Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

@T-50Точно!

Цитат

Тук не става въпрос да се заключиш и да хвърлиш ключа някъде....

Ми всъщност това е. Но трябва да е супер тегаво за потреба такава система. Но за палави секретарки звучи повече от идеално. Ограничаваш им и сайтовете, които могат да посещават и voila.

За Касапа не знам как е. Иначе, говорейки за gpedit, преди години помня, че можеш да ровичкаш баш груповите политики чрез Касперски. Не знам сега така ли е. Просто беше направено като за хора.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Тестче на блокера на Емси:

Ако имам време ще тествам блокера и на Аваст.  С поне стотина проби.

Като сте се заговорили за тестовите лаборатории ми стана малко интересно как сравнявате тук тестовете на 5 файла с техните тестове.Ако наистина ще се говори за съревнование то трябва да е както преди.Намират се стотици проби, стоят в някого, всеки си инсталира защитната програма и се почва като се правят видеоклипове. Преди отчитахме и FP  и тествахме и динамично. Накрая се правеха и контролни сканирания и даже се преглеждаха и логовете от HJT!

Ето защо в момента за мен тази тема не значи много и рядко взимам участие в нея.

Това си е лично мое мнение сравнено с това което правехме преди.

Успех на всички и приятна вечер!

• Автор
преди 48 минути, URIEL написа:

Ако наистина ще се говори за съревнование то трябва да е както преди.Намират се стотици проби, стоят в някого, всеки си инсталира защитната програма и се почва като се правят видеоклипове.

Ми градски какво пречи да го направим сега? Не със стотина проби а с новите зарази. Сваляне стартиране и видиоматериал. Може и някакви впечатления да се дадат.

преди 48 минути, URIEL написа:

Това си е лично мое мнение сравнено с това което правехме преди.

Ех тези луди години.... :cheers:

Поздрави

преди 19 минути, nikssi написа:

Ми градски какво пречи да го направим сега? Не със стотина проби а с новите зарази. Сваляне стартиране и видиоматериал. Може и някакви впечатления да се дадат.

Ех тези луди години.... :cheers:

Поздрави

Аз нямам нищо против.Хубаво е да има повечко участващи с различни програми.Най-вече би ми било интересно да се тестват Авира и Нортон. Нали ги дават първенци. Ще ми е забавно да ги видя как се дънят.Аз лично в събота ще имам време за тестове.Имам ходене по лекари и така.Хубаво е всеки да заяви желание кой продукт ще тества и един да държи пробите и да ги даде точно преди него и после клипчета. Ако има навити аз съм съгласен.

Поздрави и на теб!

https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2017/02/avc_sum_201612_en.pdf Годишната награда на AV-Comparatives за най-добър продукт за 2016...Avira печели първо място ,следвана от Bitdefender и Kaspersky Lab...

AV-TEST пък са избрали NORTON SECURITY...

AV-TEST AWARD
BEST PROTECTION 2016

img_hersteller_symantec_250x125.png

Product

Norton Security

Version

2016

Извинявам се,сега видях,че колегата URIEL вече е дал информация по въпроса,нека някой от модераторите да ми изтрие поста...Благодаря предварително !

Редактирано от Лудият Учен
Пояснение (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Лудият Учен написа:

Извинявам се,сега видях,че колегата URIEL вече е дал информация по въпроса,нека някой от модераторите да ми изтрие поста...Благодаря предварително !

Повторението е майка на знанието. лично аз бях пропуснал поста на URIEL.

Поздрави

Сравнителен тест на Comodo Internet Security Premium 10 и TrustPort Internet Security 17

Честно, адски съм любопитен,още не съм гледал теста.Сега ще го изгледам.

Таа втората я чувам за сефте.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

Според мен е правилно цялата тема да се изтрие -така и така всичко е стъкмистика....

преди 19 минути, attj написа:

Според мен е правилно цялата тема да се изтрие -така и така всичко е стъкмистика....

