Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор, може би SONY 3D KDL-46HX750B

Featured Replies

Благодаря много hlevoust.

• Отговори 190
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Здравейте отново.И така...ще си позволя да се отклоня от темата,но и без това тя стана малко ,или много доста разширена.Искам да споделя впечатленията си за телевизора и по специално за 3д-то.Тази вечер вече поуспокоен :) -реших да си направя един експеримент с 3Д -то.Пуснах филма Аватар-в 3Д формат -както си му е реда и гледам с очилата.Пускам го и в 2Д вариан (съвсем друг файл-просто го изтеглих и в 2Д)и го конвертирам от телевизора с таза,,измислена ,,2Д към 3д конверсия .Еми..какво да ви кажа-филма в 2Д конвертиран само от опцията 2Д в 3Д е много,ама много по добре от този който си е 3Д формат.Няма абсолютно никакви разминавания в образите,няма ги тези странични,,отстъпи,,на екрана (това за което писах по-рано---забелязах ,че понеже картините са 2 и едната е в единия край на екрана ,а другата в другия край и когато се съберат отсрани не е изпълнен екрана)При тази уж ,,измислена ,,конверсия го няма това нещо .Филма си е изпълнил екрана отвсякъде а качеството му в 3Д ама по абсолютно нищо не отстъпва от  това с другия ,който си е 3Д формат.Да не казвам,че по необяснима за мен причина е по-добро.Понеже досега не съм имал възможност да ексериментирам толкова по обясними причини,то сега го направих и  реших да споделя това с вас.И...не съм сбъркан и да не звучи нескромно ,но имам претенции за доста набито око :wink12: Съжелявам,че няма как да го докажа,ако не ,,на живо,, но съм готов да се обзаложа(образно казано)и да докажа на всеки скептик това мое твърдение.Казвам всичко това най-вече заради по горните постове на някои съфорумници ,че ,,ме очаква приятна изненада......,,Казвам го с най-добри намерения разбира се.Не знам от телевизора ли е ,или какво,но това е самата истина.Конвертирането от просто 2Д в 3Д е повече от перфектно и с нищо не се различава от филм в 3Д формат.Разбира се за изкачащи ефекти и т.н.т. трябва и да се е сниман за тази цел,но доста се позагледах и в двата варианта на Аватара и разлика няма (имам впредвид ефекти и т.н.т.)Доста се поувляках в писане ,но ми стана изключително интересно и реших да споделя това с вас.Ако някои иска да изкаже и ,,той,, мнение....Би ми било интересно да чуя и други мнения...Да не би пък само аз да съм изключение от общо приетите ,,норми,, за 3Д :D  ПП.То май няма да тегля филми в 3Д формат.Стига да са от тези дето са правени за 3Д и в 2Д качен вариан ще ми вършат работа-и то по-добра :D

