Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор, може би SONY 3D KDL-46HX750B

Featured Replies

Здравейте отново.Благодаря на горните потребители ,че са взели доколкото могат отношение по моя въпрос.Наистина въпросът ми като че ли не беше за форум но се ядосах че не ми беше телевизора както трябва и реших да потърся мнение.Иначе днес брат ми дойде на гости и като че ли го понастрои поне сега ми харесва повече.Прочетах и вашите изказвания само не разбрах skalata_73 какво има впредвид като казва-защо обаче има такава разлика-не знам-Няма значение благодаря ви все пак.Явно не съм за тия форуми.Успех на всички.

А защо смятате, че не сте за тези форуми.? Питането Ви е в границите на разумното, но следва да напишете повече за Вашите претенции спрямо картината, която се мъчите да настроите. Колегата е написал много добър пост/вече няма да му цитирам името защото все едно, че само него защитавам/ който е много достоверен и зависим от всеки един индивид.При изчерпателен от Вас въпрос, засягащ всички аспекти на проблема не виждам проблем да ви се отговори на въпроса. Във всеки случай, както "Той" е споменал, настроиките на картината са индивидуални и зависят от много фактори.  #123

"Лично аз също съм най-,,недоволен,,от този режим-когато е на дефул,но след като доста съм си играл с какви ли не настройки на картината определено след ,,пренастройки,, от този режим съм извадил най-добро качество(според мен).Държа да отбележа обаче ,че го използвам когато гледам филми.Иначе за телевизия най-оптимално качество съм постигнал след настройки в режим Стандартна.Защо обаче има такава разлика-не знам.Това би трябвало да го обяснят по-компетентните от мен.."

"Защо обаче има такава разлика-не знам."

За да се отговори на този въпрос, трябва според мен да се изпишат няколко страници. Предлагам ти някога, когато имаме свободно време да го коментираме ако си съгласен на скайпа, за да не се изписват много приказки, които я са полезни на хората, я не.

P.S> Тук забравих да спомена че не се слагам в графата"по-компетентните"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 190
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като стана въпрос за калибриране, ето едно от най-популярните решения, скъпичко излиза, но тъй като темата се превърна в информативна, може да бъде интересно. 

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново.Благодаря на горните потребители ,че са взели доколкото могат отношение по моя въпрос.Наистина въпросът ми като че ли не беше за форум но се ядосах че не ми беше телевизора както трябва и реших да потърся мнение.Иначе днес брат ми дойде на гости и като че ли го понастрои поне сега ми харесва повече.Прочетах и вашите изказвания само не разбрах skalata_73 какво има впредвид като казва-защо обаче има такава разлика-не знам-Няма значение благодаря ви все пак.Явно не съм за тия форуми.Успех на всички.

Имах предвид за разликата,че когато гледам филми ми е най-добре картината пренастроена от мен в режим КИНО,а когато гледам ,,телевизия,,(общо казано)тогава превключвам на режим Стандартна (която също съм си настройвал според моите предпочитания и виждания за добра картина)Ако гледам филм на Стандартна-не е това,което ми се иска и очаквам макар,че и там е настроена-но ми харесва ,когато гледам телевизия.Малко се повтарям ,но ми се искаше да ти отговоря на ,,въпроса,, и да ти стане ясно какво имам впредвид.За тази разлика ставаше на въпрос.Вярвам ,че и ти ще усетиш такава разлика-щом те е подразнило в началото значи не си безразличен към качеството на картината .И няма нищо лошо да се интересуваш-за това са тези форуми.Виж аз колко въпроса съм задал тук :) .

Като стана въпрос за калибриране, ето едно от най-популярните решения, скъпичко излиза, но тъй като темата се превърна в информативна, може да бъде интересно. 

Не знам добре англииски особено ако го говорят :( Ако чета малко по-го разбирам,но доколкото схващам това е някакво калибриране,което се прави онлайн.Чел съм някакви подобни статии за такова калибриране,което се прави от съответния отдел по подръжка на определена марка.Може и да не се изразявам точно и компетентно,но в общи линии съм сигурен ,че за това става въпрос.И да....хубавите работи се заплащат.Но преди всичко и аз съм съгласен,че тези настройки са строго индивидуални според изискванията на даден човек и както са казали по-горе доста по-компетентните и изявени хора от мен относно това би трябвало всеки да си го настройва по свой критрий за качество.Е -малко инфо и четене никога не са излишни :)

