Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор, може би SONY 3D KDL-46HX750B

Featured Replies

• Автор

Ще ти кажа нещо от личен опит. Прекаляваш с четенето и сравняването. Достатъчно добре си се ориентирал вече в темата, колегите също много полезни съвети и линкове ти дадоха. Вманиачването в четене и сравнения ще доведе до резултат, който едва ли си очаквал. Каквото и да си купиш, ще му дириш постоянно кусури и ще си викаш "абе аз дали не се минах, че не купих другото". ;)

И аз преди две страници написах същото, ама по различен начин. Наистина се заплита в кръг на изчакване. Лошото е, че колкото повече знаеш, по труден е избора и после дразни. :)

Ще си позволя да кажа,че съм на 90процента съгласен с Вас.Да-малко се вманиачвам  може би,но предпочитам да съм подготвен и информиран преди да предприема покупката.Иначе съм съгласен ,че така избора е по-труден,но поне ще знам какво печеля ,или губя при избора на даден модел и няма да си викам ,,абе аз дали не се минах,че не купих другото,,защото ще знам какво ще съм загубил ако не съм взел онова другото .Иначе ми е пределно ясно,че ,,пълно щастие няма,,Ако при един модел  е добро едно,то липсва нещо друго- при дуг го има ,но липсва пък друго.Не знам за такъв при който всичко хубаво да е събрано в едно-то иначе няма да има далавера да се продават различни модели :)И аз искам да има някакъв модел при който картината (общо казано) да е най -добра и да не плащам за тези в повечето случаи неизпозваеми ,,екстри,,(поне за мен) -не искам да му говоря,да му ръкомахам или да го гушкам а да ме наслаждава с качествената си картина ама....няма такова чудо.К,во да се прави-политика на производителите.И...бате Стефко най-малко пък на теб бих се обидил от нещо.Далеч съм от мисълта,че за всичко тряба да се дават само положителни мнения и коментари-то иначе няма смисъл от дискусията.Почти всичко си има и положителни и отрицателни страни -такъв е живота :)

• Отговори 190
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Sony е лидер от световна класа в областта на технологиите за професионалната сфера, както и нивото на потребителите в областта на забавленията. Техният опит в цифровото видео и обработка на звук,задвижва филм и индустрията предаването от начало до край - в идейна фаза, чрез подаване, редактиране, производството, и най-накрая се наслаждавате у дома си на вашия телевизор. Sony е на доверие марка си качество, надеждност, но най-важното за това е образ точност. Попитайте всеки професионалист индустрия,каква марка те използват да преразгледа качество и Sony е на първо избор поради някаква причина. Също така, части от телевизори на Sony са Samsung части. Samsung е 1,000,000 пъти по-добре от Sony. вероятно малкия размер на флаш памет, подобно на това, което ще намерите в почти всяко електронно устройство. Samsung е световен лидер в производството на флаш памет. до 2008 г., Sony е купувал LCD екран от Samsung,поставят своето лого върху тях, за да го продадат за по-висока цена. Хората, които все още се придържат към Sony, са идиоти ..... Това не е вярно, в действителност Sony и Samsung правят бизнес заедно 50/50 в джойнт венчър S-LCD Corporation. Тази 3-та компания част се формира като операция за производство на LCD панела, които ще задоволят нуждите и на двете компании. Нито Фирмата доставя другата за LCD панели на панела е само една част от телевизор, обработката на двигателя е това, което движи LCD панел. Въпреки,че суровите панели,идват от една и съща фабрика, Sony и Samsung панели,често имат различни спецификации. Нищо от това някога не е било една тайна ... Сега Sony купува LCD екрана от Sharp .... също са неправилни. Да Sony и Sharp имат споразумение, но не Sony не е придобиване на панели от Sharp. Началото на 2009 г. Sony наскоро постигна подобно споразумение към съществуващата S-LCD издънка, този път с Sharp за съотношение 60/40 в Остри последния 10-ти завод поколение производство. Sharp ще има контролен дял в този случай. Тъй като Sharp е сурова LCD за толкова дълго време, че е в състояние да направи панели на по-големи размери, отколкото някой друг, което означава спад в цените на по-големи екрани. Суровини части на добра цена, движен от съвършената обработка на Sony и осветителни системи, се равнява на победа. Това обаче не се е случило все още, ефективно задържано в резултат на икономическия спад и излишък на действащите части LCD. Добави, че е поставен върху изграждане на заводи задръжте поради финансовите разходи. Останете на вълната ... Samsung е най-добрият телевизор марка в света, защо иначе Sony купуват LCD панели oт тях.                                                                                                   П.п Превода е с Гугъл преводач от тук...Are samsung lcd TVs better than sony

