Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор, може би SONY 3D KDL-46HX750B

Featured Replies

• Автор

Днес след работа имах време и реших да мина през Техномаркет да видя просто от любопитство какво има----Ами...Техномаркета в Русе ( някои вече знаят,че съм от тук :) ) е почти празен по отношение на теливизори.....Има само 2 или 3 модела нови откакто направих покупката си -какви? SONY ....Честно разочаровън съм от ,,претендента,, ми за МАРКА !Нищо различно-да не кажа по-зле от миналогодишните модели....А какви модели ?--вижте в ,,каталога ,,на Техномаркет за град Русе----да не давам сега линкове .Соред мен много слабо представяне на марката :( - нито откъм дизайн,да не говорим пък за качество на картината ....И да... не са от ,,върховите,,модели,но миналогодишните от този клас според мен са в пъти  по-добри.Не знам какво им става на тия от SONY .....

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Отговори 190
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Днес след работа имах време и реших да мина през Техномаркет да видя просто от любопитство какво има----Ами...Техномаркета в Русе ( някои вече знаят,че съм от тук :) ) е почти празен по отношение на теливизори.....Има само 2 или 3 модела нови откакто направих покупката си -какви? SONY ....Честно разочаровън съм от ,,претендента,, ми за МАРКА !Нищо различно-да не кажа по-зле от миналогодишните модели....А какви модели ?--вижте в ,,каталога ,,на Техномаркет за град Русе----да не давам сега линкове .Соред мен много слабо представяне на марката :( - нито откъм дизайн,да не говорим пък за качество на картината ....И да... не са от ,,върховите,,модели,но миналогодишните от този клас според мен са в пъти  по-добри.Не знам какво им става на тия от SONY .....

Ами тя промоцията свърши и идва нова. Но  между тях  /старата и новата Великденска/ трябва да си утикат залежалата стока по щандовете.Не влизаш в техномаркет, намиращ се в Швеция, а в България! 

• Автор

Ами тя промоцията свърши и идва нова. Но  между тях  /старата и новата Великденска/ трябва да си утикат залежалата стока по щандовете.Не влизаш в техномаркет, намиращ се в Швеция, а в България! 

За съжаление си живеем в България :( Обичам си родината и то много....но...,,и когато фактите говорят - даже боговете си мълчат,,-даже има и такава песен :)

..Има само 2 или 3 модела нови откакто направих покупката си -какви? SONY ....

Sony вероятно ще залага на 8-ма серия, например модела W805, но ти няма как да си го видял в Русе - 

http://www.technomarket.bg/products/09128635/sony-kdl-47w805abae2

Новият каталог ще е в сила от 27 април.

• Автор

Радвам се, че дочака приятната изненада. Сега ще те бъзна за още един детайл, който също дразни и има лек. В над 90% от филмите субтитрите дразнят на очите и развалят 3D ефекта.

Проблема е, че имаш извън телевизора кадър, а субтитрите са на ниво 0. Нито са на вътре, нито са на вън. Трябва да се напрегнеш за да прочетеш буквите или да ги пропуснеш гледайки излезналият кадър.

Накратко, разминават ти се очите. За целта се конвертират предварително, като им смениш цвета, позицията на долу и дълбочината. Отнема 5-ет минутки работа и става вече идеално.

Програмката се казва   3DSubtitler . Има клипове как се работи с нея. Ако имаш проблеми, питай. :D

Здравейте отново :) Ами така-значи досега все попадах и теглих 3D филми,които си имат и 3D субтитри.Снощи обаче изтегих един ,които си имаше само 2D :) (str) Реших да изтегля програмата 3DSubtitler-така и направих и за 6-7 минути вече имах и 3D субтитри-наистина става много лесно,досега не бях правил това.Даже пробвах на няколо пъти -с промяна на цвят,дълбочина,позиция и т.н.т.Това ,което констатирах обаче е ,че няма особена разлика с тази ,ако са в 2D (освен шрифта,големината,цвета-но това сам си го избираш как да става ,когато ги конвертираш)! Какво имам в предвид-ако са 2D-от опцията на плеъра ги правя съответно от отцията за 3D субтитри да са съответно за Side by side ,или Top and Bottom---иначе не става ,ако показва суб по подразбиране....Като пусна 3D субтитрите-визуално са почти идентични с тази разлика ,че вече са ,,разделени,,за съответната картина (било то SBS ,или TB ) -като тук вече се изполва суб.по подразбиране!!!....Иначе за това как се виждат,честно не виждам разлика.Прерових набързо тук там и попаднах на същите мнения като моето.Разлика имало ,ако са динамични субтитри.Какво е вашето мнение и специално на nikolela ,който явно по-отдавна се ,,занимава,,със субтитри за 3D ...

