, основано на предложеното през 1979 г. от проф. Франческо Капоторти в доклада му от името на подкомисия за малцинствата на ООН. Според препоръка 1201, за национално малцинство може да става дума при наличието на пет условия:

Понятието национално малцинство описва група от граждани на дадена държава, които:

а. Живеят постоянно на територията на държавата и са нейни граждани;

б. Имат стари, солидни и трайни връзки с държавата;

в. Притежават типични етнически, културни, религиозни или езикови характеристики;

г. Достатъчно репрезентативни са, бидейки по-малко от останалата част на популацията в страната или даден неин регион;

д. Проявяват обща воля и тенденции към запазване на общностната им идентичност, в частност културата, религията или езика.[2]

На среща в Страсбург на 8 юни 2005 г. Европейският парламент излиза със становище, че „такава дефиниция се съдържа в препоръка 1201“, потвърждавайки критериите на Европейският съвет."

Аз пък виждам само един с комплекси, който явно няма с какво друго да се гордее освен с познанието на старотурски....И който използва лични обиди и нападки в ролята на аргументи. Нямаме нищо общо /поне аз/ с Атака, нито искам да имам нещо общо с тях. Моята позиция е на гражданин на България, раждан в друга страна, но живял досега там. Ако има някаква част от населението на България, които не занят български- това пък е само техен проблем! Но заради това, че нарочно са отказали да учат официалния език на страната, в която живеят и чиито граждани се наричат- не им се полагат никакви преференции. И нека не се оплакват, че били онеправдани, безработни, без права и т.н. Който няма желание да се интегрира в едно общество- няма право и на никакви претенции. Между другото, Хамза, не казваш нищо по кюрдския въпрос в Турция....

Аз пък виждам само един с комплекси, който явно няма с какво друго да се гордее освен с познанието на старотурски....И който използва лични обиди и нападки в ролята на аргументи.

Нямаме нищо общо /поне аз/ с Атака, нито искам да имам нещо общо с тях. Моята позиция е на гражданин на България, раждан в друга страна, но живял досега там.

Ако има някаква част от населението на България, които не занят български- това пък е само техен проблем! Но заради това, че нарочно са отказали да учат официалния език на страната, в която живеят и чиито граждани се наричат- не им се полагат никакви преференции. И нека не се оплакват, че били онеправдани, безработни, без права и т.н. Който няма желание да се интегрира в едно общество- няма право и на никакви претенции.

Между другото, Хамза, не казваш нищо по кюрдския въпрос в Турция....

Виждаш един с комплекси ли ? хахаха .. Я да чуя какви са те :whist:

Едно време бях писал че глупостта ме развеселява и уморява, сега в момента съм весел :)

Твърдиш че според теб те са отказвали да учат български нарочно http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif ... Е те такова чудо още не бях чел тук... благодаря за просветлението о разумний :)

Дима , не знам какъв български гражданин си, но със сигурност не си запознат със ситуацията и историята на българските граждани от турски произход..., което говори че не познаваш историята на земята си... на България ...

И никой не иска преференции, ако за теб новините на турски са преференции и претенции май е време да научиш разликата м/у права и преференции и претенции...Убеден съм че и това ти куца, както беше и с значението на термина малцинства...

П.С А за кюрдите, в доста теми съм споделял мнението си, но тази не е за тях, ако те интересува, можеш да потърсиш мненията ми по въпроса ... не е променено ни на йота... Бягането на опонента от въпроса, винаги показва слаба подготовка и загубена дискусия... явно по тази тема си изчерпан ...

...

В Република България ОФИЦИАЛНИЯТ език е БЪЛГАРСКИ, който език се учи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в училищата на територията на страната, като ОСНОВЕН И ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, на който се извършва всичкото ОФИЦИАЛНО УСТНО И ПИСМЕНО ОБЩУВАНЕ.

Мен не ме интересува малцинството, Български граждани са и са равни на всички останали граждани, било те китайци, виетнамци, пакистанци или египтяни. За тях важат същите закони като за всички останали граждани на територията на Република България.

В Русия има много малцинствени групи, но там има само 1 официален език, на който са и ВСИЧКИ МЕДИИ. Емисии на малцинствени езици по 3-те национални канала НЯМА.

