Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промоции на техника в магазинната мрежа

Featured Replies

Абе вие сте ми много интересни....ми като не ви устройват цените пазарувайте от чужбина или онлайн,какво само мрънкаме и всичко ни се струва измама и все искат да ни минат или да ни прецакат,като че ли някой е опрял пистолет и ни вика:купувай! Ми точно от тези търговски вериги съм си купувал някой неща и винаги съм бил доволен,не знам защо ги изкарват мошеници, какви ли още не...всичко, което съм си купил си работи до ден днешен и не съм имал никакви оплаквания.

• Отговори 157
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Еми вземи произвеждай ти кисело мляко и ще имаш голяма печалба. То и оригиналните батериите за телефоните за колко ги произвеждат,а колко ги продават? Еми има и персонал,разрешителни,данъци и още един куп работи! Погледнете и цените на съответните стоки в другите магазини и ги сравнете.Май ще се окажете изненадани.

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Хм. А замисляли ли сте се, дали киселото мляко примерно струва 97 стотинки половинката? Толкова е половинката в Кауфланд. Сега си направете една проста сметка, колко се изкупува прясното мляко, как се произвежда и какво всъщност плащаме ние. Например, аз вече няколко седмици сам си подквасвам киселото мляко с мазно домашно, дето прави по 2 пъти каймак докато изстива. Купувам го за левче пред дома. Значи разходите за транспорт са поети от производителя. Половинката ми излиза около 50 стотинки, защото нищо не се губи от това мляко. Ям истинско кисело мляко, а не някаква имитация на такова. Два пъти по-евтино! И сега ми кажете, каква е печалбата на прозиводителя и търговеца. Ще ви светна. Доста голяма. Дори на промоция 80 стотинки, това мляко се продава пак на печалба! Да, ама ние си мислим, че 15 % отстъпка от цената на хранителен продукт е голяма работа. Няма такова нещо. Печалбите са огромни. Имайте предвид, че преди киселото мляко да стане на кисело, от него се извлича краве масло и сметана. Те също струват парички, когато изчислявате печалбите!

При всички положения ние клиентите винаги сме прекарани, дори когато цъфтим от радост че, сме си купили китайски артикул със лъскава опаковка на прИмоция. :P

И какво се учудвате на печалбите? Каква е целта на търговията, ако не печалба? Сега за да не съм на загуба, най-добре ще е да мина на собсвено производство, затворен цикъл и всичко да си произвеждам сам и да си го консумирам..ама това не е толкова лесна работа,един вид да се върнеме във феодалния строй..според мене качеството на предлаганите стоки у нас си е съвсем прилично,цените може да са височки,но това е положението,по-ниски няма да стават,стягайте се!

Абе вие сте ми много интересни....ми като не ви устройват цените пазарувайте от чужбина или онлайн,какво само мрънкаме и всичко ни се струва измама и все искат да ни минат или да ни прецакат,като че ли някой е опрял пистолет и ни вика:купувай! Ми точно от тези търговски вериги съм си купувал някой неща и винаги съм бил доволен,не знам защо ги изкарват мошеници, какви ли още не...всичко, което съм си купил си работи до ден днешен и не съм имал никакви оплаквания.

Ех :))) Недей така, че се сетих за моя безславен опит да се сдобия с безжична клавиатура, както и тоя на един колега, да се сдобие с безжична мишка от ТМ. Ta клавиатурата ми NEO без гаранция, изтрая точно 20 дни, въпреки, че я пазех като очите си, понеже бе нова, Не съм я заливал, не съм я удрял нито съм правил други издевателства. Просто един слънчев майски ден, докато пишех някакъв пост тук, загуби ума и дума. 20 дена !!!! О, защо Боже ме накара да се усъмня в мнението си за тия търговски вериги! :) И защо по-рано не ми напомни да си взема доста оплюваната марка DELUX, която май се оказа, че е доста по-издръжлива от всичко марково, купувано от мен досега? Сетих се и за промоцията в Карфур на флашки. Първия път ми досвидяха 10 и 18 лева, колкото струваха на промоция 4 и 8 GB модели, но втория път се наших без да се замисля с 16 GB Verbatim на страхотна цена, несъществуваща никъде в нета! Ела да видиш сега какво става. една песен не мога да пусна в колата, та се наложи само след седмица да се сдобия с малко по-скъпа Kingston, препоръчана ми от един колега. Тоя път обаче от Технополис. Наистина бе доста по-скъпа от тия в интернет магазините, но не си заслужаваше да я поръчвам онлайн заради транспортните разходи. Е, това се казва флашка, но цената не е промоционална ;) В тоя ред на мисли, наистина само боклуци май са на промоция. Съдя по фотоапаратите там. Модели на по амнайсет години ни се предлагат като нещо свръх добро и на свръх цена! Погледнете и скапаните им конфигурации и тогава ми разправяйте, че не продавали боклуци на промоция!