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

От--Sony е лидер от световна класа в областта на технологиите за професионалната сфера... до ---Samsung е най-добрият телевизор марка в света, защо иначе Sony купуват LCD панели oт тях --------------малко като че ли не ми стана ясно към кого точно са адмирациите в крайна сметка-Sony или Samsung... Въпреки ,че има мнения от рода на,,Sony не са това,което бяха,,...(моето мнение и то не като техен фен)е ,че Sony ще са си Sony още дълго време :)Да... има възход и падения на една или друга марка ,но който го може ,си го може ---бих добавил към коментара :)И поредното ми въпросче е :) ...тези промоции от минус10-12 процента в Техноверигите има ли ги и през другото време на годината?Надявам се да е така,че не вярвам това да е ,,прецедент,,но досега не ме е интересувало това и може и да бъркам.

Момчета, вижте тази тема - http://www.kaldata.com/forums/topic/209310-промоция-happy-hour-на-30-и-31-март-в-голяма-верига-това-не-е/

Случайно разбрах за нея и се възползвах по чудесен начин, ще споделя как точно малко по-късно, но коментарите вероятно вече подсказват за какво става дума :).

• Автор

Ще помоля hlevoust след като се порадва на новата си придобивка да сподели тук преките си впечатления от телевизора - лично за мен ще е интересно най-вече кава е разликата с включена и изключена амбилайт система (дали и как се променя качеството на картината  ако се ползва и за какво спомага тя ) Друго си е да ,,черпиш вода от извора,,  :) :) :)

Нито Sony, нито Samsung произвеждат най-добрите телевизори в света. Самсунг определено са най-мощната компания, на този етап корейците изпреварват японците много сериозно, включително и LG. Казвал съм го и друг път- днес качеството не е рентабилно за големите компании, повечето усилия са насочени към намаляване на разходите(по-евтина работна ръка, по-евтини за производство технологии, и тн. и тн.). И Samsung поръчват от външни производители панели в много от моделите си, особено по-евтините- всички го правят. 

Не може да се каже, че някоя от основните големи компании произвеждат най- доброто-общо взето моделите им са съпоставими, използват еднакви технологии никоя не е напред по отношение на качеството.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

...малко като че ли не ми стана ясно към кого точно са адмирациите в крайна сметка-Sony или Samsung... Въпреки ,че има мнения от рода на,,Sony не са това,което бяха...

Ако попиташ някой,занимаващ се по дълго време с телевизори,коя марка телевизори беше най предпочитаната,преди 10-тина години,без да се замисли,ще ти отговори Сони.Те наистина, бяха дълги години номер едно.Бяха най-скъпи,но си заслужаваше цената.Сега им e останалo само известното име.Ти името на марката ли ще купуваш,лепната върху LCD-то на Самсунг,за доста по-високата цена или ще предпочетеш по-добър телевизор.

• Автор

.....Ти името на марката ли ще купуваш,лепната върху LCD-то на Самсунг,за доста по-високата цена или ще предпочетеш по-добър телевизор.

Ако си чел по-внимателно написаното от мен до сега сам щеше да си отговориш на този въпрос! Нищо лично в отговора ми-просто няма смисъл да се повтарям и да пиша едно и също ;)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Ще помоля hlevoust след като се порадва на новата си придобивка да сподели тук преките си впечатления от телевизора - лично за мен ще е интересно най-вече кава е разликата с включена и изключена амбилайт система (дали и как се променя качеството на картината  ако се ползва и за какво спомага тя ) Друго си е да ,,черпиш вода от извора,,   :) :) :)

Е, не съм дете, та да подскачам от радост до тавана, но наистина съм много доволен от покупката, още повече, че тя бе резултат от чиста случайност. Аз и представа си нямах, че ще има такава промоция в ТМ. Сутринта тръгнах на път без да подозирам, че ще се прибера с 7008 на задната седалка.

