Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой поддържа християнски фундаментализъм или е забежка на ислямизма?

Featured Replies

Аз предлагам да не правим реклама на гейщината.

• Отговори 59
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми как да има...ти го *беш, то те целува.....

Шегувам се, просто това ми дойде на акъла в първия момент....Не правя разлика между мъж и жена(изключвам тъщата)

А-а-а, тъщата е като тортата. И двете се предпочитат студени и със свещи. ;)

Аз предлагам да не правим реклама на гейщината.

Момченцето сигурно си пада, щом се хвали....

• Автор

хени,не ми казвай моля те,че си хипатия...за библиотеката е ясно,макар,че там причините не са съвсем религиозни,както и създаването на септуагинтата.нали не вярваш в толкова  голяма доза човеколюбие. :lol6:нямам сведение в пожара да са участвали евреи, затова и не се интересувам от уточнения.

недей да ревеш....библиотеката я има и днес и е общодостъпна.даже на фасадата ,отпред на една от стените има и букви от българската азбука...възползвай се ,ако искаш.

хайде сега,след като ми направи ретроспекция на книгите и нещата които знаеш..дай да хванем ариадна за нишката и да докараме една конспирация поне до край.

за  откритите евангелия с печат"негодни за светото евангелие",за които ти писах по -горе,какво ще кажеш..питай елито да ти подскаже нещо :tongue2::whist:

..Вал..много ми допадаш в интелуктуалната си жар! :D  ..сведения за кои са участнициТЕ са и онези продажни езичници,които са повече от сребърниците - няма кой на всичките да им плати!..ами за пари,като и днес,нали?! ...и плиииз,донт спик за българска азбука - нито Константин филосоХа я е измислил,нито брат му,ама е тема,като да кажеш,че за цяла Браила,Ботев е бил  НЕ върл хулиган,крадец и разбойник ,а светец!.. хайдутитите пък наши - спасители,те пък си живи грабители!..Аве,направо "взрив",Валкирия// втори,шести/,ако си толкова за истината!? П.п. ...подкрепям те напълно за предложението ти - давай да започнем от"нишката на Ариадна",а дали Тя е в конспирация ще зависи от какво ,според теб?! Аз лично съм за един диалог в който преобладаващото ще са само фактите-артефакти в наличност - никакви наложени философии и религиозни тълкувания,пък да да видим ,докъде ще го докараме..?..Всъщност идеята на темата беше такава и хич не беше скрито-покрито

давай бре медено хени.давай я първата част от нишката.

за артефактите ,не можем да не ги свързваме с религията..щото всичко опира до това бе хени..даже и един тиган ,подарен на църквата от едно семейство испанци..като си пържели яйцата в него,изведнъж се появил исус на дъното ,сред цвъртящите жълтъци.

хайде ,дава смело и безстрашно темата ,която ще нищим

Яйцата от бяла или черна кокошка са били, щото има голямо значение.....

• Автор

..според мненията на някои, фундаменталистите тълкуват Библията буквално,като вярата им върви ръка за ръка с нетърпимост към други обществени групи и религии,възприемайки съвременното плуралистично общество,като заплаха и претендират,че са истинските вярващи,истинските защитници на вярата си!Ама забравя ли се,че фундаментализмът в историята на християнството винаги е имало истерично-фанатични изблици,изразяващи се в мракобесен терор,почти същото,което се случва и със залитанията на ислямския фундаментализъм при който готовността им за тероризъм е на всяко място , по всяко време и днес! Християните пък водят уж прилично тихички "войнички" с всеки охарактеризиран от тях за езичник,който се опитва да им чете морал,размахвайки им назидателно пръст за това,че са продажни атеисти?!..Ха-ха,бая сбърканост и в понятия и в История! Та означава,че яростните защитници на тези 2-е религии, скоро няма да си подадат ръка - ние/ристиените/ ще крещим на мюсулманите,че са "резани-навеждащи" се,дето имат наглостта да принизяват Джизъс до статус само на пророк,а пък той бил абсолютен бог,а те ще НИ взривяват под път и над път,щот Аллах пък за нас е измислен такъв,казано в най-статичен и елементарен израз ..На мен ми е удивително във въпроси и изразени в 2-ва на брой да споделите мнения: - Кой или кое ще надене "усмирителната риза",така,че да обедини тези религии ? И - един ден фактите доказват,че няма никаква божественост,никакво "отвъдно"спасение,нито девственици,които ще чакат някой"резан" в рая ..Е, ще се появи ли тогава нова религия с нов фундаментализъм...мммм?