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Здравейте отново.И така...ще си позволя да се отклоня от темата,но и без това тя стана малко ,или много доста разширена.Искам да споделя впечатленията си за телевизора и по специално за 3д-то.Тази вечер вече поуспокоен :) -реших да си направя един експеримент с 3Д -то.Пуснах филма Аватар-в 3Д формат -както си му е реда и гледам с очилата.Пускам го и в 2Д вариан (съвсем друг файл-просто го изтеглих и в 2Д)и го конвертирам от телевизора с таза,,измислена ,,2Д към 3д конверсия .Еми..какво да ви кажа-филма в 2Д конвертиран само от опцията 2Д в 3Д е много,ама много по добре от този който си е 3Д формат.Няма абсолютно никакви разминавания в образите,няма ги тези странични,,отстъпи,,на екрана (това за което писах по-рано---забелязах ,че понеже картините са 2 и едната е в единия край на екрана ,а другата в другия край и когато се съберат отсрани не е изпълнен екрана)При тази уж ,,измислена ,,конверсия го няма това нещо .Филма си е изпълнил екрана отвсякъде а качеството му в 3Д ама по абсолютно нищо не отстъпва от  това с другия ,който си е 3Д формат.Да не казвам,че по необяснима за мен причина е по-добро.Понеже досега не съм имал възможност да ексериментирам толкова по обясними причини,то сега го направих и  реших да споделя това с вас.И...не съм сбъркан и да не звучи нескромно ,но имам претенции за доста набито око :wink12: Съжелявам,че няма как да го докажа,ако не ,,на живо,, но съм готов да се обзаложа(образно казано)и да докажа на всеки скептик това мое твърдение.Казвам всичко това най-вече заради по горните постове на някои съфорумници ,че ,,ме очаква приятна изненада......,,Казвам го с най-добри намерения разбира се.Не знам от телевизора ли е ,или какво,но това е самата истина.Конвертирането от просто 2Д в 3Д е повече от перфектно и с нищо не се различава от филм в 3Д формат.Разбира се за изкачащи ефекти и т.н.т. трябва и да се е сниман за тази цел,но доста се позагледах и в двата варианта на Аватара и разлика няма (имам впредвид ефекти и т.н.т.)Доста се поувляках в писане ,но ми стана изключително интересно и реших да споделя това с вас.Ако някои иска да изкаже и ,,той,, мнение....Би ми било интересно да чуя и други мнения...Да не би пък само аз да съм изключение от общо приетите ,,норми,, за 3Д :D  ПП.То май няма да тегля филми в 3Д формат.Стига да са от тези дето са правени за 3Д и в 2Д качен вариан ще ми вършат работа-и то по-добра :D

Да, ти си изключение и имаш проблем с настройките. Аз отдавна съм се отказал от конвертирани торенти и конверсия от 2-към 3D. Съвсем сериозно ти казвам, имаш проблем с настройките и е добре да кажеш подробности от модел видеокарта, до кабела с който свързваш тв-то. Сложи 3D флашка направо в телевизора и ще видиш каква разлика има. Същото трябва да стане и от компютъра.

За доказателство на проблема ти, сложи курсура на мишката в края и ще видиш, че не опира в рамката на телевизора, но опира в рамката на монитора. Точно това ти е проблема, че прозореца ти не е пълен.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Да, ти си изключение и имаш проблем с настройките. Аз отдавна съм се отказал от конвертирани торенти и конверсия от 2-към 3D. Съвсем сериозно ти казвам, имаш проблем с настройките и е добре да кажеш подробности от модел видеокарта, до кабела с който свързваш тв-то. Сложи 3D флашка направо в телевизора и ще видиш каква разлика има. Същото трябва да стане и от компютъра.

За доказателство на проблема ти, сложи курсура на мишката в края и ще видиш, че не опира в рамката на телевизора, но опира в рамката на монитора. Точно това ти е проблема, че прозореца ти не е пълен.

nikolela не мисля че имам проблем с насройките.Когато си пусна  обикновен филм той си е на цял екран (изпълва екрана)и..курсора на мишката си опира както в края на монитора на лаптопа ,така и в края на рамката на телевизора-всичко е едно  към едно.Тези малки ,,отстъпи,, за които говоря са само при 3Д -то.Според мен е обяснимо-няма как когато картината е Side By Side ( една до друга)  да не е така както описвам.При конвертирането телевизора си прави 2 картини за ляво и дясно око.Когато затворя лявото картината се вижда към единия край,а когато затворя дясното се вижда към другия край на рамката (това е когато вече е конвертиран филма и гледам с очилата)Кокато гледам вече нормално с двете очи тези картини се събират в средата и от двата края(встрани) се получава един лек отстъп,който не е запълнен с картина -стои леко размазано.Не знам как си прави ,,простата,,конверсия от 2Д към 3Д  но там го няма това нещо.

nikolela не мисля че имам проблем с насройките.Когато си пусна  обикновен филм той си е на цял екран (изпълва екрана)и..курсора на мишката си опира както в края на монитора на лаптопа ,така и в края на рамката на телевизора-всичко е едно  към едно.Тези малки ,,отстъпи,, за които говоря са само при 3Д -то.Според мен е обяснимо-няма как когато картината е Side By Side ( една до друга)  да не е така както описвам.При конвертирането телевизора си прави 2 картини за ляво и дясно око.Когато затворя лявото картината се вижда към единия край,а когато затворя дясното се вижда към другия край на рамката (това е когато вече е конвертиран филма и гледам с очилата)Кокато гледам вече нормално с двете очи тези картини се събират в средата и от двата края(встрани) се получава един лек отстъп,който не е запълнен с картина -стои леко размазано.Не знам как си прави ,,простата,,конверсия от 2Д към 3Д  но там го няма това нещо.