Бяхме на село и по обяд съвсем случайно видях една реклама по bTV, която ме заинтригува, но не чак толкова много, защото знаех, че модел 6008, от който се интересувах по чисто финансови причини, засега е на разположение само в най-големите градове на страната. Все пак звъннах на мой близък по телефона с молба да провери в мрежата дали все пак в 6008 не е "разпространен" и в останалите по-големи градове. Отговорът бе отрицателен и миг преди да затворя телефона, попитах ей така, между другото и без никаква надежда дали пък няма 7008. Не повярвах на ушите си - наличен, че и попадащ в двудневната промоция. 

Скочихме с жена ми в колата и газ до дупка до близкия ТМ. Там бе истинска манифестация, на паркинга едва намерих място за колата, а вътре в магазина се наложи едва ли не да си пробивам път с лакти. Как да е, стигнах до рафтовете на Филипс и започнах да го търся, но не го видях. До консултант бе илюзия да се добера, дърпаха ги отвсякъде. Разгледах още веднъж много старателно, пратих жена ми да търси в другата част етикет с цифри 7008, но резултат нямаше, също както и достъп до консултант. Обадих се отново по телефона на приятеля за потвърждение и го получих. След още около половин час успях да придърпам един освободил се продавач и попитах само аз ли не виждам телевизора. Отвърна, че май го нямат наличен, но ще провери. 

Нищо лошо не казвам за консултантите, но аз им знам номерата, та затова и тръгнах подире му и присъствах визуално на проверката на складовата наличност, оказа се, че има една единствена налична бройка, която не е излагана изобщо, не е и разпечатвана.

Поръчах я веднага, след 20-тина минути докараха кашона, огледах го внимателно, знам къде и какво да гледам - кашонът бе девствен. Последваха нужните процедури, проби, въпроси и отговори и телевизорът се озова на задната седалка на Форда...

При етикетна цена от 2299 лв ми направиха 10% отстъпка и ми връчиха талон за отстъпка в размер на 62 лв, която мога да използвам до 30 юни в кой да е магазин на веригата в страната за каквото и да е. Казано иначе, телевизорът ми излезе 2007 лв. 

Не съм имал никакви оплаквания от досегашния 6606, но 7008 е с класи отгоре. Разлика в картината не се забелязва, но не съм и очаквал - тя отново е отлична, но тоя тристранен Амбилайт (серия 6хх8 е с двустранен) е уникално изобретение. Звукът е на най-високо ниво, но и тук изненади няма, защото Филипс реално няма конкуренция в това отношение, поне при телевизорите.

Менюто е подменено, направено е още по-интуитивно, а наличието на двуядрен процесор е осезаемо за скоростта на реакция на телевизора. Дистанционното е като на LG, меджик версията, движи маркер по екрана и е безкрайно удобно за работа, а долната му част е QWERTY клавиатура.

Не успях тая вечер да свържа телевизора с рутера, а и не разполагам с 3Д файл, та да го пробвам, но и утре е ден.

П.П. Отново няма ръководство на български език, освен оскъдните бележки, свързани с безопасността. Намерих на руски език, но то принципно би следвало да е малко по-различно. Не че ми е чак толкова належащо, но не бих отказал линк, ако на някой му попадне нейде.

П.П. Отново няма ръководство на български език, освен оскъдните бележки, свързани с безопасността. Намерих на руски език, но то принципно би следвало да е малко по-различно. Не че ми е чак толкова належащо, но не бих отказал линк, ако на някой му попадне нейде.

http://www.p4c.philips.com/files/5/55pfl7008k_12/55pfl7008k_12_dfu_bul.pdf

Това?

Няколко модела са, но и твоят фигурира...

Tова?..

Да, това! Благодаря ти!

