Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Стафане-недей споделя впечетления и внимавай да не си заслужиш

определението ,,Чандала,,

Бях чувала странни неща за евреите,но тези в блога:за първи път

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 123,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Обич, аз съм си заслужил всички определения, които можеш да се сетиш :-)

Винаги трябва да има първи път! better later than......? Публикувано изображение

Има ли нещо, което да не ти харесва, но все пак малко да те кара да се позамислиш?... :)

ПС: Но ТОЗИ има за цел да внедри максимата на шопа у братята ристени- "най-мразим да мислим". "Дървените философи" не виреят и миреят в армията на Исус! Публикувано изображение Виж в блогът има такива с нашивки, хоризонтални и то! Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Стефан-точно да пиеш от локва и да се храниш според

Закона на Ману, третият едикт /Авадана Шастра I/ не си,хайде сега,

не ме карай да мисля,че имаш особено мнение за себе си.

А на мен не ми пречи :-)

А, задаваш ли си въпросът, защо не си чувала?.... дали защото е "ново" или просто защо някой не ти дава възможност да видиш старите новости или новите старости?...

Кой е този, дето не дава и дума да се отвори за тези "златни юдеи"?... Публикувано изображение И така старателно трие или КУПУВА живи гуми за триене?... ;)

Eвреите по паспорт и религия биха отрекли тези неща,

(от блога).Няколко стр. назад го направиха,нима очакваш

да се съгласят?!

Аз сега се интересувам от религии,сигурно тепърва ще се изненадвам,

интересен е Юдаизма,а евреите дали са чували

тази теория,U.Ra?От кое писание я извади?

Те и за ,,избран народ,, отричат...пък за чандали какво остава :)

Стефан-в клуба на егоцентриците ли членуваш,или просто

ти е не възможно да се придържаш към темата по-дълго от един пост,симпатяга Публикувано изображение

Eвреите по паспорт и религия биха отрекли тези неща,

(от блога).Няколко стр. назад го направиха,нима очакваш

да се съгласят?!

Аз сега се интересувам от религии,сигурно тепърва ще се изненадвам,

интересен е Юдаизма,а евреите дали са чували

тази теория,U.Ra?От кое писание я извади?

Те и за ,,избран народ,, отричат...пък за чандали какво остава :handshake:

Стефан-в клуба на егоцентриците ли членуваш,или просто

ти е не възможно да се придържаш към темата по-дълго от един пост,симпатяга Публикувано изображение

Всеки има право да отрича и твърди какво си пожелае. Както и да дава аргументи или не дава.

Но след като техният "бог" им заповядал "да се плодят", то какво му пречи да им заповядва да се изтребват?.... :handshake:

Ако аз им бих бил "богът от блогът" им, щях просто да им заповядвам, когато им се уринира или кензира да ходят до тоалетната, като затварят вратата за да не мирише и да не го правят на публични нееврейски места! Публикувано изображение

Как мога да очаквам от крадецът да си признае дори и да го хванат на местопрестъплението?.. :clap: Аз дори изучавам Астрология за да знам какво от кой да очаквам. Публикувано изображение

ПС: Това, което ти публикувам е нещо, което старателно се е пазело в тайна от католическата църква през средновековеието, а днес, дори във века на технологията и комуникацията, юдео-масонската конспирация се опитва да заглуши или изопачи.

А това, че си свикнала с догмите, да не би да те изненадва?... Я виж- хората имаха само "45 години" комунален евреиизъм но могат ли да се отърсят от него?...

А, да?! Нямат гласни звуци казваш? И това лично Шива те осветли? Снимката в профила - ти ли си?

Ти си бил по-зле от български равин на Яфо. Той в шабат се возеше на тус-тус (странно има гласна) и водеше жена си в синагогата в мъжкото отделение. Много просто. Той обичал жена си и тя не била куче, затова ще се молят заедно напук на другите пингвини.

Добре, че идея си нямам кой е този чичко Шива. Звучи ми цинично.

Много сте били тука, дето ползвате аватари, а не съответствате на тях. :ph34r: Легион! :clap: Освен, ако си оня голЕмата теслА?

Аз ти говоря за първоначалния ивриТ, не за днешната компилация от -хибриД. ;)

А чичко Шива е прототип на съгласните 'хвх..... Публикувано изображение

http://en.wikipedia.org/wiki/Shiva_(Judaism)

След войната почти всички български еврей са се преселили в Израел. Малкото останали (доколкото ми е известно - около 1000 души в цяла България) като цяло са били убедени комунисти и атеисти.