Колега, я сподели дали ги вграждаш във филма и колко отнема да се вградят, не че ми е проблем да гледам без субтитри, но ако не гледам аз, ще е полезно да знам как да ги вградя...

Благодаря!

Здравейте отново :) Ами така-значи досега все попадах и теглих 3D филми,които си имат и 3D субтитри.Снощи обаче изтегих един ,които си имаше само 2D :) (str) Реших да изтегля програмата 3DSubtitler-така и направих и за 6-7 минути вече имах и 3D субтитри-наистина става много лесно,досега не бях правил това.Даже пробвах на няколо пъти -с промяна на цвят,дълбочина,позиция и т.н.т.Това ,което констатирах обаче е ,че няма особена разлика с тази ,ако са в 2D (освен шрифта,големината,цвета-но това сам си го избираш как да става ,когато ги конвертираш)! Какво имам в предвид-ако са 2D-от опцията на плеъра ги правя съответно от отцията за 3D субтитри да са съответно за Side by side ,или Top and Bottom---иначе не става ,ако показва суб по подразбиране....Като пусна 3D субтитрите-визуално са почти идентични с тази разлика ,че вече са ,,разделени,,за съответната картина (било то SBS ,или TB ) -като тук вече се изполва суб.по подразбиране!!!....Иначе за това как се виждат,честно не виждам разлика.Прерових набързо тук там и попаднах на същите мнения като моето.Разлика имало ,ако са динамични субтитри.Какво е вашето мнение и специално на nikolela ,който явно по-отдавна се ,,занимава,,със субтитри за 3D ...

Предполагам, не виждаш разлика, защото зареждаш само един файл. Постоянно се вижда тази грешка под коментарите на филмите.

3D субтитрите се състоят от два файла. IDX файл (.idx) и втори файл  subtitle file (.sub).

След зареждането на двата файла(аз ги влача в плеара) разликата е от много дълбока до извън телевизора. Зависи на каква позиция си ги слагам. Винаги ги смъквам възможно по-на долу.

• Автор

Предполагам, не виждаш разлика, защото зареждаш само един файл. Постоянно се вижда тази грешка под коментарите на филмите.

3D субтитрите се състоят от два файла. IDX файл (.idx) и втори файл  subtitle file (.sub).

След зареждането на двата файла(аз ги влача в плеара) разликата е от много дълбока до извън телевизора. Зависи на каква позиция си ги слагам. Винаги ги смъквам възможно по-на долу.

Да - като ги конвертирах (субовете) в папката с филма се появиха и двата файла,но като ,,плейна,,МKV -то мислех ,че се ,,зареждат и двата.Понеже току що  гледахме един филм и след като сега видях коментара ти ,,бутнах,,допълнително IDX файла и за момент като ,че ли наистина имаше разлика,но при следващото мнение ще затвърдя дали наистина е така.Там от където четох ,,инструкциите,, за работа с 3Dsubtitle никъде не пишеше за това.Благодаря ,че се включи с коментара.

Колега, я сподели дали ги вграждаш във филма и колко отнема да се вградят, не че ми е проблем да гледам без субтитри, но ако не гледам аз, ще е полезно да знам как да ги вградя...

Благодаря!

Има и такива програми за вграждане в самия филм,но тази не е такава--отделни файлове са.Става за 5-6 минути...

Забравих, че може да сравним настройките на субтитрите.

Публикувано изображение

Ясно, явно говорите за плейване през компютър на телевизор, аз си мислех, че плейвате директно на телевизора.

Да - като ги конвертирах (субовете) в папката с филма се появиха и двата файла,но като ,,плейна,,МKV -то мислех ,че се ,,зареждат и двата.Понеже току що  гледахме един филм и след като сега видях коментара ти ,,бутнах,,допълнително IDX файла и за момент като ,че ли наистина имаше разлика,но при следващото мнение ще затвърдя дали наистина е така.Там от където четох ,,инструкциите,, за работа с 3Dsubtitle никъде не пишеше за това.Благодаря ,че се включи с коментара.

