Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

Нел това изречение се среща и в друг вариант дори с колаж от снимки: "В Румъния хората излязоха срещу корупцията, в България корупцията излезе срещу хората".
Писна ми да слушам как служителите от МВР работели в мното тежки условия, искам да попитам колко пък са тежки тези условия като редовите полицаи на терен са под 10% от цялата раздута система на МВР - колко тежко е за останалите 90% да стоят в архивите и по бюрата, климатици ли нямат, миришат им стаите ли какво?

П.С. - Твърдо ЗА да останат обезщетанията/привилегиите за редовите полицаи, които се борят с престъпността лице в лице, но при някаква изградена конкретна оценителна система за целият им трудов стаж. Не може корумпирани полицаи и такива, които се скътават да се третират еднакво с останалите съвестни и всеотдайни такива. Както и не може лелка/чичко на гише да взема по 20 заплати, щото видиш ли е имал късмета някой да го уреди да си кльоца на компютъра ама в МВР-то, с какво е по-различно от моята работа това?

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

преди 11 минути, icekiller написа:

Нел това изречение се среща и в друг вариант дори с колаж от снимки: "В Румъния хората излязоха срещу корупцията, в България корупцията излезе срещу хората".
Писна ми да слушам как служителите от МВР работели в мното тежки условия, искам да попитам колко пък са тежки тези условия като редовите полицаи на терен са под 10% от цялата раздута система на МВР - колко тежко е за останалите 90% да стоят в архивите и по бюрата, климатици ли нямат, миришат им стаите ли какво?

Е, нали знаеш, че в нета авторски права няма. :D Но изречението е вярно.

Да, именно! Да получават! Но онези, които наистина заслужават!

За останалите си има трета категория труд и каквото там, като на тези, които им плащат заплатите.

То не стига, че почти нямаме производство, ами и държавните ни служители ни се падат най-много на калпак... Абсурдно е!

• Автор
преди 26 минути, icekiller написа:

П.С. - Твърдо ЗА да останат обезщетанията/привилегиите за редовите полицаи, които се борят с престъпността лице в лице, но при някаква изградена конкретна оценителна система за целият им трудов стаж. Не може корумпирани полицаи и такива, които се скътават да се третират еднакво с останалите съвестни и всеотдайни такива. Както и не може лелка/чичко на гише да взема по 20 заплати, щото видиш ли е имал късмета някой да го уреди да си кльоца на компютъра ама в МВР-то, с какво е по-различно от моята работа това?

Още от соца т.н. писарушки в МВР са роднини и близки на разни Хора.

Така и не го изкорениха този обичай и то не само в МВР, а въобще.

Аман от връзкари!

Администрацията в България, в това число и в МВР трябва да бъде съкратена поне наполовина, а заплатите на оставащите да се определят според работата която вършат.

Не може тези, които си клатят краката по цял ден, да получават по-високи заплати от тези,  които рискуват здравето и живота си!

На социални облаги трябва да имат право само полицаите, които наистина си вършат работата.

преди 11 минути, Мойра написа:

На социални облаги трябва да имат право само полицаите, които наистина си вършат работата.

Я ми кажи, с какво толкова се различава работата на един патрулен полицай от тази на работещите, например  в "бърза помощ" , та първите да имат социални облаги ?

• Автор
преди 11 минути, Trichocephalus написа:

Я ми кажи, с какво толкова се различава работата на един патрулен полицай от тази на работещите, например  в "бърза помощ" , та първите да имат социални облаги ?

Според мен и на други места би трябвало да има такива облаги, най-вече в "бърза помощ", но темата е за полицаите.

Впрочем, от "бърза помощ" не възнамеряват ли да протестират?

преди 10 минути, Мойра написа:

Според мен и на други места би трябвало да има такива облаги, най-вече в "бърза помощ", но темата е за полицаите.

Впрочем, от "бърза помощ" не възнамеряват ли да протестират?

Не, никой не вижда смисъл от протести - тия от горе си правят каквото си искат.

живеем във вид диктатура

• Автор
преди 9 минути, Trichocephalus написа:

Не, никой не вижда смисъл от протести - тия от горе си правят каквото си искат.

живеем във вид диктатура

Да не отстояваш правата си означава, че си се примирил с диктатора.

А не трябва!

преди 11 минути, 1Force1 написа:

Док, на вас карантията ви е безплатна. Режеш и заделяш. Де го черен дроб цирозен за днес, утре бял.

при ченгетата пък боят е безплатен, тъй че равновесие има.

преди 11 минути, Мойра написа:

Да не отстояваш правата си означава, че си се примирил с диктатора.

А не трябва!

когато направихме преди години опит за стачка и да кажем до какво положение ще се стигне  цялото общество беше насъскано против нас.

полицаите ни заграждаха и се подсмихваха "да ви *бем в докторчетата, де сте тръгнали-властта ли ще сваляте".

