Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Богове и жертвоприношения

Featured Replies

Усещането ми е, че има нещо там което е свързано с отделянето на сила при смъртта. Немога да кажа как се е използвало и за какво е служило. Опита ми да си го обясня както се вижда не е добър.

Питай некромантите. Те я черпят тази сила :)

• Отговори 154
  • Прегледи 17,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всички религии нямат един източник.Авраамските имат един ,но има и други!.Нямам претенцията да проверявам знанията на Valciria ,но се съмнявам една еврейка да знае повече от един българин историята на българите! :)

Всичко е от Бога .Всичко което ни заобикаля .Смисъла на жертвоприношението ,много хора не го разбират.Но ,както казва Сергей Лазаров . Възлюбиш ли нещо повече от Бога и моментално го губиш.Точно това става с човека в момента .Той се е възгордял , започва да ревнува и измества Бога от живота си .Не само ,го измества ,а се мисли за Бог. От там идват болестите , омразата ,ревноста и алчноста.Всеки ден трябва да се жертваме за Него , както Той за нас.Ето ти жертви и то деца .http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=532&aid=12867 И , моля ,не наричай Валкирия еврейка.Тук не се делим по религиозност , тя е български гражданин.Като всички други арменци . турци и други.Имай уважение ,за да има диалог.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Всички религии нямат един източник.Авраамските имат един ,но има и други!

Ето тук грешиш.Всички религии имат един източник, но имат различни наслоявания в/у разказа от този източник.

Във всички религии има творец и има мит за сътворението като акт на този творец, същия е източник на доброто в света.

Пак общ елемент е наличието на някой който се противопоставя на Създателя.

Няма религия без тези мотиви, а откъде общи мотиви у ескимосите, негрите и азиатците.

Културните различия са твърде фрапиращи и като такива са огромно препятствие пред възникване на каквито и да са общи мотиви.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Всичко е от Бога .Всичко което ни заобикаля .Смисъла на жертвоприношението ,много хора не го разбират.Но ,както казва Сергей Лазаров . Възлюбиш ли нещо повече от Бога и моментално го губиш.Точно това става с човека в момента .Той се е възгордял , започва да ревнува и измества Бога от живота си .Не само ,го измества ,а се мисли за Бог. От там идват болестите , омразата ,ревноста и алчноста.Всеки ден трябва да се жертваме за Него , както Той за нас.Ето ти жертви и то деца .http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=532&aid=12867 И , моля ,не наричай Валкирия еврейка.Тук не се делим по религиозност , тя е български гражданин.Като всички други арменци . турци и други.Имай уважение ,за да има диалог.

Божието благоразположение на всеки му е нужно и всеки по свой начин успява да го усети или да не го усети.

Въпрос на "Haoma" :)

Не виждам в каква връзка споменаваш Валкирия.Въпреки ,че е еврейка , тя познава религиите по добре от нас и познава историята повече от ,българите.Но, по темата .Всички религии имат един източник .Ето ти . един линк http://www.blagovremie.com/content/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B5-%D0%B2-%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%B2-%D1%85%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B8 Само , не се притеснявай ,че е евреиски.

Аз ,не я познавам Valciria,че била еврейка ,от теб научих! Явно ,не си спомняш какво си написал ?

По принцип не ме интересува личността ,дори и да съм я проучил и да знам кой стои зад ника , никога не съм злепоставил юзер на лична основа ,за мен са важни тезите и възпитанието на участника в дискусията!

Ето тук грешиш.Всички религии имат един източник, но имат различни наслоявания в/у разказа от този източник.

Във всички религии има творец и има мит за сътворението като акт на този творец, същия е източник на доброто в света.

Пак общ елемент е наличието на някой който се противопоставя на Създателя.

Няма религия без тези мотиви, а откъде общи мотиви у ескимосите, негрите и азиатците.

Културните различия са твърде фрапиращи и като такива са огромно препятствие пред възникване на каквито и да са общи мотиви.С

Споделям това мнение и не виждам какво различно казах? 

