Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MalwareBytes' Anti-Malware - проблеми, дискусии, мнения

Featured Replies

имам проблем с Malwarebytes Anti-Malware ,преинсталирах го но проблема си остава Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от stonit (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тези, които видят такова число за базата данни на MBAM: 911122006 (това е само пример), да не се притесняват. От днес има нов вариант за номериране на базата данни за MBAM, справка: Malwarebytes New

• Тази новина много ме зарадва! Ха, дано MBAM да ги мачка всичките Туулбари и нежелани приложения, че така съм им набрал покрай близки и приятели.

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Има нова версия на почистващия инструмент поддържащ вече и версия 3. За тези, които имат проблеми с нея може да почистят с него и да я инсталират наново. https://forums.malwarebytes.com/topic/196

Публикувани изображения

Някой може ли да ми даде сериен номер за версия 1.46? Благодаря предварително!

Някой може ли да ми даде сериен номер за версия 1.46? Благодаря предварително!

Сериен номер никой няма да ти даде.Има си безплатна вария.Ако искаш пълна версия+купи си я.

Те във YOUTUBE от време на време пускат нови, но трябва да издебнеш кога, иначе няма начин ...

Някой има ли представа защо

MalwareBytes' Anti-Malware

разпознава програмата за пращане на sms като worm.p2p ?!

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Ами и аз не мога да си обясня защо моята програма, която написах днес, също МБАМ - а я разпознава като гадинка, при положение че сайта ВИРУСТОТАЛ и още 5 програми не казват нищо, но такава е действителноста ...

Редактирано от B-boy[StyLe]
Временно ще премахна линка към програмата докато не получа отговор от анализаторите в MBAM (преглед на промените)

Ами и аз не мога да си обясня защо моята програма, която написах днес, също МБАМ - а я разпознава като гадинка, при положение че сайта ВИРУСТОТАЛ и още 5 програми не казват нищо, но такава е действителноста ...

Няма проблеми с програмата и фалшивото засичане ще бъде оправено от екипа на MBAM.

Преди малко си чатих с Ade Gill и той потвърди това:

No malicious activity, coonects to that website and awaits input to fetch file

Yeah it looks like a F/p to me

• 1 месец по-късно...
  • Автор

От две дни, екипът на MBAM е предоставил бета версия на всичките си експерти и помощници. Изненадващ е факта, че това не е 1.47, а 1.50 .

Промените са уникални! Засягат скорост на сканиране (а и не само), стабилност, както и интеграция на нова технология, която обещават да се справя с актуалния зловреден софтуер. Както и много други както нови функции, така и фиксове, но за съжаление не мога да изпадам чак в такива подробности.

По думите на Marcin, скоро ще бъде пуснат достъп и за т.нар. Honorary members, където няколко човека от този форум имат достъп, така че бъдете в готовност.

Release date - няма, както обикновено.

• 3 седмици по-късно...

От две дни, екипът на MBAM е предоставил бета версия на всичките си експерти и помощници. Изненадващ е факта, че това не е 1.47, а 1.50 .

Промените са уникални! Засягат скорост на сканиране (а и не само), стабилност, както и интеграция на нова технология, която обещават да се справя с актуалния зловреден софтуер. Както и много други както нови функции, така и фиксове, но за съжаление не мога да изпадам чак в такива подробности.

По думите на Marcin, скоро ще бъде пуснат достъп и за т.нар. Honorary members, където няколко човека от този форум имат достъп, така че бъдете в готовност.

Release date - няма, както обикновено.

We are very excited about these major improvements in Malwarebytes' Anti-Malware 1.50. This version represents a complete overhaul of much of our functionality. Among the highlights are:

1. Dramatically improved scan speed: up to 5 times faster.

2. Dramatically improved stability of both the scanner and protection module (free and pro version, respectively).

3. More responsive: program loads up to 3 times faster, and protection module has lower impact on system resources (pro version only).

4. New internal detection algorithms enable detection of more real-world malware.

5. You can now add files and folders to the ignore list manually.

6. Ability to schedule and unschedule scans and updates from the command line (pro version only).

7. Notifications of blocked malicious websites now include additional details such as type, port, and process on Windows Vista and higher.

8. Dramatically improved flash scan (pro version only) -- determine whether a more in-depth scan is needed, in less than 10 seconds on many machines.

9. One-touch easy-to-use option to keep protection up-to-date automatically (pro version only).

10. "Warn if database is outdated by:" option now warns if the database is far out-of-date (7 days by default), including for protection (pro version only).

mbam 1,50 beta

Редактирано от youngday (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50 released

You may get the new version either through the existing Malwarebytes' Anti-Malware interface (click Check for Updates!) or by visiting:

http://www.malwarebytes.org/mbam.php

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Гост
Незатворени тагове (преглед на промените)

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50 released

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Там си стои

# Version: 1.46

# File Size: 5.86 MB

пък се сваля mbam-setup-1.50.0.0.exe :huh:

Направих ъпгрейд,програмата поиска рестарт и след рестарта - безжичната връзка пропадна :yanim:

Трябваше да правя разни манипулации,да търся грешки и прочие и след два рестарта всичко се нормализира. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ето и още едно фалшиво засичане от в.1.50 на Windows7 x32

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50
www.malwarebytes.org

Версия на базата от данни: 5216

Windows 6.1.7600
Internet Explorer 8.0.7600.16385

30.11.2010 г. 10:00:09
mbam-log-2010-11-30 (10-00-04).txt

Тип сканиране: Пълно сканиране (C:\|)
Сканирани обекти: 218270
Изминало време: 17 минута(и), 5 секунда(и)