Поста на URIEL прочете ли го?Сега е момента да докажеш,че антивирусната ти е подценена и неправилно отстранена от тестовете.

Поздрави!

преди 10 часа, NIKISHARK написа:

Поста на URIEL прочете ли го?Сега е момента да докажеш,че антивирусната ти е подценена и неправилно отстранена от тестовете.

Поздрави!

Коя антивирусна?  Аз 13 години съм все със Симантек.  У дома съм с 360 TS само от 2-3 години.  Ползвам всички - защото отдавна съм надбягал защитите им.  Достъпни ми са без да ги купувам.... И въобще не ме интересува кои били подценени.   Изпреварил съм ги!   Поздрави.

• Автор
преди 3 часа, NIKISHARK написа:

Поздрави!

Що си мисля, че идеята е "кауза пердута" ? Така беше и преди , никой няма нерви да спори с радиоточка.

Поздрави

преди 12 часа, attj написа:

Значи колко е стъкмистика... не знам. Те са... добър ориентир и понякога даже повече от това. И са полезни за общия потребител. Може да се философства много, но ако не ти се занимава със спама в "Препоръчайте ми антивирусна", и просто искаш да си избереш нещо добро, идваш тук, виждаш няколко теста и си избираш. Примерно искаш нещо леко - виждаш последните тестове за влияние върху системата, да няма много фолсове, изтегляш си съответното пдфче и да е добра в засичането - виждаш.

преди 21 часа, attj написа:

Коя антивирусна?  Аз 13 години съм все със Симантек.  У дома съм с 360 TS само от 2-3 години.  Ползвам всички - защото отдавна съм надбягал защитите им.  Достъпни ми са без да ги купувам.... И въобще не ме интересува кои били подценени.   Изпреварил съм ги!   Поздрави.

И с какво си ги изпреварил? С ум и разум? :D

на 2/16/2017 в 10:09, Eclipse2G написа:

И с какво си ги изпреварил? С ум и разум? :D

Не.  С възможно безплатно ползване на небезплатни програми.   Според мен безплатният 360 TS е по-добър от повечето платени конкуренти! Сега не е нужно да се пробват методи за заобикаляне защитите на лицензионните им права.

преди 33 минути, attj написа:

Не.  С възможно безплатно ползване на небезплатни програми.   Според мен безплатният 360 TS е по-добър от повечето платени конкуренти! Сега не е нужно да се пробват методи за заобикаляне защитите на лицензионните им права.

По-добър от Касперски?! Силно се съмнявам, че тая постна от към настройки, функции и слоеве на защита, може да се сравни с нещо толкова мощно като Касперски. А пък и с тия FP, които дава тоя китаец.... не става. Още помня как ми "намери" нещо в C:\Windows и ако му бях разрешил да действа там, системата си е*@аваше пи....ката лелина.

PS: В момента, в UK може да се намери KIS за 20 паунда, което е смешна цена.

Китайската и американската програми са най-използвани в света.  Ползвам ги с години.    Свикнал съм с тях.    Нека Касперски ги подогони с броя на ползвателите си и може пак да го пробвам.   Досега при мен все е бил неефективен и затормозяващ ползваната ОС.  Може част от причините да са при мен - обаче нито веднъж не съм харесал версия на руската програма.  Възможно е да се касае и за вкус и предпочитания.

преди 5 минути, attj написа:

Китайската и американската програми са най-използвани в света.  Ползвам ги с години.    

Тссс. това, че ти ги ползваш, как ще докаже, че са най-ползватаните в света? Плитко изказване.Това, че щайгата ти е слаба, е твой проблем. Лаборатория Касперски е най-голямата антивирусна компания в Европа. ;)

преди 2 часа, Eclipse2G написа:

По-добър от Касперски?! Силно се съмнявам, че тая постна от към настройки, функции и слоеве на защита, може да се сравни с нещо толкова мощно като Касперски. А пък и с тия FP, които дава тоя китаец.... не става. Още помня как ми "намери" нещо в C:\Windows и ако му бях разрешил да действа там, системата си е*@аваше пи....ката лелина.

