Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Прави ли ти впечатление на 8:22 мин какво се казва?. Христос сочи нагоре и казва, че в днешния век "никой не благоданежден до Царството божие". Има се в пред вид, че тъй като Бог е оставил кали-йуга на 'самотек' има много измама именно с религиите. Абрахамските, разбира се.. Публикувано изображение

Това си е кофти ситуация за нас. Публикувано изображение Аз не мога да се отделя от тях,все още....
  • Отговори 2k
  • Прегледи 124k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това си е кофти ситуация за нас. Публикувано изображение Аз не мога да се отделя от тях,все още....

Абе като гледам 70-80те години хората кви скенджи са били, а сега кви са добитъци?,,,Според тебе на генно-модифициранат храна ли се дължи?... Виж всички от групата са скенджи, ма особено Браян Мей си е кокали само.. Публикувано изображение

ПС: Сега нещо тематично. :P:P Моля те попитай Идан, вярно ли, че Йом Киппур го наричали "CHICKEN HOLOCAUST"?.... :P:)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Абе като гледам 70-80те години хората кви скенджи са били, а сега кви са добитъци?,,,Според тебе на генно-модифициранат храна ли се дължи?... Виж всички от групата са скенджи, ма особено Браян Мей си е кокали само.. Публикувано изображение

ПС: Сега нещо тематично. ;):lol6: Моля те попитай Идан, вярно ли, че Йом Киппур го наричали "CHICKEN HOLOCAUST"?.... :lol6::lol6:

Ами защо ти сам не го попиташ?Макар че едва ли ще отговори.....Аз бих попитал тази дама ,ама и нямам телефона! :lol6:Публикувано изображение

Ами защо ти сам не го попиташ?Макар че едва ли ще отговори.....Аз бих попитал тази дама ,ама и нямам телефона! :lol6:Публикувано изображение

по кожата и си личи, че във вените и тече ЧИСТА все мистка кръв! Публикувано изображение:lol6:

на английски се казва "complexion". Публикувано изображение

Веднага след празник "Йом Кипур" започва построяването на сука (шатра, колиба), за да се отбележи друг важен празник - "Сукот " (правилното произношение изисква удвояване на съгласен звук к). Сукот започва на 15-я ден от месец Тишрей и продължава в ерец Исраел седем дни. Сукот се счита за последния от трите главни празника посочени в Петокнижието на Мойсей. Повелява се седем дни от празника да се прекарва в шатрите, в памет на скитанията в пустинята. Когато Бог извел евреите от Египет към Обещаната земя, те живели в такива временни шатри близо 40 години в пустинята, за да умре и последния с робска психика.

"Говори на израилтяните, като речеш: от петнадесетия ден на тоя месец да пазите за седем дена Господния празник . В колиби да седите седем дни. Всички туземци-израилтяни да седят в колиби, за да познаят бъдещите ви поколения, че в колиби направих израилтяните да седят, когато ги изведох из Египетската земя. Аз съм Господ вашият Бог."

Този празник на колибите е време на радост и веселби, и той настъпва тази нощ с появата на първите три звезди. По улиците от дни се виждат издигнати шатри, но с всяка следваща година те стават все по-малко. Подобна колиба никак не е евтина. Най-малката струва 200лв, а големите са с цена 800лв. Тя е модернизирана и представлява разглобяемо метално скеле. Брезент с религиозни надписи, а върху тавана й има разстлани рогозки. Всъщност колоритът изисква покрива да бъде от палмови клони. Много са електрифицирани. Всеки един може да разпъне сука, където му е кеф. Може в центъра на кварталния парк, на плажа или да я залепи под прозореца на кооперацията . Виждал съм сука с климатик. Между другото цяла седмица е празник и не се работи, а дните са платени, децата в ваканция. В момента е циганско лято в Израел. През деня е 30'С, но вечер захладнява до 18'С. Снимах ви няколко колиби и същевременно ще дам пояснения.

В Израел има близо един милион руски евреи. Разбираемо половината са мъже, а от тези мъже не всеки е евреин. Руски евреи в сука няма да видите, аз поне не видях и на въпрос имаш ли сука? Отговорът е "да пошел ты на буква Х !" В този ред на мисли се съобщава, че над 70% от руснаците са необрязани и без желание да го направят. Руските евреи с сигурност мразят мизрахи и всякакви стилове източна музика, но пък донесоха нещо свое. До 1990г Израел не е знаел понятието на думата изтрезвител. Било е непонятно да се намира заспал човек по улиците пиян до безпаметност. Полицията се е чудела къде да отведе алкажите и това е предговор към описанието на първата сука. Тя е направена от подръчни материали и незапознатия би я помисли за бордей. През няколко улици от мен тук когато мина сутрин или вечер винаги има браточки на бира с рожи на бомжове. Тази сука е целогодишна и обител на братя по чашка.

Публикувано изображение

Втората сука е още по-колоритна. Тя не е от днес, но все още съществува. Покрай нея винаги мирише на градски кенеф и не отбягва от погледа опаковки от капути и игли. Мисля, че това е под прикритие пaблик хаус или център за виагра, допускам също филиал на "джоинт", "зомби" и "йеменско орехче". Виждал съм негри да влизат и излизат, a катинара-тупуз на вратата само подхранва моите съмнения.

Публикувано изображение

Тази сука е от скъпите, а вратата отпред и вдига още повече цената. Това говори, че вътре има стерео-уредба, легло, маса с сервиз, мангал, хладилник, мини-телевизор.

Публикувано изображение

Наблизо живее шефа на градската полиция. Къща с двор в Израел говори за мноооого пари, а в двора се вижда как всеки един е издигнал сука.

Публикувано изображение

Последната сука е пред входа на моя блок. Миналата година бяха три на брой, а тази само една, което потвърждава думите ми, че нещата от религиозни залитат към детска атркация. Ако в следващите 20 години не дойде Месията не виждам кой ще се спи в сука.