Е, нищо не излезе и от тогава всяка година по 500-600 лекари и още толкова сестри си стягат куфарчетата и изчезват.А вече има цели областни центрове на "бърза помощ". където работят по 3-4 лекари общо.Линейки има, но си седят на трупчета, защото няма кой да се качи на тях.

И така ще си бъде на тази територия.

• Автор

Днес прочетох някъде, че снощи на Орлов мост протестиращите не са били полицаи, а хора от футболните агитки, явно платени, чиято цел е била чрез действията си да злепоставят полицаите.

Нищо чудно!

Борбата е безмилостно жестока...

преди 16 минути, Trichocephalus написа:

Ами така е, щото си те нямат акъл в излишък(камо ли образование) за да избиват от чуждия. :)

• Автор
преди 16 минути, Trichocephalus написа:

когато направихме преди години опит за стачка и да кажем до какво положение ще се стигне  цялото общество беше насъскано против нас.

полицаите ни заграждаха и се подсмихваха "да ви *бем в докторчетата, де сте тръгнали-властта ли ще сваляте".

Е, нищо не излезе и от тогава всяка година по 500-600 лекари и още толкова сестри си стягат куфарчетата и изчезват.А вече има цели областни центрове на "бърза помощ". където работят по 3-4 лекари общо.Линейки има, но си седят на трупчета, защото няма кой да се качи на тях.

И така ще си бъде на тази територия.

Имам чувството, че за да запазят властта си, управляващите много отдавна прилагат успешно принципа "разделяй и владей".

Успяха да насъскат гилдиите една срещу друга, затова сме на това дередже.

Ако бяхме солидарни, щеше да е съвсем, съвсем различно.

То да дъвчем ли и разликата между баш патрулен и тия, които чоплят семки на някоя "хранилка" и си чакат "почерпката"? Или разните лелки тип оператор на гише? Май трябва да се почне от категоризация. Според мен заплатите им са добре на фона на останалите. Примерно 1400 лв чисто за районен инспектор.

Навремето Саакашвили ги изчегърта до дъно от корупцията, назначи нови и оттогава май не се е чуло за пропуски в работата.

Според нашите управляващи глупендери реформа означава непрекъснато окастряне. Що ли веднъж не почнаха от сумите за парламентарна дейност, политически партии и заплатите по милион годишно за разни безотговорни сибекти като Искров?

И след 140 години писанието на дядо ти Славейков е актуално. Може пък през Дунава да прескочи нещо и да хванем заразителен пример от румънците да се изрине цялата пасмина.  Поддържам си мнението че едно тридесетина хайдука, откраднали по над 100 милиона трябва да минат по пътя на Чаушеску. Съдебен процес, конфискация и разстрел. Защото толкова пари могат да се натрупат само като се отктадне от държавата и народа.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, Филипов написа:

То да дъвчем ли и разликата между баш патрулен и тия, които чоплят семки на някоя "хранилка" и си чакат "почерпката"? Или разните лелки тип оператор на гише? Май трябва да се почне от категоризация. Според мен заплатите им са добре на фона на останалите. Примерно 1400 лв чисто за районен инспектор.

Навремето Саакашвили ги изчегърта до дъно от корупцията, назначи нови и оттогава май не се е чуло за пропуски в работата.

Според нашите управляващи глупендери реформа означава непрекъснато окастряне. Що ли веднъж не почнаха от сумите за парламентарна дейност, политически партии и заплатите по милион годишно за разни безотговорни сибекти като Искров?

Може и глупендери да са, но са изпечени хитреци и правят само това, което ще е от полза за тях и за кръга им.

А ние сме глупаци.

преди 3 часа, Филипов написа:

... Според нашите управляващи глупендери реформа означава непрекъснато окастряне. Що ли веднъж не почнаха от сумите за парламентарна дейност, политически партии и заплатите по милион годишно за разни безотговорни сибекти като Искров?

Точно. Чамугата просто търси откъде да вземе пари, никаква идея за подобрение няма. Затова и заради социалната функция подкрепям полицията в случая.

А антипатията към родния полицай си е съвсем на място. Но както винаги не се и мисли в тази посока.

Да, странно е че пропагандата от управляващите е винаги  в една посока - реформа означавало рязане и окастряне.

Гледам сега ББ по новините - подарил той видиш ли , на пожарникарите няколкостотин хиляди лева, и изрежда патосно - как да си сменят гумите, да си сменят акумулаторите , бла бла бла, и завърши с една тотално красноречива реплика от която ми падна ченето - че... само за последния период приходите от събрани митници и пресечена контрабанда са 2 млрд лв !

Добре де.. няколкостотин хил лв, трохи , и 2 млрд в бюджета ...  той или е наистина толкова нагъл, или си е реално .. толкова .. прост  за да изрече тази подигравка !

Преди бях чел за едни 3 млрд лв повече приходи за първото тримесечие на 2015 г. спрямо същия период 2014 г.

И пак гледам в недоумение като теле бяла стена - къде са тези приходи и защо се подиграват с хората за няколко стотин хил лв  подаяния ???