И при мен го имаше това. Сега е на ред и е както при конверсията. За това съм сигурен в твоя проблем. Направих две снимки с разликата и ще видиш, че проблема е решим. Сървъра в момента не работи и не ще да качва снимките. Ще опитам сутринта, че сега ще си лягам. Сигурен съм, че до няколко дена ще се откажеш от конверсията. лека вечер. :D

• Автор

И при мен го имаше това. Сега е на ред и е както при конверсията. За това съм сигурен в твоя проблем. Направих две снимки с разликата и ще видиш, че проблема е решим. Сървъра в момента не работи и не ще да качва снимките. Ще опитам сутринта, че сега ще си лягам. Сигурен съм, че до няколко дена ще се откажеш от конверсията. лека вечер. :D

Просто казвам това ,което виждам и проблема не е този ,за който пишеш и се съмняваш.Монитора на лаптопа и  екрана на телевизора са си едно към едно-а ти в това се съмняваше.Иначе ,ако има нещо друго за което не знам ще се радвам ако споделиш,Ни най малко пък аз искам да изпадам в спорове ,или нещо от сорта.Просто споделям това,което виждам.Лека вечер и от мен ;)

Просто казвам това ,което виждам и проблема не е този ,за който пишеш и се съмняваш.Монитора на лаптопа и  екрана на телевизора са си едно към едно-а ти в това се съмняваше.Иначе ,ако има нещо друго за което не знам ще се радвам ако споделиш,Ни най малко пък аз искам да изпадам в спорове ,или нещо от сорта.Просто споделям това,което виждам.Лека вечер и от мен ;)

Малко развитие по темата. Оказа се, че срещам  проблем с който не мога сам да се справя. Опцията overscan я няма на монитор, който не е full HD.  Лаптопа също не е full HD. До тук е разбираемо, защо не си нагласил опцията overscan. Май ще трябва да ти се предлага външна видеокарта. За да затвърдя предните си постове ти предлагам да свалиш малък 3D филм на флашка, която да сложиш директно в USB на телевизора и сам ще видиш, че чертите ги няма и 3D-то няма нищо общо с това което гледаш сега. Намерих ти и подходящ файл в замунда. 800 МБ. филма се казва Paperman

П.П.  Можеш да прочетеш и моята тема по същият въпрос. Ще забележиш същите симптоми и че никой не помогна по моя казус. Изглежда проблема не е често срещан.

http://www.kaldata.com/forums/topic/205743-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-3d-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80tv/

От моя гледна точка конвертирането 2Д в 3Д е несериозно занимание, напомнящо ми една отдавна забравена (за щастие) технология за звукозапис от 60-те и 70-те години - стерео запис, на винилова плоча, разбира се, при който единият канал носи вокалите, а другият съдържа само музиката (за пример - някои от плочите на The Beatles бяха записани така, но не само). В резултат се получава звук, който хем е стерео, хем не е.

...имаш проблем с настройките...

И аз съм на мнение, че нашият приятел skalata_73 има проблем с настройките. Не съм специалист по видео картите, не знам и дали е пробвал с различни плеъри, за да провери дали тоя проблем е наличен и при софтуерни промени. 

3D версията на Avatar е 46 ГБ, на The Hobbit е 61 ГБ; лаптопът ми (2х2, 2) "се спъва" при далеч по-малки файлове при един плеър, при друг не ги усеща, понякога е и обратното.

Много от телевизорите не поддържат DTS звук дори във високите си версии (47WT50E се справя с този проблем) и по тая, а и не само, причина е несериозно за един киноман да разчита на вградения плеър на придобивката си. А в много случаи дори и обикновени видео формати са проблемни.