Публикувано изображение

За финал тъжна новина. Ако се разровите по руски еврейски сайтове ще научите, че в град Акко пети ден продължава комендантски час. Акко е туристически град. Там живеят 40 000 евреи и 20 000 араби (приблизително). Там има йешива. Йешива е общност на ортодоксални евреи - "пингвините". На Йом Кипур млад арабин влязъл в еврейския квартал на висока скорост с своя автомобил с мотив, че не го вълнуват еврейските празници и предизвикал ответен гняв. В отговор получил канонада-камъни по колата. Арабинът свикал 30 човека тумба и се отправил на вендета. По пътя изгорили 30 автомобила и разбили витрини на магазини с камъни. Отговор не закъснял и били подпалени няколко арабски къщи. Положението се усмирило след въвеждане на цивилна полиция за борба с безредици и близо 500 командоса патрулират по улиците. Днес в този град се появи неформална група на известен "евреин-екстремист", която е известна с своите "мероприятия".

Специален поздрав на чичко U.Ra по случай празника с надежда следващите седем дни да пише блога си от своята сука. Да не забравя, че при строеж на суката, тя трябва да има пролука в тавана, за да се виждат звездите нощем.

Хаг самеах!

Мерси, мерси, (в)уйче Плодчо! ;) дано Вуйчо яхве, не само яхния от плакия и крилца или кълки да ти дава, но и -пресни плодове! ;)

Многого подробен пътепис си написал! Публикувано изображение И аз обичам да пиша, но признавам ти си цар н детайлите! Имаш Слънце или Луна в Дева, сигура съм. Публикувано изображение

Относно почервенените пасажи в пътеписа ти, не е ли по-правилно да се каже "Крайкожието на Мойсей"?... :rolleyes:;) А това много ме изненадва защо, аджаба в днешната гореспомената държава там имало 'руски евреи'?... :rolleyes: Ти сигурен ли си че са 'руски евреи', а не -'еврейски русски'= 'новьие русски'?... :rolleyes:

Веднага след празник "Йом Кипур" започва построяването на сука (шатра, колиба), за да се отбележи друг важен празник - "Сукот " (правилното произношение изисква удвояване на съгласен звук к). Сукот започва на 15-я ден от месец Тишрей и продължава в ерец Исраел седем дни. Сукот се счита за последния от трите главни празника посочени в Петокнижието на Мойсей. Повелява се седем дни от празника да се прекарва в шатрите, в памет на скитанията в пустинята. Когато Бог извел евреите от Египет към Обещаната земя, те живели в такива временни шатри близо 40 години в пустинята, за да умре и последния с робска психика.

"Говори на израилтяните, като речеш: от петнадесетия ден на тоя месец да пазите за седем дена Господния празник . В колиби да седите седем дни. Всички туземци-израилтяни да седят в колиби, за да познаят бъдещите ви поколения, че в колиби направих израилтяните да седят, когато ги изведох из Египетската земя. Аз съм Господ вашият Бог."

Този празник на колибите е време на радост и веселби, и той настъпва тази нощ с появата на първите три звезди. По улиците от дни се виждат издигнати шатри, но с всяка следваща година те стават все по-малко. Подобна колиба никак не е евтина. Най-малката струва 200лв, а големите са с цена 800лв. Тя е модернизирана и представлява разглобяемо метално скеле. Брезент с религиозни надписи, а върху тавана й има разстлани рогозки. Всъщност колоритът изисква покрива да бъде от палмови клони. Много са електрифицирани. Всеки един може да разпъне сука, където му е кеф. Може в центъра на кварталния парк, на плажа или да я залепи под прозореца на кооперацията . Виждал съм сука с климатик. Между другото цяла седмица е празник и не се работи, а дните са платени, децата в ваканция. В момента е циганско лято в Израел. През деня е 30'С, но вечер захладнява до 18'С. Снимах ви няколко колиби и същевременно ще дам пояснения.

В Израел има близо един милион руски евреи. Разбираемо половината са мъже, а от тези мъже не всеки е евреин. Руски евреи в сука няма да видите, аз поне не видях и на въпрос имаш ли сука? Отговорът е "да пошел ты на буква Х !" В този ред на мисли се съобщава, че над 70% от руснаците са необрязани и без желание да го направят. Руските евреи с сигурност мразят мизрахи и всякакви стилове източна музика, но пък донесоха нещо свое. До 1990г Израел не е знаел понятието на думата изтрезвител. Било е непонятно да се намира заспал човек по улиците пиян до безпаметност. Полицията се е чудела къде да отведе алкажите и това е предговор към описанието на първата сука. Тя е направена от подръчни материали и незапознатия би я помисли за бордей. През няколко улици от мен тук когато мина сутрин или вечер винаги има браточки на бира с рожи на бомжове. Тази сука е целогодишна и обител на братя по чашка.

Публикувано изображение

Втората сука е още по-колоритна. Тя не е от днес, но все още съществува. Покрай нея винаги мирише на градски кенеф и не отбягва от погледа опаковки от капути и игли. Мисля, че това е под прикритие пaблик хаус или център за виагра, допускам също филиал на "джоинт", "зомби" и "йеменско орехче". Виждал съм негри да влизат и излизат, a катинара-тупуз на вратата само подхранва моите съмнения.

Публикувано изображение

Тази сука е от скъпите, а вратата отпред и вдига още повече цената. Това говори, че вътре има стерео-уредба, легло, маса с сервиз, мангал, хладилник, мини-телевизор.

Публикувано изображение

Наблизо живее шефа на градската полиция. Къща с двор в Израел говори за мноооого пари, а в двора се вижда как всеки един е издигнал сука.

Публикувано изображение

Последната сука е пред входа на моя блок. Миналата година бяха три на брой, а тази само една, което потвърждава думите ми, че нещата от религиозни залитат към детска атркация. Ако в следващите 20 години не дойде Месията не виждам кой ще се спи в сука.

