Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Така де , дали разни зипчета с всякакъв пълнеж , наречени xpi(които се ползват от една камара блокери , под формата на листи) или ClickClear canvas , собствено производство , в крайна сметка работата и на 2-те е да "филтрират" нежеланото от стартираните страници , според настройките си . И в двата случая става въпрос за "филтри" , които понякога си "бият шамари" с цел изземане на функции и коя първо да реагира(в ms) и т.н...

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Проблема си е в Лисицата след 107. Защо трябва да се повтарям?

След изчетеното дотук и да потретите , като че ли проблема си остава при вас. FF 108.0.2 си работи нормално с добавките за Linux , Windows 8.1 Pro ( при мен) . Единственото , което ми идва наум в момента е да тествате FF Nightly 110 (поне са с две идеи напред и всекидневни ъпдейти ) с вашите добавки , които ползвате на FF 108.0 2 . Със сигурност ще се даде отговора на всичко , за което писахме досега.  Толкова от мен по темата. Приятна (студена и дъждовна е...навън) вечер! 

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Тези с всеки ъпдейт го правят все повече да прилича на Chrome. В 109 са набутали нов бутон заради Manifest V3 добавките, който не подлежи на изключване с ръчен Customize на Toolbar-a

Засега може да се скрие от about:config с extensions.unifiedExtensions.enabled на False. Мислех, че не работи, но изисква рестарт на браузъра за да влязат промените в сила.

Сега прочетох, че вече може да се пуска GPU Sandbox-a още в 108/109 без да се чака 110. Става с security.sandbox.gpu.level на 1.

преди 12 часа, цър-вул написа:

Пробвай да осветиш въпросния ред и натисни [Del]

Не става. Преди време май ставаше с Shift+Del но сега не работи.

преди 36 минути, quarz написа:

Да не говорите за Ctrl + Shift + Del? Но е за цялата история. Иначе с Ctrl + Shift + H мисля, че можеше да се трие ред по ред.

преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да не говорите за Ctrl + Shift + Del? Но е за цялата история. Иначе с Ctrl + Shift + H мисля, че можеше да се трие ред по ред.

Това е за историята. Аз имам предвид този списък Unti02tled.jpg.6654a53c398ef2026455fea93f465956.jpg

преди 17 минути, quarz написа:

Това е за историята. Аз имам предвид този списък Unti02tled.jpg.6654a53c398ef2026455fea93f465956.jpg

Ами този списък си е пак от историята. Нали това казвам. Като се изтрие "нежеланата" страница от списъка в Ctrl + Del + H и след това няма да се показва и в резултатите на адресната лента. Другия вариант е да се забърше цялата история с Ctrl + Shift + Del. Не виждам да има друг начин. Или поне аз нямам други списъци (освен ако не съм ги забранил в about:config).

преди 1 час, quarz написа:

Да.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/address-bar-autocomplete-firefox

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами този списък си е пак от историята. Нали това казвам. Като се изтрие "нежеланата" страница от списъка в Ctrl + Del + H и след това няма да се показва и в резултатите на адресната лента. Другия вариант е да се забърше цялата история с Ctrl + Shift + Del. Не виждам да има друг начин. Или поне аз нямам други списъци (освен ако не съм ги забранил в about:config).

Той мисля, че говори, когато тръгне да пише адрес в лентата и му идват предположения за възможен желан адрес.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Изчезна след като го премахнах от историята. Благодаря!

• 4 седмици по-късно...

Понеже още не е обновена на главната страница пускам тук.

Преди малко FF се обнови до 110.0. Ето ги и промените:

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/110.0/releasenotes/

Появил се е и новия uBlock Origin, но още явно не е проверен от Mozilla, защото го дава untrusted. Може би утре ще успее да се инсталира.

Иначе се обнови на Edge.

https://github.com/gorhill/uBlock/releases/tag/1.47.0

Вече добавката е одобрена от Mozilla и може да се обнови до 1.47. Изисква рестарт на браузъра за да влязат промените в сила.

Mozilla solves the Manifest V3 puzzle to save ad blockers from Chromapocalypse

https://adguard.com/en/blog/firefox-manifestv3-chrome-adblocking.html

Google disappoints, Mozilla saves the day

• 4 седмици по-късно...

Не съм сигурен дали проблема е в Firefox или Google, обаче забелязвам, че при  търсене на нещо в нета, когато отварям сайт който е на английски или друг език, се превежда автоматично на български. Как може да се оправи това ?

Ето примерен сайт, който мисля, че оригинално е на турски, но при мен излиза на български ?!

преди 10 часа, S73fan написа:

Не съм сигурен дали проблема е в Firefox или Google, обаче забелязвам, че при  търсене на нещо в нета, когато отварям сайт който е на английски или друг език, се превежда автоматично на български. Как може да се оправи това ?

Ето примерен сайт, който мисля, че оригинално е на турски, но при мен излиза на български ?!

От самия сайт е,използват автоматичен преводач най вероятно, при мен през мозила излиза на български,а нямам преводач в него.

Привет.

За Firefox -> моля погледнете прикаченият скрийншот ( 1 ), и сравнете с Вашите настройки.

За Хром ( и базираните на Хром ), моля погледнете и сравнете скрийншот 2.

Успех, и приятен ден

Screenshot from 2023-03-13 08-37-48.png

Screenshot from 2023-03-13 08-43-26.png

преди 13 часа, S73fan написа:

При Edge , когато отварям сайт извън БГ веднага ми излиза съобщение за избор дали да го транслейтна би трябвало някъде из мозилата да видиш такова съобщение . Няма начин да ти излиза автоматик без да си дал разрешение за даденият сайт .

преди 5 минути, S73fan написа:

Не съм виждал такова съобщение, кликам на дадения сайт и той е преведен.

сега се сетих , че и на телефона на някои сайтове ми прави тези номера хрома и като влизам давам да не се превежда .Но на декстоп машина нямам идея как става .

ето така ми излиза на Edge при всеки сайт извън БГ 

Заснемане.PNG

Здравейте.

Стефан, във вашият случай с Firefox -> Какъв е системният език на ОС, който сте задал при инсталация ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Моля погледнете по-обстойно в Езикови настройки на Хром, както е показано на снимката по-долу.

По-специално, опцията "Use Google Translate".

Screenshot from 2023-03-13 17-03-43.png

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

^ Втори пост с настройки от хромиум в тема за Mozilla....

По-нагоре се пита и за Хром.

Не трябваше да се дава отговор ли в случая ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.