Предполагам, че насоката на коментара ми вероятно вече е ясна - има поне 3 гарантирани и доказано работещи решения, но са свързани с допълнителни средства. Но обикновено ние все броим джобните си и се налага търсене на вариант, преборващ проблемите поне в някаква степен.

В резюме: skalata_73, опитай с различни плеъри (но не нарушавай т.2.10 от правилата на форума!) и виж дали ще има развитие.

От моя гледна точка конвертирането 2Д в 3Д е несериозно занимание, напомнящо ми една отдавна забравена (за щастие) технология за звукозапис от 60-те и 70-те години - стерео запис, на винилова плоча, разбира се, при който единият канал носи вокалите, а другият съдържа само музиката (за пример - някои от плочите на The Beatles бяха записани така, но не само). В резултат се получава звук, който хем е стерео, хем не е.

И аз съм на мнение, че нашият приятел skalata_73 има проблем с настройките. Не съм специалист по видео картите, не знам и дали е пробвал с различни плеъри, за да провери дали тоя проблем е наличен и при софтуерни промени. 

3D версията на Avatar е 46 ГБ, на The Hobbit е 61 ГБ; лаптопът ми (2х2, 2) "се спъва" при далеч по-малки файлове при един плеър, при друг не ги усеща, понякога е и обратното.

Много от телевизорите не поддържат DTS звук дори във високите си версии (47WT50E се справя с този проблем) и по тая, а и не само, причина е несериозно за един киноман да разчита на вградения плеър на придобивката си. А в много случаи дори и обикновени видео формати са проблемни.

Предполагам, че насоката на коментара ми вероятно вече е ясна - има поне 3 гарантирани и доказано работещи решения, но са свързани с допълнителни средства. Но обикновено ние все броим джобните си и се налага търсене на вариант, преборващ проблемите поне в някаква степен.

В резюме: skalata_73, опитай с различни плеъри (но не нарушавай т.2.10 от правилата на форума!) и виж дали ще има развитие.

Е, той спести доста от предвидения бюджет. Ще ги налее в подходяща техника, която ще зарадва окото. Така че, още го чака приятна изненада.

Може би ти ще му помогнеш, като сравните настройките и начина на свързване с лаптоп-тв.

Открих още един начин, който прави точно същите симптоми и прецаква всичко.

Инсталирай си KMPlayer final и от клавиатурата със  +  - си нагласи образа да е както трябва. Внимавай в края на инсталацията с отметките, че инсталирва допълнителни приложения, някой от които са на китайски. Заради тях, частично научих китайски.

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50612

...Може би ти ще му помогнеш, като сравните настройките и начина на свързване с лаптоп-тв...

Не мога, правил съм го само 1-2 пъти, при това не вкъщи. 

Подготвяйки се задълбочено за покупката на първия си LED TV в края на 2011 г, аз знаех предварително за твърде възможните, а в моя (тогавашен) случай сигурни проблеми (вграденият плеър на Philips 6606 не чете бг субтитри), та затова купих телевизора + блурей плеъра, който ползвам и днес. Така с един замах елиминирах всички проблеми още преди да са се появили. 

Новият 7008 няма проблем с родната ни азбука, но (отново и сякаш задължително за марката) не поддържа DTS, та след 2 седмици отново ще реша радикално хем и този проблем, хем и всякакви други, свързани с възпроизвеждането на 3Д.