Иначе днес без да се каня се отзовах в Технополиса и за разлика от Техномаркета там имеше доста нови модели-на ЛГ,Филипс,Панасoник,Самсунг.Интересно ми беше да видя тази амбилайт система при Филипсите,но разбира се при това осветление не ми стана ясно каква е всъщност функцията и-навярно не само да свети около тв-то,но-за мен е загадка все още.Иначе най ми хареса моделът от висшата серия Samsung 3D UE-46F800-нявероято качество на картина,ако щеш и дизайн,за процесота тук бате Стефко има думата (LZ4JW)-навярно би изказал суперлативи.Найстина страхотен телевизор,но и със ,,страхотна цена,, :) но както казах-качеството се заплаща.Само искам да добавя ,че картината  му ми се понрави повече от на SONY HX850 :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

...Интересно ми беше да видя тази амбилайт система при Филипсите,но разбира се при това осветление не ми стана ясно каква е всъщност функцията и-навярно не само да свети около тв-то,но-за мен е загадка все още...

В магазина е невъзможно да видиш ефекта, прекалено осветено е. Може би клипчето по-долу ще те ориентира за какво става дума. Ще добавя само, че телевизорът в клипа е с твърде широка рамка, а колкото тя е по-тънка, толкова по-осезаем е ефектът, който основно е в две направления:

1. създава впечатление за значително по-голям екран от действителния

2. действа осезаемо отморяващо на очите.

В задната страна на рамката през няколко см са разположени диоди, които светят с цветовете, които в момента са на екрана. Ефектът може да се регулира по сила и закъснение, но в режим "динамичен" за мен изглежда най-добре.

• Автор

В магазина е невъзможно да видиш ефекта, прекалено осветено е. Може би клипчето по-долу ще те ориентира за какво става дума. Ще добавя само, че телевизорът в клипа е с твърде широка рамка, а колкото тя е по-тънка, толкова по-осезаем е ефектът, който основно е в две направления:

1. създава впечатление за значително по-голям екран от действителния

2. действа осезаемо отморяващо на очите.

В задната страна на рамката през няколко см са разположени диоди, които светят с цветовете, които в момента са на екрана. Ефектът може да се регулира по сила и закъснение, но в режим "динамичен" за мен изглежда най-добре.

Благодаря ти много за този пост hlevoust .Да.... в магазина ги видях тези диоди но няма как да се разбере ефекта им (освен оако нямаш такъв телевизор и го пуснеш на тъмно ;) ) От този клип обаче човек наистина може да придобие по-реална представа.И наистина както ти по-рано сподели това е някакво уникално решение :) Благодаря ти още веднъж...

• Автор

И така...След дълго чудене и разучаване осмислих и реших да е някой от миналогодишните модели-с оглед на това ,че таз годишните са все още на по-висока цена и не са ,,изследвани,,ако мога така да се изразя.Моля за последни препоръки и мнения ,че великден наближава и мисля тогава да се възползвам :) Бюджета ми вече е 2800 лв ...

Приемник HD такъв, по-добре ли е от Conax Modul?

Калине ;) първо трябваше да кажеш на какъв сигнал си пуснал ТВто

Аналогов

Цифрова ТВ през устройството на кабеларката - което е свързана през скарт с ТВ - демек - пак аналогов :)

При тези случаи няма как да настроиш и да ти хареше как предава :no-no:

И другия начин е цифрова с КАМ модул или Бокса на кабеларката свързан чрез HDMI - правилния начин и най добър .

От тук натам ТВ е с голям диагонал , като се знае качеството на нашите програми , кабеларки и сат. оператори ще трябва да се отдръпнеш поне на три метра за да ти хареше картината ;) с по добро качество са БТВ НОВА и то предаване от студиото . Ако имаш HD програми виж как е на тях :D

И като за край - голям диагонал от по голямо разстояние , ти до сега си гледал 21 инча и на него може да е добра картината , но на по големия екран се влошава - свиквай :D

Приемник HD такъв, по-добре ли е от Conax Modul?

За какъв приемник :( ако е на кабелния оператор и има HDMI и връзката с ТВ е изградена с такъв кабел - то разлика в картината / не съм ползвал / няма да има . Удобството на външния приемник е че получаваш ъпдейти а с КАМ - не - минуса е че ползваш две дистанционни . Аз лично съм ползвал КА модула и без това не можех да им търпя лилавото меню :)

ПП. Ако ти го дава оператора без пари - вземай го , но ако ти иска 100 лева , по добре си купи модул и си е вечно твой .

