Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

Питам тук, защото съм останал с впечатление, че има хора, които ходят на протеста и пишат в темата.
Чудя се и защо организаторите на протеста и протестиращите се оплакват, че имало провокатори, изпратени от ГЕРБ/Борисов, но не предприемат нищо, за да отстранят(по напълно законен начин) тези провокатори от протеста. Искат да изгонят мутрите от властта, но не искат(или не могат) да изгонят провокаторите от протеста.
Ти май още „живееш в пионерска организация”? Как я виждаш тая работа - с протеста?
Че някой, събира участниците, начален инстуктаж и … „с лявото рамо напред - ходом марш”!
Бали виждаш - от телевизията - че се събират на място, един по един. В някой момент - част от присъстващите започват да хвърлят разни предмети. Кой да ги „арестува”?
Ти би ли се изправил срещу такъв? Може да е пиян, дрогиран, побъркан …
  • Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

За протокола: Бъдете поне малко интелигентни другия път и изисквайте от организаторите си да са пред Вас и вас, а не да са в страни и/или зад вас ... не е хубаво да са зад Вас и вас и правят срамни неща с вид Ваши максимални мускули в повече от към тъмната страна на вашето тяло ... 

преди 4 часа, jhoro написа:

Кой да ги „арестува”?

Не си чувал за граждански арест ли?!

п.п. Слаба организация ... трябва да се осигури и вид участници за вътрешно регулиране на протеста ... къде са Ви хората които да съблюдават вътрешния Ви ред на протестиращите и не позволяват волности на Вашите протестиращи да извършват вид деяния???!!!

Това говори, че нещо в интелигентността по отношение на организацията Ви куца драги!!!

Не може да организирате вид Ваши привърженици и как ще организирате вид власт, а?! 

СРАМОТА!!! СРАМОТА!!! СРАМОТА!!!

преди 7 минути, Мойра написа:

Не мога да разбера, реклама на полицията ли правиш ? :) :)

Тоя "журналист" как ли не се опитва да се изкара жертва, те даже доста вежливо се отнасяха с него .

От коментарите :

Police did good job! We did not see anybody attacking this Danish man. He may be making up story.

In France police would collect your camera immediately. Same in Spain. Just saying

Come on... They asked you to leave so you won't get injures...

Да го духа бойко ама и ти да го духаш за дето провокираш и искаш да стане нещо, за да се изкараш жертва. Никаква медия не си ти, пълна плюнка! И пиша на български, защото знам, че го знаеш и само се правиш на луд. Същите боклуци сте, просто по различен начин сте лайнари. Трябваше да ти натъртят меката мутра!

Not so sure what to think of this.. Do you have a press sign on you? If not for the police you can be anyone with a camera.. Plus in any European country this is happening during violent protests.. Look at France for example. Media there is wearing protected gear and everything with big letters on them saying PRESS.. Not sure if you have any?

Едно нещо обаче ми направи кофти впечатление. Фактът, че през цялото врме говориш на полицаите на английски, фалшиво представящ се за чужденец. Да - представител си на датска медия - добре, имаш журналистически пас - пак добре. Но защо е нужно да не говориш на родния си български език на твой сънародник срещу теб? Какви дивиденти ще ти донесе това? Освен едно голо *show off, парадиране с добро владеене на чужд език и евентуалните очаквани реакции върху това? Ако ще имаш позиция (а ти очевидно имаш и здраво я отстояваш) - прави го адекватно, на подходящ за ситуацията език. България сме държава, в която още от възрожденски времена, та през комунистическото златно време, та до днес, в която се тачат чужденците. През различните епохи - по различному, но едно си остава - чужденцие у нас винаги са били с привилегии - по морето, в магазина, в обществото изобщо. Отвръщайки на полицая с ''Ай донт ъндърстенд.'' ;) очакваш по-ларж отношение ли, какъв е смисъла да се афишираш като не българин. Едва ли е заради стриим участниците в лайфа ти, с тях съм те виждала своеобразно си говориш според това какъв език говорят. Може пък това да ти е защитния механизъм - правиш се на неразбрал, на ''Аз не съм оттук и съм за малко'', а това не много лицеприятно поведение В КОНКРЕТНАТА СЛУЧКА С ЧЕНГЕТО. Иначе си е ок, въпрос на отношение към живота. Но в този случай показва липса на характер и просто нелепа и ненужна проява на фалшива помпозност. Много са такива в Родината ни- правят се на други, обличат и преобличат маски и персоналности, и хайде да е някоя куха лейка, дето си чекне езика в тъпото си ''хитово'' парче - да го отминеш, без и да го отразиш. Но за един интелигентен и интересен човек като теб това е глупаво, излишно и абсолютно некрасиво.

