Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор, може би SONY 3D KDL-46HX750B

Featured Replies

Здравейте от мен.Моля да ми помогнете в избора ми на нов телевизор.Спрял съм се на този модел ( като фен на SONY ) SONY 3D KDL-46HX750B  Заслужава ли си парите според Вас .или за тези пари има и други по-добри предложения на пазара?

• Отговори 190
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

За същия ценови клас взимаш това от LG.

Само опресняването е 800hz за разлика от 400hz на избраното Сони.

Без да говорим страшния дизайн на LG.

Имаш и 6бр. 3D очила.

едит: херците са оправени :D

Редактирано от Sa3ana3a (преглед на промените)

• Автор

Това LG е добро (може би) ,но не споменах ,че предпочитам да е с активна технология-Истинското качество на 3D ми е приоритет.А тези мнгогото HZ не знам какво означават точно ,но май и двата модела са с реално 100HZ панели-или греша :(

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

За същия ценови клас взимаш това от LG.

Само опресняването е 800Mhz за разлика от 400Mhz на избраното Сони.

.

Младеж ,оправи херците че ще се стопи матрицата :D

Това LG е добро (може би) ,но не споменах ,че предпочитам да е с активна технология-Истинското качество на 3D ми е приоритет.А тези мнгогото HZ не знам какво означават точно ,но май и двата модела са с реално 100HZ панели-или греша :(

Не, не грешиш - панелите са 100 херцови, останалото е технологии+реклама. Ако непременно държиш на размера, бюджета и 3Д технологията, въпросното Сони е приличен избор, но държа да отбележа, че Сони с кинескоп няма абсолютно нищо общо със Сони с панел.

И не знам по каква причина е това отричане на пасивната технология - имай предвид, че тя (чрез IPS панели на ЛГ) присъства доминиращо в моделите от 2013 г на Филипс, Панасоник, ЛГ, а и на Сони.

П.П. Ако си промениш критериите, има и доста по-добри предложения.

• Автор

За размера-46-47 инча,3д - задължително,бюджета-може +200-300 лв максимум.Колкото до технологията-не отричам пасивната,но доколкото ми е известно (от ровене в нета от няколко дена) FULL HD 3D има само при активната-при пасивната било презредово или нещо си такова ,при което ге губела резолюция.Извинявам се ,ако на напредналите им се стори ,че миша меко казано некомпетентно,но за седмица(от толкова време ме е заинтригувала покупката на 3Д ) не съм научил кои знае колко много.Затова и моля за мнение.

Нормално е по-евтините неща да са по-разпространени все пак това е бизнес а хората са основно бедни, много бедни и мизерстващи.

Което не означава че не трябва да се купува по-добрата технология. Това е като да ме убеждаваш да си купя TN понеже е по-евтин.

Ето тук е писано много по-въпроса. С две думи плюса е цената и ако човек има избор трябва да се избягва.

Дори когато парите не са проблем повечето хора реално не ползват 3D-то та ме учудва че въобще има избор и някво развитие пък и бавно на тая технология...

Между другото да и двата ТВ са 100Hz. Не знам доколко гледаш телевизия но като свържеш компа и ТВ с HDMI в най-добрия случай ще е 60Hz в зависимост от видеото и кабела.

При мен върви почти на 60Hz както се вижда от шота но при някой хора ако не е на 24Hz няма картина... :clown:

post-2333-0-73452500-1363542528_thumb.jp

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Стоте хераца са предимство при гледане на футбол примерно, за филми имат обратен ефект, затова и хубавите тв-та има режим 24p.

Да де футбола по телевизията. Ако си свалил запис обаче не можеш да го пуснеш на толкова а и филма може да е екшън а не бавно сменящи се натюрморти та не виждам предимствата?

Какво точно му е хубавото на 24p? Аз поне не виждам защо ми е да сменям от 59 на 24 като си пусна някой БлуРей?

....Затова и моля за мнение.