пример

Ако не притежавате собствен цифров приемник, НЕТ1 може да ви предостави чрез:

НЕТ1 може да ви предостави цифров HD приемник чрез:

• Закупуване: 90 лв. с включен ДДС
  • Срок на изплащане 3 месеца: 30 лв. на месец с включен ДДС

:(

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Модул имам за единия телевизор - купен, другия мода да го взема за 30лв., докато приемника за 10лв. и затова питах, дали има някаква разлика в качеството в полза на приемника...

За какъв приемник :( ако е на кабелния оператор и има HDMI и връзката с ТВ е изградена с такъв кабел - то разлика в картината / не съм ползвал / няма да има . Удобството на външния приемник е че получаваш ъпдейти а с КАМ - не - минуса е че ползваш две дистанционни . Аз лично съм ползвал КА модула и без това не можех да им търпя лилавото меню :)

ПП. Ако ти го дава оператора без пари - вземай го , но ако ти иска 100 лева , по добре си купи модул и си е вечно твой .

пример

:(

Не вярвам да има - поне така съм чел - че разлика в качеството няма . Не съм ползвал никога и нямам преки виждания , абонат съм на евроком/близу още когато нямах такъв ТВ и ползвах операторското SD  - а като си купих ТВ - направо купих  модула .

ПП. Направих си устата за HD приемник един път във офиса и понеже не плащам HD програми , те ми искаха 59 лева :) благодарих им и приключи .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Е... Това са все пак Близооо...

Не вярвам да има - поне така съм чел - че разлика в качеството няма . Не съм ползвал никога и нямам преки виждания , абонат съм на евроком/близу още когато нямах такъв ТВ и ползвах операторското SD  - а като си купих ТВ - направо купих  модула .

ПП. Направих си устата за HD приемник един път във офиса и понеже не плащам HD програми , те ми искаха 59 лева :) благодарих им и приключи .

• Автор

Един колега ми звъни преди малко по телефона ( знае ,че съм луднал на тема телевизори последно време)Викам му,,Какво искаш бе олигофрен,колко е часа?,, -Мисля се е напил и си търси компания -а той вика ,,Стани и отвори сайта на Техномаркет,,Майкооо разтупка ми се сърчицето.Гледам и не вярвам на  ушите си :cant believe::shock11:  :D .Утре skalata_73 ще има нов телевизор :party4: Благодаря на всички,които ме посъветваха да изчакам.Обичам Ви :go ahead: ..

...Утре skalata_73 ще има нов телевизор ...

Ако не докладваш, че си взел най-сетне телевизор, не те познавам повече ;)! Времето за изчакване свърши, действай! Сега разглеждам каталога, има доста интересни предложения, стига да успееш да се докопаш до тях.

Успех!

• Автор

;)  ;)

Ако не докладваш, че си взел най-сетне телевизор, не те познавам повече ;)! Времето за изчакване свърши, действай! Сега разглеждам каталога, има доста интересни предложения, стига да успееш да се докопаш до тях.

Успех!

Тук skalata_63-докладвам :) Ходих,гледах,ядосвах се много ,но най-накрая взех.Сега тук може да си навлека присмеха и подигравките на някои с оглед на това ,че много питане и писане падна,ма това е положението.Бях си набелязал 3 модела-Philips,Sony 850:) и Панасоник.За мое разочарование по независещи от мен причини малко позакъснях-отидох към 10.30.Оказа се ,че Philips-a и Sony-то са ги взели вече--имало само по една бройка (мостра)и....Мислих,мислих,ядосвах се и накрая реших да не се моткам вече а и парите изтеглих и се прибрах с PANASONIC TX-L47WT50E.Малко като лисицата дето не стигнала гроздето и аз си казах-,,абе тия са били мостри<<нали трябваше да се успокоя някак,,Както и да е -одисеята ми свърши.Благодаря на всички Вас,които отговаряхте на моите въпроси и се опитвахте да ми помогнете.Извинявам се ,ако съм бил досаден на моменти.Е...все пак мисля си взех един много добър модел а и спестих дооооста парички-всяко зло за добро :)Сега тъкмо го монтирах и довечера ще го разучавам,че след чес ще излизам а вече някам нерви и сили.Поне го подкарах-и....изглежда прекрасно в хола:)Благодаря Ви още веднъж. skalata_73 докладва

;) -предполагам да си останем приятели :handshake: .....

Честито ти, със здраве и кеф да си го гледате! 47WT50E се препоръчва като водещ за фирмата за 2012 г и отзивите за него са все много добри, а и цената му днес е отлична за характеристиките му.

За съжаление, аз не мога да се похваля с успех от промоцията "черен петък" - исках да си купя 3Д блурей плеър, но единственият модел, който ме заинтригува, се оказа продаден още при отварянето на магазина. Щях да го купя онлайн, да използвам ваучера от покупката на телевизора и щеше да ми излезе като подарен, но здраве да е.