Ама тоя сам се бута между шамарите. Все едно не вижда какво се случва. Допреди малко са летели бомбички, павета и какво ли не и тоя ще ходи да се бута при полицаите, интервю искал да им взима?! Те ония настръхнали отвсякъде, точно пък с тоя да се занимават. И ходи при тях, тича с тях и им задава въпроси и т.н. То ясно, че нашите не са докторанти от Харвард ама при такава обстановка и при такива обстоятелства тоя просто сам си го търси. Нещо повече, нарочно се натиска, за да може някой да го бутне малко по-грубичко и за да каже после "О, те ме бият, ама как така, нали живеем в ЕС?" и т.н. Нищо му няма на тоя, да не реве излишно. Голяма драма станала, какво се прави, че не знае какво се случва? Какво очаква, някой от полицаите да си прекъсне работата, да си свали каската и да каже "Ама, разбира се, г-не, ще ви дам интервю. Ето да седнем, кафенце, водичка?" Ай сиктир!

преди 9 минути, miro20 написа:

с тях съм те виждала своеобразно си говориш

:offtopic_s: Я .... хм ... заради тази неволност ... на друго място ...

преди 6 часа, A.com написа:

Питам тук, защото съм останал с впечатление, че има хора, които ходят на протеста и пишат в темата.

Чудя се и защо организаторите на протеста и протестиращите се оплакват, че имало провокатори, изпратени от ГЕРБ/Борисов, но не предприемат нищо, за да отстранят(по напълно законен начин) тези провокатори от протеста. Искат да изгонят мутрите от властта, но не искат(или не могат) да изгонят провокаторите от протеста.

Т.е. по-мирно настроените протестиращи да изгонят по-радикалните (които даже не е сигурно дали са протестиращи или са отишли само за да се бият). Сериозно ли питаш това? И какво ще се получи? Тези, които са отишли заради боя ще си постигнат своето, а протестиращите вместо да насочат силите си срещу правителството ще ги похабят заради провокаторите (т.е. протестът ще се обезсмисли). На мен не ми изглежда разумно. Още повече, че имаше полицаи. Граждански арести (не съм съвсем запознат, но) май се извършват при отсъствието на полиция.

преди 6 часа, jhoro написа:

Ти май още „живееш в пионерска организация”? Как я виждаш тая работа - с протеста?
Че някой, събира участниците, начален инстуктаж и … „с лявото рамо напред - ходом марш”!
Бали виждаш - от телевизията - че се събират на място, един по един.

Отровното трио какви се явявят - организатори на протести, ръководители, говорители, някакви други? Четох за блокади изненади, за последния ден на мирни протести и т.н. Много често някой от тези тримата казва какво ще се случва и какво да се прави. Инструктаж може да се даде и по врема на протеста. След като някой можа да каже( при вече започнал протест)  - "А сега "Блокада изненада". Отиваме и блокираме едни коя си институция", значи някой може да помоли, пак по време на протеста, провокаторите да бъдат заснемани и видеата предоставяни на полицията. Някой от организатгорите(защото такива има) отиде ли да каже на полицията - "Ако има провокатори, ще се опитваме да ги изтласкваме към вас. Вие си ги залавяйте и се оправяйте с тях."? Варианти провокаторите да се отстранят има. Желание това да се напави явно липсва.