Извинете Моля,

тези, които са се преместили в изсра ел на Ротшилд да не би случайно да са били 'теисти'?.. Публикувано изображение Странен "Тео" е техния яхве, след като виждаме какво правят с палестинските араби? :)

Другото, което е, нима не знаеш, че комунистите са също тип юдеи? Публикувано изображение Ти да не би да очакваш от юдеите да се държат по друг начин от освен по комунистически? Нима не знаеш, че в изсра ел съжителства това, що се прапагандираше за "анти"- нацизъм и комунизъм.

http://u-ra.blogspot.com/2008/05/blog-post_189.html

;)

Не искам да правя подобни изказвания, но се чудя къде точно си си заврял главата. Ясно е, че Блаватска ти е била малко в повечко, та чак надменността си ти е придала, ама хайде потърси малко по-широки кръгозори ако искаш да водиш спорове. И малко по-спокойно с личните заредености, защото Петровна не би могла да ти обясни от къде идват и накъде отиват, пък и се опитваме да бъдем малко културни. Е, вярно, че биеш малко на активист на СС, ама и те са били култивирани личности и се опитвали да прихващат мъничко от импулсите на Водолея... И комунизма не познаваш, пък се напъваш. Той е просто идеология, може да се сметне и за диалектико-материалистично направление във философията. Някой не иска ли да поговори за символния смисъл на нарицателното "иудеи" в Новия завет? Нашият приятел ни подсказва, че "израил" означава - този, който вижда бог. :rolleyes:

А, да?! Нямат гласни звуци казваш? И това лично Шива те осветли? Снимката в профила - ти ли си?

на Т'слата дръжката, бих казал, че това е също доста осветяващо. Публикувано изображение

В българската ортография са приети и двете изписвания - юдеи и иудеи. По-естествено за българската фонетика е Ю-то.

В библейския иврит не се изписват гласни звуци. Семитските азбуки не изписват гласни звуци .

Лесно е да се печели, трудно е да се губи. :P:)

Не искам да правя подобни изказвания, но се чудя къде точно си си заврял главата. Ясно е, че Блаватска ти е била малко в повечко, та чак надменността си ти е придала, ама хайде потърси малко по-широки кръгозори ако искаш да водиш спорове. И малко по-спокойно с личните заредености, защото Петровна не би могла да ти обясни от къде идват и накъде отиват, пък и се опитваме да бъдем малко културни. Е, вярно, че биеш малко на активист на СС, ама и те са били култивирани личности и се опитвали да прихващат мъничко от импулсите на Водолея...

И комунизма не познаваш, пък се напъваш. Той е просто идеология, може да се сметне и за диалектико-материалистично направление във философията.

Някой не иска ли да поговори за символния смисъл на нарицателното "иудеи" в Новия завет?

Нашият приятел ни подсказва, че "израил" означава - този, който вижда бог.

:yanim:

Странно, ....аз пък съм мислел винаги, че 'изра ил' значи 'този, който бори бога Ил', сиречи кашмирското име за ведическия Шива.

Сега, не само от Петровна си личи, че евреите са деривати с упадъчен знак от брамините. Прочети и другите ми публикации от блога, барабар с вътрешните хипервръзки. Ще видиш, че Петровна е само една част от доказателството.

А интересно защо отричаш пряката връзка между йудаизъм и комунизъм? :ph34r: ...Че той е на "една ръка разстояние в историята" и дори все още "тече", бе брате...както се казва =филма не е свършил още, а ти излизаш от залата огорчен а финала?... :speak::whist:

Тази ти пряка връзка е продукт на най-различни конспиративни теории, към които ако подходим равноправно, ще се окаже, че от евреите идват всички социално-политичекски явления. Накрая може да стигем до извода, че те са сътворили света. За да може да имат с всичко пряка връзка, макар и не всички части от универса да са в първоначалната си пряка връзка с първоизвора. За блога ти - благодаря - погледнах го веднъж и ми е в повечко. Не се засягай и Блаватска преди много време я обичах, а сега не мога въобще да я дишам, тъй че в един отбор си оставате.

Тази ти пряка връзка е продукт на най-различни конспиративни теории, към които ако подходим равноправно, ще се окаже, че от евреите идват всички социално-политичекски явления. Накрая може да стигем до извода, че те са сътворили света. За да може да имат с всичко пряка връзка, макар и не всички части от универса да са в първоначалната си пряка връзка с първоизвора.