• Автор

Честито ти, със здраве и кеф да си го гледате! 47WT50E се препоръчва като водещ за фирмата за 2012 г и отзивите за него са все много добри, а и цената му днес е отлична за характеристиките му.

За съжаление, аз не мога да се похваля с успех от промоцията "черен петък" - исках да си купя 3Д блурей плеър, но единственият модел, който ме заинтригува, се оказа продаден още при отварянето на магазина. Щях да го купя онлайн, да използвам ваучера от покупката на телевизора и щеше да ми излезе като подарен, но здраве да е.

Благодаря ти hlevoust. Ще се възползваш от великденските промоции.Ти ведниж вече спечели ;) .Ще имаш и 3д Blu-ray плеър.Та като споменах 3д-то.Настройки на картината още не съм му барвал-ще остане за утре,че днес деня дойде малък и недостатъчен :D .Иначе от любопитство си пуснах за малко филми ,които бях изтеглил за да съм подготвен.Първи впечатления....Side by Side-бива ,но екрана отсрани се смалява-не използва цялата ширина.При Top and Bottom има разминаване на образите при 3д-то-виждат се леко двойни-не знам нещо от настройки ли трябва да се барне ,или принципно си е така.Ще го разучавам тепърва ,но някой може и да изкаже мнение.Иначе дето го,,оплюват,,конвертирането от 2д към 3д-то най ми хареса :D  :D -на цял екран си е отвсякъде и няма никаво разминаване на образите :D .Не съм и очаквал чудеса от 3д образа,но като го има вече това 3д в тв-предпочетах да е с такова.Иначе в опциите му за 3д гледам освен конвертиране на ,,един до друг,, и ,,отгоре и отдолу,, и ма и някаво 3д ,,последователни кадри,,Ако някой има идея какво е това и дали има филми в такъв формат нека да сподели Моля.Това е засега.

....Side by Side-...Top and Bottom ...,,един до друг,, и ,,отгоре и отдолу...

Второто е превод на първото - указват технологията на заснемане на 3Д филма, а опциите са, за да ги направиш "годни" за гледане с един клик от дистанционното.

Не съм срещал симптомите, за които пишеш, та не мога да взема отношение, при мен всичко е ОК и на пълен екран. Предполагам, че при теб е въпрос на настройки, поразръчкай опциите, нищо няма да му стане. Надявам се, че имаш книжка - ръководство, защото нещо ги поспестяват, добре, че има интернет и приятели, които да помогнат в нужда.

• Автор

Второто е превод на първото - указват технологията на заснемане на 3Д филма, а опциите са, за да ги направиш "годни" за гледане с един клик от дистанционното.

Не съм срещал симптомите, за които пишеш, та не мога да взема отношение, при мен всичко е ОК и на пълен екран. Предполагам, че при теб е въпрос на настройки, поразръчкай опциите, нищо няма да му стане. Надявам се, че имаш книжка - ръководство, защото нещо ги поспестяват, добре, че има интернет и приятели, които да помогнат в нужда.

За превода ми е ясно ,но освен ,,един до друг,, и ,,отгоре и отдолу,, има и някаво 3д ,,последователни кадри,,за сливането на картините в 3д опцията.Това ,,последователни кадри ,, не ми е ясно за каъв формат се отнася.Да ...имам книжка -ръководство,както и CD диск с пълна информация на български-даже мисля ,че в диска е много по-пълна информацията но я прегледах набързо- през почивния ми ден ще има време да се запозная по-подробно.Колкото до симптомите ,които описвам -когато пусна филм ,,един до друг,,има околко 3 пръста(образно казано) от двете страни на екрана,които не са запълнени с картината-сякаш е на по малък екран....а с филм ,,отгоре и отдолу,,формат картината изпълва желия екран встрани,но образите  се някак си двойни-не ги слива напълно.Но съм почто сугурен,че е от някакви настройки ,а и не се знае как точно са конвертирани филмите ,които съм смъкнал(предполагам) Иначе като конвертирам какъвто и да е канал от 2д в 3д картината е перфектна като за 3д(само дето ги няма изкачащи и прочее обекти,което е разбираемо-не са заснети за тази цел),но е доста дълбока и я перфектно ясна и изпълва целия екран на телевизора.Но.....има тепърва да го разучавам :)ПП. Гледам правя доста правописни грешки ,ма от мерак съм спал 3 часа тази нощ :)

Честито и от мен. :yanim:

Конвертиране от 2 към 3D е в пъти по зле и щом това ти харесва, чака те приятна изненада след малки настройки. За да ти се помогне с тези настройки, трябва да кажеш от къде подаваш сигнала към тв-то.