преди 6 часа, jhoro написа:

В някой момент - част от присъстващите започват да хвърлят разни предмети. Кой да ги „арестува”?
Ти би ли се изправил срещу такъв? Може да е пиян, дрогиран, побъркан …

Нали спомена, чe имало хора, който застанали между полицията и хвърлящите  разни предмети.

преди 6 минути, Shiniasu написа:

Т.е. по-мирно настроените протестиращи да изгонят по-радикалните (които даже не е сигурно дали са протестиращи или са отишли само за да се бият). Сериозно ли питаш това? И какво ще се получи? Тези, които са отишли заради боя ще си постигнат своето, а протестиращите вместо да насочат силите си срещу правителството ще ги похабят заради провокаторите (т.е. протестът ще се обезсмисли). На мен не ми изглежда разумно. Още повече, че имаше полицаи. Граждански арести (не съм съвсем запознат, но) май се извършват при отсъствието на полиция.

Сериозно питам.

Виждам снимки на протестиращи с мегафони. Някой да е призовал за изолиране на провокаторите? Някой да е казал, че протестиращите ще помагат на полицията да залавя провокатори? Има ли хаштаг #првокаториВън или нещо подобно? Някой от мирните протестиращи да е помогнал на полицията да залови провокатор?

Не знам до колко е истина, но:

СДВР за протеста утре: Посочвайте ни провокаторите.

И в същото време, мирните протестиращи:

Публикувано във факти.бг: Блъскаха и изгониха от протестите момче, поискало оставката на Радев (ВИДЕО)

преди 6 минути, Shiniasu написа:

И какво ще се получи? Тези, които са отишли заради боя ще си постигнат своето, а протестиращите вместо да насочат силите си срещу правителството ще ги похабят заради провокаторите (т.е. протестът ще се обезсмисли). На мен не ми изглежда разумно. Още повече, че имаше полицаи. Граждански арести (не съм съвсем запознат, но) май се извършват при отсъствието на полиция.

Протесът въобще няма да се обезмисли. Протестът сам ще си помогне. Едно е да гледаш как протестиращи граждани, по време на протест, помагат на полциятада залови хора(провокатори), рушащи обществено имущесто и застращаващи живота както на полицаи, така и на протестиращи. Друго е да гледаш как мирно протестиращи граждани стоят и безучстно гледат как разни провокатори чупят, палят и хвърлят предмети. А провокаторите, след като са изразходвали "боеприпасите си" се скриват точно сред мирно протестиращите граждани.

• Автор

Онези, които биеха безпощадно на площада мразят началника, работата, държавата, света… Дори и себе си!

spacer.png

Spoiler
От лични наблюдения! Отлично зная какво се крие под повечето от онези бойни снаряжения, които показаха в сряда вечерта на цял свят как се мачка с кубинки, как се извиват ръце и вратове, как се шибат с палки без причина мирни хора, дори деца, дръзнали да се борят за най-висшите човешки ценности като свобода, демокрация и върховенство на закона.

По-голямата част от тях носят заешки сърчица. Псуват под сурдинка системата и държавата всеки ден, като живеят на принципа ден да мине, друг да дойде. И началника си псуват дори, защото са наясно, че на тези постове слагат още по-страхливи мишки. Презират го вътрешно, но заради блатото, в което са принудени да живеят и работят, са се превърнали в царе на оцеляването. Затова уж ненавиждат шефа си, но му лижат задника при всеки удобен случай. И разбира се плащат цената на това със собственото си презиране.  Мразят колегите си, оказали се по-големи лицемери.  И затова ежеминутно си подливат вода, сиреч топят се един друг с доноси и подли номера.

В същото време по стар обичай, при всеки сгоден случай се изживяват като мутри -  плашат съседи, познати, дори случайни хора с местоработата си. Този номер, за съжаление,  все още минава в провинцията. Тези с малките сърца обичат големите мускули. Като скачени гени са.  Затова във всяка свободна минута ще ги видите с щангата във фитнеса.  И хич, ама хич не им е по вкуса да ходят на английски, да речем /видя се и от кадрите онази вечер/.  Ако случайно решите да изпиете кафе с тях, ще ви депресират с хленчене /справка СДВР/- уж борци за правда, пък видите ли неразбрани,  уж способни, пък недооценени, много ангажирани и отдадени- ала нископлатени, а отгоре на всичко –нонстоп потискани. И няма да пропуснат да предупредят, че това дето са ви го казали, си остава само между вас, нали. Оглеждането, да не ги засече някой и прибирането на телефоните против подслушванки, си го знаете, всеки го е играл това, предполагам.  

