Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

преди 6 минути, FusE написа:

Парадокса е в това което написа. 

Ми хайде посочи го, то написаното стои.

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Що така бе професопростаковчик?! :) 

Ето, поредното определение. Към безкрайно непознат човек, с който нямаш нищо.... ама съвсем нищо за делене. Дали имам или нямам работа, изобщо не те вълнува. И няма нищо общо с това, което се обсъжда тук. Ти обаче пишеш пиян и псуваш наред! Това вече е неприемливо.

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 281,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

преди 51 минути, FusE написа:

Разсъждавам над това, псуваш и обиждаш политиците, наричаш ги с най гроните имена, измисляш им прякори, след което искаш от същите те да работят в твоя полза?! Псуваш, биеш, заплашваш полицийте, оплакваш се от тях че са си свършили работата, а очкаваш от същите след това да те пазят, да те защитават от набези и престъпления?! Парадокс другари, парадокс. 

Искам да работят в наша полза - да. В чия полза трябва да искам да работят. А прякорите са следствие. И не е ясно кой ги е измислил. Обикновено са ангажираните с някоя политическа сила. Прякорите си ги имаха и преди протестите, така че "заслугата" не е на протестиращите.

преди 52 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не, не е парадокс, а втълпяване на анархия!!!

Напротив. Протестиращите искат ред и правова държава. Законите сами по себе си не означават ред, нито демокрация. Хитлер също е имал закони и ги е налагал. В България се погазва върховното право на равенство пред закона. Това е фундамент, който е нарушен. Законите масово се заобикалят, правят се изключения и по-лошото, пишат се закони в интерес на избрани. Не, това не е правова държава, не е държава с ред и не е държава с демокрация. Това, че ти си предубеден и си затваряш очите за всичко, което не се вързва с представите ти, си е твой проблем.

преди 53 минути, FusE написа:

Защо не прочете статията 1-1 без да има редакция от страна на журналистите? Да вярвам, че истината не ви понася, но по силно и трайно от истината няма на този свят. 

Всеки има свободата да чете каквото иска, аз не си поставям информационни рамки и чета всички медии които ми доставят нужната информация. 

Да, но цитираш предимно блиц. Няма лошо. Но за мен статиите там са прекалено тенденциозни. Реално тези статии не могат да убедят никого, който вече не е убеден. За мен това тяхното са доста бездарни опити за манипулация.

• Автор

Николай Слатински срази шефовете на МВР с коментара си за насилието и протеста

Чудесен коментар на г-н Слатински, който завършва така:

Цитат

А да биеш невинни граждани много ум не е нужен.
Ненапразно в Русия казват – сила есть, ума не надо…

преди 1 час, Belhor написа:

Крайно време е да разбереш, че не си ти този който определя кои са "гамени" "сган" и т.н. Вземи малко да си попрегледаш речника, че си един от тези, който използват най- гнусните определения за опонентите си. Като цяло, първо изтрезней и сам ще се срамуваш от това, което сереш тука.

О .... гняв ... хм ... неудобен въпрос ли зададох, за да ползваш пиянството ми, като вид аргумент?! :) 

Да, драги .... БСП трябва да излезе с вид отношение към протеста и да се разграничи от вид гамени и т.н. ... за да се види кой реално стои зад протеста искащ оставката на сега действащото правителство.  

И то официално, да каже Ние от БСП подкрепяме протестите!!! Но, няма кой да е смел в това ... о да ... май нещо Нинова се страхува от нещо ли?! 

Може би, че ще бъде или е разследвана, а?! :) 

Какъв лидер е без ясна позиция?! И след като е за протеста, то защо не е сред организаторите и въведе ред?! 

Видно е, че протестите са изцяло политически .... и определено след като е в опозиция, то БСП като партия би следвало да направи официално изявление дали застава зад протеста или не, а не да е ползва Президентската Институция за свои цели!!!

