Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор, може би SONY 3D KDL-46HX750B

Featured Replies

• Автор

skalata_73, това, че ходиш, гледаш и сравняваш, е само в твоя полза, но би следвало да съобразиш някои подробности. В голямата си част телевизорите работят в режим "както дойде", малцина са тия консултанти, дето си правят труда да подберат най-подходящият за прекалено осветения магазин режим. Затова се стига и до парадокси понякога, но в никой случай не е задължително по-скъпият телевизор да вади и по-качествена картина. А най-важното при сравняването на картината е, че ако телевизорът Х за мен е върхът на сладоледа, за теб може да е долнопробен боклук - какво да се прави, въпрос на възприятия е. Мисълта ми е следната - търси мнения, вслушвай се в тях, но накрая вземи това, което най-много ти допадне.

Има и друго - с едно гледане не става, както не става и само с гледане, нужни са и проби. В магазините вървят HD промо сигнал, какъвто вкъщи няма откъде да намериш. Да, там, в магазина повечето изглеждат ОК, ама ядовете започват от момента, в който замъкнеш телевизора вкъщи и го свържеш с кабеларката. HD каналите у нас все още се броят на пръсти, а и качеството им е твърде далеч от истината. Напълно съм съгласен с теб hlevoust.-oпределено ще търся мнения и ще се вслушвам в тях (и може и да е банално,да се повтарям и да звучи едва ли не като подмазване,но наистина съм благодарен ,че попаднах на този форум и на компетентни хора като вас)Още повече ,че също благодарение на препоръките ви твърдо реших да изчакам .Просто исках да изкажа моето впечатление като на обикновен потребител...

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Отговори 190
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти си отишъл по-нависоко, отколкото си мислех. Мога само да ти кажа, че действително това са си трите претендента, като поне според мен XH850 е победителят, следван от Самсунг и Филипс.

Специално за 3D ако сте с вградено видео на лаптопа има значение какво е. Целероните и Пентиумите са с най-орязаното и не са подходящи за целта.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Специално за 3D ако сте с вградено видео на лаптопа има значение какво е. Целероните и Пентиумите са с най-орязаното и не са подходящи за целта.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Видеото на лаптопа ми е NVIDIA GeForce 8400M GT и както и преди казах мисля ,че не поддържа 3D ,но с Blu-Ray-ите нямам проблем.

Ти си отишъл по-нависоко, отколкото си мислех. Мога само да ти кажа, че действително това са си трите претендента, като поне според мен XH850 е победителят, следван от Самсунг и Филипс.

Не съм отишъл на високо тъй като тези на които им харесах (картината общо казано ) са ми в повече от сегашния бюджет с който разполагам :( Просто ги отбелязах като представата ми за добра картина.Единственно Панасоника е 2200,но докато изчаквам дано паднат цените ,а и мога да избера нещо друго до тогава :)

Видеото на лаптопа ми е NVIDIA GeForce 8400M GT и както и преди казах мисля ,че не поддържа 3D ,но с Blu-Ray-ите нямам проблем.

Не съм отишъл на високо тъй като тези на които им харесах (картината общо казано ) са ми в повече от сегашния бюджет с който разполагам :( Просто ги отбелязах като представата ми за добра картина.Единственно Панасоника е 2200,но докато изчаквам дано паднат цените ,а и мога да избера нещо друго до тогава :)

След като върви гладко с Blu-Ray и ако има къде да закачиш HDMI кабел, ще се справи. Това изчакване, което правиш е добре да го преосмислиш. Работата на производителя е да прави през 3-5 месеца реклама на ново изделие. Ти като потребител изчакваш следващата реклама, която ще е достъпна в бг пазара, когато видиш следващата реклама и отново ще чакаш. Може да се завъртиш в един кръг и да останеш с празни ръце.

• Автор

Моля по запознатите с тази материя ,,телевизори,, ( а тук има такива ) да посочат няколко марки и  модела на LED телевизори ,които да нямат проблема с трептенето на подсветката им в следствие на ШИМ.Днес ровейки се в нета по наболялата напоследък за мен тема попаднах и на това ( имало го и този проблем) Статията,или ,,ревюто,, което прочетох се отнасяше за мониторите на лаптопите най-вече,но предполагам същото важи и за дисплеите ( матриците) при телевизорите.Ако не е така се извинявам за некомпетентноста ми :)  

Този проблем е проблем по-скоро когато говорим за монитори-защото се гледат от по-близо, по-дълъг период се работи на тях и тн. Телевизора го гледаш от по-далече в случая 47 инча от около 3 метра. При Led подсветката е по-израен, но така или иначе вече почти човек няма избор- особено с тези изисквания за херци, при плазмите също има трептене. В крайна сметка няма да се кьориш от близо по 8 часа на ден(като е при работата с монитор) за да ти навреди на здравето.