Ще опитам да уцеля по усет. Раздвоеният образ се оправя със зум на плеара . Приближи или отдалечи и ще стане идеално. Използвам KMPlayer и зума му е (+) и (-) от клавиатурата.

За чертите, затвори едното око, после другото и виж местили се картината в краищата. Това се оправя от опцията overscan. Има я на тв-то, има я и във видеокартата. Предполагам пускаш филма през компютър, за това проблема го няма в конвертирането. Така че в телевизора настройки не барай.

Overscan трябва да е на нула. Последователните кадри, трябва да са за blu-ray формат.

За да го изпробваш с истински 3D филм, ти препоръчвам...

Sammy's Adventures 2

Това е най добро от към ефекти.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Честито и от мен. :yanim:

Конвертиране от 2 към 3D е в пъти по зле и щом това ти харесва, чака те приятна изненада след малки настройки. За да ти се помогне с тези настройки, трябва да кажеш от къде подаваш сигнала към тв-то.

Ще опитам да уцеля по усет. Раздвоеният образ се оправя със зум на плеара . Приближи или отдалечи и ще стане идеално. Използвам KMPlayer и зума му е (+) и (-) от клавиатурата.

За чертите, затвори едното око, после другото и виж местили се картината в краищата. Това се оправя от опцията overscan. Има я на тв-то, има я и във видеокартата. Предполагам пускаш филма през компютър, за това проблема го няма в конвертирането. Така че в телевизора настройки не барай.

Overscan трябва да е на нула. Последователните кадри, трябва да са за blu-ray формат.

За да го изпробваш с истински 3D филм, ти препоръчвам...

Sammy's Adventures 2

Това е най добро от към ефекти.

Благодаря и на теб за ,,честитката,, :)  Изхождайки от поста ти подразбрах и се впуснах в още малко четене и инфо и се справих с всичко.Барнах една настройка в каталиста и някоя и друга на тв-то и сега картината ( на тв сигнал,на 3D ) e просто брилянтна.И да ..това с последователните кадри е когато гледаш оригинален Blu-Ray 3D диск-не мисля ,че има такива формати из торент тракерите.Засега няма да гледам такива а и едва ли,но и тези другите формати вършат работа да си поначеше човек крастата за 3D :) Иначе за качеството на телевизора и картината му--нямам думи.Оправда напълно очакванията и претенциите ми за ,,добра картина,, (моята основна цел)   ПП относно темата ,която пуснах тук нямам какво повече да добавя.Изключително съм доволен и благодарен за всичко.И мисля  ,че имам и нови приятели тук в този чудесех форум ;) Иначе с удоволствие ще я следя ако продължи и ще се радвам ,ако и аз с нещо успея да помогна на някого.Засега виртуална почерпка на всички и успех и на други :beer:

Честито и от мен и да го ползваш със здраве и без проблеми!

Не разбрах само от компа ли вземаш сигнал? Ако е така ето един линк на онлайн 3д тв: http://en.tvonline-live.com/entertainments/hd-media-3d-tv/

Надявам се , че ще останеш доволен. Доста се рових из нета, но само това намерих за 3д онлайн. 

Ако някой намери нещо друго, може да даде някой линк.

Поздрави и :beer:

iko05, линкът е полезен, но не ми допада, че иска VLC+FireFox, защото не съм фен и двете. Ще пробвам да се вържа през телевизора, не знам дали ще стане.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

Честито и от мен и да го ползваш със здраве и без проблеми!

Не разбрах само от компа ли вземаш сигнал? Ако е така ето един линк на онлайн 3д тв: http://en.tvonline-live.com/entertainments/hd-media-3d-tv/

Надявам се , че ще останеш доволен. Доста се рових из нета, но само това намерих за 3д онлайн. 

Ако някой намери нещо друго, може да даде някой линк.

Поздрави и :beer:

Благодаря.Да-ползвам лаптоп и HDMI за подаване на сигнал към тв (друго за мен е компромис с качеството) и по тази причина не бих гледал онлайн-заради качеството.Иначе ползвам най вече тези торенти (някои искат покани ,но аз съм се докопал до тях чрез покани от приятели) - http://tracker.hdclub.com.ua/  ;  https://hdts.ru/ ; http://energy-torrent.com/index.php ; http://www.3dtorrents.org/index.php другите торенти се знаят ;) За този последния се борих (и молих) 3 месеца за покана :)  Поздрави и :beer:

От къде мога да получа покана и аз за този последния?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.