п.п. Драги ми ИИ-чо .... някой Ви и ви използва ... :) О да .... манипулира Ви ... :) или Вие и вие манипулирате .... ;) 

преди 1 час, Belhor написа:

Полицая викаш, не може да различи блъснати към себе си хора, от такива които го нападат

ами като не вярваш, пробвай се
полицая гледа че към него тръгва човек и в никакъв случай няма да го спре за да пита "теб бутнаха ли те"
една палка през главата и още двама полицаи ще го завлачат нейде и бой до спукване

преди 22 минути, дръндю написа:

Де смелост в него?! :) 

Тука се ерчи .... :) 

преди 1 час, Мойра написа:

Нима според теб премиерът на България може да си позволи да обижда народа, наричайки го "лош мат'риал", "тулупи" и пр., забравяйки, че именно този народ го е поставил на мястото, на което е?

Ето основната ти грешка. Не народа, а множество от въпросния! ;) 

Има и нещо друго. Приравнявайки се към вид простак, то ставаш простак. Уви на дами не отива да си пъхат вид думи в устата ... ;) 

Така сме ние мъжете ... моем да псуваме, но не е културно жена да го прави! 

След като една жена си позволява вид речник = значи е ниско интелигента, 

Въобще какво се буташ между мъжки работи?! Политиката не е за жени драга!!! Там има вид грубост и ако не си достатъчно психично добре, то е вредно да се занимаваш с този вид дейност. Не е необходимо да изпадате в истерия ... Това не е Ваш и ваш дом!!! 

Разбери ме правилно: Политиката е мръсна работа!!! Там няма аргументи, а провеждане на вид политика, за да стане нещо. 

Има си избори .... но определено не си в час с политиката .... защото щеше още от начало да се обозначиш каква е твоята политика ... а тя уви след като е неясно декларирана си остава = никаква ... 

Прави любов, а не война!!! ;) 

преди 1 час, Shiniasu написа:

Напротив.

Против, напротив .... мнение срещу мнение и определено не приемам твоите аргументи!!!

Дали моето становище в случая е правилно, то е без значение. 

Давам гледна точка!!! Ти не я приемаш ... но определено не може да минеш от към моята страна, за да я видиш. 

Кратко: Аз казвам, че чашата има дръжка. (Че зад тези протести има нечистоплътни искания). Ти казваш = няма. 

Свежда се до вид достъп до определена информация. Ти я получаваш от медиите, но не знаеш аз от кое друго място получавам информация. 

Определено не мога да дам източника тук!!!

преди 20 минути, дръндю написа:

полицая гледа че към него тръгва човек и в никакъв случай няма да го спре за да пита "теб бутнаха ли те"
една палка през главата и още двама полицаи ще го завлачат нейде и бой до спукване

Па виж целия пост де. То и от космоса си личи, дали някой е бутнат или се засилва.

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

О .... гняв ... хм ... неудобен въпрос ли зададох, за да ползваш пиянството ми, като вид аргумент?! :) 

Гневът и злобата са очевидно при теб. Тези дни си съвсем неадекватен, но по-лошото е, че обиждаш без причини (това, че някой изказва мнение срещу Борисов определено не мога да приема за причина). Ясно ми е, че когато илюзиите ти са подложени на удари от това боли. Но никой не е длъжен да мълчи за истината за да може ти и такива като теб да се чувствате добре.

преди 55 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Кратко: Аз казвам, че чашата има дръжка. (Че зад тези протести има нечистоплътни искания). Ти казваш = няма. 

Нечистоплътния, винаги подозира другите в нечистоплътност.

Тя цялата картинка е една голяма смешка. От едната страна протестиращите, по сандали, джапанки, къси гащи и потници, и въоръжени с пластмасови бутилки от 0,5 литра минерална вода, а от другата... полиция и жандармерия с бронежилетки, наколенки, ботуши, щитове, боксове, каски, скафандри, все едно ще се бият с някакъв извънземен нашественик. Трябва да си наистина изперкал, та да не ти е ясно при подобна картинка, кой е подготвен за сблъсък и кой не! Остава да си зададеш въпроса, защо едните са подготвени за сблъсък и когато такъв все пак се случи, обвинени биват неподготвените. Ето ти парадокс. Подготвените за пикник, са обвинени за сблъсъците с тези, които са подготвени за война! Ми да ама не. Имаше един момент, в който ченгетата свалиха каските и щитовете, и това беше аплодирано от протестиращите. И никой не ги нападна!  Защото хората не са там да се бият с полицията, а да искат оставката на двама сатрапи.