Ето ти жертви и то деца .http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=532&aid=12867 И , моля ,не наричай Валкирия еврейка.Тук не се делим по религиозност , тя е български гражданин.Като всички други арменци . турци и други.Имай уважение ,за да има диалог.  

Това е манипулация ,дори е много евтина!Може би тая другарка е заработила на някоя чужда ясла!

Предстои и проучване но не и пречи да се изкаже неподготвена ,така е с всички псевдонаучни работници от времето на узрелия соц. пълни галоши ,стават само за местна употреба.Спомняма си как под прожекторите попконстантинов известен индиана джоунс ,се беше притеснил какво ще каже ,преди да го обсъди в Атина ...при своите учители ,едва после вече със сигурност обясняваше това онова!

Така ,че това са преднамерени и насочени изказвания на грцки възпитаници... които дори не са интересни,може би само за журналисти ,които са напълно невежи по въпроса и служат за параван на уж научното им изказване .За мен е по добре тази другарка да го публикува в официален документ и да го предтсави на научната публика и тогава тази джурналистка да ни съобщи новината ...                                              

Публикувано изображение

Ето един митраист от Харапската цивилизация ,бикоубиец  и до него е Богинята Майка  (Кибела) :) 

Harappa earliest level. 3B. 2600-2400 bc. Trench 54 Mount E.

Редактирано от Sol Invictus (преглед на промените)

Последно да не ви спамя повече темата ,любимия ми празник "Тауроболиум" в чест на Богинята Майка - Кибела  ето го : 

Публикувано изображение

Бикът е бил специално отгледан,това е по време на смяната на Папата,на 20 г се е сменял.Бикът е бял с червена кърпа и червено-бели въжета завързана ,нещо като "мартеничка",защо? защото се е провеждал в месец Март ! И досега в испанско се обличат така когато празнуват март месец ,носят пионерски връзки и когато се срещат с биковете ... За да имате представа от животното ,което се е жертвало ето едно:

Публикувано изображение

:)

Не вампирията е друга бира. Разликата е ,че тук се пролива кръв на Бик ,а не на човеци ,както са го правили юдействащите ристяни ,набеждайки някоя я за демон ,я за вещица. За мен именно тия ристяни са били вампирите Надявам се ,че няма да е някоя грцко юдейска забравена Богиня или някоя египтянска от времето на 25 династия ,когато евреите не са били още роби .... Оказа се ,че старозаветниците са най големите специалисти по обясняване на вампирите ,които откриха и ще продължават да откриват у бълхарско... Вашият соломончо се изказал пак неподготвен за българите ,що така? П.п.за да забеавят тия стари обичаи ристянските теолози и теоретици са измисли за всеки Божи ден някаква легенда за мъченик за правата Вяра,но хората изобщо не ги знаят ,дори се казяа :Църквата празнува поредния юдей какви бил направил еди кога си и да му сготвим един КурБан?!?!:) Курбаните от древните юдеи ли идват?

Добре дошъл/ла във форума. С мъка ти чета постовете, останах с впечатление, че ползваш преводача на гугъл....Всъщност какъв/а си по народност, ако не е тайна?

А относно горния пост, вампирите пият кръв....Бих се радвал да споделиш, от къде имаш информация за пиещи кръв юдеи и християни. Ще ми бъде много интересно..

ПП. Би ли споделил, какво редактира от поста си :wink12:

@припикану мушкато каза:

ПП. Би ли споделил, какво редактира от поста си  :wink12:

не се сещам ,но нещо такова беше ... :

Claudian (ca. 400 A.D.) 

De consulatu Stilichonis book 1 (21), line 58 f. 

Fragrant with clouds of incense and with sheaves of Sabrean corn the altars ensure peace. From the furthest shrines the priests draw forth the sacred flame and slay the bullocks with Chaldaean rite. The king himself with his right hand tips the gleaming bowl, and summons to witness Bel's mystic lore, and Mithra who guides the wandering stars. 

.За мен именно тия ристяни са били вампирите

Оказа се ,че старозаветниците са най големите специалисти по обясняване на вампирите ,които откриха и ще продължават да откриват у бълхарско...

Вашият соломончо се изказал пак неподготвен за българите ,що така?

