Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MalwareBytes' Anti-Malware - проблеми, дискусии, мнения

Featured Replies

Винаги  ми е било весело да гледам как Касапа забърсва Комодо и то при самата му инсталация,обратното обаче не съм срещал някой да забърши Касапа при инсталацията си! Май Мелихчо  не е чувал за самозащита :D

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тези, които видят такова число за базата данни на MBAM: 911122006 (това е само пример), да не се притесняват. От днес има нов вариант за номериране на базата данни за MBAM, справка: Malwarebytes New

• Тази новина много ме зарадва! Ха, дано MBAM да ги мачка всичките Туулбари и нежелани приложения, че така съм им набрал покрай близки и приятели.

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Има нова версия на почистващия инструмент поддържащ вече и версия 3. За тези, които имат проблеми с нея може да почистят с него и да я инсталират наново. https://forums.malwarebytes.com/topic/196

Публикувани изображения

Може би, защото Касапа е в списъка с доверените издатели в Комодо? :)

А иначе xueTr => любимеца на Мохикана (или новата версия PC Hunter) предполагам ще ги забърше всичките (не че и той не е в доверените издатели де)...

Такива тестове са малко субективни и зависят от доста настройки. Важното е, даден malware да не може да ги изрие...за останалото е просто тест без практическо значение.

То и с един LiveCD или Recovery Environment иначе можеш да ги направиш криви за рисуване всичките. :D

Може би, защото Касапа е в списъка с доверените издатели в Комодо? :)

А иначе xueTr => любимеца на Мохикана (или новата версия PC Hunter) предполагам ще ги забърше всичките (не че и той не е в доверените издатели де)...

Такива тестове са малко субективни и зависят от доста настройки. Важното е, даден malware да не може да ги изрие...за останалото е просто тест без практическо значение.

То и с един LiveCD или Recovery Environment иначе можеш да ги направиш криви за рисуване всичките. :D

Не става въпрос за някакъв тест. Става въпрос,че Касапа трие Комодо при инсталиране без проблем. Това,че се справя е добра новина за Касперски но при такава зор деинсталация има доста възможности за проблеми.

Що се отнася до това дали може да се инсталира Касперски до всеки друг макар и несъвместим продукт - да може има начин. Добрата (засега де) новина с MBAM е че вече не закача програмата и не се напъва да я трие...

Това животно дето Мухи все го тика ... даваш възможност за инсталиране на драйвер и какво тестваш после?...

Винаги ми е било смешно да виждам такъв тест,пък и при мене той винаги е сритан още в зародиш. После дава само някакви грешки.

Ще го пробвам това животно ама много се отплеснах пак  :no-no:  :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Никси прочети пак какво съм написал... :)

Обратното едва ли ще е в сила, ако Касапа присъства в доверените издатели в Comodo нали или? Поне аз не съм пробвал, но ако намеря време...

Колкото до самозащитата - тествайте с Process Hacker => Terminator (всички опции) или с KillSwitch - тогава ще си проличи най-добре. :)

Колкото до проблемната деинсталация - тя е такава за почти всички защитни програми, а това хич не е показател, че имат добра самозащита.

По-скоро не са дописани като хората. :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте :)

Знам, че има отговор по въпроса, който ще ви питам, но не можах да го намеря из 41 страници. :D

Как да изключа MalwareBytes-а от работа в реална защита и блокировка на подозрителни файлове?

Идеята ми е да се стартира със системата, за да може автоматично да се обновява през деня, когато има нови дефиниции и само да я ползвам при нужда. Понеже ползвам Avast Free за антивирусна.

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Здравейте :)

Знам, че има отговор по въпроса, който ще ви питам, но не можах да го намеря из 41 страници. :D

Как да изключа MalwareBytes-а от работа в реална защита и блокировка на подозрителни файлове?

Идеята ми е да се стартира със системата, за да може автоматично да се обновява през деня, когато има нови дефиниции и само да я ползвам при нужда. Понеже ползвам Avast Free за антивирусна.

Щом ще я ползваш само при нужда, защо трябва да се обновява автоматично? Ползвай я като скенер и я обновявай ръчно преди всяко сканиране, което си решил да правиш с нея.  :)

Редактирано от kook (преглед на промените)

Щом ще я ползваш само при нужда, защо трябва да се обновява автоматично? Ползвай я като скенер и я обновявай ръчно преди всяко сканиране, което си решил да правиш с нея.  :)

Мен ме мързи! :)

Направил съм да се обновява автоматично, пък и mbamscheduler.exe не хаби много ресурси.