Истинските отговори получаваме единствено на въпросите, които задаваме на себе си! Това значи, че трябва да задаваме въпроси предимно на себе си. Тогава намираме истинските отговори. Ако искаме отговори разбира се. Ако не искаме, задаваме провокативни въпроси на други хора. Това са нашите малки, гнусни дяволчета, които не искат отговори а очерняне. Мерне ли се нещо чисто, то трябва да бъде замърсено на всяка цена! Мда, ако успяваме да НЕ храним тези дяволчета, те си седят малки и нищожни, и вредата която нанасят е малка и нищожна. Когато ги храним цял живот обаче, те стават огромни и много силни демони, вредата от които е огромна. Унищожителна!

Така сме ние мъжете ... моем да псуваме, но не е културно жена да го прави! 

След като една жена си позволява вид речник = значи е ниско интелигента, 

Интересно ми е дали можеш да изпростееш още повече. Май не. Вече започвам да изпитвам съжаление. 

Против, напротив .... мнение срещу мнение и определено не приемам твоите аргументи!!!

Че кой те кара? Ама ти да си го кажеш. За двадесети-тридесети път.

Дали моето становище в случая е правилно, то е без значение. 

Да, ама важното е да си го кажеш. Щото то е демокрация и форумът е свободен, та това е извинение да ръсиш глупост след глупост  без значение дали е правилно.

Давам гледна точка!!! Ти не я приемаш ... но определено не може да минеш от към моята страна, за да я видиш. 

Свежда се до вид достъп до определена информация. Ти я получаваш от медиите, но не знаеш аз от кое друго място получавам информация. 

Определено не мога да дам източника тук!!!

Да, извънземните или Бог. Така е, мълчи си, че като дойдат ще стане лошо.

преди 24 минути, Belhor написа:

Ето ти парадокс.

Няма парадокс, а информация която ти нямаш. 

02.09 показа неща ... 

Много е лесно, удобно седнал зад клавиатурата да се правиш на смел. Що не си на първа линия?! 

Що не си на работа?! О да .... пардон днес е събота ... 

преди 21 минути, Shiniasu написа:

Вече започвам да изпитвам съжаление. 

Илюзията е в теб драги! Не в мен ... 

Просто твоите аргументи не струват. 

И директно към .... :) Малоумни изводи ... :) 

Кого се мъчиш да убедиш?! Другите ли ... опитвай се .... но обективността е вън от теб драги ... ;) 

Не може да приемеш, че нещо не ти водиш мнението на другите ... 

Вижда се как боравиш с вид незнание. Вижда се и как подхождаш с предразсъдъци. 

Това е достатъчно!!!

Вижда се на къде тикаш темата .... към моята особа ... Защо ли?! 

Вижда се на къде тикаш темата .... към моята особа ... Защо ли?! 

Вижда се за пореден път, че ти насочваш всички теми в които участваш към себе си. 

Не, вижда се, че протеста е поръчан!!! 

Явно си зад този който го е поръчал!!! 

преди 1 час, Shiniasu написа:

Вижда се за пореден път, че ти насочваш всички теми в които участваш към себе си. 

Не му се сърди!
Егоцентризма е досаден, но още не е (и няма да бъде) криминализиран.

• Автор
преди 5 минути, jhoro написа:

Не му се сърди!
Егоцентризма е досаден, но още не е (и няма да бъде) криминализиран.

Само егоцентризъм?...

преди 1 минута, Мойра написа:

Само егоцентризъм?...