Публикувано изображение

За финал тъжна новина. Ако се разровите по руски еврейски сайтове ще научите, че в град Акко пети ден продължава комендантски час. Акко е туристически град. Там живеят 40 000 евреи и 20 000 араби (приблизително). Там има йешива. Йешива е общност на ортодоксални евреи - "пингвините". На Йом Кипур млад арабин влязъл в еврейския квартал на висока скорост с своя автомобил с мотив, че не го вълнуват еврейските празници и предизвикал ответен гняв. В отговор получил канонада-камъни по колата. Арабинът свикал 30 човека тумба и се отправил на вендета. По пътя изгорили 30 автомобила и разбили витрини на магазини с камъни. Отговор не закъснял и били подпалени няколко арабски къщи. Положението се усмирило след въвеждане на цивилна полиция за борба с безредици и близо 500 командоса патрулират по улиците. Днес в този град се появи неформална група на известен "евреин-екстремист", която е известна с своите "мероприятия".

Специален поздрав на чичко U.Ra по случай празника с надежда следващите седем дни да пише блога си от своята сука. Да не забравя, че при строеж на суката, тя трябва да има пролука в тавана, за да се виждат звездите нощем.

Хаг самеах!

Не даваш телефона на какичката,що си такава скръндза?

Хаг самеах! все пак... :rolleyes:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Ами защо ти сам не го попиташ?Макар че едва ли ще отговори.....Аз бих попитал тази дама ,ама и нямам телефона! :speak:Публикувано изображение

Готтин, търсех клипчето, онова дето пишеше на руски 'защо трябва да следваме израел', дето оня арабин, уж христянин дето разяснява, че ако не "слушаме израел религията ислям ще завладее света". Дето казва - 'следващия си ти'... сещаш ли се, ма не мога да го открия, къде го постна...?. :rolleyes:

сега,.... искам ВЕДНАГА да ти кажа планът на ционистите какъв е. Ти, вероятно си забелязъл, че аз не съм адвокат нито на ислямът, нито на яхувизмът, който фино се пробутва за 'християнски ционизъм'?.. Публикувано изображение

та знаеш юдео-масоните движат гео-полтиката, за нещастие на всичко. Но такива, като прекрасна Лайла, пък не могат да виждат нещата в проекция и само пляскат "ислямъут е най-бързо развиващата се религия"(не си ли спомняш как др. георги Димитров наелектризираше масите невежи, че, цитирам 'това, което развитите капиталистически страни са постигнали з астолетия, ние ще го постигнем з аняколко петилетки'?... Публикувано изображение Освен, че числото 5 е сакрално за ислямът има и милион други прилики...

Сега ще ти кажа на кратко планът на ционистите, който е 'продължение на 'рухването на комунизма'"..ахахах ама, че лаф! :) Ако 'комунизмът рухне значи рухва и юдаизма, а те се канят да стоят до края на кали-юга, значи има нещо гнило, а?... ахахаха

Та, ционистите след 11 септ. 2001 са в нов етап от 'световния ред' и в това число мюслитата играят роля, както преди социалистите в Европа...

Как ги направялват ционистите?... Заселват ги в Eвропа и им дават прекалено много права(и те се плодят,като знайци- аллах дал !) пред други, примерно пред славяни, китайци или от далечния изток. Разбира се, хем им вършат черната работа, хем са им част от плана за ОБЕЗКЪРВЯВАНЕ НА местното (домакинско) НАСЕЛЕНИЕ... ;)

Сега...как ще стане точно диктатът на юдеите описан в "протоколите на ционистите"?...-ще стане, като цитирам "ГОИТЕ САМИ СИ ИЗБЕРАТ ДИКТАТОРЪТ"( в танахът пише, за "rod of iron", дори в яхувистичното 'откровение на йоана'). Юдейският цар ще се наложи след като лансира ПЪРВО ислямът. Ще го радикализира, понеже е ПОДБЕН НЕМУ и ще принуди европейците ДА ИЗБЕРАТ финият диктат на ционистите пред пещернячеството на ислямът. Подобна схема тръгна за налагане в САЩ...питай за няколко години до къде са стигнали?... Българи вече се връщат... Публикувано изображение

Подобна схема е на революциите и световните войни...

А такива, като Лайла си мислят, че "дъжд вали" и скандират по стадионите "алла акбар"?... Публикувано изображение

Прегледай в нета хипотетичната карта наречена "Europe after Hudna Lausanna" 2067, Тука за Балканите не става дума! ;)

.....както и знамето и герба на "Eurabia"..... ;)

Но ще ти призная, че преди 10 години приказвах с един индийски професор по лингвистика от Кашмир, Кумар. Та той ми спомена нещо на което много не се замислят, цитирам "Повярвай ми, приятели, ние сме се напатили на яхуди, колко сме далече от тях, зашото тактиката на яхуди е да заселват свещени земи с мусулмани, които са подобни тях и избиват животни и хора и обезглавяват статутии, тъй като така им 'говори; техния паднал дух към нихилизъм. аз си спомних за помохамеданчването на Родопите....там е имало т.нар. "езическа религия", която е враг на абрахамците, тъй като самите те са извънкастови на нея!

така, че схемата е една и съща...

Готтин, търсех клипчето, онова дето пишеше на руски 'защо трябва да следваме израел', дето оня арабин, уж христянин дето разяснява, че ако не "слушаме израел религията ислям ще завладее света". Дето казва - 'следващия си ти'... сещаш ли се, ма не мога да го открия, къде го постна...?. :ph34r:

сега,.... искам ВЕДНАГА да ти кажа планът на ционистите какъв е. Ти, вероятно си забелязъл, че аз не съм адвокат нито на ислямът, нито на яхувизмът, който фино се пробутва за 'християнски ционизъм'?.. Публикувано изображение

та знаеш юдео-масоните движат гео-полтиката, за нещастие на всичко. Но такива, като прекрасна Лайла, пък не могат да виждат нещата в проекция и само пляскат "ислямъут е най-бързо развиващата се религия"(не си ли спомняш как др. георги Димитров наелектризираше масите невежи, че, цитирам 'това, което развитите капиталистически страни са постигнали з астолетия, ние ще го постигнем з аняколко петилетки'?... Публикувано изображение Освен, че числото 5 е сакрално за ислямът има и милион други прилики...

