Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

Странно нещо е българинът. Всички са недоволни от това, как живеят, но никой не протестира. Когато обаче някой започне да протестира, всички са недоволни - от това, защо точно сега, защо не преди, защо точно срещу това, защо точно срещу тези, а не срещу онези...

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

Странно нещо е българинът. Всички са недоволни от това, как живеят, но никой не протестира. Когато обаче някой започне да протестира, всички са недоволни - от това, защо точно сега, защо не преди, защо точно срещу това, защо точно срещу тези, а не срещу онези...

"Всички са недоволни от това, как живеят" - сам го каза! Тук е разковничето! Ако протестите са в тази посока пр. както бяха насочени срещу ЧЕЗ, а защо не ВиК и пр. и то без да се политизират, то вълната щеше и правителството да смете. В момента някакви си пищят "Оставка" , но вече на всеки му е ясно, че това е политическа игра, обслужваща конкретни партии, хора. Така с инатлъци няма да стане. Акъл трябва и подходящ момент

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Само да ти припомня, че и февруари имаше хора, които твърдяха убедено, че протестите са платени и че обслужват партиите, които са в опозиция (тогава бяха партията на Костов, БСП, ДПС и "Атака"). Нищо ново. Само че тогава хората протестираха срещу следствието, а сега - срещу причината.

И не, не ми е ясно. Ясно ми е, че това го внушават медиите, в които разни "политолози", все едни и същи откак се помня, ни обясняват услужливо кой кого обслужва, да не би някой да се сбърка да мисли различно от тях.

Като започнеш с манипулацията на сметките преди една година, лъжата и манипулацията на 12 май на Цицаров, Бюреков и Василев, безпринципната коалиция след сформирането на НС, държането на Болен, лъжите за "свалянето" цените на тока, "рестартирането" на икономиката, вземането на заема от 1 милард, който никой не разбра къде отиде... тия трябва да си ходят. Незабавно.

Самият аз съм подизпълнител на дребни поръчки, част от които идват и от правителството. Получавах поръчки и от предните, получавам и от сегашните. Повярвай ми, работата с тях падна в десетки пъти. Тоест, тия освен да плямпат глупости, нищо друго не правят. Няма проекти. Всичко е спряно. Оправям се и без тях, не е особен проблем. Даже сам ги отрязах заради свалянето на цените с 30%, щото и оттам решиха да крадат. Но това е още една причина да си ходят, и то сериозна.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Автор

А на мен пък ми е най-интересно, не кой стои зад протестите, а какво ще правят протестиращите, ако евентуално свалят правителството или ако то само си подаде оставката?!Ще има нови избори. Това е ясно.Но...кого ще изберат, след като кандидатите са все същите?! :rolleyes:

Мислиш ли, че по-голямата част от протестиращите си дават сметка за това?

За тях е важно да свалят правителството час по-скоро и то не за друго, а за да могат да се потупат по гърдите и да кажат: "Ейййй, ама какви сме юнаци!"

А после...после вероятно отново ще пропуснат да гласуват, но със сигурност пак ще протестират и...така...

За да потръгнат нещата в държавата е нужен добър изборен закон и да гласуваме всички.

Именно такъв развой на нещата плаши тези, които стоят зад протестите, защото никога повече няма да се върнат на власт, освен това на мнозина от тях ще се наложи да плащат за действията си.

Мислиш ли, че по-голямата част от протестиращите си дават сметка за това?

За тях е важно да свалят правителството час по-скоро и то не за друго, а за да могат да се потупат по гърдите и да кажат: "Ейййй, ама какви сме юнаци!"

А после...после вероятно отново ще пропуснат да гласуват, но със сигурност пак ще протестират и...така...

За да потръгнат нещата в държавата е нужен добър изборен закон и да гласуваме всички.

Именно такъв развой на нещата плаши тези, които стоят зад протестите, защото никога повече няма да се върнат на власт, освен това на мнозина от тях ще се наложи да плащат за действията си.

Давам си сметка, че по-голяма част от протестиращите изобщо не си задават тези въпроси.Някои от тях видях, че искат свобода.А съм сигурна, че няма да знаят какво да правят с тази свобода.По-голяма част от протестиращите досега, излизаха да протестират за пари, друга част за да са С и В  тълпата.Но нито един от тях не знае какво ще прави, ако правителството си подаде оставката.Да, наистина политиците ни, в по-голямата си част са маскари.Но питам аз, подкрепящите протестите : Готови ли сте да предложите по-читави хора от тези, които досега бяха в политиката и във властта?Къде сте тръгнали тогава, ако нямате алтернатива?!Дайте предложения, господа протестиращи!Къде са ви по-добрите политици, къде са ви по-добрите и по-моралните хора, готови да ви предложат по-добро бъдеще?! 