Заразени процеси в паметта: 0
Заразени модули в паметта: 0
Заразени ключове в регистратурата: 0
Заразени стойности в регистратурата: 0
Заразени информационни обекти в регистратурата: 0
Заразени папки: 0
Заразени файлове: 4

Заразени процеси в паметта:
(Не бяха открити зловредни обекти)

Заразени модули в паметта:

Заразени ключове в регистратурата:

Заразени стойности в регистратурата:

Заразени информационни обекти в регистратурата:

Заразени папки:

Заразени файлове:
c:\program files\dvd maker\bg-BG\dvdmaker.exe.mui (Trojan.Agent.Gen) -> No action taken.
c:\program files\dvd maker\en-US\dvdmaker.exe.mui (Trojan.Agent.Gen) -> No action taken.
c:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-o..sc-wizard.resources_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_bg-bg_c5abb93c0c05c5f0\dvdmaker.exe.mui (Trojan.Agent.Gen) -> No action taken.
c:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-o..sc-wizard.resources_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_en-us_b40b7b32e087fe79\dvdmaker.exe.mui (Trojan.Agent.Gen) -> No action taken.

При мене е чисто

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50

www.malwarebytes.org

Версия на базата от данни: 5216

Windows 6.1.7600

Internet Explorer 8.0.7600.16385

30.11.2010 г. 11:36:54

mbam-log-2010-11-30 (11-36-54).txt

Тип сканиране: Бързо сканиране

Сканирани обекти: 129772

Изминало време: 3 минута(и), 27 секунда(и)

Заразени процеси в паметта: 0

Заразени модули в паметта: 0

Заразени ключове в регистратурата: 0

Заразени стойности в регистратурата: 0

Заразени информационни обекти в регистратурата: 0

Заразени папки: 0

Заразени файлове: 0

Маниак,

По-бързо сканира в сравнение със старата 1.46 Притеснява ме факта обаче,че ми направи проблем с мрежовата карта(прецака ми безжичната връзка на лаптопа),сега се чудя на другият комп изобщо да я обновявам ли или да поизчакам. Може би трябваше да деинсталирам старата и инсталирам новата? Ако е така то тогава ъпгрейда не е желателен. Ти какво мислиш по въпроса?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Притеснява ме факта обаче,че ми направи проблем с мрежовата карта(прецака ми безжичната връзка на лаптопа)

При мен го няма този проблем и на двата лаптопа при online ъпгрейда!

Какво имаш на в предвид точно от"прецака" откри ти някой драйвър ли?

При мен го няма този проблем и на двата лаптопа при online ъпгрейда!

Какво имаш на в предвид точно от"прецака" откри ти някой драйвър ли?

Ами след рестарта не позна безжичната карта,даде ми грешка при инсталирането на устройство. След сканиране за грешки и поправка и два рестарта всичко си дойде на мястото. Само трябваше да се конектна ръчно. Може ли евентуално проблема да идва от рутера?

Ами след рестарта не позна безжичната карта,даде ми грешка при инсталирането на устройство. След сканиране за грешки и поправка и два рестарта всичко си дойде на мястото. Само трябваше да се конектна ръчно. Може ли евентуално проблема да идва от рутера?

Според мен,не, рутера автоматично те инициализира в мрежата с потребителското име и парола!Ако имаш проблем с рутера,няма да виждаш безжичната си мрежа!

Ако рутера е бил проблема без рестарт от мрежата със захранването няма да се оправи!

Но и при мен се случи веднъж! Причината беше при деинсталация на една защитната стена,която ми прецака напълно мрежовата карта и не можах да я оправя!

Насочи се към т. 4 от инструкциите ми:

http://www.kaldata.c...dpost&p=1030809

Ако се отнася за мен лога е същия.

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

Маниак,

По-бързо сканира в сравнение със старата 1.46 Притеснява ме факта обаче,че ми направи проблем с мрежовата карта(прецака ми безжичната връзка на лаптопа),сега се чудя на другият комп изобщо да я обновявам ли или да поизчакам. Може би трябваше да деинсталирам старата и инсталирам новата? Ако е така то тогава ъпгрейда не е желателен. Ти какво мислиш по въпроса?

Според мен е редно да се допиташ до самите тях, защото звучи притеснително целия този проблем. Има нужда от разнищване, така че давай смело:

http://forums.malwarebytes.org/index.php?showforum=75

@androns, ще Ви пиша, когато получа отговор на базата на лога Ви.

Ъпдейтна се при мен нормално и не ми даде FP при сканиране ... Също нямах никакви други проблеми :wors:

• Автор

Вече имаме отговор:

This has been fixed since 9AM eastern time today :wors:

@androns, моля ръчно да си обновите MBAM и да повторите сканирането, за да потвърдим, че наистина всичко е наред.

androns, моля ръчно да си обновите MBAM и да повторите сканирането, за да потвърдим, че наистина всичко е наред.

Maniac , а за ctfmon.exe какво ще кажете ? Пробвах още едно сканиране , след ъпдеът и след като "пренебрегнах" засечения файл и... ,пак го засича . Сега ще пробвам пак .

П.П. Обнових базата , махнах файла от изключенията ,в които преди това го бях сложил и същият ефект - засича го !

Публикувано изображение

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.