Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

Owiacip.png

WpJj48R.png

z9Merv1.png

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Archman Linux. Турска дистрибуция базирана на Arch с графичен инсталатор и XfCE среда. Изключително фрапиращо беден софтуерен център. Последното изречение важи и за Manjaro KDE последната версия. Също Arch  базиран с графичен инсталатор.

1.png

kde-170.png

Тъпа ситуация, но се случва, и е добре да има "спасителен пояс". Един рядък случай, когато човек е доволен, че не вкарал много специални символи в паролата си (onboard я инсталирах впоследствие и добре, че имах клипборд мениджър да пази копираните букви, за да я съставя).

58d03a993a99e_2017-03-20222307.thumb.png.5b951a354b64671d814803d302de87f5.png

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

на 3/19/2017 в 11:03, иноТ написа:

Матето ми се ъпдейтна. Само дето се счупи минт-менюто след това, но няма проблеми. :D Да видим сега как е изцяло на GTK3. 

Снимка на 2017-03-19 11-03-09.png

a Дистрибуцията коя е?

преди 27 минути, plamen74 написа:

Току що тестах това дистро и май ще вземе да ми хареса - Pearl Linux OS - Free Mac OS X Alternative

9073821.jpg

Не мога ли да си прикача иконите по- целият работен плот, значи не ми харесва. Тека само една лента, колко икони може да побере. Но тапета е хубав. Това ми напомня за Deepin Linux, който имаше същата лента, но изключително бедно хранилище. Хранилището му беше на китайски сървър.

• Автор
преди 9 минути, kalansuv написа:

Не мога ли да си прикача иконите по- целият работен плот, значи не ми харесва. Тека само една лента, колко икони може да побере. Но тапета е хубав. Това ми напомня за Deepin Linux, който имаше същата лента, но изключително бедно хранилище. Хранилището му беше на китайски сървър.

Debian Unstable (Sid) - main contrib nonfree ? Към 50 000 пакета. Беднотия. Хранилището е за десктопа и приложенията, разработвани от екипа, и е на китайски сървър, вероятно, защото е китайска дистрибуция.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 13 минути, cybercop написа:

Debian Unstable (Sid) - main contrib nonfree ? Към 50 000 пакета. Беднотия. Хранилището е за десктопа и приложенията, разработвани от екипа, и е на китайски сървър, вероятно, защото е китайска дистрибуция.

Инсталирах от диск и мрежа последната версия на чистия дебиан. Но за съжаление не ми намери драйвер за принтера и се отказах поради тази причина.

• Автор
преди 21 минути, kalansuv написа:

Инсталирах от диск и мрежа последната версия на чистия дебиан. Но за съжаление не ми намери драйвер за принтера и се отказах поради тази причина.

Имах предвид, че Deepin е клон на Debian Sid със собствен десктоп и комплект с приложения към него. За да работиш с нея, трябва да добавиш и трите основни хранилища на Debian - main, contrib и nonfree. Същото се налага да направиш и с чистия Debian, защото и там е каша в списъка по подразбиране.

За кой принтер става въпрос, че съм забравил, ако си пускал тема ?

преди 8 минути, cybercop написа:

За кой принтер става въпрос?

Принтерът ми е лазарен монохромен HP LaserJet P1102

Сега съм с Убунту Мате. Можеш ли да ми дадеш трите файла, за да си осъвременя ядрото, че не мога да ги намеря. Благодаря предварително.

• Автор
преди 7 минути, kalansuv написа:

Принтерът ми е лазарен монохромен HP LaserJet P1102

Сега съм с Убунту Мате. Можеш ли да ми дадеш трите файла, за да си осъвременя ядрото, че не мога да ги намеря. Благодаря предварително.

Тази фирма е един от основните спонсори на Debian и с най- добра поддръжка под Linux. Инсталираш hplip и конфигурираш принтера.

Каква версия е дистрибуцията. Пускам ти пакетите за 64 битова.

1. http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10.4/linux-headers-4.10.4-041004_4.10.4-041004.201703180831_all.deb

2. http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10.4/linux-headers-4.10.4-041004-generic_4.10.4-041004.201703180831_amd64.deb

3. http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10.4/linux-image-4.10.4-041004-generic_4.10.4-041004.201703180831_amd64.deb

на 21.03.2017 г. в 21:29, kalansuv написа:

Не че нещо ама можеш да си напляскаш колкото искаш икони по плота и да замяза на цигански катун! :D

Аз предпочитам изчистен десктоп, а и да е с Мак визия! Така си правя и "Джама" даже! Това дистро е направено с визия на Мак, но е все още куцо! Уж е базирано на Убунту, а е със софтуерния център на Минт, но липсват драйвери за Wi-Fi и за да го инсталираш трябва задължително да му боднеш кабел! Работната среда да колкото видях е Xfce,  а лентата е просто Docky ;) 

Тези теми са далече от мака. Грозни, Грозни ама много грозни(лично мнение). Само дока е издокаран да е като хората и иконите. 

