Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор, може би SONY 3D KDL-46HX750B

Featured Replies

И каква роля би играл четвъртият пиксел при RGB изображение? RGB-то използва 3 основни цвят за формиране на цветовата палитра. Мен ми се види, че освен при специално манипулирани изображения от четвъртият пиксел ползата е съмнителна.

Защо не попиташ конструкторите от Шарп? Те със сигурност биха ти отговорили на въпроса а тук във форума коментираме моделите и кой е най- доброто решение при дадена цена. Да ти пусна телефона на техническия директор на Шарп. Искаш ли? Той говори отлично английски.

• Отговори 190
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо не попиташ конструкторите от Шарп? Те със сигурност биха ти отговорили на въпроса а тук във форума коментираме моделите и кой е най- доброто решение при дадена цена. Да ти пусна телефона на техническия директор на Шарп. Искаш ли? Той говори отлично английски.

Аз не ви преча да коментирате. Просто изказвам едно мнение към телевизор, който друг потребител е коментирал. Лично аз при RGB изображение не виждам 4-тият цвят каква работа ще върши, освен ако електрониката не реши да преправи картината по свои си алгоритми, като допускам, че няма да е нещо кой знае какво. Именно за това го задавам и като въпрос - би помогнало на някой друг да избере.

И каква роля би играл четвъртият пиксел при RGB изображение?...

Е, сам разбираш, че аз не бих могъл да отговоря на тоя въпрос, но не смятам, че в Sharp работят неграмотници, които нахалост са харчили средства за тоя 4-ти цвят. 

Ефектът наистина е съмнителен има модели със хубава картина. но това се отнася и за тези само с RGB, иначе Митсубиши използват 6-Color Processor в DLP и Laser телевизорите си, там е друга бира, но  не щат да ги произвеждат за европейския пазар.

• Автор

Благодаря на всички,които са поствали за да отговорят и на този мой въпрос относно,,жълтият,,пиксел.Наистина ми беше интересно,защото аз сега(вчера) научих за него.За съжаление сега тепърва се опитвам да опозная тази техника телевизорите :) и може и да питам за неща,които са от няколко години ,но ме извинете за това.А това каkво върши този пиксел според ,,хората,,от SHARP като че ли ми стана (уж ясно) :) от тук http://www.aquos-world.com/en/product/4_color_innovation.html

• Автор

И понеже още в началото си казах ,че съм  ,,леко прострастен,,към SONY ще си позволя да постна и един лин към едно ревю на SONY , което макар и мечта мисля си заслужава да се види (само дето за него ще трябва да спестявам още не 2-3 месеца ,а поне 2-3 години :( ) http://hi-tech.mail.ru/review/misc/sony_x9005-rev.html То май и нов апартамент ще ми трябва :):):)

И понеже още в началото си казах ,че съм  ,,леко прострастен,,към SONY ще си позволя да постна и един лин към едно ревю на SONY , което макар и мечта мисля си заслужава да се види (само дето за него ще трябва да спестявам още не 2-3 месеца ,а поне 2-3 години :( ) http://hi-tech.mail.ru/review/misc/sony_x9005-rev.html То май и нов апартамент ще ми трябва :):) :)

Аз ти  пожелавам да си го купиш. Около 30000$, които можеш да "профукаш "за купчина желязо /автомобил/ . Хем няма да наливаш бензин, хем няма да се притесняваш при пътуване. Сядаш, включваш и гледаш.  Колкото за теста - на руснаците им свалям шапка в тази им насока. Имай впредвид, че от теста със сигурност са спестили половината, не защото са намерили аномалии, а просто заради големината на статията във форума на mail.ru. Почти на всяко изделие, присъстващо на техният пазар можеш да намериш правени подробни тестове.А за модела - може би един от най- добрите за сега.Скандинавците имат един такъв модел, но той превъзхожда този не само в цената /там беше 75000$/ но и при измерванията, които четох, но сега не мога да открия. Между другото на Eutelsat има канал който действа и сега за 4К телевизия и ще продължава да действа. Лошото е, че на този етап тези модели са непосилни за голяма част от населението, даже и по-богатите.Но аз съм уверен, че ти със зъби и нокти ще дереш, но ще си купиш един много добър телевизор. /1000000 рубли=30000$ приблизително в Русия - продава се от 2012 година декември месец/

Наскоро ми попадна ето тази статия - http://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1%80/Microsoft-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD-120-%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%BE%D0%B2-4K-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8-77623.html"]Microsoft демонстрира собствен 120-инчов 4K-телевизор

Това вече е чудовище! :D Не знам каква ли стая трябва да имаш, за да може да гледаш както трябва подобен телевизор. :D

Наскоро ми попадна ето тази статия - Microsoft демонстрира собствен 120-инчов 4K-телевизор

Това вече е чудовище! :D Не знам каква ли стая трябва да имаш, за да може да гледаш както трябва подобен телевизор. :D

Статията я има и в Калдата. Но ти забеляза, че е правен изрично само за техни нужди поне на този етап.