Сега ще ти кажа на кратко планът на ционистите, който е 'продължение на 'рухването на комунизма'"..ахахах ама, че лаф! :wub: Ако 'комунизмът рухне значи рухва и юдаизма, а те се канят да стоят до края на кали-юга, значи има нещо гнило, а?... ахахаха

Та, ционистите след 11 септ. 2001 са в нов етап от 'световния ред' и в това число мюслитата играят роля, както преди социалистите в Европа...

Как ги направялват ционистите?... Заселват ги в Eвропа и им дават прекалено много права(и те се плодят,като знайци- аллах дал !) пред други, примерно пред славяни, китайци или от далечния изток. Разбира се, хем им вършат черната работа, хем са им част от плана за ОБЕЗКЪРВЯВАНЕ НА местното (домакинско) НАСЕЛЕНИЕ... :P

Сега...как ще стане точно диктатът на юдеите описан в "протоколите на ционистите"?...-ще стане, като цитирам "ГОИТЕ САМИ СИ ИЗБЕРАТ ДИКТАТОРЪТ"( в танахът пише, за "rod of iron", дори в яхувистичното 'откровение на йоана'). Юдейският цар ще се наложи след като лансира ПЪРВО ислямът. Ще го радикализира, понеже е ПОДБЕН НЕМУ и ще принуди европейците ДА ИЗБЕРАТ финият диктат на ционистите пред пещернячеството на ислямът. Подобна схема тръгна за налагане в САЩ...питай за няколко години до къде са стигнали?... Българи вече се връщат... Публикувано изображение

Подобна схема е на революциите и световните войни...

А такива, като Лайла си мислят, че "дъжд вали" и скандират по стадионите "алла акбар"?... Публикувано изображение

Прегледай в нета хипотетичната карта наречена "Europe after Hudna Lausanna" 2067, Тука за Балканите не става дума! ;)

.....както и знамето и герба на "Eurabia"..... ;)

Но ще ти призная, че преди 10 години приказвах с един индийски професор по лингвистика от Кашмир, Кумар. Та той ми спомена нещо на което много не се замислят, цитирам "Повярвай ми, приятели, ние сме се напатили на яхуди, колко сме далече от тях, зашото тактиката на яхуди е да заселват свещени земи с мусулмани, които са подобни тях и избиват животни и хора и обезглавяват статутии, тъй като така им 'говори; техния паднал дух към нихилизъм. аз си спомних за помохамеданчването на Родопите....там е имало т.нар. "езическа религия", която е враг на абрахамците, тъй като самите те са извънкастови на нея!

така, че схемата е една и съща...

Наясно съм с схемата!Радвам се че не само аз съм го разбрал...Иначе Профруит ме кефи!Има талант детето,все едно че чета Филип Рот! Публикувано изображение

О? Лалйла това ли прави по стадионите?! Не знаех? Не ходя по стадиони, но ти си режисьора на "17 мига от пролетта" и едновременно Щирлиц. Как не ти се спука главата, след като си посветен в такава конспирация?

Ми следи региона. Арабите с нефта се събраха преди седмица и се договориха да въведат обща валута с цел да излязат от доларовата зависимост. Иран не бе поканен. Аз не обичам да се простирам зад пределите на темата и ще ти пусна друга муха. Къде бе боса на ислямската революция преди две седмици? В САЩ! Говори пред представителите на ОН, но с него се срещнаха ултра-ортодоксални евреи. Те го призовават да унищожи Израел. Между другото има нова партенка. Някакъв руски физик бил в основата на иранската атомна бомба и Буш забранил на аверите да атакуват на своя глава. По-важно е защо онези щатски евреи искат унищожение на Израел. Защото според тяхната версия за юдаизъм, Израел няма право на съществуване като държава, докато Месията не дойде отново на земята. След неговата поява, всеки един без оглед на религия ще има право да дойде и се засели в Божията земя. Те ти Авраамов дом.

Лека нощ

Лека да ти е!Голяма партенка ,няма що.Я по добре дай малко инфо за 11 септември 2001,да знаем Дали си в Чассс?Но се съмнявам че ще го направиш,не ти е разрешено.. Публикувано изображениеИзненадам съм,селския все пак отбирал от нещо?....Това е добър знак. Публикувано изображение

О? Лалйла това ли прави по стадионите?! Не знаех? Не ходя по стадиони, но ти си режисьора на "17 мига от пролетта" и едновременно Щирлиц. Как не ти се спука главата, след като си посветен в такава конспирация?

Ми следи региона. Арабите с нефта се събраха преди седмица и се договориха да въведат обща валута с цел да излязат от доларовата зависимост. Иран не бе поканен. Аз не обичам да се простирам зад пределите на темата и ще ти пусна друга муха. Къде бе боса на ислямската революция преди две седмици? В САЩ! Говори пред представителите на ОН, но с него се срещнаха ултра-ортодоксални евреи. Те го призовават да унищожи Израел. Между другото има нова партенка. Някакъв руски физик бил в основата на иранската атомна бомба и Буш забранил на аверите да атакуват на своя глава. По-важно е защо онези щатски евреи искат унищожение на Израел. Защото според тяхната версия за юдаизъм, Израел няма право на съществуване като държава, докато Месията не дойде отново на земята. След неговата поява, всеки един без оглед на религия ще има право да дойде и се засели в Божията земя. Те ти Авраамов дом.

