Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промоции на техника в магазинната мрежа

Featured Replies

• Автор

Спор няма - още в първия пост казах - добър ход на новия собственик. Цял живот се занимавам с търговия, но освен това цял живот съм и потребител...

• Отговори 157
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Спор няма - още в първия пост казах - добър ход на новия собственик. Цял живот се занимавам с търговия, но освен това цял живот съм и потребител...

Сега, като отчетат ефекта от промоцията ( а той ще е доста положителен) със сигурност ще започнат редовно да правят такива, смао че по следната схема :

1.)набелязват кои стоки ще се пуснат след месец на промоция 50%

2.)вдигат им цените с 30 % ( това ще се прави поне месец предварително)

3.)на набелязания ден на същите стоки ще свалят цените с 50 %.

по този начин

1.)ще им успеят да продата въпросната стока

2.)ще им остане нормалната надценка от 20 %, тъй като стоката предварително е била с надценка 35-40% спрямо доставната

Тоест -от редовни промоции -50% магазините реално ще печелят.

А и ние покрай тях, нали така?

• Автор

Така хубаво си го написал, само последното изречение..."А и ние покрай тях си купуваме нещо на реалната му към момента /за България/ цена".

;)

...."А и ние покрай тях си купуваме нещо на реалната му към момента /за България/ цена".

;)

Мхм :)

Разбира се - иначе ще продължаване да купуваме стоки с 40-50% надценка .

Тоест - печалбата ни се състои в реални около 20 % ( обявената промоция 50 % е всъщност толкова, защото предварително цената на стоката умишленио е била завишена с 30)

Обаче - всички останали магазини за битова техника си равняват цените според двете големи вериги - ТП и ТМ и продава ли се една стока там за 1000 лв, няма как другия магазин да продължи да иска 1200, нали ?

Съответно и другите ще си посвият надценките ( делеко съм от мисълта, че някой ще започне да продава стоката си на загуба) и в крайна сметка ние всички ще спчелим :)

Всъщност надценката над едровата цена на производителя на доста от стоките особено по-дребните и "евтини" е доста над въпросните нормални 30% или 50%. Свидетел съм на това, защото в малко магазинче в родният ми град, работи мой приятел, който е и собственик. Продава пиротехника, газово оръжие и рибарски и ловни принадлежности и т.н. На по-евтините стоки..., ами един прост пример пък вие си смятайте процента. Сгъваемо джобно ножче от руската борса до Пловдив, което е купено на цена 1.20(различни модели, с различен външен вид - при това бройката, която взима от този артикул, е по няколко от разновидност, така че е още далеч от едровата цена), продава от 3.50 до 5лв, в зависимост от външният вид - колко добре изглежда и дали би привлякло клиента...Ами аз смятам някъде между 300 и 400+% надценка - забележете, той продава не по-скъпо от други търговци, при които същите ножчета съм намирал и по-надценени. Е, ТМ пазарува директно от доста производители и почти директно от другите, пропуска поне един прекупвач, който моят приятел няма как да избегне и ТМ пазарува на истинските едрови цени, т.е. на по-ниски от приятеля ми...а не продава по-евтино, освен на някои промоции да се случи отделна стока, да е наистина много надолу - под себестойност дори, но това е един артикул най-много веднъж на година - на рожденния ден на магазина.

Че той магазинът е до нас :) изобщо не ми представлява "разкарване".

А ако е изчерпан или размисля като го видя - винаги има какво друго да се купи, нали ?

Даа, :) за да не си "валат". И аз така пазаря. :)

Не знаех, че търговците правят промоции. Виж за Кауфланд, Карфур и други дето продават определени продукти под себестойност - да. Но техника на промоция - такова нещо според мен няма.

Според мен , не си прав. Аз лично съми си купиа от Техвомаркт на промоция фотоапарт Сони с около 200лв по-евтино от подобните в Технополис и ксерокс, фотокопюр и принтер НР за 120лв.
  • Автор

За цифровите фотоапарати чета и по другите форуми, че е имало на доста добри цени и предполагам, че покупката е удачна. НР 3в1 купих преди 3години за щерката (тогава беше 2-ри клас) за близо 300лв. - да си принтира разни неща и да си вади сама снимките от телефона, но от близо 2 години не го ползваме - консумативите /неоригиналните дори/ излизат по-скъпо от това да се ползват външни услуги. Скоро смятах за баткото-студент дали е удачно да си копира разни теми и излезе с поне 2ст. на страница по-скъпо без да смятаме труда. Аз не смятам, че съм прав - просто пазаруване ей така "да не съм валат" не е моята философия. Така обикновено се пазари с дадени или лесно изкарани пари. Нали затова е форум - всеки си казва мнението и в спора се ражда истината. :newspaper:

Ходих, видях - нищо не ми хареса като цена (промоционално или не) и нищо не си купих. Лично аз смятам, че се опитват да чистят залежали стоки и складови наличности... Друго, което ми направи впечатление е, че имаше ненамалени стоки въобще или такива с 15% намаление, което при предварително завишените цени не е никакво намаление. Така, че който се уредил - уредил с примоцията, аз ще чакам друга и ще продължавам да следя цените по веригите с и-нет страница.