• Автор

Здравейте приятели.От снощи не ми дава мира това 3Д и се поболях.Днес споделих с един колега на работа и му обясних за какво точно иде реч,както тук на вас.Той само се усмихна и каза,,Ша почерпиш ли?,, Дойдохме след работа у нас и за няма и минута бутна нещо в настройките на видеокартата и всичко се оправи :)  :)  :) .Сега оригинален 3Д филм като пусна направо заспива на екрана-няма линии отстрани ,няма и грам разминаване на образи и прочее..Абе ..картината е перфектна :) Пробвах и направих и това с конвертирането от 2Д в 3Д.Наистина има разлика.С оригинален 3Д формат образите изкачат извън екрана ,а иначе има само дълбочина (иначе качеството също е супер).Това пак благодарение на вас,че ме ,,бъзнахте,, и се опитахте да ми обясните ,че не е така както си мисля.И сега като пусна 3Д филм и гледам без очила го изкарва по съвсем друг начин.Благодаря ви отново.Остава да почерпя :beer: 

Тя черпнята няма да избяга, но дано си запомнил какво точно е променил приятелят ти, за да ти е от полза и друг път, ако се наложи. Та, наздраве, значи  :beer:

А аз съм доволен, че следващият (всъщност първи, очакващ се през юни) ъпдейт на новата 7-ма серия на Philips ще активира DTS-а, но това не означава, че няма да си купя набелязания плеър.

• Автор

Тя черпнята няма да избяга, но дано си запомнил какво точно е променил приятелят ти, за да ти е от полза и друг път, ако се наложи.

Aми честно казано пуснах му лаптопа,отодох до другата стая да се преоблека и докато се върна той вика,,Готово-пробвай сега,, Само каза ,че е променил нещо в настройките на видеокартата -доколкото ми обясни на 2 на 3 нещо с резолюциите и херците май каза ако не се лъжа,но бързаше и не исках да го  притеснявам.Иначе утре няма да го оставя на мира ,докато не,,задоволи,, любопитството ми и да ми обясни какво точно е направил :) ...

Здравейте приятели.От снощи не ми дава мира това 3Д и се поболях.Днес споделих с един колега на работа и му обясних за какво точно иде реч,както тук на вас.Той само се усмихна и каза,,Ша почерпиш ли?,, Дойдохме след работа у нас и за няма и минута бутна нещо в настройките на видеокартата и всичко се оправи :)  :)  :) .Сега оригинален 3Д филм като пусна направо заспива на екрана-няма линии отстрани ,няма и грам разминаване на образи и прочее..Абе ..картината е перфектна :) Пробвах и направих и това с конвертирането от 2Д в 3Д.Наистина има разлика.С оригинален 3Д формат образите изкачат извън екрана ,а иначе има само дълбочина (иначе качеството също е супер).Това пак благодарение на вас,че ме ,,бъзнахте,, и се опитахте да ми обясните ,че не е така както си мисля.И сега като пусна 3Д филм и гледам без очила го изкарва по съвсем друг начин.Благодаря ви отново.Остава да почерпя :beer: 

Радвам се, че дочака приятната изненада. Сега ще те бъзна за още един детайл, който също дразни и има лек. В над 90% от филмите субтитрите дразнят на очите и развалят 3D ефекта.

Проблема е, че имаш извън телевизора кадър, а субтитрите са на ниво 0. Нито са на вътре, нито са на вън. Трябва да се напрегнеш за да прочетеш буквите или да ги пропуснеш гледайки излезналият кадър.

Накратко, разминават ти се очите. За целта се конвертират предварително, като им смениш цвета, позицията на долу и дълбочината. Отнема 5-ет минутки работа и става вече идеално.

Програмката се казва   3DSubtitler . Има клипове как се работи с нея. Ако имаш проблеми, питай. :D

Тя черпнята няма да избяга, но дано си запомнил какво точно е променил приятелят ти, за да ти е от полза и друг път, ако се наложи. Та, наздраве, значи  :beer:

А аз съм доволен, че следващият (всъщност първи, очакващ се през юни) ъпдейт на новата 7-ма серия на Philips ще активира DTS-а, но това не означава, че няма да си купя набелязания плеър.