Hola ,buena noches ,Valciria!

Изваждането ,от контекста ...кои точно ристяни ми приличат на вампири ,може да доведе до някакви умствени дерзания некой "интервент" дори да почне да пита наред кой каква народност има хаха ,в старият ми паспорт пишеше "българин" ,дори си го пазя ...

Обяснявам пак ,за да стане ясно на някои с трудности по българската реч : 

Разликата е ,че тук се пролива кръв на Бик (КИБЕЛА),а не на човеци ,както са го правили юдействащите ристяни ,набеждайки някоя я за демон ,я за вещица.(СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ пояснявам за фена ти ,че става въпрос за християни ,ще покажа снимки ) 

За мен именно тия ристяни са били вампирите

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

това е не е вампирско,не са му пиели кръвта ,но са го слагали нещастника да седне на този конус с по 40 кг тежести на краката и инквизитора ,или там некой разбирач на Библията е беседвал с него за ДухОвността!

Разбира се преди това са му взели парите имотите и т.н. една успешна далавера за "божествените",дори си го признават:

Преследването на магьосничеството даде възможност на Църквата да удължи рентабилността на Инквизицията. 

Инквизицията напусна региони, които бяха икономически мизерстващи, инквизиторът  се оплаква:

"В наши дни не са богати еретиците ... това е жалко, че толкова полезна институция като нашата трябва да бъде с толкова несигурно бъдеще."

Редактирано от valkiria1 (преглед на промените)

Матей 9:13 
Но идете и научете се що значи тази дума: "Милост искам, а не жертви", защото н
е съм дошъл да призова праведните,a грешните.

Грешните за Христос са юдеите,защото те търсят жертви за Бога си (Йехова)

Изход 13:

1 Господ говори още на Моисея казвайки:
2 Посвети на Мене всяко първородно, всяко, което отваря утроба между израилтяните - и животно и човек; то е Мое.

оla Sol,

Уточни, че си емигрирал в испанско, но интересното е, че отбягваш отговорите на сериозните въпроси ;)

Стара тактика, да се отговаря на удобните въпроси, а да се премълчава, за явната провокация.

Аз пък директно ще ти кажа, че  разпространяваш лъжи и измислици.  С теб, както и с много други е невъзможно да се води дебат, защото не това е целта ти. А просто заяждане, хвърляне на цитати извадени от контекста, в който дори и не си вникнал, манипулиране и насищане с безсмислени цитати, извадени от къде ли не. Да не говорим, че повечето цитати, като горния, са против твоята теория, ама кой да прочете цялото евангелие :whist:. Тази ти тактика, може и да минава пред, подобните на теб, дървени философи, ама пред някой запознат с материята, просто се излагаш :ph34r: .

Та още си чакам, като Вал....да извадиш цитат от стар, нов  завет, коран или от някоя друга книга, където е написано, че трябва да сме вампири.

gracias

Buenas dias,Valciria! Разбира се ,че знам.Това с вампиритее глупаво дето го вкара ,,мога да кажа. ,че е автогол.Вампирите пият човешка кръв ,а не бича.Древните са считали кръвата на бика като плодородие.От фотоса който ти показах е видно това ,смесвали са я с вино,вода и една билка. Така е от времето на микените,харапите,фригите и други. Но,лакво казва Библята,този цитат него ли виждаш? В Матей се казва ,че Иисус не иска жертва ,жертвоприношенията на юдеите на животни и хора му са непознати те и за това не Го припознават като свой и Го убиват. . Той разбира се е не от тях.Той казва ,че е преди Авраам с Отца си! Разбираш ли,Valciria?

оla Sol,

Уточни, че си емигрирал в испанско, но интересното е, че отбягваш отговорите на сериозните въпроси ;)

Стара тактика, да се отговаря на удобните въпроси, а да се премълчава, за явната провокация.