Естествено, ако си купиш кисело мляко както се каза за 19 стотинки,логично е, че ще има много малко общо с киселото мляко,просто няма как да се предлага на такава цена,това важи за всякакви стоки,прекалено евтиното е добре да се избягва. Каква е тая клавиатура без гаранция? Аз техника без гаранция не купувам, та дори и мишка да е..?

Ех :))) Недей така, че се сетих за моя безславен опит да се сдобия с безжична клавиатура, както и тоя на един колега, да се сдобие с безжична мишка от ТМ. Ta клавиатурата ми NEO без гаранция, изтрая точно 20 дни, въпреки, че я пазех като очите си, понеже бе нова, Не съм я заливал, не съм я удрял нито съм правил други издевателства. Просто един слънчев майски ден, докато пишех някакъв пост тук, загуби ума и дума. 20 дена !!!!

Колега, откога НЕО минават за маркови стоки? Аз за мишка и клавиатура нещо различно от Майкрософт и Лоджитек не купувам. :)

При всички положения ние клиентите винаги сме прекарани, дори когато цъфтим от радост че, сме си купили китайски артикул със лъскава опаковка на прИмоция. :P

Промоциите са хубаво нещо, но рядко се срещат хубави неща. Обикновено това са непродаваеми или остарели продукти. Така и така ни искат определено количество пари, защо да не дадем по-малко? Ако имаме възможност да го купим от друго място, ОК, балъци сме, ако дадем повече пари. Ако обаче монополиста продава на определена цена и изведнъж реши да ни я даде на половин, защо да не си я купим тая стока, ако знаем, че става? Ей говна, аз взех кола миналото лято с 18 % отстъпка и още няколко стотачки икономисани от други разходи. След като хората ми я дават на такава цена, защо да не я взема? Знам, че си имат и те голяма печалба, ама няма откъде другаде да купя тоя автомобил, че да ми излезе още по-евтино. Отлично знам, че цените им в ценовите листи са надути, за да могат да правят тия отстъпки. Какво от това? Сещам се, как преди време купувахме един лаптоп на Asus. обиколих нета, обиколих и търговските вериги. В ТП бе с 50 лева по-скъп от тоя, който бих поръчал по интернет. Обаждах се по телефона, уговарях отстъпка и накрая се оказа, че такава никой не иска да ми даде. Даваше ми 20 лева, но аз да си платя транспорта. Така, че се ядосах и отидох в ТП. 50 лева отгоре, ама какво са за моята фирма :P

По отношение на флашките, както и всичко друго си е до късмет, освен до марка..преди една година си взех две по 4 ГБ от мтел,с клубни точки и си бачкат и си пеят до сега,какво ли не съм качвал на тях,трил...вървят на пушка.Даже не знам каква марка са..и двете са в формата на катерици:)

Колега, откога НЕО минават за маркови стоки? Аз за мишка и клавиатура нещо различно от Майкрософт и Лоджитек не купувам. :)

Не бе ;) Не си ме разбрал правилно. Споменах НЕО, ама споменах и Господ, задето не ме спря да купя тая клавиатура. Споменах за маркови стоки, но нямах предвид НЕО, а разни други клавиатури, които съм имал и които уж се смятат за по-издръжливи от DELUX. Разрови се в някои теми и виж мненията за DELUX. Скоро не съм ги чел, но навремето тая марка се смяташе за боклук, макар тая думичка да е силна.

По отношение на флашките, както и всичко друго си е до късмет, освен до марка..преди една година си взех две по 4 ГБ от мтел,с клубни точки и си бачкат и си пеят до сега,какво ли не съм качвал на тях,трил...вървят на пушка.Даже не знам каква марка са..и двете са в формата на катерици :)

Така е. Но аз исках друго да кажа. Предлагат ни неща на промоция, които понякога не ни вършат работа. Знам, че проблемът може и да е в уредбата, която чете трудно 16 GB флашки, но фактът си е факт. Набутах се 25 лева ако не греша, че нали съм много умен и избирах години наред. А тая 4 GB Kingston е била препоръчана точно от човек в ТП за най-доброто, което може да се ползва в автомобил. И моята върви добре и на колегата. Та...за какво се стисках толкова и чаках пИримоцията? за да купя още една, ама за 16 лева? Че тя флашката, дето ми трявбаше, излезе 40 лева за 4 GB :P Да бях понадил малко и да бях взел едно SSD, по-щях да съм доволен. Щях да продължа да си ползвам CD-RW-тата, a Windows щеше да зарежда за 5 секунди :P Исках просто да се осмея сам, а едновременно с това и българина, дебнещ евтини боклуци на пИримоция

На мен това, което ми направи впечатление беше, че се продават залежали модели или такива, които не се харчат много (поне в ТМ - Сити център). Та я тоя ред на мисли е нормално да бъдат преоценени си мисля.