• Автор

Аз ти  пожелавам да си го купиш. Около 30000$, които можеш да "профукаш "за купчина желязо /автомобил/ . Хем няма да наливаш бензин, хем няма да се притесняваш при пътуване. Сядаш, включваш и гледаш.  Колкото за теста - на руснаците им свалям шапка в тази им насока. Имай впредвид, че от теста със сигурност са спестили половината, не защото са намерили аномалии, а просто заради големината на статията във форума на mail.ru. Почти на всяко изделие, присъстващо на техният пазар можеш да намериш правени подробни тестове.А за модела - може би един от най- добрите за сега.Скандинавците имат един такъв модел, но той превъзхожда този не само в цената /там беше 75000$/ но и при измерванията, които четох, но сега не мога да открия. Между другото на Eutelsat има канал който действа и сега за 4К телевизия и ще продължава да действа. Лошото е, че на този етап тези модели са непосилни за голяма част от населението, даже и по-богатите.Но аз съм уверен, че ти със зъби и нокти ще дереш, но ще си купиш един много добър телевизор. /1000000 рубли=30000$ приблизително в Русия - продава се от 2012 година декември месец/

Ох.Благодаря ти за пожеланието LZ4JW ,но освен ,че съм инат и оптимист съм и реалист и знам ,че това ,,щастие,, няма да ме споходи :( Може за няколко месеца още да посъбера тази сума ,но без едната нула и в лева :) Наистина ми е много мерак да си купя добър телевизор,ма то само с мерак не става .И като гледам цените на новите вече са околко тази сума (по-хубавите) пък за по-горните,флагманските модели не ми се мисли.Дано поне поевтинеят  по-горните класове от миналата година-ако не ,то посъбирайки още малко пари като че ли е ясно каво ще си купя от миналогодишните :) :) :) Но още е рано-паживьом увидим ,както е казал там някой си :) А сега ми се иска да задам и поредното си въпросче :) Поразглеждайки по подробно някои модели забелязах ,че при някои има NANO FULL LED -нещо любопитно и незнайно за мен.Какво точно е това NANO на по-простичик език и какви са му предимствата пред останалите ?

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Тва е няква разработка на LG. Позволява Local Dimming, демек различна сила на подсветката в различните части на екрана. Повече светодиоти зад матрицата, по-малки по размер, нещо такова. Помага за цветовете, в частност по-истинско черно. И най-вече за дебелината на телевизора.. значително по-тънки са телевизорите с NANO LED подсветка.

• Автор

Тва е няква разработка на LG. Позволява Local Dimming, демек различна сила на подсветката в различните части на екрана. Повече светодиоти зад матрицата, по-малки по размер, нещо такова. Помага за цветовете, в частност по-истинско черно. И най-вече за дебелината на телевизора.. значително по-тънки са телевизорите с NANO LED подсветка.

Ако това е свързано с локалното затъмняване би трявало и SONY KDL-46HX850 да се води NANO FULL LED ,но не съм го виждал никъде обозначен по този начин ?

NANO FULL LED e full array подсветка на LG, което е доста добро и съответно доста скъпо, поради което най- вероятно ще отпадне от производство. Миналата година има само един модел (най-скъпият) на LG. Тази не знам дали ще имат.

Относно local dimming-a и някои edge led подсветки също имат тази функция, също е нещо добро, но има много да се доусъвършенства- пример стандартно LCD телевизоритe с  Local dimming имат грубо казано между 220-600 затъмняващи зони, докато при плазмите са  2 000 000 затъмняващи зони.

Един от най-добрите що се отнася за LCD с full array подсветка е този http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/sharp-elite-pro-70x5fd/4505-6482_7-35004014.html, дори твърдят, че е вторият с най- добра картина, който са тествали от 2008 г. насам. Първия също е Elite, но преди да се намесят от Sharp.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

NANO FULL LED e full array подсветка на LG, което е доста добро и съответно доста скъпо, поради което най- вероятно ще отпадне от производство. Миналата година има само един модел (най-скъпият) на LG. Тази не знам дали ще имат.

