Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MalwareBytes' Anti-Malware - проблеми, дискусии, мнения

Featured Replies

Разархивирайте това в папката Configurations и презапишете файловете вътре, след това разархивирайте и дефинициите отново в свободната и стартирайте програмата и вижте дали проблема остава.

Също така изтеглете mbam-check.exe и го запазете на десктопа. Стартирайте файла и прикачете лог файла.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 185,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тези, които видят такова число за базата данни на MBAM: 911122006 (това е само пример), да не се притесняват. От днес има нов вариант за номериране на базата данни за MBAM, справка: Malwarebytes New

• Тази новина много ме зарадва! Ха, дано MBAM да ги мачка всичките Туулбари и нежелани приложения, че така съм им набрал покрай близки и приятели.

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Има нова версия на почистващия инструмент поддържащ вече и версия 3. За тези, които имат проблеми с нея може да почистят с него и да я инсталират наново. https://forums.malwarebytes.com/topic/196

Публикувани изображения

Благодаря ви, Георги! :)

Проблемът е разрешен. Модулът на програмата се стартира нормално.

Прилагам и логове от проверката с инструмента от предишния ви пост и едно бързо сканиране на машината.

CheckResults.txt

quick scan.txt

Здравейте!

Malwarebytes се обнови успешно до v. 2013.06.10.02 и засега няма проблем. При пълното сканиране тази сутрин също не бяха открити заплахи.

Благодаря ви още веднъж!

Слънчева и успешна седмица! :)

• 3 седмици по-късно...

Когато я инсталирам накрая има 3 отметки

Enable free trial Mawarebytes anti - maware PRO

Update Mawarebytes anti-maware

Launch Mawarebytes anti-maware

това първото ми казаха, че трябва да го махна?

да махна отметката на това, то за какво е ? Трябва ли да я махна за какво служи това, ако оставя отметката?

Когато я инсталирам накрая има 3 отметки

Update Mawarebytes anti-maware

Launch Mawarebytes anti-maware

това първото ми казаха, че трябва да го махна?

да махна отметката на това, то за какво е ? Трябва ли да я махна за какво служи това, ако оставя отметката?

пуска временно професионалната версия на програмата. По-добре не го разрешавайте

пуска временно професионалната версия на програмата. По-добре не го разрешавайте

Да махна тикчето на него така ли? Но защо? Нали е професионалната, защо по добре да не го разрешавам?

Да махна тикчето на него така ли? Но защо? Нали е професионалната, защо по добре да не го разрешавам?

Защото после може да се наложи да преинсталирате програмата вместо да си я ползвате. И това (разрешаване на професионалната версия) е временно, не е постоянно

Защото ако активирате тази опция, програмата ще е PRO версията и ще е активна само 30 дни. Пробен период. Махнете най-горното тикче по време на инсталацията и си ползвайте програмата като допълнителен скенер към антивируса ви.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Не можах да разбера, нещо, може ли по разбираемо? :eek:

По-разбираемо - професионалната версия е платена. Така че, ако си я инсталираш, след 30 дена ще ти иска пари. 

А за обикновен домашен потребител и безплатната е достатъчна.

С mawarebytes Открити информационни обекти в системния регистър 1 - hijack.startmenu oт към Iexplore.exe ... аз със Internet explorer не влизам никъде, ползвам си mozilla, та това какво ще е в системния регистър? Нещо опасно ли е и щом го премахнах дали има опасност?

Редактирано от vupros11 (преглед на промените)

Моля прочетете ми въпроса, искам да знам има ли някой на идея какво е това hijack startmenu, и какво значи системен регистър, открити обекти в системния регистър..... просто тези работи, ако някой ги знае, моля да ми ги разясни....

С mawarebytes Открити информационни обекти в системния регистър 1 - hijack.startmenu oт към Iexplore.exe ... аз със Internet explorer не влизам никъде, ползвам си mozilla, та това какво ще е в системния регистър? Нещо опасно ли е и щом го премахнах дали има опасност?

