Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Crysis 3

Featured Replies

Оффтопик пореден :Д - Навремето преди доста години , когато почнах да прохождам с компютрите имаше карта на име 4200 Титаниум , говоря ви за GeForce 4-та серия .

Аз имах такава карта, която загина геройски след 2 години яко геймене.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Отговори 263
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преди това Ti се използваше за най-високите класове карти.

В момента е просто разграничаване между продуктите.Все пак зеленият отбор ползва 3цифрени номерации,за разлика от 4цифрените на червения отбор.

Преди това Ti се използваше за най-високите класове карти.

В момента е просто разграничаване между продуктите.Все пак зеленият отбор ползва 3цифрени номерации,за разлика от 4цифрените на червения отбор.

На времето номерациите бяха чисти , за пръв път nvidia мисля че вкараха XT при FX 5700 май беше , после в 6-тата серия имахме вече GT , Ultra . В седмата вкараха допълнително GS и GTX , имаше и една 7950 GTX2 доколкото си спомням . Сега всичко е с GTX отпред и при определени бройки има Ti . Интересното при Радеонките е че имаха ХТ , ХТХ , както и GE ( Gamer Edition ) , а сега са се отдръпнали от тази си политика . Може и да бъркам някъде всичко пиша по спомен . В 1-ви курс правих уебсайт на тема PCI-Express видео карти Ati vs. nVidia и ми се наложи да правя таблици с спецификации на по около 100 парчета от всяка фирма .

Беше ми интересно за това с Титаниума , понеже нали сега nvidia анонсираха Titan-ката , дали има нещо общо и не идва ерата на Титаните с определена номерация :)

Аз съм пуснал тестове на тоя процесор в друга тема. Забравяш, че като купувам нещо, след това го продавам. Сметките не са точно такива. А и аз съм човек с месечни доходи. Избягвам вече заеми от банки, затова и купувам това, което ми е изгодно и което би ми свършило работа. Изобщо не съжалявам, че купих G860. Най-малкото разбрах на какво ниво е. Ти така и няма да разбереш, какво би било ако...

И да продължа малко офтопика. i5 нямам, но имам нова Фиеста. Ей затова и не съжалявам изобщо, че не си купих i7 2600K със салтанатите за 2500-3000 лева, каквито планове имах 2011 година. Освен това разбрах много неща за процесорите и по-специално за взаимоотношението им с видеокартите. Ти тия неща както казах, едва ли ще схванеш някога. Трябва да го прочетеш някъде, но не тук, защото нали сме ганьовци и не можем да направим един тест като хората. Затова бегом към toms hardwere и тем подобни ;) Там със сигурност ще ти дадат информация за бенченето. 

Защо бегом към tom's, кой във всяка тема пуска 'бенчове' от знайни и незнайни сайтове, за да покаже, че даден процесор не 'става'.Новата ти фиеста(която едва ли е нова), няма нищо общо с бисерите, който пускаш във всяка тема.Ти каза, че твоя процесор е по-бърз от всички AMD процесори ми хайде докажи го, пусни Cinebench 11.5 и wPrime, аз ще пусна също с моя стар процесор и с FX8320.

Предлагам някой модератор, да отцепи част от коментарите в отделна тема, да не мажем повече тук.

Темата страшно се обърка след моя пост с фреймовете . Не съм искал да се покажа или нещо подобно . На мен ми е интересно даден хардуер как се представя при определени настройки в дадена игра . Затова няма лошо да споделяме , разни тестчета , в темите за игрите , особено за толкова тежки игри . Които реално за да си разгърнат целия графичен потенциал искат компютри на стойност над 3000 лв по мои сметки , ако говорим за Crysis 3 - то нещата са в тази посока . Сигурно след половин година ще се покачи фреймрейта с 20-30 % с обновяването на графичните драйвъри , ще поживеем и ще видим .

Оффтопик пореден :Д - Навремето преди доста години , когато почнах да прохождам с компютрите имаше карта на име 4200 Титаниум , говоря ви за GeForce 4-та серия . Тогава притeжавах едно дръвче на име МX-440 128 MB , която дори нямаше пиксел шедър 2.0 и не можех да подкарам NFS Most Wanted , та този титаниум дълго време биеше дори FX-5xxx серията на nvidia по онова време .После си взех радеон 9550 256 МВ , 9600 ХТ също беше велика графична карта ( а как се клокваха само ...) след това радеон 1600ХТ , след това рязък скок към 8800 GT , а сега на 660титаниум . Някой знае ли кога нвидиа кръстят картите си с името Титаниум ? 