Много от тези хора истински мразят. Мразят полицията, държавата,  света, живота си. Дори жените си, затова завъртат по няколко любовници /брои се за мъжкарско/.  На пръв поглед всичко им е окей, но нямат главното - силата и куража да се борят като много други хора за достойнството си. Търпят и толкова. Не им стиска да тръгнат в друга посока от страх за собствения си хоризонт. Защото на първо място не вярват в собствените си способности, както и че може да се живее без да се изживяваш на мутра.  Същите тези биячи, са готови  да превиват гръбнак, но да са сигурни, че заплатата им ще е в кърпа вързана. Пък и ако някоя далаверка са завъртели между другото, какво повече да искат. Ще капе оттук-оттам, ще се оцелява. Тези, точно сега не мога да ги нарека хора,  трупат гняв, ден след ден, по много. Затова, когато се опаковат в неразпознаваемата броня, бият с цялата злоба и ненавист, която носят в себе си. Готови са да убиват в мига, в който им падне пердето.  И не е заради мижавата заплатка или шефското разпореждане.  А  защото мразят всичко и всички. Дори живота и себе си! Дали изобщо  го осъзнават, е друг въпрос!  

Катя Илиева

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Граждански арести (не съм съвсем запознат, но) май се извършват при отсъствието на полиция.

Всеки който организира протест и ако е интелигентен, то ще изнамери хора, които да следят за провокативни личности из протеста и ще информира най-малкото органите на обществения ред. Да, лицето се задържа до идване на компетентно лице!

Не знаете как да информирате полицаите за провокатори сред Вас ли?! Нима не си водите вид регистрация?! 

Въобще това е вид задължение на организатора! Да, драги ... прави се организация, т.е. вид обозначаване, че сте мирни и ред други неща ... за да покажете, че сте сериозни... а Вие ... по несериозен начин ... е .... как да гледан на Вас и вас с вид сериозност?! 

Несериозно е организиран протеста, следователно не е протест, а друго ... нямате структура, нямате нищо и без нищо ... ей тъй ... да протестираме ... Не става!!!

Емоционално подхождате, а не интелигентно и разумно Вие и вие, а наблягате на въпросните Ваши и ваши положителни качества, че сте изучени ... пардон просветлени ... Не става така!!!

Вижда се колко сте напред в познанието си .... не знаете как да организирате вид протест ... пълен смях драги ми ИИ-чо ... 

Постъпвате като стадо овце .... накъдето Ви и ви подкара пастира Ви и ви напътства ... липса на какъвто и било интелект драги ми ИИ-чо е това ... и после се оправдавате с какво?! 

Не можете да управлявате, а сте седнали да давате акъл как това управление на държавата било некачествено ... Пълен абсурд ...

О, да ... много неща показаха този протест ... колко наивни хора искат, но нямат необходимия ценз, мъ какво ... да викаме и да сваляме ... 

И каква е идеята?! Гола "оставка" ... :) без покритие ... само това ... и даже нямате твърди ръце, за да се справите с провокаторите ... е .... мекото си е меко = инфантилност излъчвате само ... да не кажа по-силна дума ... 

Видя се колко сте интелигентни ... не знаете как се прави граждански арест ... Смях!!! :) 

И после хулите полицаите и ги обвинявате в насилие ... Парадокс!!! :) В $22 сте ... докато не излезете от него сте = Никои!!!