Нищо не се премахва променя се стойността на ключа от 0 на 1 

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvancedStart_ShowSearch (Hijack.StartMenu) -> Bad: (0) Good: (1) 

Търсачката в Google  не е мръсна дума! 

http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=6174#entry26991

Нищо не се премахва променя се стойността на ключа от 0 на 1 

Търсачката в Google  не е мръсна дума! 

http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=6174#entry26991

От линка нищо не разбрах, защото незнам английски, обаче това което сте написал е същото което ми излезе при MBAM Какво е това? Може ли да ми разясните, точно това 2-рото което сте дали ми беше, и пишеше, че е под карантина и след това изтрий, и това беше на следващата проверка беше всичко чисто, но така и не разбрах вирус ли беше какво беше? Моля да ми разясните, ако може... защото ми е странно, и това с 0 1 абсолютно нищо  не разбрах :(

Редактирано от vupros11 (преглед на промените)

Това означава, че стойността за показване на даден елемент в Start Menu-то е променен от вас или от бацилче. Самото засичане не означава, че системата е заразена, а просто отразява тази промяна и предлага да я поправи (bad:1 е променената стойности, good:0 е стойността по-подразбиране, която е такава при чисто нова инсталация на Windows). Ако стойността е била променена от вас можете да кликнете с десен бутон на детекцията в MBAM и да я сложите в ignore списъка за да не се засича повече или просто да оставите MBAM да я поправи (след това можете да я изтриете и от Quarantine табът) и повече да не се притеснявате за маловажни неща.

В случая тази стойност по-скоро има значение за Windows XP и служи затова дали Search менюто да се показва или не в Start Menu-то.

Публикувано изображение

Пробния период даже е 14 дни, не 30.

http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_trial/

Но ако някой случайно го е активирал, може да върне промените и така (без да се налага преинсталация на програмата и почистване с mbam-clean.exe)

http://helpdesk.malwarebytes.org/entries/22521436-I-keep-getting-notified-that-my-trial-has-expired-how-do-I-revert-to-the-free-version-

Като цяло няма смисъл от защитата в реално време за домашния потребител, защото това създава допълнителни процеси работещи във фонов режим, но който иска безплатна защита може да опита новия им продукт, който още е в бета версия:

http://www.zerovulnerabilitylabs.com/

Обединих темите ви за MBAM в основната тема за MBAM, и темата ви за avast! в основната тема за avast!

Това означава, че стойността за показване на даден елемент в Start Menu-то е променен от вас или от бацилче. Самото засичане не означава, че системата е заразена, а просто отразява тази промяна и предлага да я поправи (bad:1 е променената стойности, good:0 е стойността по-подразбиране, която е такава при чисто нова инсталация на Windows). Ако стойността е била променена от вас можете да кликнете с десен бутон на детекцията в MBAM и да я сложите в ignore списъка за да не се засича повече или просто да оставите MBAM да я поправи (след това можете да я изтриете и от Quarantine табът) и повече да не се притеснявате за маловажни неща.

В случая тази стойност по-скоро има значение за Windows XP и служи затова дали Search менюто да се показва или не в Start Menu-то.

Публикувано изображение

Но, аз не съм изцяло сигурен дали беше точно това, което изписа, помня само че завършваше в скоби ето това (Hijack.StartMenu) И Пишеше, че е има открити обекти в системния регистър, какво ще рече системния регистър? И щом е това (Hijack.StartMenu) което помня със сигурност, значи говорим за едно и също нещо, смисъл, да не говорим за различни неща имам предвид... И ако е наистина това което по горе става въпрос искам да спомена, че компа е правен на части и в сервиз е слаган уина с доста настройки от тяхна страна, и в случая, това не е било вирус, а тяхна настройка така ли да го разбирам, не разбирам много от компютри, но, ако не е вирус както казвате, а настройки, нали уж mawarebytes открива вируси, какво е това тогава, и защо го хваща като вирус, и с една бубулечица отстрани, много не мога да разбера...ще се надявам, да ми обясните, :) БЛАГОДАРЯ

След като не разбирате най-добре почнете от нулата и не чакайте на готово. Това са елементарни неща, които не могат да бъдат обяснени обаче с едно изречение. Дори и да не е изцяло същата стойност (Start_ShowSearch), а нещо друго, самото Hijack.StartMenu означава, че е имало променени настройки в Start Menu-то различни от тези по-подразбиране (кои са те, не е важно) и може да бъдат променени както ръчно от тези сглобили машината, така и от бацил или от съвсем легитимна програма (особено тези за оптимизация на Windows)...така че място за безпокойство няма. MBAM е върнала тези стойности по-подразбиране, както трябва да са!