Най-важният момент в запазване на здравето е културата на гледане- било то на монитор или телевизор. 

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Този проблем е проблем по-скоро когато говорим за монитори-защото се гледат от по-близо, по-дълъг период се работи на тях и тн. Телевизора го гледаш от по-далече в случая 47 инча от около 3 метра. При Led подсветката е по-израен, но така или иначе вече почти човек няма избор- особено с тези изисквания  херци, при плазмите също има трептене. В крайна сметка няма да се кьориш от близо по 8 часа на ден(като е при работата с монитор) за да ти навреди на здравето.

Мисля ,че Ви разбрах spielberg -oт статията ,която прочетох не ми стана ясно ( може би защото тепърва искам да се ,,образовам,,относно тази материя и всично ново за мен ме стряска :) ...Благодаря за отговора.

• Автор

И пак като се ,,ровя,, попаднах на едно мнение на потребител от друг форум,което според мен е интересно относто малко по предните постове в темата относно 4К -цитирам ,,За момента, всички новоизлезнали дисплеи с 4k ще разчитат на ъпскейлнат сигнал. За 4k източник все още няма решение - нито за носител, нито за хардуер, който да го възпроизвежда. Предвид факта, че ползата от 4k на малък екран - разбирай под 80 инча е невидим - ти става ясно колко популярна ще бъде тази технология. Като добавиш и цената от 20-30 хил. долара за телевизор и нещата отиват за близкото бъдеще - 2-3 години. Все си мисля, че хората взеха да си правят сметката. Това че "лидерите на пазара са решили" да изкарат някаква нова технология няма да ги накара да си сменят цялото оборудване - източник - кабели - дисплей. Това ще е нишов продукт още години наред - за върли ентусиасти. Навремето успяха да набутат народа с Блу-рей и Full HD телевизори като масовия потребител беше напълно доволен от DVD и HD Ready дисплей. После пробутаха 3D. Сега оначе не вярвам да им мине номера. Нищо чудно след 5-6 години да се изплати технологията и да искат 50" 4k дисплеи за 500$ и хората искат не искат ще си ги купуват. Както сега купуват Full HD просто защото други не се предлагат /с малки изключения/. Иначе маса народ не може да направи разликата с HD Ready.,,-край на цитата... Пак искам да отбележа-не се правя на разбирач-ни най-малко не съм такъв-просто първоначалната ми идея за тема тук беше да ми се помогне за избора ми на телевизор.Както и други ( много по-компетентни хора от мен) обаче отбелязаха ,че има и други хора интересуващи се от тази делема-та...просто изказвам мнеия и на други и се надявам да ,,помогна,,и обогатя познанията и на други с моя проблем.Тоест-дано се разшири и обогати темата,за което много ще се радвам...

Philips добре го дават с цените на таз годишните модели :)http://www.technomarket.bg/products/09127548/philips-47pfl6008k : http://www.technomarket.bg/products/09127549/philips-47pfl7008k ...

Не е само до цените, налице са всички предпоставки (отново) да издухат конкуренцията. За съжаление, засега новите модели са на разположение само в София и още 2-3 града, което все още възпрепятства преките впечатления, но и малкото отзиви до момента са за перфектно качество.

Philips добре го дават с цените на таз годишните модели :)http://www.technomarket.bg/products/09127548/philips-47pfl6008k : http://www.technomarket.bg/products/09127549/philips-47pfl7008k ...

Съвсем очевидно се вижда, че вървите в правилна посока. От серия 7000 нагоре, телевизорите на "Philips" са интересни.А изчакването Ви само ще Ви помогне да съберете още малко пари и закупите доста добър модел без особено значение, от коя фирма. Визирам 3000+ лева.Прекалено многото екстри вградени в приемниците няма да са Ви от особена полза.Не всички от тях можете да ползвате рационално. А модели с 3D и най малкото 4К аз няма въобще да коментирам.