Aко не ми бяха затрили темата можеше и мен да ме посъветват да изчакам ама на...Щях да съм с 220 лв напред.Затова не се заяждайте тук ,или пък не обръщайте внимание на тези дето го правят за да не пострадате и вие от други ,,мало...ици,,Иначе браво ,че така се е развила тази тема тук-нека поне други имат полза от това...Между другото гледам тоя разбирачев дето се заяде с мене нещо не се е включвал тук-дано се е осъзнал че не е такъв-което много ме съмнява :D 

И hlevous да почерпи :beer: -той пък си личеше че е фен на Philips.И както някой няко беше казал и в моята тема-то ги съветваш пък накрая си правят каквото са си наумили,или нещо такова беше,то няма да се учудя ако един ден и skalata_73 един ден ви съобщи че си е взел SONY 850 :) Както и да е -дано не подразня някой отново с това си включване тук и успех и на други потребители тук в избора им...

Редактирано от ivajlo76 (преглед на промените)

Черпнята я имаш всякак  :beer: , що се отнася до skalata_73, чакам го всеки момент да се включи, за да обяви придобивката си.

• Автор

Черпнята я имаш всякак  :beer: , що се отнася до skalata_73, чакам го всеки момент да се включи, за да обяви придобивката си.

Tой skalata_73 се отпусна днеска и сега става :bedtime2:  :D и днес няма да съобщи за нова придобивка!Иначе днес ще ходя до Технотата ,но не за да купувам а да видя  дали са докарали и тук някои от новите модели за да ги разгледам :) То доколкото разбрах ще има намаления и покрай великден и може и тогава да се възползвам-знам ли.

Aко не ми бяха затрили темата можеше и мен да ме посъветват да изчакам ама на...Щях да съм с 220 лв напред.Затова не се заяждайте тук ,или пък не обръщайте внимание на тези дето го правят за да не пострадате и вие от други ,,мало...ици,,Иначе браво ,че така се е развила тази тема тук-нека поне други имат полза от това...Между другото гледам тоя разбирачев дето се заяде с мене нещо не се е включвал тук-дано се е осъзнал че не е такъв-което много ме съмнява :D  Недей съжелява.Погледни от добрата страна-вече имаш телевизор а аз още нямам :)

... То доколкото разбрах ще има намаления и покрай великден ...

Да, има всяка година, вероятно и сега ще е така. Но мен не ме устройва, защото по това време ще съм извън страната. Успех!

• Автор

Да, има всяка година, вероятно и сега ще е така. Но мен не ме устройва, защото по това време ще съм извън страната. Успех!

Благодаря. И аз ти пожелавам успехи и извън страната :)

Здравейте и от мен.Днес реших да се възползвам от намалението и си купих телевизор SAMSUNG 3D UE-46F6400.Има нещо ,което ме дразни обаче и като рових из нета попаднах на този сайт и дано улучвам темата.Това ,което не ми харесва е настройката му на картината обаче не смея да ровичкам без да съм мнгого наясно.Продавачите бяха нещо поизнервени и не ги попитах,та ако има някой тук ,който може да ми помогне ще съм благодарен.Или поне да ме насочи къде по точно да търся решението на това.Благодаря.

Калине ;) първо трябваше да кажеш на какъв сигнал си пуснал ТВто

Аналогов

Цифрова ТВ през устройството на кабеларката - което е свързана през скарт с ТВ - демек - пак аналогов :)

При тези случаи няма как да настроиш и да ти хареше как предава :no-no:

И другия начин е цифрова с КАМ модул или Бокса на кабеларката свързан чрез HDMI - правилния начин и най добър .

От тук натам ТВ е с голям диагонал , като се знае качеството на нашите програми , кабеларки и сат. оператори ще трябва да се отдръпнеш поне на три метра за да ти хареше картината ;) с по добро качество са БТВ НОВА и то предаване от студиото . Ако имаш HD програми виж как е на тях :D

И като за край - голям диагонал от по голямо разстояние , ти до сега си гледал 21 инча и на него може да е добра картината , но на по големия екран се влошава - свиквай :D