преди 3 часа, A.com написа:

Отровното трио какви се явявят - организатори на протести, ръководители, говорители, някакви други? Четох за блокади изненади, за последния ден на мирни протести и т.н. Много често някой от тези тримата казва какво ще се случва и какво да се прави. Инструктаж може да се даде и по врема на протеста. След като някой можа да каже( при вече започнал протест)  - "А сега "Блокада изненада". Отиваме и блокираме едни коя си институция", значи някой може да помоли, пак по време на протеста, провокаторите да бъдат заснемани и видеата предоставяни на полицията. Някой от организатгорите(защото такива има) отиде ли да каже на полицията - "Ако има провокатори, ще се опитваме да ги изтласкваме към вас. Вие си ги залавяйте и се оправяйте с тях."? Варианти провокаторите да се отстранят има. Желание това да се напави явно липсва.

Нали спомена, чe имало хора, който застанали между полицията и хвърлящите  разни предмети.

Сериозно питам.

Виждам снимки на протестиращи с мегафони. Някой да е призовал за изолиране на провокаторите? Някой да е казал, че протестиращите ще помагат на полицията да залавя провокатори? Има ли хаштаг #првокаториВън или нещо подобно? Някой от мирните протестиращи да е помогнал на полицията да залови провокатор?

Не знам до колко е истина, но:

СДВР за протеста утре: Посочвайте ни провокаторите.

И в същото време, мирните протестиращи:

Публикувано във факти.бг: Блъскаха и изгониха от протестите момче, поискало оставката на Радев (ВИДЕО)

Протесът въобще няма да се обезмисли. Протестът сам ще си помогне. Едно е да гледаш как протестиращи граждани, по време на протест, помагат на полциятада залови хора(провокатори), рушащи обществено имущесто и застращаващи живота както на полицаи, така и на протестиращи. Друго е да гледаш как мирно протестиращи граждани стоят и безучстно гледат как разни провокатори чупят, палят и хвърлят предмети. А провокаторите, след като са изразходвали "боеприпасите си" се скриват точно сред мирно протестиращите граждани.

Питаш сериозно и ти отговорих как аз виждам нещата. "Помагат на полицията" при положение, че полицията е взела отбранителна позиция и изчаква, какво означава? Протестиращите да тръгнат на саморазправа. Полицаите много точно си следваха нарежданията и тактиката, и не знам каква помощ искаш да им се оказва. Те във всеки един момент можеха да тръгнат и да разделят протестиращите, но изчакваха умишлено. Полицаите контролираха присъстващите чрез пропусквателни пунктове, където още криминално проявените и въоръжени хора можеха да бъдат задържани, а "въорежението" им иззето. Защо това не се е случило е въпрос към полицията, а не към протестиращите. Да се очаква невъоръжени граждане да тръгнат "да помагат на полицията", (която е екипирана и обучена) срещу въоръжени хулигани, които са отишли на протеста за да провокират и да се бият, това не мога да приема.

преди 43 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

...

Имам чувството, че живееш в някакъв илюзорен свят. Какви варианти свързани с организирано следене и доноси си представяш само... Ами не. На протеста на втори можеше да отиде всеки. Повечето от присъстващите вероятно организаторите изобщо не са ги познавали за да знаят кой е съмнителен, кой да следят и срещу кого да правят доноси на полицията (не че щяха да го направят, но такива са твоите очаквания, които изявяваш). Да оставим настрана, че хората са отишли там с надеждата за по-добро бъдеще, а ти искаш от тях да започнат да се съмняват и подозират един друг.

преди 17 минути, Shiniasu написа:

На протеста на втори можеше да отиде всеки.

Това интелигентен човек ще го предвиди!

Започваш не сносно да се оправдаваш!!!

Не може да измислиш подходящ довод!!!

Всеки интелигентен човек може да предвиди вид нещо. ;) 

Не умееш, значи не си напред с материала драги и афишираш вид познание, а не знание ...

Слабо драги ... Много слабо ... Това е моята оценка!!! Да, тя не е меродавна, но се замисли до колко познаваш нещата с които се занимаваш?!  

Добро утро!

преди 6 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не си чувал ...

Не - не съм чУвал! Може да мязам малко на „торба“, ама чак пък чУвал???