http://www.kaldata.com/Хардуер/Microsoft-демонстрира-собствен-120-инчов-4K-телеви-77623.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Попаднах на Ръководство-то за 6-та серия Pfilips за 2013г.в интернет и това много ме озадачи :eek: Поддръжка на екрана
• Никога не докосвайте, не натискайте, не търкайте и не
драскайте екрана каквито и да е предмети.
• Изключете телевизора от контакта, преди да го
почистите.
• Почистете телевизора и рамката с мека влажна кърпа,
като забърсвате внимателно. Избягвайте да докосвате
светодиодите за Ambilight на гърба на телевизора. Никога
не използвайте върху телевизора вещества като алкохол,
химикали или домакински почистващи препарати.
• За да избегнете деформации и избледняване на цвета,
избърсвайте капчиците вода възможно най-скоро.
Избягвайте статичните изображения ,доколкото е възможно,Статичните изображения са изображения,които остават на екрана за дълго време.Статичните изображения включват екранни менюта,черни ленти,текущия час и др.Ако трябва да използвате статични изображения,намалете контраста и яркоста на екрана,за да избегнете повреда на екрана.    Визирам текста в червено разбира се .Нали проблема със статичните изображения го има при плазмите,а това е не е плазма???За пръв път чувам да има проблем със статични изображения на LCD (LED) телевизори.Аз ли пропускам нещо ,или от Philips са си попреписали малко инструкциите в ръководството.Това обаче е извадка точно от моделите им за 6-та серия от тази година :ohmy: Накрая съм дописал в червено ,но Вие ме разбрахте :) ПП.Още не попадам на ръководството за 7-ма серия :)

• Автор

Tова пък като ,че ли е за LZ4JW ,който не държи като нас-хлапетиите тв-то да е с 3D, a да е с мощен процесор и добри характеристики като телевизор (човека си е техник и разбира от телевизори,а и друга ел.техника),но бая ще са скъпъчки май :(http://hicomm.bg/revu-na-produkti/f8000-top-serijata-televizori-na-samsung-za-2013-g.html 4 ядра-майко мила.Той компа ми е двуядрен :) ...

Tова пък като ,че ли е за LZ4JW ,който не държи като нас-хлапетиите тв-то да е с 3D, a да е с мощен процесор и добри характеристики като телевизор (човека си е техник и разбира от телевизори,а и друга ел.техника),но бая ще са скъпъчки май :(http://hicomm.bg/revu-na-produkti/f8000-top-serijata-televizori-na-samsung-za-2013-g.html 4 ядра-майко мила.Той компа ми е двуядрен :) ...

Около 2500-2700 паунда се очаква в Англия за модел 8000

И аз имах твоята дилема skalata_73 даже бях пуснал и подобна тема ,но ми я затвориха...Разбрах от постовете тук,че си чел и нея.Спрях се обаче на пасивното 3Д -за добро или лошо купих си LGLM 765S и съм много доволен.Изчаквай си ,ако искаш,но обърни внимание ,че дори Филипсите  ,които набелязваш са с пасивно и те.Kато го купувах накарах да ми пуснат 3Д и на Sony,който е с активно.Честно не забелязах тази разлика ,която я описват ,че при пасивното не е FULL HD или нещо си такова.Изгледах 3 филма 3д и качеството е много добро според мен.Успех в избора и при теб...

Изцяло преберегвайки засега напълно неприложимите в домашни условия 4К телевизори, ще си позволя да вметна, че и LG вече предлага моделите си за 2013 г у нас (означението е LA), като конкретно по темата първоначално като че ли изпъкват:

http://www.technomarket.bg/products/09127767/lg-47la690s

http://www.technomarket.bg/products/09127537/lg-47la660s

Все още липсва детайлна информация или поне аз не я намирам, но 3Д-то им при всеки вариант е пасивно.

• Автор

И аз имах твоята дилема skalata_73 даже бях пуснал и подобна тема ,но ми я затвориха...Разбрах от постовете тук,че си чел и нея.Спрях се обаче на пасивното 3Д -за добро или лошо купих си LGLM 765S и съм много доволен.Изчаквай си ,ако искаш,но обърни внимание ,че дори Филипсите  ,които набелязваш са с пасивно и те.Kато го купувах накарах да ми пуснат 3Д и на Sony,който е с активно.Честно не забелязах тази разлика ,която я описват ,че при пасивното не е FULL HD или нещо си такова.Изгледах 3 филма 3д и качеството е много добро според мен.Успех в избора и при теб...

Ами аз се заинатих да проуча повече по въпроса за тв ,а и благодарение на съветите тук реших да изчакам и всеки ден научавам нови неща.Дано не си избързал,че за тези пари е можело да си купиш и таз годишен модел.Вярно 765S e горен клас а и аз не съм толкова компетентен,но..ти си знаеш.Мисля,че е много добър модел.Да ти е честито и да си ползваш със здраве .