• Автор

Както споделих сутринта (то беше почти обед де :D ) ходих до Техномаркет-само до там стигнах, че после ходих и на кино :) .Пълно разочарование.В целия ,,магазин,,имаше само  по един модел от 2013 -на LG и един Samsung .Егати града дето сме.Спуках се от яд.Иначе забелязах ,че има SHARP LC-46LE830E -модела с четвъртия пиксел,за който попитах преди,който даже не беше пуснат.Веднага помолих един консултант да го пусне и да го поразгледам.Ами какво да кажа-нищо особено спрямо другите модели-очаквах да има някаква разлика в изображението на картината,но явно този допълнителен жълт пиксел не спомага за това.Не знам за какво спомага според ,,хората,,от SHARP но аз не видях никаква разлика.Може и аз да не я долавям ,но определено според мен е така.Гледах го повече от 20 минути и сравнявах с тези около него.И без това ходих до там -реших да си направя и ексеримент с 3Д -то (носех си и флашка с филм и демо клипове) -целта ми беше да определя кое за мен е по-добре-активно,или пасивно (това между другото е може би най-голямата ми дилема що се отнася до 3Д) за да знам към кои модели да се насочвам по-нанатък.Досега не бях правил това.Гледал съм и активно и пасивно ,но не така (като правя сравнение)Тук определено обаче затвърдих мнението си,че активното е по-добро ( за мен)Знам ,че има хора които не им понася това 3Д ,други,които ги дразни трептенето при активната технология и така нататък.За моите очи и възприятия обаче установих ,че го виждам по-добре с ативната технология.Определено смея да твърдя,че усетих разлика.Въпреки разочарованието днес поне пак установих нещо полезно за мен :) 

Калине ;) първо трябваше да кажеш на какъв сигнал си пуснал ТВто

Аналогов

Цифрова ТВ през устройството на кабеларката - което е свързана през скарт с ТВ - демек - пак аналогов :)

При тези случаи няма как да настроиш и да ти хареше как предава :no-no:

И другия начин е цифрова с КАМ модул или Бокса на кабеларката свързан чрез HDMI - правилния начин и най добър .

От тук натам ТВ е с голям диагонал , като се знае качеството на нашите програми , кабеларки и сат. оператори ще трябва да се отдръпнеш поне на три метра за да ти хареше картината ;) с по добро качество са БТВ НОВА и то предаване от студиото . Ако имаш HD програми виж как е на тях :D

И като за край - голям диагонал от по голямо разстояние , ти до сега си гледал 21 инча и на него може да е добра картината , но на по големия екран се влошава - свиквай :D

Моите уважения към Вас jonov ,но недейте да разочаровате така човека.Не е писал от какво растояние ще го гледа,но предполагам е бил наясно ,когато го е купувал.Факта,че не е споделил ,че му се вижда голям предполага,че наистина просто картината му не е както трябва и има нужда от калибрация-то ако не се лъжа всички нови телевизори имат такава  нужда-знаете за какво става на въпрос.Това е и твърде индивидуално според мен ,но ето един линк и дано му помогне http://forum.setcombg.com/dlna-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8/31912-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%89%D0%B8.html Иначе-честито и на него :beer:

ПП.Разглеждайки видях че и там се е регисрирал (Калин) Дано ти помоге някой-ако не си го настрой така,че на теб да ти харесва картината-аз така съм направил с моя сегашния.Имай предвид обаче ,че като връткаш каналите качеството няма да е едно и също.Както ти е казал и jonov много зависи от качеството на сигнала SD-HD ,но ти предприемайки такава покупка би трябвало да си наясно с това.По принцип препоръчват да се прави настройка (калибрира) в режим КИНО.

Човека го е видял как предава в магазина , само че там е пуснат на HD клип :D Също така не е посочил източника , от какво и по какъв начин му пуска сигнал .

И няма какво да го разочаровам , не казвам нищо лошо за телевизора а за сигнала към него :)

• Автор

Човека го е видял как предава в магазина , само че там е пуснат на HD клип :D Също така не е посочил източника , от какво и по какъв начин му пуска сигнал .

И няма какво да го разочаровам , не казвам нищо лошо за телевизора а за сигнала към него :)

Да де аз Ви разбирам,но той да не разбере погрешно и да оспами хубавото форумче на Калдата ,че не му помагат :) ,че тук май има и такива...(Имам предвид нещо за да го казвам,но не е предмет на дискусиите по темата)

Опитвам се сам да го настроя ма май става по зле.Няма ли кой да ми помогне?

Калине, много трудно някой би ти помогнал, защото никой не познава вкусовете ти. Хората все питат кои са правилните настройки, но такива няма! Ако една картина мен ме изпълва с възторг, на теб може да ти се стори отблъскваща.