Не съм казал ... „само“!

Има и ... „придружаващи заболявания“! 

преди 13 часа, jhoro написа:

Ясно - преразказ по картинка, рисувана по памет.
Ти собствени мисли нямаш ли?

Интересно, защо не коментираш по същество а си го подкарал ad hominem.

Това, което разказваш - изглежда логично, ама е хипотеза.

Не. Това е преразказ на думите, на човек присъствал на протеста.

Не казваш, защо трябваше да изкарат сума си полицаи, които само да правят навалица? 

Може би заради това. Да повторя - може би.

Цитат

По думите на Хаджигенов утре е денят, в който ще спрем да мечтаем, защото сме постигнали една от мечтите си и утре "ще запалим пожар, от който ще възкръсне Феникс".

„Нашето търпение позволи държавата ни да бъде превзета от корупция и ежедневно насилие. Оковани във философията на оцеляването допуснахме да бъдем съучастници на криминална власт от неграмотни и крадливи субекти. Случайни уроди диктуват унищожената справедливост и личен просперитет. Можещият беше ограбен, мислещият оставен в нищета, съзнателният прокуден в чужбина.

Време е ви казвам, време е!

Днес ще бъде последният ден на мирен протест. Започнахме трима, пожелаха го хиляди. Пожелахме с мир да спечелим война, светът не познава подобно явление. Силата на нашето самочувствие за справедливост е оръжието, с което ще завърнем държавността и националното ни самочувствие. Освободители не очаквайте, няма, няма и да има. Ние ще бъдем освободителите”, прочете Бабикян, написаното от професора.

Бабикян анонсира, че утре предстои окупация на Народното събрание до постигане на поставените искания – оставка на правителството, оставка на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и честни и свободни избори.

„Страшен страх тресе кочината”, заяви веднага след като Бабикян слезе от трибуната проф. Велислав Минеков. Той посочи, че само за половин ден днес в София са докарани 8 хиляди души полиция от цялата страна.

„Премахваме ги и се запътваме към честни и свободни избори. Нищо повече не искаме”, заключи проф. Минеков.

Да чакат провокаторите, да си свършат работата, а после - да бият жени, младежи, други. На записите се видя, как 2-3 полицаи нападат хора в гръб. Как не неутрализират евентуални нарушители, а се бият като в селска кръчма.
Много неадекватно поведение.

Че това е неадекватно поведение съм съгласен. Защо така са се случили нещата не знам. Аз на записи видях и как хора, които въобще не приличат на провокатори хвърлят предмети по полицията.

Обаче, като попитах защо протестиращите не помагат за неутрализирането на провокаторите...

преди 6 часа, Belhor написа:

Ти братле съвсем ни взе за канарчета! Полицая викаш, не може да различи блъснати към себе си хора, от такива които го нападат. Недей така бе нашия. Тия номерца сме ги правили в 4- 5 ти клас в училище. Издебваш момче и момиче които си говорят нещо, минаваш в гръб и блъсваш единия към другия, и те се гушват. После се хилиш като идиот. Понякога го правехме и нарочно, ако искаш да опипаш някоя мацка. Заговаряш я нещо, твой приятел минава зад нея и я блъсва към теб и ти пълниш шепите докато онази се осъзнае какво се случва. Хехе... после се каниш на твоя човек, че ще го спукаш от бой. Но реално правиш за него същото, когато си избере обекта, с който иска да поконтактува.

Та другия път когато напишеш нещо такова, си помисли, дали не е прекалено детско.

п.п. И спри да четеш глупости.

:) Пропусна да кажеш кой твой приятел е стоял зад гърба ти и е обиждал и псувал момичето, преди другият да я блъсне към теб.

п.п. Ще спра да чета всякакви глупости, писани от хора, участвали на протести и изпатили си от полиция/провокатори.

========================

преди 9 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

от тук

След като изгледах част от въпросната среща се засрамих, че гласувах за Радев. За Герб/Борисов не съм гласувал, но за Радев гласувах. Няма да повторя тази грешка отново.