преди 37 минути, Shiniasu написа:

Питаш сериозно и ти отговорих как аз виждам нещата. "Помагат на полицията" при положение, че полицията е взела отбранителна позиция и изчаква, какво означава? Протестиращите да тръгнат на саморазправа. Полицаите много точно си следваха нарежданията и тактиката, и не знам каква помощ искаш да им се оказва. Те във всеки един момент можеха да тръгнат и да разделят протестиращите, но изчакваха умишлено. Полицаите контролираха присъстващите чрез пропусквателни пунктове, където още криминално проявените и въоръжени хора можеха да бъдат задържани, а "въорежението" им иззето. Защо това не се е случило е въпрос към полицията, а не към протестиращите. Да се очаква невъоръжени граждане да тръгнат "да помагат на полицията", (която е екипирана и обучена) срещу въоръжени хулигани, които са отишли на протеста за да провокират и да се бият, това не мога да приема.

Тези, които защитават действията на полицията - май имат наблюдения само от България!
Не са виждали - как се действа на други места, при вероятност от проявяване на агресия.

Виждал съм, как полицаи съпровождат групи хора - примерно, футболни запалянковци след емоционален мач. Обградили са ги, готови за реакция, но ... вървят  на дистанция и не провокират! Само напомнят - „Ние сме тук“

Тези, на площада - какво правят? Стоят в една редица с щитовете, каските и другите ЛПС и чакат! Много ми заприличаха на римски легионери във „формация костенурка“!1024px-Testudo_formation.jpg

преди 4 часа, A.com написа:

Отровното трио какви се явявят - организатори на протести, ръководители, говорители, някакви други?

Хайде престанете с простотиите!!!

Едните имат „длъжностни задължения, а другите - препоръки!

За държавата (в лицето на нейните служители) - „разрешено е само това, което е изрично предвидено в закона”!
За гражданите е обратното - „разрешено е всичко, което не е изрично забранено от закона”!

преди 9 минути, jhoro написа:

Не - не съм чУвал! Може да мязам малко на „торба“, ама чак пък чУвал???

:offtopic_s:

:) 

Мин. деят. св. причастие чу·вал

Да дам ли от къде или ще се сетиш сам ... :)

Да, странен е българския език ... :) Едно слушаш, но чуваш друго ... ех ... колко несъвършен е ... :) 

Не като латинския или японския ... :) 

п.п. Добре де ... виждал ли си?! Вярно, че ползваш зрителния си орган ... :) 

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

:offtopic_s:

Мин. деят. св. причастие чу·вал

Да дам ли от къде или ще се сетиш сам ... :)

Да, странен е българския език ... :) Едно слушаш, но чуваш друго ... ех ... колко несъвършен е ... :) 

Не като латинския или японския ... :) 

п.п. Добре де ... виждал ли си?! Вярно, че ползваш зрителния си орган ... :) 

Много буквално реагираш!

току-що, jhoro написа:

Много буквално реагираш!

От Сливен съм и ма е срам, че говоря на диалект ... :) 

преди 5 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

От Сливен съм и ма е срам, че говоря на диалект ... :) 

Нии сми удауекУ и говорим ... миекУ!

преди 2 минути, jhoro написа:

Нии сми удауекУ и говорим ... миекУ!

:offtopic_s:Микици сме, микици, мъ не мимиканци ... :) По предпочитам Милинкъ ве бате ... :) Особено сливенска ... :) 

п.п. От Двата Аслана ... :) 

преди 44 минути, Мойра написа:

Колкото и да се напъвате, няма как да изопачите очевидното - полицията реагира и действа изключително точно и професионално.

Плюс това , няма никъде другаде по Европа и света, полиция, която толкова толерантно и търпеливо да действа спрямо разбенели се гамени с бомби, колове, пръти, камъни павета  и какво ли не.

Целта беше да има такива статии каквито ти цитираш от божковия "фрогнюз" - да има материал за кръв и насилие.

Е уви, не ви се получи.

А гологлавия секретар на МВР направо му го навря на пРезидента на срещата днес.

Оня мига само на парцали .....

Гледам и фрогнюз са в нокдаун.  https://frognews.bg/novini/

Нито дума за тази среща при пРезидента, нито какво каза гологлавия на фигуранта. НИТО ДУМА към този момент !! !