• Автор

Който има интерес, може да си свали тази GTK2/3 тема за Xfce и LXDE.

https://yadi.sk/d/rbzNkKNG3GHjzz

Темата не е нещо особено - редактирана Greybird (от Murrine семейството), която ползвам от години.

Разликата при тази се вижда долу в панела.

http://s19.postimg.org/5iysplsab/Greybird_Sea.png

Добавих отделна конфигурация за lxpanel, защото Greybird си е Xfce насочена.

Темата е с GTK 3 интеграция до GTK 3.19. Може да се ползва в Ubuntu 14.04-16.04 и Debian Jessie. За по- нови дистрибуции, ако някой има интерес да пише, за да ми сложа нова GTK 3 интеграция.

Темата ми е за лична употреба и няма да се публикува официално.

Много  красиви теми има но  като отворя Synaptic  и го видя  ръбест  и извън темата  се вбесявам. Лошото е ,че ползвам Мате  и за него  темите  на XFCE не стават .

преди 1 час, AlkatrazBG написа:

Много  красиви теми има но  като отворя Synaptic  и го видя  ръбест  и извън темата  се вбесявам. Лошото е ,че ползвам Мате  и за него  темите  на XFCE не стават .

Ако отвориш файловия менидър като администратор и той вероятно ще е ръбест и извън темата. Хрумва ли ти нещо, за да промениш това, например да стартираш като администратор настройването на тематиката.

• Автор
преди 11 часа, AlkatrazBG написа:

Темите, инсталирани в потребителската директория не покриват приложенията или поне не всички приложения, стартирани в администраторски режим. В такъв случай, тези приложения ползват настройките на Adwaita, ако е налична.

Никакви  администраторски режими няма.  Ей за това ви говоря  а не за  админитраторски и секретарски режим :)  Какво са пипали   от Минт  за да  се стартира с еднакъв изглед   на техните теми ? Дори преместих профилите от тяхна тема във друга и пак е  същото .

Screenshot_at_2017-03-24_09_45_39.png

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, AlkatrazBG написа:

Никакви  администраторски режими няма.  Ей за това ви говоря  а не за  админитраторски и секретарски режим :)  Какво са пипали   от Минт  за да  се стартира с еднакъв изглед   на техните теми ? Дори преместих профилите от тяхна тема във друга и пак е  същото .

Screenshot_at_2017-03-24_09_45_39.png

Виж, какви приложения си стартирал и сам ще си отговориш. Synaptic, освен че се стартира в администраторски режим е GTK3 приложение. Провери, дали имаш изобщо GTK 3 интеграция на темата и след това - кои версии на GTK покрива. И ти пиша за втори път. Дори да имаш GTK 3 интеграция, ако темата е инсталирана в потребителската директория, Synaptic ще взема интеграцията на Adwaita. При теб, случая не е такъв. Имаш неработеща или липсваща интеграция.

Давам ти приемливо решение. Отваряш папката с темата, изтриваш или преместваш на друго място GTK 3 интеграцията и поставяш на нейно място GTK3 интеграцията от Adwaita (темата трябва да е инсталирана). Тази интеграция е само връзка, препращаща към една обща интеграция, която е само формално GTK2. Въпреки, че Synaptic ще изглежда различно, със сигурност ще е по- добре от сега. Теоретично, ако само изтриеш GTK3 интеграцията, темата ще я взема от Adwaita, но не е сигурно. Затова си копирай папката, както ти написах по- горе.

Аз копирах GTK 3 от Adwaita   и е по-добре ама защо тия Murine  теми нямат интеграцията със GTK 3  незнам .  Трябва  май да се напише от нулата подобно нещо  и ще е супер.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 13 часа, p4p написа:

Fedora LXQt:

fAgko52.png

Kvw4m9e.png

Стабилно ли е LXqt? Аз преди време си инсталирах Manjaro с него и хич не останах доволен. В момента на лаптопа използвам Manjaro с XFCE и е доста по-добре

на 3/20/2017 в 21:57, kalansuv написа:

Archman Linux. Турска дистрибуция базирана на Arch с графичен инсталатор и XfCE среда. Изключително фрапиращо беден софтуерен център. Последното изречение важи и за Manjaro KDE последната версия. Също Arch  базиран с графичен инсталатор.

1.png

kde-170.png

Manjaro (Arch) има много богат набор от софтуерни пакети. Бих ти препоръчал да си инсталираш Pamac и да използваш него като графичен пакетен мениджър. Tози Octopi хич не ми харесва на мен. Също така можеш да си  активираш  си aur.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.