Относно local dimming-a и някои edge led подсветки също имат тази функция, също е нещо добро, но има много да се доусъвършенства- пример стандартно LCD телевизоритe с  Local dimming имат грубо казано между 220-600 затъмняващи зони, докато при плазмите са  2 000 000 затъмняващи зони.

От твоя пост мисля по ми се изясниха нещата.Благодаря :)

• Автор

Един от най-добрите що се отнася за LCD с full array подсветка е този http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/sharp-elite-pro-70x5fd/4505-6482_7-35004014.html, дори твърдят, че е вторият с най- добра картина, който са тествали от 2008 г. насам. Първия също е Elite, но преди да се намесят от Sharp.

Този пич от видеото от линка ми напълни душата---кратко и ясно :yanim:

• Автор

Пак изникна една питанка от моя страна.Досега бях чел само положителни отзиви за моя ( а и не само )фаворит за миналата година SONY KDL-..HX850 (поне при LED телевизорите)-държа да подчертая ,че не го казвам като фен на SONY.Попаднах обаче на мнения и изказвания от някакъв чуждестранен форум (чрез препратки от други сайтове)  и то не от един притежател на този модел,че имало някакво синеене на екрана и леко размазване на образите при 3Д-то.Не знам добре английски,но с помощ от Goggle преводача разбрах,че ставаше на въпрос именно за това,което говоря.Моля по-запознатите да дадат мнения за този,,проблем,,Има ли притежатели на този модел тв и забелязват ли такъв проблем при 3Д-то?Друго си е да ,,говорим,, на нашенски език :)

Пак изникна една питанка от моя страна.Досега бях чел само положителни отзиви за моя ( а и не само )фаворит за миналата година SONY KDL-..HX850 (поне при LED телевизорите)-държа да подчертая ,че не го казвам като фен на SONY.Попаднах обаче на мнения и изказвания от някакъв чуждестранен форум (чрез препратки от други сайтове)  и то не от един притежател на този модел,че имало някакво синеене на екрана и леко размазване на образите при 3Д-то.Не знам добре английски,но с помощ от Goggle преводача разбрах,че ставаше на въпрос именно за това,което говоря.Моля по-запознатите да дадат мнения за този,,проблем,,Има ли притежатели на този модел тв и забелязват ли такъв проблем при 3Д-то?Друго си е да ,,говорим,, на нашенски език :)

Ако внимателно си чел руският линк, и там щеше да забележиш, че се наблюдава подобен ефект, но това просто с човешко око не е забележимо за разлика от измерването. При тестванията на модел, особено с необходимата техника, която е много прецизна се хващат много неща, които не се забелязват от окото на човека.Едва ли ще има някой, който има същият модел във форума, но и да има, не очаквай, че ще ти каже със сигурност, че също е забелязал подобен ефект. Обикновено хората в България са свикнали да си "хвалят" техниката. Но евентуално ако има някой и сподели за проблема, то ще е човек, силно разбиращ и занимаващ се с телевизия и измерването на всички параметри. Затова ненапразно бях написал, че точно руснаците в тези области са свикнали да пишат и най- малките забелязани или измерени проблеми на изделията.Опитай се да направиш разлика примерно с ниво черно /което има 64 градации/ между два съседни цвята, за да ти стане ясно.В края на краищата, затова има стандарти, на които изделията трябва да отговарят и да ги покриват.А сериозните фирми не могат да си позволяват своеволия и да си правят продуктите както им  падне. Това не е турска плевня за производство на телевизори!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ако внимателно си чел руският линк, и там щеше да забележиш, че се наблюдава подобен ефект, но това просто с човешко око не е забележимо за разлика от измерването. При тестванията на модел, особено с необходимата техника, която е много прецизна се хващат много неща, които не се забелязват от окото на човека.Едва ли ще има някой, който има същият модел във форума, но и да има, не очаквай, че ще ти каже със сигурност, че също е забелязал подобен ефект. Обикновено хората в България са свикнали да си "хвалят" техниката. Но евентуално ако има някой и сподели за проблема, то ще е човек, силно разбиращ и занимаващ се с телевизия и измерването на всички параметри. Затова ненапразно бях написал, че точно руснаците в тези области са свикнали да пишат и най- малките забелязани или измерени проблеми на изделията.Опитай се да направиш разлика примерно с ниво черно /което има 64 градации/ между два съседни цвята, за да ти стане ясно.В края на краищата, затова има стандарти, на които изделията трябва да отговарят и да ги покриват.А сериозните фирми не могат да си позволяват своеволия и да си правят продуктите както им  падне. Това не е турска плевня за производство на телевизоти!