Използвай линка от коментара на колегата naruto и прочети повече от веднъж текста. Имай предвид обаче, че е писан миналата година и все още не е актуализиран (надявам се това да стане съвсем скоро) по отношение на новите модели от 2013 г. Там ще намериш и оделни теми за водещите марки, има и превюта в табличен вид на новите модели. от които ще видиш, че има промяна в ориентацията, т.е. преразпределение на производителите по отношение на 3Д технологията.

Много държа обаче да не възприемаш коментара ми като опит за налагане на даден вид 3Д технология! Става дума за строго личен избор и възприятия.

Най-добре да се изчака за тазгодишните модели на Сони ако не те вълнува цената. Сещаш се новите модели яко им ги надуват и падат няколко пъти в разстояние на 3 месеца. 

Иначе гледам W900 и най-вече X900 (4К :no-no: ). Но с два бона едва ли ще минеш поне три ще ти трябват за върховите модели с подобен диагонал. ;)

пс. Между другото чудовището X900 дето сигурно струва колкото боксониера е Passive 3D и с панел на LG. 

Защото филмът така е заснет, увеличаването на херците води до загуба на тн кино ефект, филмът изглежда като латиноамерикански сериал. Не знам дали си гледал Хобит, на 48 hz - дори там ефектът е много дискусионен. При 60 hz е значително по-добре от колкото на 100 hz., идеята на 24p е да виждаш така както го виждаш в киното.

Ps. Не можеш да видиш по-ясно сцена от филм заснета в 24 кадъра. При живо предаване е друго

Всичко така гледам отдавна и е перфектно. Ремукса на Хобит определено вървеше идеално въпреки че от филма имаше още какво да се желае.

• Автор

Aбе пичове с тия херци ептем ме объркахте-заслужава ли си аджеба монитора да е със 100 херца или не.И моля за някакви препоръки и идеи относно модела към който съм се насочил -а и други разбира се...

То в тоя клас 50Hz телевизори няма не че бих ти препоръчал такъв и да имаше.Ставаше въпрос че телевизори 800Hz няма и това са разни фирмени технологии.

Иначе модела които си харесал е отличен и нямам никакви забележки. Освен че няма DVB-T2 да си ловиш сръбската. :D

• Автор

Това DVB-T2 нищо не ми говори.А модела го харесах понеже нещо няма голям избор на Сони ,а този 850 ми идва скъпичък.Между другото за филми (например) ше ползвам лаптоп с HDMI и плеъра на тв не ми е приоритет.Ако това Сони си заслужава най-вече като качество на картина юе е OK.И ако може да ми кажете с кава матрица е ,че в ,,инфото,, от маркетите не се разбира.(или поне аз не разбрах)

...И ако може да ми кажете с кава матрица е ,че в ,,инфото,, от маркетите не се разбира.(или поне аз не разбрах)

Матрицата е LTY[Z]320HQ01, производство на корейската фирма S-LCD Corporation. Информация - http://elektrotanya.com/?q=hu/content/sony-lcd-tvs-partlist-and-chassis-crossref

• Автор

Матрицата е LTY[Z]320HQ01, производство на корейската фирма S-LCD Corporation. Информация - http://elektrotanya.com/?q=hu/content/sony-lcd-tvs-partlist-and-chassis-crossref

Страхотен линк с много инфо -благодарности на hlevoust :yanim:само дето инфото за 46HX750 e малко по друго от поста...

KDL-46HX750 AZ3F_3A 181150611 LTY[Z]460HQ05 SLCD N/A   189519111 LJ94-24636D FX00A0301 BAPS FX0049721 GL6

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

само дето инфото за 46HX750 e малко по друго от поста...

Да, грешката е моя, извинявам се.

А фирмата S-LCD действително е под шапката на Samsung след разпадането на съвместното (между Sony и Samsung, изкупено в последствие от корейците) предприятие за производство на панели - http://en.wikipedia.org/wiki/S-LCD

Това DVB-T2 нищо не ми говори.А модела го харесах понеже нещо няма голям избор на Сони ,а този 850 ми идва скъпичък.Между другото за филми (например) ше ползвам лаптоп с HDMI и плеъра на тв не ми е приоритет.Ако това Сони си заслужава най-вече като качество на картина юе е OK.И ако може да ми кажете с кава матрица е ,че в ,,инфото,, от маркетите не се разбира.(или поне аз не разбрах)

Няма да е лошо, да напишеш модела на лаптопа. Да не се окаже, че си изхарчил парите за тв и нямаш качество на 3D постъпващо от лаптопа. Достатъчно голям ли е харда, справя ли се отлично с blu-ray филми.