Темата не се обърка след твоя пост. Тя си бе объркана още, преди да излезе Crysis 3  или по-точно след излизане на бетата. Тогава @Skidrow  пак след някакъв офтопик в тема за някаква конфигурация даде 2-3 скрйншота от натоварването на неговия процесор и видеокарта. Аз тогава се опитах да предрека от тия 3 скрйншота какво ще преставлява Crysis 3  съвсем добронамерено. Вместо това ми се присмяха буквално на това, което казах. А то бе, че според мен процесора се товари много и спъва видеокартата. Абе...темата си е някъде там, няма какво да обяснявам, но все пак исках да го кажа, откъде започна всичко. 

Защо бегом към tom's, кой във всяка тема пуска 'бенчове' от знайни и незнайни сайтове, за да покаже, че даден процесор не 'става'.Новата ти фиеста(която едва ли е нова), няма нищо общо с бисерите, който пускаш във всяка тема.Ти каза, че твоя процесор е по-бърз от всички AMD процесори ми хайде докажи го, пусни Cinebench 11.5 и wPrime, аз ще пусна също с моя стар процесор и с FX8320.

Предлагам някой модератор, да отцепи част от коментарите в отделна тема, да не мажем повече тук.

Не съм казал моя процесор. Казах, че Intel  са по-добри при игри. Не добавих на сток честоти, но то се подразбира. Иначе даваш пари за кутия, охлаждане, памет, дъно и каквото е необходимо за един добър клок на AMD  процесор. Така цената скача и вместо да се занимава човек с клок, по-добре да си вземе една i5-ца с прилежащите евтини салтанати. 

а един i3 все още е по-добър от почти всичко произведено от АМД. 

А това какво е?

Само AMD процесорите ли се нуждаят от охлаждане, добро дъно, памет и т.н. за клок, ти защо не все B-дъно?По горе Tommygun ти е дал резултати при кризата с различни процесори, но ти пак казваш на черното бяло.Специално в тая игра тоя i3 е равен с по-евтиния Athlon x4 740, FX 6300 който е с 20лв. по-скъп го размазва от всякъде и то не само в тая игра

А това какво е?

Само AMD процесорите ли се нуждаят от охлаждане, добро дъно, памет и т.н. за клок, ти защо не все B-дъно?По горе Tommygun ти е дал резултати при кризата с различни процесори, но ти пак казваш на черното бяло.Специално в тая игра тоя i3 е равен с по-евтиния Athlon x4 740, FX 6300 който е с 20лв. по-скъп го размазва от всякъде и то не само в тая игра

Напротив. Не казвам на черното бяло. i3  се представя стабилно във всички игри. Това не важи за процесорите на AMD. Вярно, може средно някой да се окаже по-бърз, но винаги има игра, в която просто се проваля, особено тоя FX6XXX.  А и това го казах, щото не престана  ти и някои други да се заяждат за всяка думичка. Добре, AMD  са по-добри щом казваш. 

Хора,има ли смисъл да си слагам още 4 рам (да стане 8),искам да вдигна фпс с поне 10-15 ?

Хора,има ли смисъл да си слагам още 4 рам (да стане 8),искам да вдигна фпс с поне 10-15 ?

С още 4GB RAM няма да може да дигнеш 10FPS 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Решението е в нов хардуер или намаляване настройките на картината, ако вече не си го направил. Но ако кажеш конфигурацията си, може да се дадат насоки какво може да се смени или добави, за да си вдигнеш fps  със заветните 10-15 fps. A и 10-15 fps  е относително казано. едно е 10-15 fps над 100, друго е 10-15 fps над 10. В първия случай е достатъчен и клок, а във втория доста солидна сумичка за ъпгрейд или направо нова конфигурация, ако ъпгрейда е неизгоден.

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Ами по принцип не искам да ъпгрейдвам само заради една игра,но просто информативно реших да попитам какво е положението.Щом не става,не става :)

Ами по принцип не искам да ъпгрейдвам само заради една игра,но просто информативно реших да попитам какво е положението.Щом не става,не става :)

Eвентуален ъпгрейд ще ти е от полза за доста бъдещи игри, които ще излязат, а не само за Crysis 3.

Ама като почнете с това, за ко0лко време сте я минали...Аз например стоях един час на едно ниво и си ги пуцах, щото излизаха постоянно и си ме кефеше да стоя там и стрелям. В крайна сметка, кой както реши да си направи играта. Ти може да стигнеш от Варна до София за 5 часа, но ще изпуснеш много спрямо оня, дето е взел разстоянието за 12 часа, като по пътя е спирал там, където му се е сторило интересно. Миналото лято прекосих по диагонал България по време на отпуската си, но реших да не бързам за никъде. Така в един момент се оказа, че докато ускоря колата, спирам за някоя снимка. Виждам на картата някаква отбивка и решавам, да отида примерно до Рилския манастир. И така едно съвсем досадно пътуване с висока скорост, се превърна в едно много приятно и запомнящо се. Същото е и с тия игри. Мразя да играя като "танк" както казваш. И аз като @Agentpat  предпочитам да играя на висока трудност, но в случая с тая игра целта ми не бе да игра, а да видя какво са сътворили EA. А си заслужава да се види! Ебавам ти играта, антивирусната пак изтри крака, че и на Crysis 1. Важното е, че видяхме колко струва и играта и хардуера, с който разполагам. 