И то за сектори като сигурност, и граници ? ?

• Автор
Цитат

Има и още нещо много важно, свързано с полицейския протест. Напълно естествено е грантовите политици и грантовите анализатори да не го харесват. Те не харесват нито един протест, в който хората защитават социалните си права. Няма значение дали става дума за протест на полицаи, лекари, учители, университетски преподаватели – грантаджиите са твърдо против. Започнат ли такива действия, в който и да било сектор, те веднага писват: „Аууу, какви лоши хора, саботират реформите, пречат на прогреса!”

Петър Волгин: Протести и протестъри

Пецата, си има един набор от свои и някои изплагиатствани чужди анализи, които просто приспособява за дадената ситуация, като заменя действащите лица.

на 6.11.2015 г.,, Кико написа:

Стимул, но в краткосрочен план. Ти не си правиш сметка, колко може да загубиш от това.

Като работник много мога да загубя ако ми е навик да не си върша работата както трябва. След няколко глоби или сам ще напусна или ще ме уволнят. А на новото ми работно място, ако продължавам в същия дух ме очаква същото. Ако не съм някой връзкар де. Като работодател няма да загубя много, а най-вероятно и ще спечеля.

• Автор
Цитат

Правителството оттегля предлаганите промени в проектобюджета за догодина, които засягат служителите на МВР и които предизвикаха полицейски протести в цялата страна. Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседание на Съвета за социално партньорство. Диалогът със синдикатите започва отначало.

Бъчварова: Оттегляме от проектобюджета промените за МВР

Оттеглят промените, защото ги е страх да не загубят топлите си и сити местенца, не поради друго...

преди 14 часа, A.com написа:

Като работник много мога да загубя ако ми е навик да не си върша работата както трябва. След няколко глоби или сам ще напусна или ще ме уволнят. А на новото ми работно място, ако продължавам в същия дух ме очаква същото. Ако не съм някой връзкар де. Като работодател няма да загубя много, а най-вероятно и ще спечеля.

Да,само че има един тънък психологически подход.Глоба в малък размер може да накара глобения да се замисли, а в голям - да озверява.

преди 36 минути, Мойра написа:

Бъчварова: Оттегляме от проектобюджета промените за МВР

Оттеглят промените, защото ги е страх да не загубят топлите си и сити местенца, не поради друго...

Полицаите и синдикатите им доказаха че са против всякакви реформи в МВР.

• Автор

преди 5 часа, kashchey написа:

Полицаите и синдикатите им доказаха че са против всякакви реформи в МВР.

Имам чувството, че полицаите са решили какво да правят и нищо не може да ги спре.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Най-отвратителното е ,че вместо да се борят срещу всичките далавери които стават пред очите им -те стават съучастници в тях.

• Автор
преди 48 минути, kashchey написа:

Най-отвратителното е ,че вместо да се борят срещу всичките далавери които стават пред очите им -те стават съучастници в тях.

Ако тръгнат да се борят срещу далаверите ще изгубят работата си, страх ги е.

Имам чувството, че нещо друго се мъти в МВР, надявам се да разберем какво на 12.

преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

другите страни в ЕС плащат с около 60% по малко на полицаите и са по свестни полицаите

http://vbox7.com/play:85ff673641&start=7

У нас плащат за послушание, което ги възпира да си вършат съвестно работата.

на 8.11.2015 г.,, Без умствен капацитет написа:

другите страни в ЕС плащат с около 60% по малко на полицаите и са по свестни полицаите

https://www.youtube.com/watch?v=VyAXOnodcgI

Значи викаш, ако вземем на база 1000 лв, тук,  един полицай в Германия взема около 400 лв  месечна заплата ?

:)

на 8.11.2015 г.,, Мойра написа:

Ако тръгнат да се борят срещу далаверите ще изгубят работата си, страх ги е.

Имам чувството, че нещо друго се мъти в МВР, надявам се да разберем какво на 12.

У нас плащат за послушание, което ги възпира да си вършат съвестно работата.

Права си . Но на фона на хилядите шивачки и др подобни, които за робския си труд получават стотинки, страха и притесненията не толкова за заплата а от липсата на такава въобще, е доста голям.

Очевидно и в полицията е така.

Но не е нормално в сектор сигурност да има такива страхове. Просто защото никой няма да  върши абсолютно никаква работа.

А протести трябва да има.

Вижте луфтханза, и др стачки в Европа например - хората без притеснение спират международен трафик, а не само някакъв си Орлов мост,  борят се за привилегиите си , колкото и малки да са те, и за заплатите, които въобще не са малки според нашите стандарти. Предизвикват загуби за компании за стотици милиони , но се борят за всякао "пени".

Така че.. стачки и протести не е най лощото в едно общество. Бих казал - ЛИПСАТА на такива е признак че нещо куца в обществото. Или всички са под контрол , или има прекалено много СТРАХ.

Или и двете.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.