PS: В момента, в UK може да се намери KIS за 20 паунда, което е смешна цена.

Аз лично имам два или три случая, при които китаеца е затрил операционната система. Няколко приятели ми споделиха, че имат проблеми с ОС след сканиране за вируси с китаеца. Възстанових доколкото беше възможно системите и какво да видя - изтрити системни файлове от антивирусната. И на единия компютър човекът си беше играл 2-3 дни с преинсталации, инсталации, качване на китайската АВ и отново проблемите се повтаряха и пак така няколко дни. Докато оправиха проблема четох за доста такива сривове. Така че, не се пали. Остави го Тодор да си говори каквото иска, пък ти не го слушай. Прави си собствени тестове и си избирай това, което най-добре отговаря на персоналните ти изисквания. ;)

• Автор
преди 2 часа, attj написа:

Не.  С възможно безплатно ползване на небезплатни програми.

Пък ние ядем доматите с колците! :D

преди 1 час, attj написа:

Нека Касперски ги подогони с броя на ползвателите си и може пак да го пробвам.   Досега при мен все е бил неефективен и затормозяващ ползваната ОС.  

Стари митове и сказки!

2017-02-17_21h28_44.jpg

преди 1 час, attj написа:

Може част от причините да са при мен - обаче нито веднъж не съм харесал версия на руската програма.

Това е повече от ясно. За да даваш оценка на дадено приложение първо трябва да си го ползвал и не на последно да си наясно с принципа на работата му.

Китаецът е с около 600 000 000 регистрирани ползватели. Американецът е с около 300 000 000.  Руснакът е с около 200 000 000.Количеството ползватели е най-добрия тест според мен .  Съвсем не е случайно да ползвам най-ползваните програми.  Просто потвърждавам световните изводи.  Количеството винаги е точен и обективен критерий. Иначе всеки е добре да си ползва каквото си харесва - защото разликите между вариантите едва ли са големи. 

на 17.02.2017 г. в 11:07, tigertron написа:

Аз лично имам два или три случая, при които китаеца е затрил операционната система. Няколко приятели ми споделиха, че имат проблеми с ОС след сканиране за вируси с китаеца. Възстанових доколкото беше възможно системите и какво да видя - изтрити системни файлове от антивирусната. И на единия компютър човекът си беше играл 2-3 дни с преинсталации, инсталации, качване на китайската АВ и отново проблемите се повтаряха и пак така няколко дни. Докато оправиха проблема четох за доста такива сривове. Така че, не се пали. Остави го Тодор да си говори каквото иска, пък ти не го слушай. Прави си собствени тестове и си избирай това, което най-добре отговаря на персоналните ти изисквания. ;)

Лично при мен  360 TS и SEP 12  досега     не са ми затрили нищо на  XP,Win 7,Win 8.1.    Ползвател съм в екстремни условия и нарочно съм им стартирал вируси- заради хоби!  Няма финансова причина да рекламирам програми допускащи безплатно ползване!   Касперски нямат равностойна безплатна версия като клиентската версия на SEP 12 и  360 TS.   Добре е въобще да не се натрапват при липса на подобни програми. Поздрави

на 17.02.2017 г. в 10:24, Eclipse2G написа:

Тссс. това, че ти ги ползваш, как ще докаже, че са най-ползватаните в света? Плитко изказване.Това, че щайгата ти е слаба, е твой проблем. Лаборатория Касперски е най-голямата антивирусна компания в Европа. ;)

Европа е малка в световен план .

Редактирано от attj (преглед на промените)

Оф, пак ще дам пример с телефоните: самцунг са най-продваните и кво? Това не означава, че са качествени нали? Колко телефона им изгърмяха, колко коли се запалиха, а на скоро даже им изгоре фабриката, дето се правеха тия тъпи батерии. Каква ирония само, а?

На линк можеш да видиш, коя е най-продаваната антивирусна в света, за 2017-та. Подсказка, започва с буквата  "К".;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.