Информация за системния регистър на Windows за напреднали потребители (вие най-добре не си правете експерименти с него на този етап с тези познания, защото може да си прецакате Windows-a до неузнаваемост!)

MBAM не е антивирусна програма и не замества антивирусния софтуер...Тя засича неща, които често биват пропускани от антивирусните програми и е идеално допълнение към него. И какво значение има каква е иконата на засечения обект - MBAM използва тази икона за всички засечени обекти, защото това е част от интерфейса на програмата и така е заложено при програмирането на програмата...

След като не разбирате най-добре почнете от нулата и не чакайте на готово. Това са елементарни неща, които не могат да бъдат обяснени обаче с едно изречение. Дори и да не е изцяло същата стойност (Start_ShowSearch), а нещо друго, самото Hijack.StartMenu означава, че е имало променени настройки в Start Menu-то различни от тези по-подразбиране (кои са те, не е важно) и може да бъдат променени както ръчно от тези сглобили машината, така и от бацил или от съвсем легитимна програма (особено тези за оптимизация на Windows)...така че място за безпокойство няма. MBAM е върнала тези стойности по-подразбиране, както трябва да са!

Информация за системния регистър на Windows за напреднали потребители (вие най-добре не си правете експерименти с него на този етап с тези познания, защото може да си прецакате Windows-a до неузнаваемост!)

MBAM не е антивирусна програма и не замества антивирусния софтуер...Тя засича неща, които често биват пропускани от антивирусните програми и е идеално допълнение към него. И какво значение има каква е иконата на засечения обект - MBAM използва тази икона за всички засечени обекти, защото това е част от интерфейса на програмата и така е заложено при програмирането на програмата...

Благодаря за отговора, само да попитам, след като MBAB е уж за сканирване за вируси какво търси в тези настройки, че да ги оправя, след като не е вирус това за което говорим? и защо пише така "Открити информационни обекти в системния регистър 1"  аз под "Информационни обекти, разбирам нещо шпионско, а то излиза съвсем друго. :huh:

Е колко пъти да го повтарям? Тя не сканира а вируси, а за зловреден софтуер (има разлика) и проверява редица системни настройки запаметени в регистрите, които авторите на програмата са сметнали за нужно да обхожда и връща по-подразбиране при срещане на нередности. Напредналия потребител може да прецени дали сам е направил тези настройки и да ги сложи в ignore списъка на MBAM или ако не разбира да остави MBAM да ги поправи. Подобен пример с е показването на иконата на SecurityCenter-a при Windows XP. МBAM не може да различи дали промените са направени от потребителя или от бацил и затова връща настройките им по-подразбиране за да се показват отново. Добре, но аз примерно знам че  съм ги махнал аз (защото ме дразнят) и при засичане, когато го засече знам, че те са мое дело и ги поставям в Ignore листата...  

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftSecurity CenterAntiVirusDisableNotify (Hijack.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftSecurity CenterUpdatesDisableNotify (Hijack.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftSecurity CenterFirewallDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> No action taken.

Пример за какво отговарят тези настройки:

http://www.pchell.com/support/winxpsecurityalerts.shtml

Надявам се, вече ви е ясно...

Да напълно разбрах, благодаря за точните отговори. А, ако тази настройка е сменена от бацил не трябваше ли щом хване настройката МБАМ да хване и бацила? Но аз не мисля, че е от бацил, а от настройките на някоя програма или, хората които са ми правили уина в сервиза.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.