Абсолютно. По отношение на телевизорите си е живо чистене на стока, тъй като фирмите пуснаха новите модели.

Едно запитване по телефона дали не е изчерпан модела - мисля, че ще спести и време и разходи.

Точно така - питайте предварително че в повечето случаи много са изчерпани.

Личен опит

:(

Преди 2 месеца купих за РД на приятелка кухненски робот Горене за 229 лв, вчера на същия робот в същия ТМ имаше табелка "стара цена 359 лв, нова цена 189 лв" .. от там ми стана ясно голяма част от промоциите какви са.. Иначе е нормално да си изчистят стари и залежали модели на доставни цени примерно. И аз бих го направил... На мен примерно ми трябваше телевизор без никакво значение от екстри и характеристики.. само с голям екран (за общ. помещение).. и щях да си взема някой от обявените намалени стари модели ако нещо беше останало.. но уви.. Факт е, че "хубава работа, ама българска".. човек трябва да внимава за всеки един артикул дали намалението е реално.., вместо както на запад просто да отиде и спокойно да се възползва от промоциите..

А аз дебна една зимна течност за чистачки на промоция в Кауфланд. Дебна я повече от месец, откак я намалиха за първи път от 8 на 6 лева. Знаех от миналогодишния си опит, че се намалява на етапи. Когато никой не купува при първото намаление, намаляват пак. Доста време я дебнех и не купувах, защото бях сигурен, че при свършена зима и толкова голямо количество на рафта, шансът да я намалят още един път е много голям. И докато миналата година взех една опаковка за 6 лева и две за 5, преди тотално да се изпразни рафта, тая година нещо са се заблудили, та след първото намаление на 6 лева, второто бе на 4. Грабнах без да мисля много много 3 опаковки. Ако това сторя на зима, паричките ми ще стигнат само за една, а знам колко е кофти зимата да купувам скъпи течности за чистачки. Чудя се, колко всъщност е реалната цена на Sonax, след като намалението вече е двойно? Все пак това е течност с голям срок на годност и може да стои по рафтове и складове. Явно обаче политиката на Кауфланд е такава, че ни слагат поне 100% надценка за някои стоки. Същото е и в TM със сигурност. Жълтата техника е много евтина, а нас ни смятат за балъци. То сме си и такива де, като няма реална конкуренция.

Не знам какво толкова има за чудене какви надценки се слагат у нас, след като ние сме на последно място по производителност на труда в Европейския съюз. Работата с висока надценка води до по-малък стокооборот за постигане на нужната печалба, само че ниската производителност на труда се отразява на заплатите на работниците, но не и на печалбите на собствениците.

А аз дебна една зимна течност за чистачки на промоция в Кауфланд. Дебна я повече от месец, откак я намалиха за първи път от 8 на 6 лева. Знаех от миналогодишния си опит, че се намалява на етапи. Когато никой не купува при първото намаление, намаляват пак. Доста време я дебнех и не купувах, защото бях сигурен, че при свършена зима и толкова голямо количество на рафта, шансът да я намалят още един път е много голям. И докато миналата година взех една опаковка за 6 лева и две за 5, преди тотално да се изпразни рафта, тая година нещо са се заблудили, та след първото намаление на 6 лева, второто бе на 4. Грабнах без да мисля много много 3 опаковки. Ако това сторя на зима, паричките ми ще стигнат само за една, а знам колко е кофти зимата да купувам скъпи течности за чистачки. Чудя се, колко всъщност е реалната цена на Sonax, след като намалението вече е двойно? Все пак това е течност с голям срок на годност и може да стои по рафтове и складове. Явно обаче политиката на Кауфланд е такава, че ни слагат поне 100% надценка за някои стоки. Същото е и в TM със сигурност. Жълтата техника е много евтина, а нас ни смятат за балъци. То сме си и такива де, като няма реална конкуренция.

Аз си спомням преди 9 години си купих една уредба Сони за 575 лв. Намалиха я "специално" за мен, иначе беше 600лв. Обаче като видях в нета колко струва в Германия - 320 лв български пари....

тъкмо се връщам от "Техномаркет" :lol6: баси - на обран бостан е замязал - всичко са изкупили бе :D и това, дето и на промоция, че покрай него и неща дето не са на промоция ! баси - климатик ли ? какъв климатик бе хора -то само дупки зеят там дето е била стоката и етикити се търкалят по пода. Един познат разправя, че вчера още в 9 часа е имало опашка вътре, спорове и кавги кой какво ще грабне :D ей, криза голяма ни е налегнала -верно си е

Криза в робско-консуматорският акъл. Цени, примерно, от двойни над тези в Германия, намалени на 1.6пъти по-високи от тези в "бедните" западни развити държайци и на това му се вика прИмоция. Обаче оФФцете куПуяК...

