Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Преди малко си направих експеримент! Все още не се е мръкнало, но снимах с принудителна светкавица този цвят на Арония, и мисля, че се получи доста ефектно! Ако беше и с DSLR щеше да е още по-добре, но за сега няма начин да се снабдя в близкото бъдеще (за съжаление :( )!

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако беше и с DSLR щеше да е още по-добре

Всъщност, при тези условия, нямаше да е по-добре ;) . Дори по-голяма част от снимката щеше да е размазана, заради по-плиткия DOF.

Всъщност, при тези условия, нямаше да е по-добре ;) . Дори по-голяма част от снимката щеше да е размазана, заради по-плиткия DOF.

Това DOF не го знаех, но като го написа сега и се поразрових! В Уикипедия открих нещо по въпроса и ми стана интересно!

Благодаря за жокера ;):)

Това DOF не го знаех, но като го написа сега и се поразрових! В Уикипедия открих нещо по въпроса и ми стана интересно!

Благодаря за жокера ;):)

Достатъчно е да сравниш дълбочината на фокуса на твоите снимки, с по-горните на Пламен, който снима с фулфрейм :cool: 

Винаги може да свие блендата. Това е с флаш от близо и не виждам що да не стане.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Моля за съвети и критики относно снимките, особено втората, защото никога не съм правил такъв тип снимки, а и изглежда доста странно :D

Това DOF не го знаех, но като го написа сега и се поразрових! В Уикипедия открих нещо по въпроса и ми стана интересно!Благодаря за жокера ;):)

Колкото по-голяма е матрицата, която се ползва, толкова по-дълго фокусно разстояние се принуждаваш да ползваш, за да постигнеш еднакъв ъгъл на видимост от едно и също предметно разстояние. А по-дългият фокус дава по-малък DOF и по-смачкана перспектива.Затова 50 реални милиметра на full frame тяло са нормален зрителен ъгъл, но на сапунерка може да са еквивалент на теле.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Къв тоя звяр, бе? Варан или нещо друго (не разбирам от гущери)?

Публикувано изображение

Жалко за лошото време ...

Нищо му няма на времето, мен даже мъгла много повече ме кефи от слънце (поне що се отнася до снимки). Ей на тоя въпросния днес исках да се кача, ама имаше цяла тумба чакащи (явно защото е почивен ден), а аз нямах много време.

Къв тоя звяр, бе? Варан или нещо друго (не разбирам от гущери)?

И аз не разбирам.Видях го  и го снимах на полето при една разходка ..беше едно такова неподвижно,направи ми впечатление,че  опашката беше откъсната ,само очичките му показваха,че има някакъв живот в него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.