Виждате ли колко сте смешни с твоите божкови медии ??

объркани същества

Продуцентът Виктор Димчев хвана активистите на протеста в противоречие

Цитат

То е по повод твърдението им, че нямат общо с провокациите, а в същото време се хвалят с успеха на организираното от тях мероприятие на 2 септември

• Автор

Ден 58! Полицаи на „Съборна“ унижават протестираща: Ти къде си тръгнАла с този тоалет, ма?!

Цитат
Ти къде си тръгнАла с този тоалет, ма?! С този въпрос полицаи, скупчени на „Съборна“ опитаха да унижат възрастна жена, тръгнала на протест срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев

След като здраво я пребъркаха, жената учтиво помоли: „Стига вече, недейте прекалява!“. Почти всеки, който се опитва да стигне до триъгълника на властта, за да се включи в протеста, минава през своеобразно КПП за проверка на багажа. На място, за разлика от предишните дни, с изключение на 2 септември, са събрани десетки полицаи.

Тази вечер хората, които отново са хиляди,  подкрепиха магазина за детски играчки „Хиполенд“ заради атаката на няколко институции към фирмата, защото участва в протеста. Множеството подредиха играчки на сцената, купени днес от магазина в знак на съпричастност. Протестиращите подариха кученца-играчки на полицаите за „техните деца“. Идеята даде мъж, който лично я реализира. Ченгетата приеха подаръка символичния подарък.  След това събраните играчки бяха раздадени на децата, дошли с родителите си на антиправителствения протест. Множеството отново скандираше „Оставка“ и „Гешев е позор, оставка и затвор“.

Адвокат Николай Хаджигенов напомни от днес думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който каза, че не пази хората, а институциите. След това прочете  анамнезата на човек, пребит от полицията вечерта на 2 септември. "Забелязах, че никой не взе прасето", пошегува се Арман Бабикян.

• Автор
Цитат
Ден 58! Протестиращите отново издигнаха палатковия лагер пред МС тази вечер. Ти къде си тръгнАла с този тоалет, ма?! С този въпрос полицаи, скупчени на „Съборна“ опитаха да унижат възрастна жена, тръгнала на протест срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Има призив на 10 септември в 8 часа хората отново да се съберат на площада пред Партийния дом. ”Защото посланието е нас не ни е страх. И ние ще продължим напред”, обясни адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио.

Така започна протеста днес
.

След като здраво я пребъркаха, жената учтиво помоли: „Стига вече, недейте прекалява!“. Почти всеки, който се опитва да стигне до триъгълника на властта, за да се включи в протеста, минава през своеобразно КПП за проверка на багажа. На място, за разлика от предишните дни, с изключение на 2 септември, са събрани десетки полицаи.

Отново се събраха хиляди хора
.

За полицаите имаше подаръци -кученце-играчка за децата им
.

Тази вечер хората, които отново са хиляди,  подкрепиха магазина за детски играчки „Хиполенд“ заради атаката на няколко институции към фирмата, защото участва в протеста. Множеството подредиха играчки на сцената, купени днес от магазина в знак на съпричастност. Протестиращите подариха кученца-играчки на полицаите за „техните деца“. Идеята даде мъж, който лично я реализира. Ченгетата приеха подаръка символичния подарък.  След това събраните играчки бяха раздадени на децата, дошли с родителите си на антиправителствения протест. Множеството отново скандираше „Оставка“ и „Гешев е позор, оставка и затвор“.

Децата се спуснаха към играчките.

Адвокат Николай Хаджигенов напомни от днес думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който каза, че не пази хората, а институциите. След това прочете  анамнезата на човек, пребит от полицията вечерта на 2 септември. Хаджигенов призова опозиционните партии в парламента да се откажат от легитимацията на тази власт . Той информира, че отново ще се издигне палатков лагер пред МС. Ако трябва и 30 пъти ще го построим. Докато няма оставка", допълни той.

Адв. Николай Хаджигенов .

.