преди 2 минути, A.com написа:

:) Пропусна да кажеш кой твой приятел е стоял зад гърба ти и е обиждал и псувал момичето, преди другият да я блъсне към теб.

п.п. Ще спра да чета всякакви глупости, писани от хора, участвали на протести и изпатили си от полиция/провокатори.

Не ти се получи да се направиш на интересен, да ти кажа. И по- добре спри да четеш глупостите на хора, които не са се и доближавали до протеста. Нормално е НЕочевидци, само да преразказват с елементи на разсъждения или просто да си измислят какво е станало.

Световната прима на оперната сцена Райна Кабаиванска коментира шокирана протестите у нас и поведението на държавния глава, което според нея не е редно. Тя е наблюдавала сблъсъците от вечерта на 2 септември, когато млади мъже хвърляха бомби срещу полицаите.

Цитат

"Видях организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите. Това доста ме шокира. Полицаите са държавни чиновници, не са врагове. Не можеш да искаш да ги убиеш. Не знам коя страна има право, но това много ме трогна - тази омраза към хора, които са наши братя. Защо толкова омраза? И друго - ако си президент, не си ли надпартиен президент. Това във всички конституции е основата за един президент. А тук видях президент, който е от едната страна. Това е, което ме шокира от едно гледане на българската телевизия", сподели Райна Кабаиванска пред БНР.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/rayna-kabaivanska-za-protestite-vidyah-organizirana-huliganska-talpa-koyato-iskashe-smartta-na-politsaite

току-що, Belhor написа:

Не ти се получи да се направиш на интересен, да ти кажа. И по- добре спри да четеш глупостите на хора, които не са се и доближавали до протеста. Нормално е НЕочевидци, само да преразказват с елементи на разсъждения или просто да си измислят какво е станало.

Нормално е да не знаеш кой е очевидец и кой е НЕочевидец. Но незнанието ти не ти пречи да си мислиш, че знаеш кой какъв е.

току-що, FusE написа:

Световната прима на оперната сцена Райна Кабаиванска коментира шокирана протестите у нас и поведението на държавния глава, което според нея не е редно. Тя е наблюдавала сблъсъците от вечерта на 2 септември, когато млади мъже хвърляха бомби срещу полицаите.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/rayna-kabaivanska-za-protestite-vidyah-organizirana-huliganska-talpa-koyato-iskashe-smartta-na-politsaite

Друг източник?

току-що, A.com написа:

Нормално е да не знаеш кой е очевидец и кой е НЕочевидец. Но незнанието ти не ти пречи да си мислиш, че знаеш кой какъв е.

Бля, бля... от поредния дето не е с Борисов и ГЕРБ, но яростно се мята на амбразурата да ги защитава. Верно на взехте за канарчета.

преди 1 минута, Belhor написа:

Бля, бля... от поредния дето не е с Борисов и ГЕРБ, но яростно се мята на амбразурата да ги защитава. Верно на взехте за канарчета.

Ще цитираш ли къде съм защитавал Борисов и Герб?

преди 3 минути, Belhor написа:

Друг източник?

https://www.marica.bg/balgariq/kabaivanska-vidqh-talpa-koqto-iska-da-ubie-policai

преди 18 минути, A.com написа:

Не. Това е преразказ на думите, на човек присъствал на протеста.

Не си ли се убедил, че в преразказите винаги има „украсени“ неща?
Най-малкото - гледната точка е субективна. Не е като запис от камера.

преди 18 минути, A.com написа:

Че това е неадекватно поведение съм съгласен. Защо така са се случили нещата не знам. Аз на записи видях и как хора, които въобще не приличат на провокатори хвърлят предмети по полицията.
Обаче, като попитах защо протестиращите не помагат за неутрализирането на провокаторите...

По този въпрос - обърни се към самите протестиращи!

Но пак ще кажа - присъствието на протеста не означава, ангажимент за съдействие на полицаите. Тези, които бият без да мислят!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.