+1

Гледах доста отдавна прословутата реклама на CryEngine3 http://www.youtube.com/watch?v=JWvgETOo5ek и разглеждах и се захласвах по ефектите и пейзажите

та чак докато се натреса на някой гад!

Честно казано,от страна на графично изпълнение играта няма равна-всичко от трейлъра съм го видял,само дето подгизнах да дебна за жаби и крокодили :D ама така и не ги видях!

Откъм история и сюжет...мнооого зле,вкарали са интрига ама...но все пак,това си е шутър от първо лице където историята не е важна,такъв е жанра все пак...

Сигурно ще ме помислите за луд,но превъртях играта за близо 2 седмици,не съм засичал време,нито съм бързал...Просто се наслаждавах на графика и ефекти,изпробвах най-различни тактики!

Но едно не мога да си обясня:Из джунглите прекарах по около два дена на ниво и не можах да намеря жабата и крокодила от трейлъра на енджина...

Когато врътна Томб Райдър(2013) ще почина седмица  и почвам да ги търся пак :D

Редактирано от geocore (преглед на промените)

Още на 2рата мисия докато излезеш може да намериш жаби във водата.На 5тата е бъкано със жабите.Крокодила е на 3тата мисия и е скрит.

Мерси!Крокодила му подхождаше да е във блатата,в тази бистра буйна вода...не му е мястото!Ще ги търся.

Мерси!Крокодила му подхождаше да е във блатата,в тази бистра буйна вода...не му е мястото!Ще ги търся.

Да, но така ще се изгуби ефекта от изненадата. :P 

И все пак...шапка ти свалям да обикаляш и да търсиш жаби и алигатори в тази игра. 

Аз търсих нещо интересно в нея, но уви не го намерих. Май най-интересното и забавното са наистина са жабоците и крокитата. :lol6:

Още на 2рата мисия докато излезеш може да намериш жаби във водата.На 5тата е бъкано със жабите.Крокодила е на 3тата мисия и е скрит.

Благодаря за клипчето!

И все пак...шапка ти свалям да обикаляш и да търсиш жаби и алигатори в тази игра. 

Еми...играта е много кратка,та гледам да я разтегля.Пробвам различни тактики и техники за преминаване на нивата.Почнах я на втора трудност,превъртях я,сега я почнах на трета и това което ми хареса е че ъпгрейдите на костюма си стоят.Продължавам да ъпгрейдвам,понеже първия път не наблягах на това.Мисля сега да развия всички ъпгрейди на максимум и да я мъча на най-висока трудност...

Да,наистина е кратка играта,отне ми около 4:58  (чaса и 58 мин) да я превъртя.Но не се бях заглеждал,дали има жаби или не :)

• 2 седмици по-късно...

Да,наистина е кратка играта,отне ми около 4:58  (чaса и 58 мин) да я превъртя.Но не се бях заглеждал,дали има жаби или не :)

Аз още съм на второто ниво. По-точно се върнах на него, за да тествам. Ако някой ден съм на кеф, може и да отхвърля още едно-две нива, но не ми се вярва някога да я превъртя, така както не съм превъртял все още Crysis 2. 

Определено има за какво да съжаляваш тогава. Има интересна развръзка. :)

Да,а като навържеш сюжетната линия от предните 2 части си става цял сценарий за сапунка...Без майтап,историята е яко заплетена...Само не разбрах,какво се е случило със Профет-а след 1-ва част,защо един се гръмва в главата,след като си дава костюма на нашия с думите:"Remember me!"...

Абе...врътвам я пак,модулите на костюма ми са на макс левел(без 2 модула само).Ще я почвам на предпоследна трудност...

AMD FX-Series Bulldozer FX-8150 8 x4.20 GHz

Nvidia GeForce GTX650 2GB

8 GB RAM 1333 MHz

Ще ми тръгнели спорет вас ?

Да,на High детайли няма да имаш грижи!!!

Редактирано от geocore (преглед на промените)

Превъртях я за 7 дена, като разглеждах всяко ъгълче на картата. Възможностите на костюма не ме грабват и избивах всичко живо, като Рамбо.

Хареса ми, но не бих платил нищо за да я притежавам.

Превъртях я за 7 дена, като разглеждах всяко ъгълче на картата. Възможностите на костюма не ме грабват и избивах всичко живо, като Рамбо.

Хареса ми, но не бих платил нищо за да я притежавам.

Така или иначе не си платил за играта какво ревеш?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.