"Забелязах, че никой не взе прасето", пошегува се Арман Бабикян. Той обясни, че навсякъде има корупция, но никъде тя не е 40 процента.  Изданието "Ди Велт е излязло с унищожаваша статия за шайката на Борисов, уточни лидерът на протеста от "Отровното трио". "Не прожектирайте този фирм на децата си", призова още той, докато на сградите се проектира образа на Бойко Борисов. Докато трошат нашите пари и кокали по площадите, тази власт е и ще си остане диктатура, а кръвта ще остане но неговите ръце. Има работодатели, които карат на сила своите работници да гласуват за падишаха. Оставете ги да бъдат граждани". 

Битият младеж.

Един от арестуваните младежи каза:  

„Вчера като излязох дойдох на площада. Никой тук не иска да наранява полицай. Ние не сме тук да се бием с пазещите властта, а с властта. Ние сме тук срещу властта, а не срещу българската полиция.

При самия арест полицаите по някакъв начин усетих, че бяха нормални хора. Не всички са полицаи с черни маски. Трябва да аплодираме адвокатите, които защитават нас. Когато ме арестуваха си мислех, дори и след 10 години да ме пуснат, аз отново ще протестирам на този площад. Оставка!. Няма нищо страшно. Бях там. Пускат до тоалетна. Предизвиквам ви да не ви е страх. Всеки ден трябва да сме повече. Защото искаме промяна. Младите хора ще останат тук, ако постигнем промяна. А те трябва да останат тук! “

Велислав Минеков каза: Днес главният секретар казал че, арестуваните журналисти са арестуван и защото хвърляли камъни.  Споделил страх, че ако сме дойдели на власт, щели сме да го сменим. Ние искаме веднага да го сменим защото той е отговорен за това, което се случи. Той съобщи, че след арестуваните чужди журналисти са арестувани,  американец на висок дипломатически пост и служител на ЮНЕСКО. 

Хората не се умориха да викат "Оставка" .

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

По- объркано същество от теб е само Миро.

преди 9 часа, Shiniasu написа:

И аз сериозно ти отговорих. Прочете ли призива на СДВР - посочвайте ни провокаторите?

преди 9 часа, Shiniasu написа:

Да се очаква невъоръжени граждане да тръгнат "да помагат на полицията", (която е екипирана и обучена) срещу въоръжени хулигани, които са отишли на протеста за да провокират и да се бият, това не мога да приема.

Аз не очаквам невъоръжени граждани да крият въоръжените хулигани, ама точно това се случи. Изгледах около 10-тина минути от новините в 20 часа по БНТ. Видях хора, които хвърляха предмети по полицията, но въобще не ми приличаха на провокатори или въоръжени хулигани.

Днес, навсякъде чета колко невинни били пребити от полицията, как полицията се гаврила с мирно протестиращи и никъде не прочетох мирните протестиращи как са помогнали на полицията да идентифицира и издири част от провокаторите.

По презумция полицаите са виновни. Протестиращите ги разбирам. Разбирам и защо част от политиците се правят на знаят, че ако дойдат на власт може да се наложи същите полицаи тях да пазят от народната любов.

преди 8 часа, jhoro написа:

Хайде престанете с простотиите!!!

Едните имат „длъжностни задължения, а другите - препоръки!

За държавата (в лицето на нейните служители) - „разрешено е само това, което е изрично предвидено в закона”!
За гражданите е обратното - „разрешено е всичко, което не е изрично забранено от закона”!

Не те разбрах. Кои имат препоръки? Ти, като гражданин имаш и права и задължения.

преди 11 минути, A.com написа:

По презумция полицаите са виновни.

Те са длъжници не от днес. И тази дамга им върти лош номер. Българите трудно съчувстват на хора с власт, които злоупотребяват с нея. И покрай протестите се начетохме на издевателства.

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

Продуцентът Виктор Димчев хвана активистите на протеста в противоречие

То е по повод твърдението им, че нямат общо с провокациите, а в същото време се хвалят с успеха на организираното от тях мероприятие на 2 септември

А къде е противоречието?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.