Аз пък директно ще ти кажа, че  разпространяваш лъжи и измислици.  С теб, както и с много други е невъзможно да се води дебат, защото не това е целта ти. А просто заяждане, хвърляне на цитати извадени от контекста, в който дори и не си вникнал, манипулиране и насищане с безсмислени цитати, извадени от къде ли не. Да не говорим, че повечето цитати, като горния, са против твоята теория, ама кой да прочете цялото евангелие :whist:. Тази ти тактика, може и да минава пред, подобните на теб, дървени философи, ама пред някой запознат с материята, просто се излагаш :ph34r: .

Та още си чакам, като Вал....да извадиш цитат от стар, нов  завет, коран или от някоя друга книга, където е написано, че трябва да сме вампири.

gracias

Бях ти отговорил ,но @Valciria е изтрила или по точно редактирала .Това за което говориш се отнася за @Valciria,аз показах фотоси и се опитах да провокирам някаква дискусия ,но какво получавам обиди и обидни квалификации ,дори ме обвиниха в антисемитизъм хехе добър прийом.Изваденото от контекста е на @Valciria не на мен и тя спекулира изборно ,както правите в момента с вампирите.Разбира се аз това го приемам за нормално,защото е от НЕзнание.

Пък с теб какво да си говоря ,за мен си обикновен интервент ,включваш се в една дискусия само да я принизи на ниско ,ниво ,да почнем да се обиждаме за да се намеси модератор и да я затвори или да премахне неудобния юзер,познато!

Виждам ,че нямаш и обикновенно възпитание заа дискутирам каквото и да с такива като теб.Акое вярно това ,че си от Стара Загора то там има достатъчно доказателства за ритуални човешки жертвоприношения от т.н. сюлейман паша (френски юдей на служба в отоманската империя) В продължения на няколко дни с помощта на турци и цигани са избили около 15 000 мирни жители по данни на очевидци и описани по късно са разпознати като юдейски!

Можеш да ни покажеш ,ако наистина си от Зарата!

п.п.коментирай по темата и не се занимавай с моята личност ,тя не е интересна!

Хайде малко по-спокойно, а?  Обвиняваш ме, в интервенция, намесваш и старозагорски кланета, а аз искам просто да ми обясниш, къде прочете, че християните пият човешка кръв. Ако не ми дадеш отговор, поне си кажи, че си измисляш и точка. Кво ми разтягаш локуми?

Включвам се в дискусията, защото се чувствам засегнат в някаква степен. Затова искам да се води диалога правилно, да се изчисти единия въпрос, после да се премине към втория и така.... А не всеки пост, да ни заливаш с "жълта" информация....Хайде сега отговори на въпроса, моля.

Сол

твърде разочароващо е да не знаеш основни неща,когато се впускаш в диалог.нека ти припомня ,макар и с неудобство:

Вампирите (Въпир, Кръвник, Упир) са зли възкръснали мъртъвци, които пият човешка или животинска кръв.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D1%80

какво разбираш или искаш да си внушиш  за понятието вампири си е твоя работа. :tongue2:

Сол,питам съвсем сериозно ,ти чел ли си библията..ама съвсем сериозно,че да знам дали си заслужава да се продължава.ще бъде твърде уморително да се започва ,без да имаш поне Елементарна основа. аз виждам ,цитата, и го разбирам,но твърдя,че ти не си чел библията и не я разбираш..да или не?продължавам най -нахално да си искам да ми дадеш цитат от който да е видно,че християни и евреи пият човешка кръв,според твоите твърдения.....

Доколкото си спомням ти вкара в темата вампирите ,не аз! Викито за мен не е източник на информация,в тази организация мога да пиша и аз и ако ме цитираш какво означава?

А ти чела ли си я? - питам ,защото твърдението ,че не я разбирам в своята "ЦЯЛОСТ" и какво и е посланието като такова е глупаво,защото още от древността се използва тази практика да се вкарват удобни цитати ,когато искаш да се изразиш в някаква посока.Пример за това са писмата на Роман лакапин до Симеон(ако си ги чела,ще видиш как в тескта са му вкарани цитатите от които има нужда) нямам сведения дали Симеон го е питал дали познава и е чел Библията!

Коментирай цитата ако можеш ,ако не можеш остави го на някой ,който може! Защо? - защото имам и други и ще трябва отново и отново да казваш ,че не разбирам "свеото Писание" или "Светото Предание и т.н. 