За тях е важно да свалят правителството час по-скоро и то не за друго, а за да могат да 

Допълненито на цитата направете според разбиранията си!!!! За да го сторите обаче прочетете последния пасаж от поста разположен над този на Мойра!!!

Скъпи дами... Демагогия. Глупости телевизионни.

Нови лица няма. Отдавна не се допускат, освен с цел. И по-добре - помним новото лице Симеон Сакскобургготски, помним и новото лице Борисов какви ги надробиха.

Тоест, трябва да се накарат старите муцуни да работят. И тъй като българинът се трогва по три причини - когато е лично засегнат, когато му бръкнат в джоба и когато заиграе сопата, значи трябва да е по някой от тия три начина. Първите са невъзможни, остава третият. Тия млади хора се опитват да са сопата.

През 97-ма, докато правехме барикадите, млади и наивни, хората ни подкрепяха, защото бяха гладни. После се видя какво стана, но това е друг въпрос. И сега ли това трябва да стане, та някой да проумее защо?

По вашата логика изобщо не е необходимо да правим избори - нито редовни, нито извънредни, щото това е излишен разход - и без това ще си изберем същите. Направо да си назначим една партия, дето да ни управлява 45 години и готово. Ура, другари!

Мойра, вече 25 години чакаме някой най-после да плати за действията си, ама още не сме дочакали. Мен ако питаш, няма и да дочакаме с тоя начин на разсъждение. С чакане няма да стане - тия, от които зависи, няма да тръгнат срещу себе си, докато не бъдат притиснати до стената.

Блекчо, четеш ме като Дявола Евангелието. Аз му обяснявам, че тия не работят, т.е. са безполезни, той ме обвинява, че ги искам обратно, за да мога да лапам. Баси... айде да се самоцензурирам...

Скъпи дами... Демагогия. Глупости телевизионни.

Нови лица няма. Отдавна не се доспускат, освен с цел. И по-добре - помним новото лице Симеон Сакскобургготски, помним и новото лице Борисов какви ги надробиха.

Тоест, трябва да се накарат старите муцуни да работят. И тъй като българинът се трогва по три причини - когато е лични засегнат, когато му бръкнат в джоба и когато заиграе сопата, значи трябва да е по някой от тия три начина. Първите са невъзможни, остава третият. Тия млади хора се опитват да са сопата.

През 97-ма, докато правехме барикадите, млади и наивни, хората ни подкрепяха, защото бяха гладни. После се видя какво стана, но това е друг въпрос. И сега ли това трябва да стане, та някой да проумее защо?

Блекчо, четеш ме като Дявола Евангелието.

Ванка, аз съм се отказал да споря в тази тема....Просто не виждам смисъл....Няма лошо да изкарат поне тия платените тролове по някоя стинка ;)

• Автор

Тия млади хора се опитват да са сопата.

Пълна окупация на СУ, заключиха двора с вериги и катинари

Софийският университет вече е под тотална окупация. Вериги и катинари заключиха двора на ВУЗ-а, а журналисти, администрация и преподаватели вече не се допускат, съобщава bTV.

„Ранобудните студенти" са решили късно снощи да направят тотална окупация и вече достъп до сградата имат само преподаватели, които подкрепят протеста им. До момента администрацията осигуряваше минимално функциониране на институцията, докато трае студентският протест.

До решението се стигна, след като неделният многохиляден протест "Поход на справедливостта" не доведе до оставката на премиера Пламен Орешарски.

„След като видяхме, че имаме подкрепата на много хора, решихме, че трябва да предприеме по-крайни действия, след като 150 дни не се чува призивът ни за оставка на това правителство", каза за Нова телевизия Йордан, който е един от окупаторите. Той добави, че в университета ще бъдат допускани само хора, които са привърженици на каузата им.

„Това ще продължи до оставката на правителството", категоричен беше той. Попитан не е ли крайно решението им, той отговори с въпрос, като попита не е ли крайно парламентът да е трибуна, от която политиците са си разменят обидни думи.

На 23 октомври студенти окупираха най-голямата аудитория в Софийския университет - 272-ра. Акцията им бе форма на протест срещу председателя на Конституционния съд проф. Димитър Токушев и решението на институцията Делян Пеевски да бъде възстановен като народен представител. Протестът бе обявен за безсрочен, а Ректоратът - напълно окупиран, след като студентите промениха първоначалното си намерение акцията да продължи няколко дни.

Акцията на студентите от Алма Матер е подкрепена от техни колеги в много университети в столицата и страната, хиляди преподаватели и обикновени хора.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1171888

Не одобрявам окупацията на обществени сгради, защото това нарушава правата на много хора.

Дали законът позволява подобно нещо?

Да, "гражданско неподчинение" му викат, и при определени условия е законно.