Лека нощ

Уау, много страшни този арабски нефтен съюз бе! ;) Май не знаеш, че аватарът ти е измислил безплатно гориво, но същите тези ционисти, дето уж не били 'ортодокси' в израел не му позволили? Публикувано изображение... Знаеш ли колко проекта има за алтернативни горива?... Но какво ще стане ако света не се 'движи на нефт'?... не губят само арабаите, губят цион истите, тъй като ще трябва да преустройват от "General motors" до последния kiosk. ;)

И как ще 'движат света' без близкоизточния конфликт?... Няма ли там конфликт губят контрол над света! ;)

А ти да знаеш след 30 години като свършват залежите в Арабия на нефт, случайно какво ще правят с арабската валута шейхообразните почитатели на без-образния бог? Публикувано изображение .. щото на мене много не ми е яснУ?.. Аз казвам от сега да поканят Иран, че да им е леко от далеко! Публикувано изображение

А имам един спец. въпрос към тебе, бате с 2 години напреде си ми! ;)

Каква е разликата между ортодоксалните юдеи с танаха и талмуда и ционистите с танаха и откровеноето на йоана?. :baby: ..не ги "хващам" тези нюанси, би ли ударил едно рамо от светнатите земи! Публикувано изображение

В тубата има един такъв 'дуел' между ортодокси и ционисти?.... ;)

Преди всичко. Аз не се крия и всеки, който любопитства за мен в www му виждам IP-то. Eдно IP си остава такова и най-много да разбереш, дали същия комп е включен. Да речем, че си ме търсил, то ти е ясно, че съм инженер, а преди това завършил електротехникум. Не виждам смисъл да ме припознаваш с някого, за когото съм учил повече от тебе. За мен той е над Леонардо, защото не е бил гей. Що се касае ресурсите, то все още съм миннен инженер и поддържам връзка с Москва. На аватара съм аз в 4Г курс. Доволен?

Второ. Не съм обрязън и ям като разпран свински пържоли. Избий си и тази мисъл. Какво правя тук ме пита всеки един. По-точно как си попаднал? Лекувам си алергията. Доктор Нолева ми каза, че ако искам да живея - само морето ще ме спаси. Ръце й целувам на тази жена и следващия път ще й поднеса подарък.Обичам топлината, мразя бахъра. Къде да отида според теб? В Сибир?

Имам танах и талмуд. Мога да ги чета, не мога да ги тълкувам. Стилът е много висок и се ползва староивирит. Там пише така - "Не къпи бебето в млякото на майка му!". Това се тълкувало да не ядеш месото на агнето и едновременно млякото на майка му. Иврит е по-беден език от българския. Много омоними, а някои фрази буквално са глупост на български. "Постави сърце" е внимание. "Това го намирам хубаво в моите очи" е това ми харесва или пък непонятното бе езрат ашем. Буквално в помощ на името, но се превежда с божията помощ Там имаше някаква глупост на Хичкок за наставката ел. Всички имена завършващи на ел са класически еврейски - Даниел, Израел, Ариел. Ел (алеф-ламед) значи към, на, до. Името на Бог не се пише от богобоязън, то тогава тези имена означават принадлежност/отдаденост към Бога.

В тубата има един такъв 'дуел' между ортодокси и ционисти?

Ортодоксите са 600 000 тук. Едва 15% са вярващи, останалите са клоуни, защото получават минимлна заплата. Предимно афро-азиатски евреи, такива от Франция и САЩ. Тях никой не ги понася. Те живеят на общности, кварталите са им родни цигански махали, раждат по 10 деца. Има много болни от Даун, заради кръвосмешение. Вярващите стават все по-малко. На Йом Кипур някои си облепиха витрините с вестници и продаваха. Гарантиран удар. Плюха ги по вестници и какво? Преди години било чудо да видиш свинско и риск да ти поломат витрината с камъни, днес в всеки руски магазин има изблещена свинска глава. Не влизали ортодоксалните и не пишело кашер-голяма работа. След 50 години с този разврат, интернет не виждам изобщо съществуване на подобни теми. Всеки бяга от Ерусалим в Тел Авив, защото там има дискотеки, има нощни клубове, колове, силиконови другарки. Една 40 годишна квартира от 65 кв м в Тел Авив вече струва 400 000 лв и тенденцията за още по-галопиращи цени.

Циoнiстите са друга мая. Те не са вярващи. Слагат кепа само по празници. Те са за държавата Израел. Нейният народ е сформиран по религиозен принцип. Тук има негри, жълти с дръпнати очи, изобщо паплач от цял свят. Само от Северна Корея няма. За тях какво? Миналата година си отидоха 140 000 руски евреи. Русия се стабилизира икономически, а пристигнаха едва 6400. Кой дойде-дойде.

Знаеш ли какво дават в момента по телевизията? За трима девственици как Стела ги редува един по един. Стела е чисто гола и мераклийте също. Това е израелски филм и минава за софт порно. В момента я клати някакъв глиган с бял гъз., а другите се барат и гледат през ключалката. Те от такива филми научавам, че дагдеган е клитор. А така, в спалнята на Стела има говорящ папагал и той каза: чукай ме по -силно! Глиганът вече не е девствен и докара приятелката си, която е нещо като Джей Ло на млади години с сутиен за две суки. Побара я.

Та ционистите подхвърлят, че ще отстъпват. Половина Ерусалим, половина Голан. Дали ще го бъде - не знам. Във всеки случай, колкото евреи като народност, толкова юдеизми. Споменават, че юдеизма има 100 разновидности. Не мога да ги следя всичките. Има едни белоруски евреи. Те обикалят с ванове с мегафони. Спират на някое кръстовище, пускат хава нагила и започва едни танци, едно подскоци. Отгоре до долу са облечени в бяло с островърхи шапки.

Аз съм дете на бай Тошо. Той уби вярата, така че разказвам, което виждам, но нямам задълбочени отговори по юдеизъм или въобще.

П.П. Нещо за лека нощ. Ти обичаш приказки за страшния човек . Между другото филма тече и нашия Дон Жуан разтрива жената на капита, а оня ги завари на чифте.

Това е класически евреин. Защо е черен, защото се е намазал с лечебна кал на Мъртво море. Мъртво море умира между другото и тази година се е отдръпнало с 50м навътре. Тази кал помага много. Ако имаш напукани пети-заповядай.

глинения човек

Публикувано изображение

Човече,скри ми шапката!Поднасям ти най искрените си извинения,даже и да не ги приемеш.Но лечебна кал от Мъртво море си имаме и в България-Солниците на Поморие и Бургас са точно като Мъртво море.Вече нямам напукани пети и ревматизъм. Публикувано изображениеНо нашата кал е по черна!!!