Благодаря ти (не сме депутати както каза :) ) LZ4LW че винаги се ,,включваш,,когато имам въпрос.Дано не ти изглеждам прекалено любопитен и досаден с тези мои въпроси,но аз наистина се опитвам (поне доколкото мога) максимално да извлека полза от нещата,които прочитам за да мога да направя правилния избор между качество и цена(която мога да си позволя) за правилния избор на предстоящата ми покупка на телевизор.Затова много ценя твоето мнение и постовете ти тук.Чета много внимателно постовете тук и линковете към тях,но естественно може би и пропускам нещо.Може би и за това са многото ми въпроси,за което се извинявам ,ако досаждам по този начин на някого.И въпреки ,че съм ,,фен,, на марката SONY -ето че ме заинтригува и нещо,,отрицателно,, което прочетох за тази марка (съответния модел може би) и не си ,,хваля,,техника както може би правят някои а се опитвам да разбера колкото се може повече за плюсовете и минусите при дадени марки и модели.Така,че съм склонен да преиемам всякакви мнения изключвайки пристрастеноста ми към една или друга марка.Целта ми е наистина да науча нещо а не да хваля това или онова...Надявам се да е от полза и на други потребители...И...да.. .Sony са си сериозна фирма :)

• Автор

И още нещо.Разглеждам пак този сайт в който четох за по горе упоменатия от мене ,,проблем,, при SONY KDL-..HX850 и сега забелязвам,че има мнения от потребителите в сайта ,че ,,проблема,,, се появявал при гледане на тъмно и препоръчват някакви допълнителни плафони (или нещо от този род) околко телевизора.Без това да го пише там (предполагам) дали ако е така тази ,,Амбилайт система,,при Филипсите би помогнала за отстраняване или намаляване на този проблем.Или греша?  И... между другото-има намаление в Технополис на флагманския модел на PANASONIC TX-L47WT50E от 2199 на 2099 лв -за интересуващите се .Този модел(който лично съм гледал и много ми хареса) обаче малко ме озадачава да не би да има нещо,,скрито,,при него,което не се вижда на пръв поглед,че тази цена ми се вижда неимоверно малка като за флагмански модел(най-високия клас)и то на доста ,,популярната марка,,Панасоник :( Иначе-май започнаха намаленията :)  :)  :)  ...

И още нещо.Разглеждам пак този сайт в който четох за по горе упоменатия от мене ,,проблем,, при SONY KDL-..HX850 и сега забелязвам,че има мнения от потребителите в сайта ,че ,,проблема,,, се появявал при гледане на тъмно и препоръчват някакви допълнителни плафони (или нещо от този род) околко телевизора.Без това да го пише там (предполагам) дали ако е така тази ,,Амбилайт система,,при Филипсите би помогнала за отстраняване или намаляване на този проблем.Или греша?  И... между другото-има намаление в Технополис на флагманския модел на PANASONIC TX-L47WT50E от 2199 на 2099 лв -за интересуващите се .Май започнаха намаленията :)  :)  :)  ...

Успокойсе и.....почакай! Ще спечелиш! Но не като на тото. :coins:

• Автор

Успокойсе и.....почакай! Ще спечелиш! Но не като на тото. :coins:

ОХХХ.Май наистина ми идва в повече инфото,което чета и трябва да укротя малко топката.Отивам да обърна малко внимание и на жената ,че ша ма изгони вече.Утре пак продължавам да :computer2:  :D .И..давайте мнения де,не се стискайте.....

Ще ти кажа нещо от личен опит. Прекаляваш с четенето и сравняването. Достатъчно добре си се ориентирал вече в темата, колегите също много полезни съвети и линкове ти дадоха. Вманиачването в четене и сравнения ще доведе до резултат, който едва ли си очаквал. Каквото и да си купиш, ще му дириш постоянно кусури и ще си викаш "абе аз дали не се минах, че не купих другото". ;)

Ще ти кажа нещо от личен опит. Прекаляваш с четенето и сравняването. Достатъчно добре си се ориентирал вече в темата, колегите също много полезни съвети и линкове ти дадоха. Вманиачването в четене и сравнения ще доведе до резултат, който едва ли си очаквал. Каквото и да си купиш, ще му дириш постоянно кусури и ще си викаш "абе аз дали не се минах, че не купих другото". ;)

Ама аз не посмях да му го кажа, защото е приятел и си помислих, че може и да се обиди! Но си е точно!

И аз преди две страници написах същото, ама по различен начин. Наистина се заплита в кръг на изчакване. Лошото е, че колкото повече знаеш, по труден е избора и после дразни. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.