Пак да се повторя - един протестира, опитва се да извоюва нещо за всички, и си слага главата в торбата, друг мрънка, задето му нарушават спокойствоето и правата, но после няма да откаже да се позва от извоюваното, щото вече му изнася. Българска работа.

Ванка, аз съм се отказал да споря в тази тема....Просто не виждам смисъл....Няма лошо да изкарат поне тия платените тролове по някоя стинка ;)

Бе все се надявам на някого от тях да му уври главата...

Университетите  са автономни граждански организации на учещите и преподаващите във тях.

• Автор

Да, "гражданско неподчинение" му викат, и при определени условия е законно.

Пак да се повторя - един протестира, опитва се да извоюва нещо за всички и си слага главата в торбата, друг мрънка, задето му нарушават спокойствоето и правата. Българска работа.

Ти светци ги изкара! :D

Според мен майката му е нов изборен закон и задължително гласуване.

Не съм, само казвам, че се борят хората.

За закона... мене ако питаш, първо трябва нова Конституция, и тогава на нейна база закон, т.е. разпускане на сегашното и свикване на Велико НС. Иначе промените ще са неработещи.

Не се надявай обаче, няма да стане.

• Автор

Отдавна на нищо не се надявам, но се опасявам, че вървим към гражданска война.

Напрежението в страната ескалира с всеки изминал ден и никой не полага усилия то да спадне, а напротив, умишлено подклажда огъня, на който се печем всички.

Кой, ако не Президентът трябва да се яви като обединител на нацията?

Защо не го прави?!

Няма да стане гражданска война, ако народът си мисли с главата и много-много не обръща внимание на помията, с която го облъчват от екрана.

Щото не му изнася, що. Защото и той е същата мишка.

Айде, че ме натиснаха с работа...

Най-лошото е,че повечето хора не мислят с главите си. Хлъзгат се, по умишлено създаненият контролиран хаос за да  овладеят спотанното изригване на  хората. Естествено в самото начало.Най-лесния начин да се справиш с протестите на хората е като създаеш контра протест с подставени лица.Които да изменят посоката и те го постигнаха. Нима за повечето от вас не е видемо кой създаде Арабската пролет? Защо си мислите,че България прави изключение от този план? Толкова ли не е видно, как тук пристигнаха някакви измекяри обявени за бежанци? Ала никой не пита, тези мюсулмани прекосяват толкова държави в които не съществува война, но пък ги наричат бежанци? От какво бягат от Турция? Не е ли видно за вас, как умишлено ни ги натикват тук за да раждат като заици и то все млади жени,бремени... Нима не е видно за повечето хора как се измества вниманието на хората в определена посока за да могат да извършат подмолните си планове  които остават в сянка.Не без помоща на медиите.Намеквам приватизирането на държавната печатница. Защо се прави това? Кому е нужно? Това ли ще нахрани гладните и ще стопли бедните?  Изместиха справедливите протести които в началото бяха резонни смяна на конституцията и избирателния закон, вън всички разклонения на партията майка БКП и нейните производни като СДС,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,АТАКА,  къде отидоха тези неща? Как ги подмениха тези важни неща? Без тези неща всичо е безмислено, те ще продължаат да се възпроизвеждат, като Реформатироски Блок и ред други глупости.Просто ще заменят единият отбор с друг отбор,справка Долен Сидеров+ГЕРБ....... 

Ако някой ви бе казал преди тези избори,че АТАКА ще бъде в коалиция с ДПС и БСП щяхте да го наричате,глупак, нищо не разбираш  и прочие епитети. Но сега го виждат с очите си и пак не схващат,че партията е само една БКП и нейните умишлено създадени патерици СДС,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,АТАКА,  дори някой се хлъзгат по тази партенка,че ГЕРБ стоят зад тези протести без да си дават сметка,че  всичките "партии" произлизат от тази партия БКП и това,че се правят но опозиция е само фарс,за да могат да бъдат новата, но стара  алтернатива отгледана от БКП. Да не оставят празно простанство за истинска алтернатива,която да ги изхвърли на бонището къде е тяхното място. Кое би  отнело възможността да се възпроизвежда партията БКП? Нов ибирателен закон,нова конституция,забрана на БКП,БСП лустрация нова конституция  съставена от долу на горе,не спусната отгоре надолу каквато е тази еврейска конституция сътворена от евреина Луканов. Други пък се чудят къде са отишъл този един милярд. Ми в техните фирми които източват ДДС като Васил Божков, /зара,черепа / Георги Гергов /свинаря / Цветелина Карагьозова ...... Колко наивно е да се мисли,че една свиня като Делян Пеевски може да се предизвика подобни протести? Нима от този олигофрен прудкт на БКП зависи оцеляването на България? Или пък от Христо Бисеров? Толкова ли не схващате,че това са предварително умишлено създадени партенки по които да се хлъзгат масите с помоща на медиите, за да отклоняват вниманието ви и да могат спокойно да извършат пъклените си подмолни планове........ 