тъкмо се връщам от "Техномаркет"

:lol6:

баси - на обран бостан е замязал - всичко са изкупили бе :D и това, дето и на промоция, че покрай него и неща дето не са на промоция !

баси - климатик ли ?

какъв климатик бе хора -то само дупки зеят там дето е била стоката и етикити се търкалят по пода.

Един познат разправя, че вчера още в 9 часа е имало опашка вътре, спорове и кавги кой какво ще грабне :D

ей, криза голяма ни е налегнала -верно си е

Ха ха и те като мен, дето грабнах течността за чистачки докато не са ме изпреварили :) Ако пуснат и малко бензин на промоция сега, там съм!

Днес минах информативно през ТМ и почти всичко на промоция беше изкупено. Не можах да си купя ютия най-накрая и ще си карам със старата руска... :D

Ако се занимава на човек, може да подаде сигнал в КЗС и ще ги глобят, че даже може да ги накарат да ти продадат стока на обявената от промоцията цена. Нямат право да обявяват промоция, а преди да е свършила, да не могат да предоставят стоката!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ако се занимава на човек, може да подаде сигнал в КЗС и ще ги глобят. Нямат право да обявяват промоция, а преди да е свършила, да не могат да предоставят промоционалните стоки!

Но те винаги добавят "...или до изчерпване на количествата." с дребен шрифт отдолу. :mad:

Но те винаги добавят "...или до изчерпване на количествата." с дребен шрифт отдолу. :mad:

Въпреки всичко, ако се хване човек да се разправя с КЗП, ще спечели защото няма право продавач да пуска промоция с твърде малък срок. Тоест - промоцията трябва да трае 2 дни, а се оказва че още на първия е изкупена стоката.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ако се занимава на човек, може да подаде сигнал в КЗС и ще ги глобят, че даже може да ги накарат да ти продадат стока на обявената от промоцията цена. Нямат право да обявяват промоция, а преди да е свършила, да не могат да предоставят стоката!

И Т Маркет са точно такива -

бе как ще ми пишеш седмица промоция то нищо няма, чудя се пенсиите ли ядат котешката храна за 59 стинки бее

:D

• Автор

тъкмо се връщам от "Техномаркет"

:lol6:

баси - на обран бостан е замязал - всичко са изкупили бе :D и това, дето и на промоция, че покрай него и неща дето не са на промоция !

баси - климатик ли ?

какъв климатик бе хора -то само дупки зеят там дето е била стоката и етикити се търкалят по пода.

Един познат разправя, че вчера още в 9 часа е имало опашка вътре, спорове и кавги кой какво ще грабне :D

ей, криза голяма ни е налегнала -верно си е

Ей затова създадох темата - след като ходих на място, видях цените и как бедния народ граби като за последно стоки, които въобще не са на добри цени /щото тези с нормалните цени били вече свършили/ - с идея да предпазя някои от съфорумниците от прибързани и необмислени действия. На мен лично нищо не ми е трябвало, така че не съм останал разочарован от нещо, което е "свършило".

А иначе по груби мой сметки ТМ ще внесат/приспаднат/ ДДС само от тези 2 дни в бюджета около 2000000лв.

P.S. Честит празних! Христос воскресе!

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

Ей затова създадох темата - след като ходих на място, видях цените и как бедния народ граби като за последно стоки, които въобще не са на добри цени /щото тези с нормалните цени били вече свършили/ - с идея да предпазя някои от съфорумниците от прибързани и необмислени действия. На мен лично нищо не ми е трябвало, така че не съм останал разочароват от нещо, което е "свършило".

А иначе по груби мой сметки ТМ ще внесат/приспаднат/ ДДС само от тези 2 дни в бюджета около 2000000лв.

Трябва да се види със собствените очи :)

Да, прав си за народонаселението и "кризата" .

Ето - аз вчера не си купих нищо, парите си ги запазих и сега ще дебна друга промоция в друг магазин, ама този път ще отида още рано сутринта за да се доредя :ph34r:

А колкото до "нормални" и "ненормални" цени, както и пресмятане на чуждата печалба - не си прав категорично.

Никой никого не задължава да пазарува от ТМ , а и магазинът е направен точно заради твоа -да печели собственикът му. Много ясно, че ще си слагат надценки и ще искат голяма печалба от всяка стока - всеки го иска.И аз да съм собственик на магазина-и аз ще си слагам голяма надценка и ще крия ДДС :D

Ако ми кажеш къде "продават" стоки без надценка - ще отида директно там да си пазарувам.:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.