Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MalwareBytes' Anti-Malware - проблеми, дискусии, мнения

Featured Replies

Ако може някой да им докладва за това:

Публикувано изображение

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=0cc483b6bfb6d6a72fa5960dfffb220c3e65f17c39c742b2136db1b3fdef098d-1293877222

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тези, които видят такова число за базата данни на MBAM: 911122006 (това е само пример), да не се притесняват. От днес има нов вариант за номериране на базата данни за MBAM, справка: Malwarebytes New

• Тази новина много ме зарадва! Ха, дано MBAM да ги мачка всичките Туулбари и нежелани приложения, че така съм им набрал покрай близки и приятели.

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Има нова версия на почистващия инструмент поддържащ вече и версия 3. За тези, които имат проблеми с нея може да почистят с него и да я инсталират наново. https://forums.malwarebytes.com/topic/196

Публикувани изображения

Дай лог, като повторно сканираш, но първо start + run пишеш mbam.exe /developer и така сканираш и даваш лога.

Линк до файла също.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Как са си направя иконата на антивирусната да я има там до часовника и като го отворя да се показва антивирусната? Антивирусната е Malwarebytes Anti-Malare? Благодаря предварително!

Как са си направя иконата на антивирусната да я има там до часовника и като го отворя да се показва антивирусната? Антивирусната е Malwarebytes Anti-Malare? Благодаря предварително!

До колкото знам това не е антивирусна програма . Току що и прегледах опцийте и няма такава опция .

Като си я платиш,и стартираш защитния и модул.

На кой мейл или линк да пращаме проби ? Май се забави вграждането във вирустотал.

На кой мейл или линк да пращаме проби ?

Май се забави вграждането във вирустотал.

http://forums.malwarebytes.org/index.php?showforum=44

Изисква регистрация. Откриваме си тема в съответният подраздел.

1. В темата която откриваме се описва името и се дават хешовите стойности - например MD5

2. Файла се архивира и прикачва в поста - може с парола но не е необходимо. Ако е с парола тя е: infected

3. Прикачва се файл .txt с адреса откъдето е свален - ако имаме такъв

4. Добре е да се сканира файла и с МВАМ и да се даде резултата - той също се прикачва.

Ето например един пост тука - http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=72346&view=findpost&p=372306

FP-ли е това ???

Не @icotonev си няма друга работа и заразява наред! :)

Дъвчим едно и също с години! Специализирани инструменти използват техники на зловредния код за да достигнат желания резултат!

Затова и се препоръчва да се спира антивирусна или друга активна програма в защита,ако има такава при ползването им!

Ако не ти се докладва друг ще го направи,но не ставайте смешни с параноичното си поведение!

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=8ed8405e70069ab7f4ff73db42db6e881d7e06723ddfe211db00942e276002a5-1294755800

От MBAM се излагат като кофладжии!

Жоро да им го намекне! :)

Не @icotonev си няма друга работа и заразява наред! :)

Дъвчим едно и също с години! Специализирани инструменти използват техники на зловредния код за да достигнат желания резултат!

Затова и се препоръчва да се спира антивирусна или друга активна програма в защита,ако има такава при ползването им!

Ако не ти се докладва друг ще го направи,но не ставайте смешни с параноичното си поведение!

http://www.virustota...02a5-1294755800

От MBAM се излагат като кофладжии!

Жоро да им го намекне! :)

вече не можем и да пита ме ли ??

вече не можем и да пита ме ли ??

Не четете там е проблема,а това че ви мързи е друга бира! Питай колкото си искаш,никой не те спира!

4. Имам съмнения, че програмата грешно засича файл(ове)/ключ(ове) в регистратурата. Какво да правя?

В WinRar няма такъв файл,оригиналното име е Default.SFX

МБАМ не отчита никаква заплаха в архиватора и инсталационната му папка с последни актуални дефиниции!

Публикувано изображение

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50.1.1100

www.malwarebytes.org

Database version: 5505

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

Internet Explorer 8.0.6001.18702

11.1.2011 г. 21:01:20

mbam-log-2011-01-11 (21-01-20).txt

Scan type: Quick scan

Objects scanned: 1

Time elapsed: 4 second(s)

Memory Processes Infected: 0

Memory Modules Infected: 0

Registry Keys Infected: 0

Registry Values Infected: 0

Registry Data Items Infected: 0

Folders Infected: 0

Files Infected: 0

Memory Processes Infected:

(No malicious items detected)

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:

Folders Infected:

Files Infected:

Няма какво да се докладва за грешно засичане

FP-ли е това ???