За блога ти - благодаря - погледнах го веднъж и ми е в повечко.

Не се засягай и Блаватска преди много време я обичах, а сега не мога въобще да я дишам, тъй че в един отбор си оставате.

Защо 'теории'?... не се ли чувства, че вече дори и теРории?... Публикувано изображение

Приятелю, евреите не са сътворили света, но понеже са наследници на арйанските брахмани, които са се прибрали в Духовния свят, то те им имат пряко-наследено знанието. Само, че СПЕКУЛИРАТ с него. заблуждават. Дори Исус им го казва, с алегорията за варосаните гробници. А Знанието не само в материализма, знаеш....

Блаватская има доста верни неща, бих казал може би най-много от светските автори...

Не се засягам, всичко е дискусия.

А пак да се върнем на конспирацията...пак погледни, може нещо да не си догледал, уверявам те, че си заслужава, но не живей с тази мисъл. :ph34r: Живей с мисълта за Бога!

:whist:

Догледал-недогледал все тая, след като приоритетностите са далеч. Ама и аз това ти казах, пуленето не придава много. Обаче като виждам, че говориш за знание, дето се наследява от една страна, от друга не оплодотворява, явно съвсем различни измерения имаме за него. Само ми е странно, защо го пишеш с главна буква... Е, буква - нали знаеш - мъртва, а само Духът е животворящ.

Догледал-недогледал все тая, след като приоритетностите са далеч. Ама и аз това ти казах, пуленето не придава много. Обаче като виждам, че говориш за знание, дето се наследява от една страна, от друга не оплодотворява, явно съвсем различни измерения имаме за него. Само ми е странно, защо го пишеш с главна буква... Е, буква - нали знаеш - мъртва, а само Духът е животворящ.

Айде пак семистките разбирания за Бога. :)Публикувано изображение

бе, приятелю, ти се намираш само на опозиция. ;) какво по същество ми каза? С какво не си съгласен и дай аргументи, моля!

С цитати от семитска библия не става. Сугестираш само. Публикувано изображение

"Духът бил животворящ"?.... "духът" на кой? на чичо яхве?... или на бати ил луми?...

Виж какво съм ти писал за библейския имперсонален 'дух'...

http://u-ra.blogspot.com/2008/05/yhvh.html

Тук обаче не говорим за произход на название, а за правилно произношение на съответния език - в случая български.

Знам, че плагиатствам Хеерт Хофстеде, но все пак: кой слон е по-правилен - африканският или индийският? :-)

Имам някакви смътни подозрения, че си присъствала на момента на сътворяване! :hush: Като си представя, че учат децата ни на какви ли не други глупости тц тц тц ;) , а то култове към Шива било!!!! Ама как ме осветли!!!

До такава степен ме изуми, че гледай правя само copy-paste:

Profruit, трябва да кажа, че Азбуки е права. Дори в българския по-правилно би било да се каже юдеи и при транслацията не се отчита има или няма в оригиналния език съответните звуци.

Добре би било да имаш вместо "под-о-зрения" да имаш "над-У-зрения" или в най-благоприятния случай- смътни СПОМЕНИ. Публикувано изображение

Растафаритата са форма на шайви, но с негативен знак към НИЗШ лунен култ към продължаване надолу по течението на матрерицата... Че и даваш акселаторът на маХ?! Публикувано изображение

Не, не се натискам да те осветлявам отвътре-имаш си ганГ-джа, действай си отвънка ;) ! Не ти си натискам, моля, моля! :speak:Публикувано изображение

Ами разбирам фрустрацията ти и че е трудно за вярване, но действително мога изброеното от мен. Два семестъра санскрит, един семестър древноперсийски, семестър авестийски, старогръцки, латински, арменски (и това чета) и т.н (литовския, готския и останалите важни индоевропейски езици, с които съм се занимавала, ги оставям настрана). Пустите му немци това искат от историчеките лингвисти, за да завършат и... ами за да не си смучат прекалено много от пръстите за езици, които не познават. Колкото и да ти е трудно да го смелиш, няма смисъл човек да спори с фактите.

Еврейската азбука не е нищо друго освен една азбука, която се учи като всяка друга. Нищо отвъд възможностите на човешкия мозък.

Пише се шалом. Няма ер малък дори на български.

П.П. Апропо, забравих да спомена петте живи езика, които говоря.

