Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промоции на техника в магазинната мрежа

Featured Replies

Днес и утре има промоция в Техномаркет на 1000 артикула - с намаление на цената им до 50%. Като се отбих днес да видя за какво става въпрос, ми станаха ясни няколко неща: 1. Кризата още не е дошла в България. 2. Огромна част от българите, дето всеки ден хленчат, работят за 500-700лв., безработни са, забавили са им заплатите с 2-3 и повече месеца, изплащат /или не са в състояние/ кредити или взети пари назаем от роднини и приятели - имат поне по 3-4хил.лв. заделени, точно за такива случаи - да ударят кьоравото и да направят далавера, като купят НЕЩО на половин цена. 3. Защо след коледните празници цените на техниката се повишиха с до 30%. 4. За съжаление огромна част от българите продължават да не умеят да си правят сметката. А иначе, ей така за цвят, действително намалили 2-3 телевизора, една пералня и още 2-3 дреболии. Добър ход на новия собственик Цветан Василев, браво /на него, не на нас/.

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

• Отговори 157
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Три от четирите точки, които си поставил нямат нищо общо с промоцията в Техномаркет!!!Кой е безработен или със забавена заплата, дали ще удари кьоравото или не - всеки отговаря за себе си.Стига гледайте в чуждите паници, за това сме и винаги ще сме на това дередже!!!

Съгласен съм с мнението на SvetoslavSt.

Иначе,отново мина поредната промоция с казано просто 0,00 процента намаление.

• Автор

Жалка картинка - това ми направи впечатление и реших да споделя. За какви чужди паници говорим - не ми стана ясно.

току-що им гледах брошурата на промоцията : http://katalogpromocii.com/техномаркет-каталог-от-13-април-до-14-апри и смятам утре да отида давидя с очите си. ако климатикък Hitachi RAS/RAC-S18H2 наистина е намален така, както пише, вероятно ще се включа в промоцията :)

• Автор

Едно запитване по телефона дали не е изчерпан модела - мисля, че ще спести и време и разходи. Успех все пак!

Едно запитване по телефона дали не е изчерпан модела - мисля, че ще спести и време и разходи. Успех все пак!

Че той магазинът е до нас :) изобщо не ми представлява "разкарване".

А ако е изчерпан или размисля като го видя - винаги има какво друго да се купи, нали ?

• Автор

Че той магазинът е до нас :) изобщо не ми представлява "разкарване".

А ако е изчерпан или размисля като го видя - винаги има какво друго да се купи, нали ?

Аа, незнам. С интерес ще очаквам резултата утре /ако решите да споделите, разбира се/.

Пък и подтекста на предния ми пост беше в друг смисъл.

Абе вие се майтапите с половината заплати и скътаните пари, но за жалост това е истината. Който има мама и тате да месят и дават, има и спестени парички с половината си заплата. Който няма, се чуди как да вържи двата края и изобщо не се занимава с подобни промоции. Виж, ако пуснат нещо на 50 % в Кауфланд, там съм, стига да става за ядене. Иначе не ме блазнят подобни промоции. Аз ако имам пари за плазма, няма да ме бърка дали е със 7 % по-евтина или по-скъпа, както не ме бърка много, дали колата ми има USB, гласови команди, безключов достъп и стартиране и така нататък. Щом си отишъл да купуваш подобно нещо, ще извадиш и още някоя хилядарка за тия джаджи, щото следващите години ще си удряш главата, що не си ги взел.

Днес минах информативно през ТМ и почти всичко на промоция беше изкупено. Не можах да си купя ютия най-накрая и ще си карам със старата руска... :D

Абсолютно некоректно изказване,чак се учудих..каква жалка картинка,какво лошо има хората да си купят нещо, което им е липсвало, дали ще е нов комп,домакински уред или нещо друго? Даже браво за инциативата..но не разбирам поста на потребителя,да не би сега аз като не мога да си купя нищо и да ме е яд, че другите могат и да ги плюя? Има много хора които са на ръба,но има и такива които си имат спестяваниа и живеят норманно,което не трябва да ни учудва.

4. За съжаление огромна част от българите продължават да не умеят да си правят сметката.

Ако беше така, търговците едва ли щяха да правят промоции. ;)

ей таман се навих на пералнята от първа страничка... ама утре ще се разходя все пак да погледна...