Публикувано изображение

А и за Леонардо мисля че грешиш,освен ако не говориш за Леонардо ди Каприо,ама и той май си е прав? Публикувано изображение

Преди всичко. Аз не се крия и всеки, който любопитства за мен в www му виждам IP-то. Eдно IP си остава такова и най-много да разбереш, дали същия комп е включен. Да речем, че си ме търсил, то ти е ясно, че съм инженер, а преди това завършил електротехникум. Не виждам смисъл да ме припознаваш с някого, за когото съм учил повече от тебе. За мен той е над Леонардо, защото не е бил гей. Що се касае ресурсите, то все още съм миннен инженер и поддържам връзка с Москва. На аватара съм аз в 4Г курс. Доволен?

Второ. Не съм обрязън и ям като разпран свински пържоли. Избий си и тази мисъл. Какво правя тук ме пита всеки един. По-точно как си попаднал? Лекувам си алергията. Доктор Нолева ми каза, че ако искам да живея - само морето ще ме спаси. Ръце й целувам на тази жена и следващия път ще й поднеса подарък.Обичам топлината, мразя бахъра. Къде да отида според теб? В Сибир?

Имам танах и талмуд. Мога да ги чета, не мога да ги тълкувам. Стилът е много висок и се ползва староивирит. Там пише така - "Не къпи бебето в млякото на майка му!". Това се тълкувало да не ядеш месото на агнето и едновременно млякото на майка му. Иврит е по-беден език от българския. Много омоними, а някои фрази буквално са глупост на български. "Постави сърце" е внимание. "Това го намирам хубаво в моите очи" е това ми харесва или пък непонятното бе езрат ашем. Буквално в помощ на името, но се превежда с божията помощ Там имаше някаква глупост на Хичкок за наставката ел. Всички имена завършващи на ел са класически еврейски - Даниел, Израел, Ариел. Ел (алеф-ламед) значи към, на, до. Името на Бог не се пише от богобоязън, то тогава тези имена означават принадлежност/отдаденост към Бога.

В тубата има един такъв 'дуел' между ортодокси и ционисти?

Ортодоксите са 600 000 тук. Едва 15% са вярващи, останалите са клоуни, защото получават минимлна заплата. Предимно афро-азиатски евреи, такива от Франция и САЩ. Тях никой не ги понася. Те живеят на общности, кварталите са им родни цигански махали, раждат по 10 деца. Има много болни от Даун, заради кръвосмешение. Вярващите стават все по-малко. На Йом Кипур някои си облепиха витрините с вестници и продаваха. Гарантиран удар. Плюха ги по вестници и какво? Преди години било чудо да видиш свинско и риск да ти поломат витрината с камъни, днес в всеки руски магазин има изблещена свинска глава. Не влизали ортодоксалните и не пишело кашер-голяма работа. След 50 години с този разврат, интернет не виждам изобщо съществуване на подобни теми. Всеки бяга от Ерусалим в Тел Авив, защото там има дискотеки, има нощни клубове, колове, силиконови другарки. Една 40 годишна квартира от 65 кв м в Тел Авив вече струва 400 000 лв и тенденцията за още по-галопиращи цени.

Циoнiстите са друга мая. Те не са вярващи. Слагат кепа само по празници. Те са за държавата Израел. Нейният народ е сформиран по религиозен принцип. Тук има негри, жълти с дръпнати очи, изобщо паплач от цял свят. Само от Северна Корея няма. За тях какво? Миналата година си отидоха 140 000 руски евреи. Русия се стабилизира икономически, а пристигнаха едва 6400. Кой дойде-дойде.

Знаеш ли какво дават в момента по телевизията? За трима девственици как Стела ги редува един по един. Стела е чисто гола и мераклийте също. Това е израелски филм и минава за софт порно. В момента я клати някакъв глиган с бял гъз., а другите се барат и гледат през ключалката. Те от такива филми научавам, че дагдеган е клитор. А така, в спалнята на Стела има говорящ папагал и той каза: чукай ме по -силно! Глиганът вече не е девствен и докара приятелката си, която е нещо като Джей Ло на млади години с сутиен за две суки. Побара я.

Та ционистите подхвърлят, че ще отстъпват. Половина Ерусалим, половина Голан. Дали ще го бъде - не знам. Във всеки случай, колкото евреи като народност, толкова юдеизми. Споменават, че юдеизма има 100 разновидности. Не мога да ги следя всичките. Има едни белоруски евреи. Те обикалят с ванове с мегафони. Спират на някое кръстовище, пускат хава нагила и започва едни танци, едно подскоци. Отгоре до долу са облечени в бяло с островърхи шапки.

Аз съм дете на бай Тошо. Той уби вярата, така че разказвам, което виждам, но нямам задълбочени отговори по юдеизъм или въобще.

П.П. Нещо за лека нощ. Ти обичаш приказки за страшния човек . Между другото филма тече и нашия Дон Жуан разтрива жената на капита, а оня ги завари на чифте.

Това е класически евреин. Защо е черен, защото се е намазал с лечебна кал на Мъртво море. Мъртво море умира между другото и тази година се е отдръпнало с 50м навътре. Тази кал помага много. Ако имаш напукани пети-заповядай.

глинения човек

Публикувано изображение

хехехе, страхотен си! И аз ти благодаря за пътеписите! :)

спокойна нощ, защото 'лека нощ' се казвало на бременни жени....е може и мъже хехех! Публикувано изображение

Много забавно, Профруит. Това за суките с климатик ме уби. Публикувано изображение Може едно време в пустинята да са ходели, но ето ти на - модерна работа!

Всъщност защо има точно руски евреи толкова много в Израел? Предполагам, че мога да го прочета някъде, но ме мързи, пък ти май обичаш да пишеш пътеписи. :-)

Амммм, това че набиваш свински пържоли ти го прощавам някак си.