Публикувано изображение

Определено е FP и определено някой го е докладвал ...

Изтеглил съм го от същото място и сега MBAM не реагира !

Значи е било за докладване като FP и благодаря на този който го е докладвал !

Определено е FP и определено някой го е докладвал ...

Изтеглил съм го от същото място и сега MBAM не реагира !

Значи е било за докладване като FP и благодаря на този който го е докладвал !

С Database version: 5505 от 11.1.2011 г. 21:01:20 безплатната версия на MBAM не отчита заплаха. Но е докладвано за FP тук - http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=72431&hl=Security+Check

• Автор

От днес, не особено популярния инструмент за почистване на остатъците на Malwarebytes е обновен. Новата версия предлага по-добра съвместимост със съвременните операционни системи на Microsoft, а именно Windows Vista и Windows 7. Освен това, почистването е подобрен, плюс улеснението вече да не е необходимо да се деинсталира програмата и чак тогава да се стартира mbam-clean, а той да свърши и двете задачи.

• 3 седмици по-късно...

Context Menu Fix

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{57CE581A-0CB6-4266-9CA0-19364C90A0B3}]
@="MBAMShlExt Class"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{57CE581A-0CB6-4266-9CA0-19364C90A0B3}\InprocServer32]
@="C:\\Program Files\\Malwarebytes' Anti-Malware\\mbamext.dll"
"ThreadingModel"="Apartment"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{57CE581A-0CB6-4266-9CA0-19364C90A0B3}\ProgID]
@="MBAMExt.MBAMShlExt.1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{57CE581A-0CB6-4266-9CA0-19364C90A0B3}\TypeLib]
@="{AFF1A83B-6C83-4342-8E68-1648DE06CB65}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{57CE581A-0CB6-4266-9CA0-19364C90A0B3}\VersionIndependentProgID]
@="MBAMExt.MBAMShlExt"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder\ShellEx\ContextMenuHandlers\MBAMShlExt]
@="{57CE581A-0CB6-4266-9CA0-19364C90A0B3}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\MBAMShlExt]
@="{57CE581A-0CB6-4266-9CA0-19364C90A0B3}"

Запазвате като Fix.reg(разширението .reg е важно!) и стартирате. Потвърждавате на въпроса.

Поправя повечето проблеми със context menu-то.

От exile360

• 2 седмици по-късно...

Корпорация Malwarebytes е вече с нов изглед на форума - смениха си изцяло външния вид - сега им прилича на този тук , и е естествено - много красив

Корпорация Malwarebytes е вече с нов изглед на форума - смениха си изцяло външния вид - сега им прилича на този тук , и е естествено - много красив

Да, готин е.

Искам само да изкажа мнение. Малуербитес си работи нормално на ХР,за по-горе незнам!Освен това: Ако случайно или не...ви фиксира над 2-3 заплахи и имате проблем след почистването...явно сте за допълнителните сапунки предлагани от екипа на Калдата! И аз не ходя при мечките...но винаги сме подложени на-наричам ги:леки вируси ...в най-лошият вариант да инжектира д-р Злобил в легален процес и да Ви се появят 1-2 sv.chost.exe в повече! :D

Между другото новия изглед, потвърдено работи прекрасно под iOS и Android.

Да,да, само не разбрах как ще работиш от училище с това толкова малко "същество" -твоето Андроидче - ще видиш адски голям зор и накрая ще го изхвърлиш през прозореца на класната стая със все сим картата :tease:

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Да,да, само не разбрах как ще работиш от училище с това толкова малко "същество" -твоето Андроидче - ще видиш адски голям зор и накрая ще го изхвърлиш през прозореца на класната стая със все сим картата :tease:

Самата идея телефона да има интернет и OS е адски тъпа и за мен ненужна. Вероятно защото съм технологично изостанал...

• Автор

Технологически си ограничен по-точно казано. Колега, аз по цял ден вися в Facebook, ако си забелязал от даскало. Супер айляк е трябва да ти кажа сутринта си лежах и го тествах, работи супер яко, така че грешиш и от понеделник, ако ми остане време, че ми е кофти програмата ще седна да видя кой какво иска.

Разбрах, че в новата версия ще има дoста качествена промяна.

Справяне с файлове с Unicode в имената. Засега само ги засича, но не ги трие...но ако се преименуват файловете...вече се справя с тях.

Пример за име с Unicode: us?init.exe

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.