Добре е все пак да се знае за какво точно и в какви условия ще използваш този телевизор. Колко голям искаш да е, око 46-50? Колко осветена ще е стаята? За какво ще го използваш? За гледане на филми, телевизия, спортни предавания? Кое за теб е най-важно? Да има 3Д или интернет апликации, да е ярък дори при силна слънчева светлина или да има максимално добра картина за цената си? Да е енерго-спестовен или страшно тънък? За тези пари има според мен по-добри телевизори, особено ако ще използваш 3Д, където специално този модел има ясно забелжими ghosting проблеми (т.е виждаш картината двойно).

Колкото до херцовете - най-просто казано това показва колко пъти се опреснява картината в рамките на една секунда, т.е. ако е 60 херца, това значи, че се опреснява 60 пъти на секунда. В никакъв случай да не се бърка с кадри в секунда - едното показва на колко теоретично е способен телевизора, а другото - конкретното колко кадъра в секунда е видеото. Плюсът на допълнителните херцове е намаляването на моушън блъра (т.е. размазването на картината при резки движения). Това е проблем на LCD екраните (т.е. и на LED екраните, които, противно на нелепите маркетингови увъртания, са си LCD телевизори). За някои този проблем е очевиден, други просто не го виждат дори и да знаят за съществуването му. А защо използвах по-горе думата "теоретично"? Защото не малко производители използват трикове, за да симулират по-високи херцове от реалните такива. За повече информация ти препоръчвам да прочетеш <a href="http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57524894-221/what-is-refresh-rate/">това</a>. Но вкратце - не се лови съвсем на високите херцове, защото нерядко са измама и увъртане, опитай се когато можеш да намериш някое професионално ревю. Също така имай предвид, че refresh rate при плазмите е тотално различно нещо, така че онези 2000 херца, които може би си виждал, функционират по коренно различен начин.

Също така ти препоръчвам да не гледаш статистиките на самите телевизори като цяло, особено контраста. Няма установен начин за измерване на контраст, т.е. всеки си го прави както си иска, в резултат на което получаваш измислени и раздути числа от типа на 5 000 000:1, докато в действителност е 2000 ако се използва ANSI метода за измерване. Най-добре е да се гледат статистиките, които са измерени от един-единствен източник (примерно сравняваш измерванията само на HDTVTest.co.uk).</p>

Да, избирането на телевизор в днешно време е доста сложен процес ;). Но нека започнем с въпроса за какво точно смяташ да го използваш и при какви условия. Всичко друго ще си дойде от само себе си. Важното е обаче, че за тези пари, освен ако не си пълен видеофил, няма начин да не намериш качествен и добър телевизор, от който да остане повече от доволен и да си го ползваш, докато не се дотътрят OLED екраните.

Редактирано от Xanatos (преглед на промените)

Нищо сложно няма в избора пари да имаш. Ето с какво ще ни зарадват август месец от Сони - X9005

За тоя бюджет обаче ще може да се вземе от новите единствено Sony `42 W800 и даже няма да стигне всъщност.

За сметка на това със излизането на новите модели април месец старите модели ще им паднат цените и ще може да вземе HX850 както му се иска.

Нищо сложно няма в избора пари да имаш. Ето с какво ще ни зарадват август месец от Сони - X9005

За тоя бюджет обаче ще може да се вземе от новите единствено Sony `42 W800 и даже няма да стигне всъщност.

За сметка на това със излизането на новите модели април месец старите модели ще им паднат цените и ще може да вземе HX850 както му се иска.

Митко Каратисчето си го купува със месечната си заплатка и му остават даже да си купи скъпа флашка. Ама я се сети момчето, я не, че са пуснали модел 4К. Те нали всички говорят за 3D!

Това е офтопик!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.