Изцяло преберегвайки засега напълно неприложимите в домашни условия 4К телевизори, ще си позволя да вметна, че и LG вече предлага моделите си за 2013 г у нас (означението е LA), като конкретно по темата първоначално като че ли изпъкват:

http://www.technomarket.bg/products/09127767/lg-47la690s

http://www.technomarket.bg/products/09127537/lg-47la660s

Все още липсва детайлна информация или поне аз не я намирам, но 3Д-то им при всеки вариант е пасивно.

То мисля (ако не бъркам от инфото ,което изчитам последно време),че LG са си само с пасивно 3D.Дори мисля ,че прочетох някъде ,че те са го,,патентовали,, А по-детайлна информация за новите модели от 2013 има тук http://www.lg.com/de/tv/alle-tv  :)

• Автор

Здравейте отново.Бих помолил за впечатления и мнения за телевизорите SHARP AQUIOS QUATTRON .Изглеждат ми ,,интересни,, с този четвърти жълт пиксел,но не намерих кой знае какви мнения в нета-няколко ,,за---по-добро жълто и кафяво...,, както и няколко мнения че едва ли не са се оср.ли с тоя четвърти пиксел,но честно там където попаднах на тези мнения като че ли повечето бяха писани ей така ,колкото да се каже нещо.Моля за компетентните хора тук да си изкажат мнението.Благодаря...

... А по-детайлна информация за новите модели от 2013 има тук http://www.lg.com/de/tv/alle-tv  :)

Благодаря за линка, инфото е доста интригуващо, остава да ги видим на живо. Данните са интересни, но да изчакаме действителните технически данни.

...Бих помолил за впечатления и мнения за телевизорите SHARP AQUIOS QUATTRON ...

Виждал съм 70" Sharp с 4 цвята на пикселите и мнението ми е повече от ласкаво, картината му на телевизия бе съвършена, но ... в Осло. Не знам дали продаваните по нашите вериги са и с жълт пиксел, като цяло марката не е особено популярна у нас, най-вече заради твърде високите цени, но за качеството на изработката съм чувал само най-добри отзиви. 

По скромното ми мнение Sharp произвежда най-качествените матрици (моят Philips е тяхна матрица, трицветна), но телевизорите им си струват само в големите размери и цени. Ниските класове само носят името на фирмата, а инак нямат почти нищо общо с нея.

• Автор

Виждал съм 70" Sharp с 4 цвята на пикселите и мнението ми е повече от ласкаво, картината му на телевизия бе съвършена, но ... в Осло. Не знам дали продаваните по нашите вериги са и с жълт пиксел, като цяло марката не е особено популярна у нас, най-вече заради твърде високите цени, но за качеството на изработката съм чувал само най-добри отзиви. 

По скромното ми мнение Sharp произвежда най-качествените матрици (моят Philips е тяхна матрица, трицветна), но телевизорите им си струват само в големите размери и цени. Ниските класове само носят името на фирмата, а инак нямат почти нищо общо с нея.

Попрочитам още за тези SHARP и разбирам,че са с UV²A матрица--по добра ли е от IPS ? Oще не съм наясно с тези матрици :( И уж са made in JAPAN. :) Ma дали е верно ;) И по нашите вериги има с жълт пиксел ...

Ето един приличен  Samsung UE55F8000 за който е написано някакво ревю на английски: http://www.whathifi.com/review/ue55f8000

.... И уж са made in JAPAN. :) Ma дали е верно ;) И по нашите вериги има с жълт пиксел ...

Това е виждане само в очите на Зора :) иначе си е турско :D

На телевизорите пише, че са произведени в Япония, защото по една европейска директива, за страна производител се изписва тази, в която са произведени по-голямата част от съставните компоненти, а LCD панела и шасито се правят там. Ако се загледате на някои кашони си пише Полша. Така или иначе това не е чак такъв проблем - сглобката им е на много високо ниво. По този показател Шарп са на челни места. Ниският клас ТВ се произвеждат по договор от Вестел-Турция. Малките диагонали се произвеждат в Тайван. Независимо къде пише че е произведен - първите три цифри от баркода винаги обозначават Япония. 497 - made in Japan.

И каква роля би играл четвъртият пиксел при RGB изображение? RGB-то използва 3 основни цвята за формиране на цветовата палитра. Мен ми се види, че освен при специално манипулирани изображения от четвъртият пиксел ползата е съмнителна.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.