Всички граждани на територията на Република България, в чиито паспорт пише гражданство-БЪЛГАРСКО са ДЛЪЖНИ да знаят Български език.

Новините на турски език са привилегия, която не може да съществува, защото всяка малцинствена група може да пледира за подобни. ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СА РАВНИ!!!!

Точка.

На който не му харесва, че в България се пише и говори само на Български, че официалните медии са на Български, може да си стегне куфарчето или да си седи на трибуквието и да си мълчи, четяйки речници, българската граматика и правопис.

Точно заради дебили, които искат преференции на една малцинствена група над другите и дори над основната етническа група стават междуетническите конфликти.

п.п Не ми говори за "полезността" на новините на турски език и етнически комплекси, ясно?

п.п2 Ако не ти харесва положението, с радост ще те пратя(изритам) където искаш с първият възможен автобус.

...........

Точно заради дебили, които искат преференции на една малцинствена група над другите и дори над основната етническа група стават междуетническите конфликти.

:down: Общо взето се повтаряш, а цитата показва колко са грешни аргументите ти подлежащи на доказване... Малко по-запознат с историята и фактите би казал точно обратното, че огромната част етнически конфликти възникват от желанието на мнозинствата да доминират над малцинствата поставяйки ги в социално и политически неравностойно положение , и опитвайки се да задушат техните недоволства и справедливи искания дори по насилствен начин , или предизвиквайки последните да се вдигнат на въоръжена борба ..... :wors: Това е основата на конфликтите от Азия , през Африка, до Европа.. а да, да не пропуснем и Америките...

А по въпроса, би ли цитирал Конституцията и законите.. така ще е по-лесно да ти докажа грешките ...

П.С А по въпроса за пращането, внимавай с пожеланията, че може да се получи обратния ефект... и няма да ти трябва дори куфар... само букет ще ти стигне.. търпението е богатство, но на наглеци прошка не давам... надявам се да го осъзнаваш...

Дима , не знам какъв български гражданин си, но със сигурност не си запознат със ситуацията и историята на българските граждани от турски произход..., което говори че не познаваш историята на земята си... на България ...

И никой не иска преференции,ако за теб новините на турски са преференции

Не знам пък ти колко такива познаваш-аз познавам достатъчно,и се определят като българи.

България е тяхната родина и говорят български,не се свързват изобщо с Турция.

Преференции са новините.

Май не помниш как всеки петък в 20 часа гледахме задължително руската Время.

Същото е.

...

Както казах, всички граждани на Република България според конституцията са РАВНИ, имат еднакви права и задължения и отношението на закона към тях е еднакво.

Борбите възникват когато някоя етническа група се опитва да наложи деспотична власт над всички останали, отнемайки правата й и поставяйки я във васално положение. Подобно нещо в случая няма.

Грешки няма какво да ми доказваш, в законите има понятие БЪЛГАРСКИ гражданин, и всеки закон засяга ВСИЧКИ етнически групи без изключение. На това се държи целостта на повечето съвременни държави-Равенство на всеки гражданин и еднакво отношение на закона към всички граждани. Изключение правят само държавите, в които властва абсолютна монархия/диктатура или военни режими. Там властта се държи със сила/насилие/терор.

В никоя друга държава е Европа няма емисии новини по националните медии, освен на официалният език.

Всеки гражданин на дадена държава е длъжен да познава, използва и общува на официалният език/езици в медиите, институциите, училищата и т.н. Какво да прави у дома си-Никой не може да му каже и има пълна свобода да говори и прави каквото иска, стига да не застрашава сигурността на други хора или не нарушава правата им, според Конституцията и прилежащите закони.

Всякакъв опит за налагане на други от официалните норми, за налагане на двойни закони и стандарти спрямо различие по религия, етническа група и вероизповедание се наказва като посегателство над основният закон-Конституцията и заплаха за националната сигурност за суверенната държава и се третира спрямо законодателството на конкретната държава.

п.п Не ми говори на мене къде ще ме пратиш! Ще се съобразяваш с Българските закони и Конституцията или ще си понесеш последствията!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.