• Автор

Не знаех, че търговците правят промоции. Виж за Кауфланд, Карфур и други дето продават определени продукти под себестойност - да. Но техника на промоция - такова нещо според мен няма.

А идеята беше друга - гледах тъжно как огромни опашки от хора купуваха потребни и недотам потребни неща на съвсем нормални цени - само заради рекламата за 50% промоция. Дано да са останали доволни от покупките и да зарадват с тях както себе си, така и близките си по празниците.

За мен това си е чиста търговска манипулация, на която народа явно вечно ще се връзва.

И един чужд цитат от друг форум:

"Чудно ми е утре, ако ББ каже че ще обеси всички българи на центъра и за първите 100 човека, ще е безплатно а другите трябва да платят по 500 лева такса за "услугата", каква ли опашка ще се извие, да хванат тарикатите промоцията."

Виж за Кауфланд, Карфур и други дето продават определени продукти под себестойност - да.

Това е нелоялна конкуренция, а не промоция. ;)

Защо ли си мисля че, никога няма да продадат нещо на загуба. Дали със тази промоция не ни показват реалната продажна цена на част от продуктите?

Защо ли си мисля че, никога няма да продадат нещо на загуба. Дали със тази промоция не ни показват реалната продажна цена на част от продуктите?

Ако имат голям оборот, могат да си позволят малка част от стоката да я продават без печалба, за да привлекат клиенти. ;)

• Автор

Реалната пазарна стойност на много продукти в България е силно и спекулативно завишена в сравнение с другите страни от ЕС. Една от причините за това е, че дадена произведена или внесена стока често минава през 3-4-5 ръце докато стигне до крайния потребител.

На мен това, което ми направи впечатление беше, че се продават залежали модели или такива, които не се харчат много (поне в ТМ - Сити център). Та я тоя ред на мисли е нормално да бъдат преоценени си мисля.

Ако имат голям оборот, могат да си позволят малка част от стоката да я продават без печалба, за да привлекат клиенти. ;)

Ех, чак пък без печалба надали, боже би със някоя минимална.... :wink12:

Днес си закупих карта памет на половин цена сместих си 10,50 лв. Закупих и друго нещо и спестих пак 50% ->30 лева. С очите си се уверих,че има голямо намаление на доста стока,а не на 2,3 артикула. Само критикувате,отидете и вижте след това говорете. Вие май сте недоволни и на промоциите? Ами като е измама не влизайте в тези магазини.Това,че Българите нямат пари не означава,че трябва да се лишават от нещо,което могат да вземат на половин цена. На вас никак не ви отърва! И без пари да ви ги дават пак ще мрънкате!

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

.......... на съвсем нормални цени - само заради рекламата за 50% промоция. ......

За мен това си е чиста търговска манипулация, на която народа явно вечно ще се връзва.

......

не съм съгласен с теб.

Въпросния климатик, който наобикалям от известно време насам и му се облизвам навсякъде е на цена от 1799 лв

до 2100 лв

Ако утре там го има, и наистина е на цена 1469 лв - това си е сериозна отстъпка и трябва да съм луд, ако не се възползвам от билизо 300 и кусур лева надолу, при положение, че ми трябва климатик с подобни характеристики.

( единственото , което ще ме спре са мненията за модела и марката във форума на Сетком, който в момента чета и преценявам дали точно Хитачи ми е нужно )

Хм. А замисляли ли сте се, дали киселото мляко примерно струва 97 стотинки половинката? Толкова е половинката в Кауфланд. Сега си направете една проста сметка, колко се изкупува прясното мляко, как се произвежда и какво всъщност плащаме ние. Например, аз вече няколко седмици сам си подквасвам киселото мляко с мазно домашно, дето прави по 2 пъти каймак докато изстива. Купувам го за левче пред дома. Значи разходите за транспорт са поети от производителя. Половинката ми излиза около 50 стотинки, защото нищо не се губи от това мляко. Ям истинско кисело мляко, а не някаква имитация на такова. Два пъти по-евтино! И сега ми кажете, каква е печалбата на прозиводителя и търговеца. Ще ви светна. Доста голяма. Дори на промоция 80 стотинки, това мляко се продава пак на печалба! Да, ама ние си мислим, че 15 % отстъпка от цената на хранителен продукт е голяма работа. Няма такова нещо. Печалбите са огромни. Имайте предвид, че преди киселото мляко да стане на кисело, от него се извлича краве масло и сметана. Те също струват парички, когато изчислявате печалбите!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.