Кои плетат мрежите на протестите

http://reporterbg.com/pages/graf.html

Кои плетат мрежите на протестите

http://reporterbg.com/pages/graf.html

Това, едва ли са всичките преводи на пари ;)

Това, едва ли са всичките преводи на пари ;)

е подробности сега

:P

На почтенна възраст съм - почти съм  дядо на някой от вас. Та от както падна Тато, то все едни и същи приказки слушам:

- Помогнете да изхвърлим предишните некадърници, а пък ние ще изведем България до светли бъднини. 

Тия новите пък бяха все месии, антикомунисти, бъдещето на България. Всякакви цветове на дъгата бяха.

Когато новите дойдеха на власт се започваха други приказки:

- Криза е.

- Долара поскъпна

- Петрола поскъпна

- Затягайте коланите

Така години, години - целя ми живот мина в този омагьосан кръг. Едно и също всеки път

Никакво развитие, а само зъатъване, пропадане. Е, някой обаче скяриха.

Сега имаме нов цикъл. Същите приказки, миражи и мечти. И пак някои хора ни убеждават, че сега всичко ще да  е различно - глупусти. Няма нищо да се промени заради манталитета ни - манталитет на балканци.Нищо няма да се промени, докато не видим средната класа. Нищо няма да се промени докато не излезем от класациите за най - прост, беден, корумпиран и какъв ли не народ. Ние пък с нищо не оборваме тези класации.

Е ха, изивете ме и не очаквайте да подкрепя, тези новите!!!!

някой обърква народа с измислени факти

Ей за това говоря аз, ама никой ме не чува. Повтаряме папагалски някакви линкчета от интернет и дотам. Без грам мисъл. По тая логика с линкове в подкрепа и на двете страни можем да се замеряме и до утре без никакъв резултат.

ПП. Изивен си. :D

А студентите искат точно това - промяна на манталитета. Мнозина обаче не искат манталитетът им да бъде променян - на тях и така им е добре.

Ай приятно спорене, аз съм дотук. Който ме разбрал, разбрал. Останалото е безсмислено - само дъвкане на едно и също.

а за тия пичове, дето са се барикадирали в СУ има лечение. сложете им вериги отвънка, щом толко искат да си седят вътре, да седят. да ги видим тогава как ще писнат на секундата, че са им нарушени правата и не им дават да излизат. 

Като се нашмъркат и като лъснат бастуните, или каквото там имат за лъскане - ше огладнеят.

• Автор
Протестиращи студенти готвят окупация на парламента

„Ранобудните студенти" от цялата страна ще окупират утре Народното събрание с искане за оставка.

Това съобщиха протестиращи от безсрочно окупираната 5-та аудитория на Пловдивския университет.

Студенти от пловдивските ВУЗ-ове тръгват още тази вечер към София и призовават всички граждани да се присъединят към тях.

Окупацията на парламента започва в 10:30 часа.

dariknews.bg

Създава се напрежение, за да се стигне до крайност

Протестите се задвижват отвън, категоричен е журналистът

"Управляващите могат да поискат диалог, проблемът е, че протестите се задвижват отвън. Целта е да се създава напрежение, за да се стигне до някаква крайност, от която да няма изход". Това каза днес журналистът Петър Волгин в предаването "Още от деня" по БНТ.

"В опасност е поставено не само правителството, а демокрацията, правилата, прави се опит да бъдат заглушени всички гласове срещу този реваншизъм. Всички ние журналисти трябва да отразим и другите гледни точки, да бъдем безпристрастни", заяви още той.

Според него в обществото има желание за промяна. "Само че е много лошо, когато едни хора ни внушават и ни заблуждават, че ако Орешарски си подаде оставката утре ще бъде по-хубаво и по-прекрасно". "Дали ще има утре сътресения с приемането на бюджета ми е трудно да кажа, защото парламентът е много непредсказуем. Този бюджет ще бъде приет все пак, защото е по-добър от бюджетите на Дянков. Всеки един бюджет по-различен от този на Дянков е по-добър", каза журналистът.

http://pressadaily.bg/publication/27983-%D0%A1%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

Май ще се окажа права, че умишлено ни тласкат към гражданска война.

А след това ще последва авторитарен режим...

Боже, пази България!

Протестиращи студенти готвят окупация на парламента

Тия покрай тия протести ще скярят! Докато протестират и хоп - семестъра изтекъл. После Агенцията по заетоста, ще се чуди какви програми да им измисли, че да им бутне някаква работа в ръцете, щото излизат от ВУЗ-овете неграмотни и работодателите не ги искат . 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.