• 11 месеца по-късно...

До всички, които се канят да купуват черна или бяла домакинска техника!

Най-неочаквано и за мен самия, днес и утре едната от двете основни вериги за техника прави 10% отстъпка на всички домакински уреди, включително и на тия, които са в текуща промоция. А при покупка над 90 лв се дава и ваучер с 3% от стойността на извършената покупка, който може да се използва до 30 юни 2013 г.

Информация - http://www.technomarket.bg/

Моля настоящата тема да не се счита за реклама -опитвам се да спестя по някой лев на интересуващите се от темата, които са достатъчно много в тоя форум!

Зора имат -12 процента-без промо стоки :) ПП-не е реклама ,а помощ за евентуални купувачи :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

е какво е като не е реклама

да ти кажа ли далаверите у Фантастико а

:P

Знам, че може да се зачете за реклама, чел съм неведнъж правилата на форума и ги знам вероятно много по-добре от повечето потребители тук, затова и помолих да се прояви разбиране, за да могат интересуващите се да се възползват от промоцията.

Няма нищо лошо в това да се казва за дадена промоция .

А между другото , другата бакалия дава 11% ;) империята отвръща на удара :)

В другата бакалия (ходих и в нея днес) покрай уборката на модели от 2012 г има и модели, влезли буквално вчера в търговската мрежа. Казвам това, защото днес си купих 42PFL7008 за смешни пари.

Ако има дразнещи се от написаното, ще помоля модератор да затвори по най-бързия начин темата!

В другата бакалия (ходих и в нея днес) покрай уборката на модели от 2012 г има и модели, влезли буквално вчера в търговската мрежа. Казвам това, защото днес си купих 42PFL7008 за смешни пари.

Ако има дразнещи се от написаното, ще помоля модератор да затвори по най-бързия начин темата!

Да ти е честито hlevoust и да му се радваш дълго време :beer:

От мен, честито за новата придобивка. Мога да ти кажа, че въобще не си сбъркал с модела.  Следващият ти да бъде серия 8000

Това телевизорче е много хубаво. А фацата му е супер. За процесора , вече го зная. Само цената не разбрах. Но ще има още едно намаление преди Велик ден!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

днес си купих 42PFL7008 за смешни пари.

Честито и от мен,Със здраве да си го ползвате.Колко дадохте,ако не е тайна?

Честито и от мен,Със здраве да си го ползвате.Колко дадохте,ако не е тайна?

Предполагам 2299 минус 10 процента :) = ??? :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Откакто дядо ми и баба ми спряха да бъдат работещи пенсионери, само се информират за подобни промоции. Идея си нямате за какво става въпрос. Като мрежа от шпиони са. Съседите (също пенсионери) се информират и разпространяват новините за най-евтините стоки по магазините. Така си купуват сирене от едно място, кайма от друго и т.н. Идеята, не е да зачеквам темата за това колко са бедни възрастните хора у нас, а да кажа, че подобни теми са полезни. Не виждам защо трябва да се приемат като реклама, иначе техника нямам намерение да си купувам. Напук на това, че сме бедни забелязвам, че надценките, които праскат магазините у нас са безумни.

Благодаря на всички, които разбраха смисъла на тази тема. Благодаря и на тези, които ще я разберат и утре, защото в понеделник тя ще стане безпредметна. 

И ще си позволя да апелирам към всички, които имат интерес към подобни промоции - при възможност нека да бъдат обявявани публично. Тук не става дума за промоция на шунка, шоколад или тоалетна хартия, а за значими, скъпи уреди. Защо да не спестим някой лев, нима ни е излишен?

• Автор

Предполагам 2299 минус 10 процента :) = ??? :)

Може пък от другата верига да го е взел и да се е възползвал от 11% отстъпка, с което да е "спечелил" 250лв. То толкова ще им е нормалната цена сигурно в края на другия месец, ама друго си е...

А серия 8ххх, какво повече има от този модел не можах много да разбера като гледах характеристиките?

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.