Здравейте отново, не знам към какъв плеър си се ориентирал, но ще предложа да погледнеш ето това:http://www.tinydeal.com/egreat-r6s-1080p-google-android-22-network-media-player-p-55794.html

Здравейте отново, не знам към какъв плеър си се ориентирал, но ще предложа да погледнеш ето това:http://www.tinydeal.com/egreat-r6s-1080p-google-android-22-network-media-player-p-55794.html

Не, не ме устройват мултимедийни плеъри, защото не разполагат с оптично устройство, което ми е определящо, та по тази причина ще е 3Д блурей плеър, който през USB може да поеме и външен хард диск, в случая до 2ТБ. Най-вероятно ще е това или подобно - 

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productguid=33034&scenario=&productarea=P11090301&detailScenario=Blu-Ray-plear-SONY-BDP-S590

От 15 месеца ползвам този модел - 

http://www.technopolis.bg/b2c/details/32313/P11090301/Blu-Ray-plear-LG-BD650 Работи безукорно, чете всичко, но не се справя със субтитрите при 3Д възпроизвеждане, та затова ми се налага да го сменя. 

Имам свои си съображения, които изключват опцията за ползване на компютър за 3Д възпроизвеждане.

• Автор

Здравейте  приятели.Снощи реших да поиздърпам малко филми , че да има с какво да се позабавляваме  през почивните дни.Понеже харда ми е малък апък се поолях с тегленето ,та записах и един на флашка-и го изтрих от лаптопа.(имам флашка 32 ГБ).Като исках обаче да я пробвам на тв-то не можа да се ,,подкара,, Файла е MKV.Знам ,че тв поддържа този формат ,но имам и записан един обикновен МP4 клип от преди и него не отвори.Май трябва да се форматира ,но в какъв формат точно и как не знам.Помогнете и за това моля.(ПП досега не бях пробвал с флашката ,защото мислех да не я използвам,но с моя малък хард явно ще ми се налага понякога)

...  Файла е MKV.Знам ,че тв поддържа този формат ,но имам и записан един обикновен МP4 клип от преди и него не отвори.Май трябва да се форматира ,но в какъв формат точно и как не знам...

Странно, защото по описание WT50 плейва AVCHD 3D / Progresive SD-VIDEO / MotionJPEG (Lumix) / DivXPlusHD / WMV / MKV / AVI / MP4 / MOV, MP3 / AAC / WMA Pro / FLAC, JPEG / MPO (източник).

Флашката не върши работа под FAT32, защото ограничава файловете до размер 2 ГБ, което е абсурдно малко за качествен филм. Затова и се форматира под NTFS.

Щом си качил .mkv за такъв телевизор, предполагам, че е над 2 ГБ и следователно флашката ти е в ред (т.е. под NTFS). Но все пак можеш да я провериш - десен бутон върху флашката в Computer и Properties

Публикувано изображение

Дори не е нужно да стигаш до там, още с маркирането се вижда формата (долната червена стрелка)

Форматирането е елементарно - отново десен бутон, кликаш върху Format и се отваря следния прозорец:

Публикувано изображение

От прозореца File system избираш NTFS и натискаш Start, става за секунди, но и ще изтрие всичко, което се намира на флашката! 

• Автор

hlevoust флашката ми е във  формат  NTFS форматирах я още като я купих (тогава още разбрах,че трябва да е в такъв формат,иначе не и изписва целия размер)... Този MP4 клип за който споменах съм го гледал на стария ми (вече) телевизор,но сега на този и клипа не ми отваря.Да не би от тв да трябва да задам нещо?Гледах из опциите му ,но нищо не разбрах :( Иначе много добре си го обяснил за тези дето не знаят за това ка се прави   :go ahead: ПП.Докато писах сега ми хрумна и отидох и бутнах флашката на стария телевизор ,който отиде в спалнята -там ми отвори и MKV файла ,който е 3д филм ( сега ми хрумна това да проверя) ....

Ако става въпрос за този модел Panasonic TC-L47WT50 явно не поддържа NTFS.

What can I connect to the USB ports?

You can connect to the TV's USB ports: 
- Compatible wireless network adapter. 
- Standard keyboard (wired or wireless). 
- Mass storage device. 
- Bluetooth wireless adapter for data transfer to Panasonic health products such as Bodymedia. 
- 3D eyewear (for charging). 
Note: If a mass storage device, such as Flash Memory or hard drive, is formatted on a PC, then the file system must be FAT of FAT32 in order for the TV to access. Windows® NTFS file system is not supported.