Прав си, че може непосредствено преди сканирането да обновиш ръчно и то като използваш безплатно MBAM (без ключове). ;)

...

Накрая, десен бутон от иконата в системния трей -> Exit

След тези настройки, не виждам процеса mbamscheduler.exe активен. Тоест не работи във фонов режим?

След тези настройки, не виждам процеса mbamscheduler.exe активен. Тоест не работи във фонов режим?

Ако версията ти е PRO (професионална) и ако си задал планирани самообновявания (актуализации), трябва да имаш такъв процес. Ако си нагласил всичко правилно, направи рестарт на компютъра и провери в Task Manager/Process Explorer

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ако версията ти е PRO (професионална) и ако си задал планирани самообновявания (актуализации), трябва да имаш такъв процес. Ако си нагласил всичко правилно, направи рестарт на компютъра и провери в Task Manager/Process Explorer

...

...

По подразбиране за планиране на актуализациите беше: ежедневно - промених го на ежечасово, както сте показъл. А, планирано сканиране не съм задавал и отсъства. Рестартирах, но докато не го стартирам ръчно-не работи. Ще пробвам с преинсталиране на програмата. :)

По подразбиране за планиране на актуализациите беше: ежедневно - промених го на ежечасово, както сте показъл. А, планирано сканиране не съм задавал и отсъства. Рестартирах, но докато не го стартирам ръчно-не работи. Ще пробвам с преинсталиране на програмата. :)

Задай актуализациите поне 1 час след въвеждане на планирането и провери в Дневници дали имаш protection-log-2013-06-05.txt, в който е описано успешното обновяване и версията на дефинициите.

Задай актуализациите поне 1 час след въвеждане на планирането и провери в Дневници дали имаш protection-log-2013-06-05.txt, в който е описано успешното обновяване и версията на дефинициите.

Благодаря! Работи перфектно! :wors:

@kook - ще ви имам съвета в предвид при ползването на безплатната версия.

Привет, колеги!

При обновяване на Malwarebytes 1.75 - free edition, програмата изписа следното съобщение:

PROGRAM_ERROR_UPDATING (0,0 Incomplete transfer)

Минах през форумите на производителя - http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=97726,

за съжаление без резултат. Досега подобен проблем не съм имал.

Привет, колеги!

При обновяване на Malwarebytes 1.75 - free edition, програмата изписа следното съобщение:

PROGRAM_ERROR_UPDATING (0,0 Incomplete transfer)

Минах през форумите на производителя - http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=97726,

за съжаление без резултат. Досега подобен проблем не съм имал.

Човекът ти дава инструкции + нашите и накрая какво ще стане - манджа с грозде

[*]премахни от контролния панел Malwarebytes' Anti-Malware (MBAM)

[*]направи рестарт на компютъра

[*]почисти с интрумента - mbam-clean.exе

[*]съгласи се с всичко, компютъра ще се рестартира (Reboot)

[*]провери в Search с ключова дума

Malwarebytes
[*]

изтрий резултатите

[*]

изтегли и инсталирай последната стабилна версия на програмата.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Отново същото нещо :(

При самият процес на обновяване процентът на прогрес стига до произволен, започва да тегли от алтернативен сървър. След няколко опита завършва с горното съобщение.

Редактирано от oticon_admin (преглед на промените)

Отново същото нещо :(

При самият процес на обновяване процентът на прогрес стига до произволен, започва да тегли от алтернативен сървър. След няколко опита завършва с горното съобщение.

Ако имаш защитна стена, постави mbam.exe в изключения

C:Program FilesMalwarebytes' Anti-Malwarembam.exe

Malwarebytes PROGRAM_ERROR_UPDATING Problem & My Solution

Ако и това не помогне, оставям на по-опитни колеги в материята да анализират проблема, тъй като намирам из мрежата резултати свързани с вируси и може да се наложи използването на по-сериозни инструменти.

Поздрави!

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Malwarebyte е съвместима с Comodo Firewall на компютъра. При изключена стена резултатът е същия. Програмата не фигурира и в списъка на CF за блокирана такава.

Това са последните дефиниции, разархивирай архива в C:ProgramDataMalwarebytesMalwarebytes' Anti-Malware (поне това е при Windows 7, но би трябвало да е така и при 8).

След това направи бърза проверка и пиши каква си резултатите.

Разархивирах вирусните дефиниции, при опит за стартиране на MBAM изписа това:

При опит за обновяване през сървърите, проблемът си остана.

post-338014-0-48118000-1370777305_thumb.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.