П.П.П. Сега за плажа си взех да чета за хетския, защото ми трябва, за да си напиша дипломната работа, в която пък се занимавам с въпросния Линеар А и Б (знам, че звучи като компютърен език, но не е). За съжаление не случих на курс по хетски по време на обучението си и сега трябва да "си го набавям" сама.

Като си лингвист, можеш ли да дадеш мнение по въпроса за произхода на езиците? Кой е най-древния, според тебе? Каква е зависимостта между арйанските и дравидо-семитските езици. Кой е техния общ прародител?

Вярно ли е моето твърдение, че дравидо-семитските езици съдържат конзонанти , а арйанските-резонанти и "УАУ"-ълс?...

Можеш ли да изследваш, от лингвистична гледна точка, Трансц. вибрация "ОМ"(АУМ)?...И да я обвържеш с култовете?...

Редактирано от Trichocephalus
2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата. (преглед на промените)

Добре би било да имаш вместо "под-о-зрения" да имаш "над-У-зрения" или в най-благоприятния случай- смътни СПОМЕНИ. Публикувано изображение

Растафаритата са форма на шайви, но с негативен знак към НИЗШ лунен култ към продължаване надолу по течението на матрерицата... Че и даваш акселаторът на маХ?! Публикувано изображение

Не, не се натискам да те осветлявам отвътре-имаш си ганГ-джа, действай си отвънка :lol6: ! Не ти си натискам, моля, моля! :lol6:Публикувано изображение

Драги/а (извини ме, но от снимката в профила ти не става ясно мъж или жена си!) ми УРА (виждаш ли как човешкото съзнание може да интерпретира данните по начин, по който му е угодно? същото и с теб относно произходите), да ти призная нищо не отбрах от българския ти (не смяташ, че всички сме го проговорили от рождение, нали?)! Моля те, да се придържаш към литературната му форма :lol6: , ако искаш и такива като мен да те разбират. Думи и изрази от сорта на "над-У-зрения", "Че и даваш акселаторът на маХ?!" и т.н...първо карат читателя да се чувства глупаво, неразбирайки смисъла на текста поради ред причини, една от които изложих вече по-горе, от друга страна създават предпоставка за трудно проследяване на логическата ти мисъл.

Не съм достатъчно възрастен, за да имам подобни спомени, но онези, които все пак обитават съзнанието ми не са свързани с низши и тъмни култове...да си призная дори често се чудя защо винаги определени хора се стремят да свържат нещата от живота с тъмната им страна и игнорират светлината и доброто, което носят в себе си?...Черногледство?...имам и други определения, но ще ги спестя, да не излезе, че се заяждам...Аз лично намирам във всяка религия или течение по нещо добро, стремящо се да ни облагороди (друг е въпроса, че се намира винаги някой, който да се възползва и манипулира), но умишлено целящото опорочаване, извини ме, но ме кара натурално да реагирам иронично.

Знам, че плагиатствам Хеерт Хофстеде, но все пак: кой слон е по-правилен - африканският или индийският? :-)

Стефан, да знаеш, ще го приема като комплимент! Публикувано изображение;) Най-малкото той е допринесъл за процеса на изграждане на съзнанието, познанията и уменията.

Айде пак семистките разбирания за Бога. :PПубликувано изображение

бе, приятелю, ти се намираш само на опозиция. :speak: какво по същество ми каза? С какво не си съгласен и дай аргументи, моля!

С цитати от семитска библия не става. Сугестираш само. Публикувано изображение

"Духът бил животворящ"?.... "духът" на кой? на чичо яхве?... или на бати ил луми?...

Виж какво съм ти писал за библейския имперсонален 'дух'...

http://u-ra.blogspot.com/2008/05/yhvh.html

Аха... Значи, като гледам, за да те разграничим добре от семитския дух, трябва да уточним, според показваното от теб, че там, където между светилиюео и светия дух има завеса, ти имаш бронирана врата... Според разбираията ти, това сигурно ще е комплимент.

И когато при Исусовото "Свърши се" на кръста завесата се скъса, ти спокойно си установил, че твоята врата е непокътната. Вижда се...

Венцислав, макар да се имаш за голям спец по божиите работи, да те светна, че нищо не си разбрал още. "Свърши се" е фраза, която бележи само ... началото.

Ти явно много добре си разбала дори аз какво съм написал... Голям спец, а, сериозно ли - дерзай... Цункам те по косичката.

Ти явно много добре си разбала дори аз какво съм написал...

Голям спец, а, сериозно ли - дерзай... Цункам те по косичката.