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Цитати от талмуда : Abhodah Zarah (22 a) Не общувайте с неевреи, те проливат кръв. Kerithuth (6 b, p.48) Евреите се наричат хора, християните не са хора. Nilkhoth Maakhaloth Християните са идолопоклонници, не общувайте с тях. Abhodah Zarah Християните са мръсни, защото те не са от Синайската планина. Makkoth (7 b) Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин. Zohar (II, 64 b) Раждаемостта на християните трябва да се намали осезателно. Iore Dea (142, 10) Стойте физически далече от църкви. Iore Dea (335, 43) Изгнание за този евреин, който продаде земя на християнин. Iore Dea (154, 2) Забранено е да учите християнин на търговия. Babha Bathra (54, b) Всяка християнска собственост принадлежи на този евреин, който пръв предяви претенции. Babha Kama (113 b) Позволено е да измамиш християнин. Zohar (I, 160 a) Евреите винаги трябва да се опитват да измамят християнина. Hilkhoth Akum (X, 1) Не спасявайте християни, когато са в смъртна опастност. Hilkhoth Akum (X, 2) Покръстените евреи трябва да получат смъртно наказание. Choschen Ham 9425, 5) Тези, които не вярват в Тората трябва да бъдат убити. Pesachim (49, b) Не са необходими молитви, когато обезглавите някого в деня на Шабат. Hilkhoth Akum (338, 16) Или ги отвърнете от тяхната вяра или ги убийте. Zohar ( II, 43 a) Изтреблението на християните е необходима жертва. Ialkut Simoni ( 245 c) Да пролееш кръвта на християните e добро дело и е жертвоприношение към Бога.

azbuki-законите се изучават до ден днешен

те не са отживелица,потънала в забрава,

защо си мислиш,че като ти помагат евреите

не извличат и полза от това?

Напр:

ЗАКОН 16

По време на Халхомод (еврейски празник през пролетта и есента) всяка търговска дейност е строго забранена, по изключение се разрешава са се дава заем на християнин, понеже да се вземе от християнина лихва е приятно за Господ Бог по всяко време.

ЗАКОН 11

По време на шаваш на евреина строго се забранява да купува или да продава. Като изключение му се разрешава да закупи от акума къща в Палестина (дн. Израел) и в този случай е позволено дори да се напише документ, за да може в Палестина (Израел) да има един християнин по-малко и един евреин повече.

ЗАКОН 28

Когато евреин има работа с акум и дойде друг евреин и измами акума, все едно по какъв начин - чрез измама при мерене, теглене или при смятане, тогава двамата евреи трябва да си поделят такава изпратена им от Йехова печалба.

ЗАКОН 34

Евреин, намерил каквото и да било - било то одушевено или неодушевено, е длъжен да го върне на собственика. От само себе си се разбира, че това се отнася единствено за евреин, загубил каквото и да е. Когато намереното принадлежи на акум, тогава евреинът не само че не е длъжен да го върне, а напротив, счита се за тежък грях да се връща каквото и да било на акума, освен ако това не се прави с цел християните да казват - „евреите са порядъчни хора",

ЗАКОН 36

Когато евреин дължи пари на акум и този акум умре, то на евреина е забранено да връща парите на неговите наследници, естествено при условие че никой друг акум не знае за това, че евреинът е длъжник на умрелия акум. Но когато (поне) един християнин знае за това, тогава евреинът е длъжен да плати парите на наследниците, за да не казват акумите - „евреите са измамници".

и др.

т.е. един евреин трябва да извлича собствени изгоди

да си пази авторитета в обществото

дори и да се наложи да излъже..

Помагали ти казваш :brick wall:

Разбира се не всички евреи са религиозни

но все пак законите явно се прилагат,

като се има в предвид какъв напредък в икономиката

има Израел и колко от американските милионери са евреи.. :wors::):)

Тези неща са верни, Алия. Юдеите са отпадъци. Лично съм се убедил в това без да съм ги провокирал с абсолютно нищо. Смятам, че всички хора го знаят, но не го казват открито, да не би случайно "да обидят" потомците на Юда. Каква ти "обида", бе, хаха! Публикувано изображение Не виждате ли, че са пълни лекета? И че, ако имат възможност ще ви удавят в една капка вода? Те ви мразят, осъзнайте го! Погледнете реалността в очите! Знам че е грозна, но поне е истина! Да, наистина има такива боклуци! Не се чудете! И престанете най-сетне да живеете с илюзии! Евреите са най-големите врагове на човечеството, в които няма и капчица добро! Да не се забравя! :help:

Ето какво казва бивш юдей, понастощем православен християнин за юдаизма и евреите:

http://realjewnews.com/

infinity1305: Изказвания като това в последното ти изречение, което изтрих, не се толерират тук. Моля, без обиди.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

infinity1305: Изказвания като това в последното ти изречение, което изтрих, не се толерират тук. Моля, без обиди.

Безкрайност, ако някой беше казал "Християнството в коша!" щеше ли да го санкционираш? Не. Ами за това говорим! И защо ми замразихте 'сметката' "Парк"? Публикувано изображение Искам си я обратно, ако е възможно.

Редактирано от Парк1 (преглед на промените)

^ ъм-м, този някой вече го е казвал и се нарича Соломон Паси и е бил забележи Министър на Външните Работи на България под крилото на НДСВ. Цитат: "Майната му на християнството!", Соломон Паси

Добре, дори някой да се е изказал срещу християнството, то: 1. това не се отличава съществено от вашите изказвания за юдеизма. 2. възможно най-"християнската" форма на реакция е да тръгнеш да вадиш окото на другия. Християни, които чрез действията си отричат сами себе си. Що за небивалица? П.П. Обосновавайте прочее изстъпленията си с нечие друго име, не с това на Христос!

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

Добре, дори някой да се е изказал срещу християнството, то:

1. това не се отличава съществено от вашите изказвания за юдеизма.

2. възможно най-"християнската" форма на реакция е да тръгнеш да вадиш окото на другия.

Християни, които чрез действията си отричат сами себе си. Що за небивалица?