В магазина си гледал промо сигнала, на него всички изглеждат повече или по-малко блестящо, проблемите идват когато замъкнеш кашона вкъщи. Не упреквай консултантите, а помисли колко телевизора биха продали, ако вместо блестящите промо клипове с максимална резолюция се въртеше аналогов сигнал от някоя квартален доставчик.

Доста от моделите се справят незадоволително с битовия цифров сигнал, предоставян от кабеларките или Булсатком, като Самсунг е като че ли най-зле в това отношение, заедно с Тошиба, не че другите са образцови. И проблемът не е в телевизорите, а в лошото качество на сигнала - телевизорът иска да му предоставиш 1920х1080 пиксела, за да ти даде това, което искаш от него. Но ти му осигуряваш в пъти по-ниска резолюция, с какво да запълни липсите, освен да доомаже пейзажа?

По тази причина сядаш и пробваш с часове, ако трябва - и с дни, докато сам намериш оптималното за теб. При това пробвай не само на HD канали (и тяхното качество е доста далеч от изискващото се, но това е друга тема), а и на SD, които при всеки вариант са повечето от пакета, с който разполагаш.

Все пак, можеш да погледнеш написаното на следния линк - http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/47202-samsung-lcd-oled-tv-faq-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-5-a-45.html#post618191 а и из цялата тема за марката. 

Не знам дали това ще ти свърши работа, но опитай. В много коментари ще срещнеш изказвания от типа "при правилни настройки се постига идеален образ". Това е лишено от съдържание - никой не дефинира понятието "правилни настройки", защото те са строго индивидуални, както вече писах по-горе. И не се сърди, че липсва конкретен отговор на запитването ти, надявам се, че вече разбираш пасивността на потребителите. 

По повод калибрирането, за което споменава по-горе skalata_73 - ползата от тоя процес е повече от съмнителна, а и води до загуби на ... време. За сложния процес се използват специализирани файлове, които също са твърде далеч от действителния сигнал, с който разполага зрителят. Из мрежата е пълно с описания как точно се извършва тоя процес, който има желание - да търси и прилага, може пък да му хареса резултата.

Всички модели телевизори разполагат с по няколко типа заводски настройки - естествени, наситени, максимални, кино, снимка, игра, стандартни и т.н., но има и персонални. Мнозина са на мнение (слагам и себе си в това число), че най-удачният избор (пак субективен!) е да се използва за база този тип, който е най-близо до представата на зрителя за оптимална картина и си го коригира в някаква степен, за да получи най-близкото до търсеното, т.е. персоналния режим, запомнящ промените в другите режими. Кой тип ще се избере за база, това също е индивидуален избор. Из форумите често се срещат препоръки да се използва режим "кино" и на негова база да се надгражда", но за мен лично това е най-неправилният избор, не че някой трябва да взима това предвид.

• Автор

Aз ли не разбирам от таблици,или тази година Sony ще имат само един 47инчов модел?  http://www.hdtv-news.com/sony-2013-comparison-database/

.... Из форумите често се срещат препоръки да се използва режим "кино" и на негова база да се надгражда", но за мен лично това е най-неправилният избор, не че някой трябва да взима това предвид.

Лично аз също съм най-,,недоволен,,от този режим-когато е на дефул,но след като доста съм си играл с какви ли не настройки на картината определено след ,,пренастройки,, от този режим съм извадил най-добро качество(според мен).Държа да отбележа обаче ,че го използвам когато гледам филми.Иначе за телевизия най-оптимално качество съм постигнал след настройки в режим Стандартна.Защо обаче има такава разлика-не знам.Това би трябвало да го обяснят по-компетентните от мен..

Здравейте отново.Благодаря на горните потребители ,че са взели доколкото могат отношение по моя въпрос.Наистина въпросът ми като че ли не беше за форум но се ядосах че не ми беше телевизора както трябва и реших да потърся мнение.Иначе днес брат ми дойде на гости и като че ли го понастрои поне сега ми харесва повече.Прочетах и вашите изказвания само не разбрах skalata_73 какво има впредвид като казва-защо обаче има такава разлика-не знам-Няма значение благодаря ви все пак.Явно не съм за тия форуми.Успех на всички.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.