• Автор

..вярно е,че нямам възможност да пиша всеки ден,ама тези които са върли фенове и имат време,яко се набират в тоз сайт,къде за щело-къде просто нещо си там да впишати дъра- бъра!..и ако тези НЕ изпадат в истерии и крайности с цел само - спор и чешане на езици,съвсем прилично ще си напишат мнението.. ..моето лично такова мнение е,че един ден Религиите няма да съществуват,както Приказките днес, изместват наивната,лигава романтика,безобразно неграмотна! ..Дали това е добро или лошо е упоменато в друга тема тук,но си позволявам да напиша с убеденост,че Всичко в този Свят наш е навързано и градивността е да се надскочи масираността,още изказано - шаблонът!..

- един ден фактите доказват,че няма никаква божественост,никакво "отвъдно"спасение,нито девственици,които ще чакат някой"резан" в рая ..Е, ще се появи ли тогава нова религия с нов фундаментализъм...мммм?

Винаги ще има хора които да си задават въпроси и да търсят огтговори. И винаги ще има вяра в Божественото, в Създателя, в Първоизточника.

Новите религии ще изместват старите, защото нивото на хората ще е различно.

Ако сравним един човек от преди две хиляди години, с един съвременен човек, живеещ в съвсем друг свят, ще видим че новите поколения въпреки технологичния напредък, в чисто човешките си взаимоотношения не са се променили толкова. Хората винаги са имали нужда от духовност и ще продължават да имат.Само че новите религии ще проповядват любов, хуманност, алтруизъм, обединение, а не противопоставяне и разделение, защото съзнанието на хората еволюира.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

• Автор

хени,хени...............и преди 2000 години са разправяли така.

нищо не ми каза за "евангелието на йосиф,бащата на исус"?!?!

..за Йосиф и дето казваш,че е баща на исус е в такава обстоятелственост,колкото са онез липсващи /18годинки/ на "синът"му Йешуа,

..Вал..Валкирия - доказано е,че когато една лъжа е насаждана за истина от хилядолетия,то тя става истина..и примерите са бол!

Но в никакъв случай няма да е коректно,ако НЕ  споделиш ,какво точно представлява това "евангелие на Йосиф"?...

• Автор

..в" евангелието", "пише",че и йосиф имал съмнения да е бащата на исус...имал доказателства,че пантера не само е гонил,ами е стигнал мария,която работила към храма.исус като малък ,зал на пастрока си,че като порасне ,иска да стане фокусник и да лекува хора. после взел да разправя някакви глупости ,че "който не намрази майка си,баща си,братята си", и пр...роднинско тяло около себе си ,не е достоен да бъде дружка в щуротиите му.и други некви такива работи. абе,нещо като лъжа,ама дето казва истина" Валкирия, много щуротии се пишат и по много теми ,особено ако човек се вживее,че е корифей по няколко такива!.. чета постинги тук на люде,които претендират в такива дестинации,като в същото време никога не са де визо пипнали и изследвали един артефакт/пример свитъците от Наг-Хамади/,нито са лингвисти от ранг на можещо- разчитащи на т.нар. "мъртви" езици!..От този ранг в Света до тук се броят на пръсти!Това са определено факти,мила Вал! ..като мое мнение бих казала едно и то е също факт,който не го отрича нито библията,нито изследователя - Йешуа е от Давидовото коляно,реална личност в претенденство и роден от жена!Тази жена не е също само индивид,тя е личност и се вписва не случайно в онази юдейска йерархия !..Факт е,че именно тази йерархия е много взискателна и пазела стриктно територията си,Кое и Как трябва да се случи,заради веруюто на израелтяните и като оправдание за всичкото завоевание! Говоря на исторически език и не съм запозната в доказателства с методиката от сорта на -божия дух,влезе в мария и тя хоп-pregnant ..йосиф бил и той посетен от некакъв си ангел за успокоение,та да не прави сакатлък преждевременен!...че нали е бил старец,какви "бухалки",какви 5-т сребърници??! - това беше определено закачка! Колкото до Тиберии Ю. А. Пантера е единствения неопровержим факт ,че такава личност е съществувала!Намерена при археологични разкопки, там и далеч от Израел,упомената също в древни писания,визирайки историкът-хроникьор Йосиф Флавии,щот той пък е от същото време и години,витаещи около личността на Христос .. Дали Пантера е "онодил" Марием/Мария/ и тя баш от него е родила Йешуа-Иисус, е и ще си остане само хипотеза и теория!..Талмудата "куца" с нейните данни,щот да ми пишеш близо 600г. след смъртта на някого и просто по витаещи слухове,догадки и предположения е художествена литература!..писали са и други разбира се,като Ориген,ама там е още по-гвърдо развенчаването на твърдението,че Иисус бил месия-та!..тъй,че аз лично Ич не съм за някакво твърдение категорично,че Тиберии Юлий Абдес Пантера е биологичния баща на Йешуа..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.