Прекрасна ,Азбуки!Същото лайно излезе в качеството си на външен министър,пред медиите с корана в ръка и изприказва един куп глупости,в резултат на което на двама обикновени българи иракските терористи им резнаха главите....И клипчето с екзекуцията свободно после се разпространяваше из мрежите-глобалната и локалните....Ние дарлинг не сме християни а настоящие комунисти .....И ти включително,макар че отричаш. Публикувано изображение

И знаеш ли защо бе това?2004година,говоря ти за шофьорите Георги Лазов и Ивайло Кепов,ако нещо съм сбъркал казвайте,пиша по памет.

Редактирано от Нео (преглед на промените)

^ ъм-м, този някой вече го е казвал и се нарича Соломон Паси и е бил забележи Министър на Външните Работи на България под крилото на НДСВ.

Цитат:

"Майната му на християнството!", Соломон Паси

Соломон Паси каза: "Майната му на православието!", защото е леке като 99% от потомците на юда. А получовеците (юдейските подлоги) предпочитат лекетата да ги унижават и да им дават пари пред това да живеят достойно. Истината за тях няма значение. Те я мразят.

Добре, дори някой да се е изказал срещу християнството, то:

1. това не се отличава съществено от вашите изказвания за юдеизма.

Изказвам се така за юдаизма, защото юдеите са лекета и нямат никакво уважение към нищо мое. Държат се отвратително с хората без нищо да са им направили. Казвам го от личен опит.

2. възможно най-"християнската" форма на реакция е да тръгнеш да вадиш окото на другия.

Християни, които чрез действията си отричат сами себе си. Що за небивалица?

Абсолютно нищо на този свят не ме задължава някой да ми се качва на главата и аз да си мълча. Да вървят по дяволите!

Изказвам се така за юдаизма, защото юдеите са лекета и нямат никакво уважение към нищо мое. Държат се отвратително с хората без нищо да са им направили. Казвам го от личен опит.

Абсолютно нищо на този свят не ме задължава някой да ми се качва на главата и аз да си мълча. Да вървят по дяволите!

Не е ли малко крайно да слагаш всички под общ знаменател Парк3?

Разбира се,че не бива да си мълчиш,но сега какво:мразиш всички евреи заради горчивия си опит ли?

Не е ли малко крайно да слагаш всички под общ знаменател Парк3?

Разбира се,че не бива да си мълчиш,но сега какво:мразиш всички евреи заради горчивия си опит ли?

Не изхождам само от горчивия си опит, а и от това, което се случва навсякъде около мен и историята. Включително и в този форум. Не виждаш ли как изродите не признават колко престъпна и извратена е религията им, а даже се опитват да изкарат нас виновни, задето го казваме? Единият процент (или по-малко) свестни от тях си личат от километри. Другите да вървят по дяволите!

Събуди се от неадекватния си сън и бъди човек, крайно време е вече. По-големи боклуци от тях няма!

Не изхождам само от горчивия си опит, а и от това, което се случва навсякъде около мен и историята. Включително и в този форум. Не виждаш ли как изродите не признават колко престъпна и извратена е религията им, а даже се опитват да изкарат нас виновни, задето го казваме? Единият процент (или по-малко) свестни от тях си личат от километри. Другите да вървят по дяволите!

Събуди се от неадекватния си сън и бъди човек, крайно време е вече. По-големи боклуци от тях няма!

Още едно изказване от сорта , в което употребяваш думи като "боклуци", "извратени", "изроди" и т.н. - и извхвърчаш завинаги от тук !

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Не изхождам само от горчивия си опит, а и от това, което се случва навсякъде около мен и историята. Включително и в този форум. Не виждаш ли как не признават колко престъпна и извратена е религията им, а даже се опитват да изкарат нас виновни, задето го казваме? Единият процент (или по-малко) свестни от тях си личат от километри.

Събуди се от неадекватния си сън и бъди човек, крайно време е вече.

За известен период от време споделях менението ти.

За българските евреи какво мислиш?

Извъртените неща не са в Ортодоксалния Йодеизъм изповядван в БГ..

и май вече са отживелица(ако е това,което предполагам)

За известен период от време споделях менението ти.

За българските евреи какво мислиш?

Извъртените неща не са в Ортодоксалния Йодеизъм изповядван в БГ..

и май вече са отживелица(ако е това,което предполагам)

Ами събудила си се и пак си заспала. Така само се връщаш назад. Решението е да се събудиш веднъж завинаги. Другото е непродуктивно. "Български евреи". Те не са "български евреи". Те са от "Организацията на евреите в България". Схващаш. Виж какво един покръстен евреин пише за юдаизма:

http://www.realjewnews.com/?p=207

http://www.realjewnews.com/?p=27

http://www.realjewnews.com/?p=28

http://www.realjewnews.com/?p=29

http://www.realjewnews.com/?p=90

http://www.realjewnews.com/?p=156

http://www.realjewnews.com/?p=120

http://www.realjewnews.com/?p=180

http://www.realjewnews.com/?p=184

И т.н.

Юдеите са расисти, ксенофоби и фашисти (ционисти) независимо дали са вярващи или не (с малки изключения). Те са обединени около идеята за властта и омразата им към другите.

Евреите в България и навсякъде са същите. Знам го от личен опит и от историята.

Гледай това предаване от -16:09 до -10:30 минута:

"Диагноза" с Георги Ифандиев - 07.10.2008 г.

Толкова ни бяха благодарни евреите, задето ги спасихме и за всичко, че ни колеха след това...

От -20:55 нататък:

"Диагноза" с Георги Ифандиев - 06.10.2008 г.

Виждам и с теб как се държат тези юдеи тук, въпреки доброто ти отношение. Така че се осъзнай и ако тръгнеш пак да унасяш от лъжите им, ще те събудя. А и как можа да избереш точно този подпис?

Редактирано от Парк3 (преглед на промените)

Виждам и с теб как се държат тези юдеи тук, въпреки доброто ти отношение. Така че се осъзнай и ако тръгнеш пак да унасяш от лъжите им, ще те събудя. А и как можа да избереш точно този подпис?

:)

мерси за линковете-много интересно!

ще си сменя подписа ха-ха

някоя пикантност за автора в подписа ми знаеш ли,*вярващ* ли е бил?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.