Много добре разбирам дори ти ))) за какво говориш - споделяш визус иззад огледалните сфери на очите си, чрез които виждаш единствено... собствените си бронирани врати...

Ох, на кака, нямам нищо против да си мечтаеш,

но не моите истински коси са това... знаеш. )))

Познай до три чии са!

"над-У-зрения" е прекрасен израз - много ми хари-ресва... косите. )))

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Аха... Значи, като гледам, за да те разграничим добре от семитския дух, трябва да уточним, според показваното от теб, че там, където между светилиюео и светия дух има завеса, ти имаш бронирана врата... Според разбираията ти, това сигурно ще е комплимент.

И когато при Исусовото "Свърши се" на кръста завесата се скъса, ти спокойно си установил, че твоята врата е непокътната. Вижда се...

Приятелю, нищо "не започва" и "не свършва" В ДУХОВНИЯ СВЯТ! :clap:

......"свърши се"! явно не иде реч за него?... Публикувано изображение

;)

Винаги съм поддържал мнението, че на дравидо-семитите НИКОГА В МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ НЕ ИМ Е БИЛО ЯСНО КОЙ Е БОГА. ;)

Това имах в пред вид. Аз не съм семит, нали го вземаш в пред вид?... Публикувано изображение

Здравей мило другарче,

пиша ти писмо от изток. Ти сигурно с нетърпение очакваш сценария на 366 серия на филма "Юдеизъм /за любопитни/". Днес бе един непорочен ден изпълнен с динамика и поврати. Може би се питаш що е то бат-мицва? Това е еврейски празник. То празнува 12 година и един ден на еврейката. Тя вече е отговорна за своите действия, може да мисли и да встъпва в брак. Има и бар-мицва. То празнува 13 година и един ден на евреина. Мъжът съзрява по-бавно. Тук наскоро имаше бат-мицва на сестрата на Ниорай. Тя се казва Ниска. Майка й - Шонтал. Тя е от Париж, а баща й - Шимон. Той е от Мароко. Преди време те си купиха нов кожен диван и ми подариха стария плюшен. Така аз в хола си имам три дивана. Днес сутринта както спя и сънувам, че съм авиатор - стана гръм. Шимон и Шонтал се скарали. Шимон награбил кожения диван и го метнал през прозореца на четвъртия етаж. Не посмял да набие жена си, защото го чака моментален затвор - изкарал си го на дивана. Диванът в своя полет ми разби козирката, която пази моето пране. Падна козирката заедно с моите килоти. Изкрейзих. Над мене на третия етаж живеят негри от Етиопия. Взех си телефона, да звъня в миштерата (полицията) и да ходя да се изяснявам. Дойде Шимон с тел и клеща и привърза излакутената стряха. Уплаши се да не го привикам в съд. Казах му, че това е жива порнография. Той се съгласи и отиде да влачи разбития диван до казана за боклук.

Мило другарче, аз има "брат". Казва се Амнон. Изгоря ми една телевизия (телевизор и телевизия е една дума). Китайска бе. Амнон ми направи подарък. И тя изгоря. Сега чакам Амнон с 37' телевизия тошиба - пак подарък. Преди време счупих задната капла на колелото и Амнон дойде с автобус волво специално. Взе колелото и на другия ден го докара с чисто нова капла и нови скорости. Голямата mu дъщеря живее в Нес Циона (Чудото на циониската). Купи си апартамент и в понеделник я изписват от родилното. Ужасно скъп и красив град. Всеки сфетофар е градинка.

Мило другарче, срещу мен живеят някакви метумтами. Тренират карате в апартамента. Точно в 06:00 и 23:300. Виковете са побъркващи. Що за тренировки - жив ли го дере?! Още малко ми остана.

Едва ли си ял патладжан натъпкан със стафиди и месо запечено в кошничка от солети.

Защо ти ги показвам мило другарче? Защото съм Архитекта в квартала. Пари не взимам, че ми е съвестно, а в натура. Каса бира. Не ме питай, кога трябва да преинсталирам "джама" на иврит. Добре, че не е на санскрит.

Филмът е динамичен. Остани на канала.

Moите юдеи комшии и комшийки. Бат-мицва на Ниска.

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Благодаря ти за Пътеписа "Из дебрите на Шаш Лош Беш" :rolleyes:

Аз също имам Съскащи и Шъшкащи съседи. Прилагам документ. Моля намери прикрепения файл тук. :rolleyes:

post-176307-1218994910_thumb.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.