Явно ще трябва да се насочиш към външен плейър или компютър.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Ако става въпрос за този модел Panasonic TC-L47WT50 явно не поддържа NTFS.

PANASONIC TX-L47WT50E е модела.Не знам има ли ралика между TC и TX Чета и в инструкцията ,но нищо не откривам.Ако е така както каза spielberg да я форматирам в FAT 32 ли ?

На сайта на Digital Versus пише следното за твоя модел:

The media player is better than last year's, having gained support for a wider range of video file formats. It recognises NTFS (Windows) external devices, which means it can read files over 4 GB in size, which FAT 32 won't do. In fact, it will read most video formats: AVI, DivX, MP4, MKV, MOV, MTS and M2TS. The only thing missing is ISO (disk image) files, and DVD and Blu-ray menus are still problematic.

В такъв случай не би тябвало да има проблем.

• Автор

На сайта на Digital Versus пише следното за твоя модел:

The media player is better than last year's, having gained support for a wider range of video file formats. It recognises NTFS (Windows) external devices, which means it can read files over 4 GB in size, which FAT 32 won't do. In fact, it will read most video formats: AVI, DivX, MP4, MKV, MOV, MTS and M2TS. The only thing missing is ISO (disk image) files, and DVD and Blu-ray menus are still problematic.

В такъв случай не би тябвало да има проблем.

Благодаря ти и на теб приятелю,че отзоваваш и искаш да ми помогнеш.Вече започнах да прехвърлям файловете от флашката на лаптопа за всеки случай ако се наложи пак да я форматирам и да не ги загубя,че имам и други важни файлове,но вече и аз не знам какво да правя.Също така се ровя и чета и инфото ,което смъкнах от диска( инструкциите) но нищо не мога да открия за този проблем.Някакви други идеи защо се получава така.Настройки на тв от опциите нещо??? И аз не знам вече :( ПП -да разясня малко---като пуснах флашката на Панасоника се отварят само снимките  а на видеото ми изписва ,че не се поддържа формата-нито на MKV-то,нито на MP4 клипа-но не ми се вярва да е така

...Настройки на тв от опциите нещо??? ..

Хм, не ми се вярва - посочих четените формати малко по-горе...

Добре, там пише, че чете .mp3 и .avi - като цяло най-разпространените формати - направи проба с тях, за да видим дали ще ги отвори.

• Автор

Хм, не ми се вярва - посочих четените формати малко по-горе...

Добре, там пише, че чете .mp3 и .avi - като цяло най-разпространените формати - направи проба с тях, за да видим дали ще ги отвори.

Сега....Предвид  по-горе написаното относно въпроса ми тази вечер---Взезх,че форматирах флашката  в FAT 32 формат.Качих един демо клип MKV 3d-780mb ,че голям формат не може ,пуснах флашката на тв-то и клипа тръгна!!!....(FAT 32 oбаче въобще не ми върши работа разбираемо защо)-просто исках да пробвам и така.После отново форматирах флашката в NTFS и записах същия клип------този път тръгна от тв-то???Не знам флашката ли се беше бъгналка нещо ??? -няма идея каво става.Сега и качвам пак всички файлове ,които по рано прехвърлих на лаптопа и пак ще пробвам-като гледам ми остава около 20 мин.Ще споделя какво стана.Извинявам се на админите ,че много оспамих първоначалната тема,но вместо да отварям нови предпочетох да споделям тук мнения и проблеми-мисля ще е полезно и за други потребители....

И така...Сега тръгна всичко от телевизора.Не знам и идея си нямам какъв беше проблема.Просто направих това ,което описах ( дефакто нищо същественно) Сори ,че падна писане ,но пак имаше полза --иначе нямаше и да ми мине през ум да правя тези ,,галимации,,с форматирането.Но  в какво се състоеше проблема така и не ми стана ясно.Оправи се ,но защо???Благодаря пак на всички ви -ако не бяха и тези постове щях да си остана само с чуденето-така все пак се оправи,въпреки ,че не разбрах защо....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.