Има и такива програми за вграждане в самия филм,но тази не е такава--отделни файлове са.Става за 5-6 минути...

• Автор

Забравих, че може да сравним настройките на субтитрите.

Публикувано изображение

Сега като си отворих програмата за субовете за сравнвние гледам това Depth Front-----Back при мен го оставях на 0--явно то е за ,,изкачането,,,а това отдолу дето си го отбелязал е за това къде да... са-по-нагоре.по-надолу :) Следващия път ще го променя (Front-----Back)и ще видя как е.Супер благодарско от мен и имаш едно черпене :beer: .. А имаш ли идея какво са имали впредвит ,,онези,,които четох,че като мен не са виждали разлика :D -явно разади недоразбирането,което беше и при мен и споменаваха за някакви динамични субтитри ?

И аз сега се зачудих, какви са тези динамични субтитри. Справка в Google ме информира с това.

2. Ако ползвате софтуерен плеър от компа и ако сте свалили 3D субтитри от сайта, обикновено в 7-zip архива има и двата варианта според техническите Ви възможности. В зависимост от това кой ще ползвате според възможностите си, ги разрхивирате в папката на филма и изтривате ненужния вариант. Тоест оставяте или само srt-файла, или само двата .idx и .sub-файлове. В слуая, когато желаете да гледате с 3D динамични субтитри, оставяте само двата .idx и .sub файлове, а srt файла го триете. Ако оставите всичките, може да стане мазало.

Ние явно гледаме динамични. :eek:

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

И аз сега се зачудих, какви са тези динамични субтитри. Справка в Google ме информира с това.

2. Ако ползвате софтуерен плеър от компа и ако сте свалили 3D субтитри от сайта, обикновено в 7-zip архива има и двата варианта според техническите Ви възможности. В зависимост от това кой ще ползвате според възможностите си, ги разрхивирате в папката на филма и изтривате ненужния вариант. Тоест оставяте или само srt-файла, или само двата .idx и .sub-файлове. В слуая, когато желаете да гледате с 3D динамични субтитри, оставяте само двата .idx и .sub файлове, а srt файла го триете. Ако оставите всичките, може да стане мазало.

Ние явно гледаме динамични. :eek:

Ами аз не съм трил srt файла .К,во гледам тогава ? :D Ще ги изтрия (srt) за да видя какво ще стане :) Иначе сега като са си всичките в папката с филма не е ,,мазало,,Виждат си се чудесно!..............ПП ами вече пробвах като пуснах филма и след като изтрих srt--няма разлика.Поне при мен е така .

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Ами аз не съм трил srt файла .К,во гледам тогава ? :D Ще ги изтрия (srt) за да видя какво ще стане :) Иначе сега като са си всичките в папката с филма не е ,,мазало,,Виждат си се чудесно!..............ПП ами вече пробвах като пуснах филма и след като изтрих srt--няма разлика.Поне при мен е така .

Май ще борим и този проблем. И аз не трия този файл, но субтитрите си излизат на около 20 сантима от телевизора или 20 сантима на вътре.

Пробвали настройките от снимката?  Ако пак няма разлика, опитай да инсталираш DirectVobSub.

Сравни настройките от снимката. Има отметка за изходен формат за VobSub. Да не си я сложил на blu-ray .

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Май ще борим и този проблем. И аз не трия този файл, но субтитрите си излизат на около 20 сантима от телевизора или 20 сантима на вътре.

Пробвали настройките от снимката?  Ако пак няма разлика, опитай да инсталираш DirectVobSub.

Сравни настройките от снимката. Има отметка за изходен формат за VobSub. Да не си я сложил на blu-ray .

Имах предвид,че няма ралика ако изтрия srt .Иначе преди малко изтрих и другите файлове и ги конвертирах наново ,но с това Depth дето го бях оставил на 0 сега го промених на 4 и е по-добре.Там е била ,,магийката,, :) Благодаря ти много и :beer:

Много бири раздаваш днес. :pills: Тази 4-ка не е фиксирана, но е приемлива в много от филмите. По някога ми се налага да ги изтегля още по-на пред или да ги вкарам на вътре. На -4 също е интересно, когато филма няма много ефекти. Важното е да не ти се разменят очите. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.