Bon dia !

Un Saludo ,cordial!

Доколкото си спомням ти вкара в темата вампирите ,не аз! Викито за мен не е източник на информация,в тази организация мога да пиша и аз и ако ме цитираш какво означава?

А ти чела ли си я? - питам ,защото твърдението ,че не я разбирам в своята "ЦЯЛОСТ" и какво и е посланието като такова е глупаво,защото още от древността се използва тази практика да се вкарват удобни цитати ,когато искаш да се изразиш в някаква посока.Пример за това са писмата на Роман лакапин до Симеон(ако си ги чела,ще видиш как в тескта са му вкарани цитатите от които има нужда) нямам сведения дали Симеон го е питал дали познава и е чел Библията!

Коментирай цитата ако можеш ,ако не можеш остави го на някой ,който може! Защо? - защото имам и други и ще трябва отново и отново да казваш ,че не разбирам "свеото Писание" или "Светото Предание и т.н. 

Bon dia !

Un Saludo ,cordial!

Питай старозагореца @припикано мушкато за т.н.сюлейман паша ... има разкази и т.н. данни за това което е вършил!

Лол, Jewish Vampirology and The Vampire Project

Някой ако може да превежда. в дъното под статията има и някакви източници, откъдето е черпена информация :shock11:

Ама те предизвиках да напишеш  обоснован коментар, а не да мъчиш хората и Препиканото, да ни поставя холивудски фатки.

Питай старозагореца @припикано мушкато за т.н.сюлейман паша ... има разкази и т.н. данни за това което е вършил!

За старозагорското клане, можем да дискутираме, след като отговориш на това:

Разликата е ,че тук се пролива кръв на Бик ,а не на човеци ,както са го правили юдействащите ристяни

Интересно ми е, как обвиняваш населението на Стара Загора, в болшинство изповядващо християнството, като даваш факти за клане над тях самите.....

продължават да откриват у бълхарско...  

Надявам се, причината за това да е неграмотност.....

Ама те предизвиках да напишеш  обоснован коментар, а не да мъчиш хората и Препиканото, да ни поставя холивудски фатки.

Слайд, не зная кое за теб е "холивудска фатка", ама понякога прекаляваш със спама...Няма лошо, да имаш позиция по даден въпрос, но все пак трябва да лежи на нещо. Някак си, казвам го защото го видях, ама не го прочетох цялото, ама дай да го постна, па някой да ми го обясни, е леко глуповато, не мислиш ли?

ПП Очаквах, че ще намесиш и капитализма....не че е късно де ;)

ПП Очаквах, че ще намесиш и капитализма....не че е късно де ;)

Никога не е късно, но засега все още чета и се забавлявам как търсите сериозни източници и информации, за нещо различно от наука и от политика, където източниците, които се допускат са, ако не сериозни - поне официални

Никога не е късно, но засега все още чета и се забавлявам как търсите сериозни източници и информации, за нещо различно от наука и от политика, където източниците, които се допускат са, ако не сериозни - поне официални

Не е така.....Има написана книга, дали я приема някой или не, е друг въпрос...Но в тази книга вярват около 2,2 милиарда хора. И тази книга е общодостъпна за всеки, да не говорим, че държи рекорда за най-четена в света..Та питането ми, къде в тази книга, е прочел твърденията си. Прост и ясен въпрос....

Е, освен да е слязъл някой от ангелите и да му е снесъл ново инфо от шефа.

Виж, за това не бях се сетил.....

тоя митра,тая кибела /дето е с няколко други имена преди да стане кибела  :tongue2: /много кръв ,много чудо..точно като за темата..и тая вампирия :lol6:  :lol6:  :whist:

От картинките които ти показах няма ,чак толкова кръв за вампирясване,ако е така то елините, когато са се срещнали с евреите в един момент (хронологически)са вампирясали заедно ,понеже те също са колили бикове .Това е една полезна аналогия ...

В Митраизма се обяснява убиството на бик ,като преместване на астралния кръг или прескачане на една епоха.

Но ти не ми коментира моя цитат :

Матей 9:13 

Но идете и научете се що значи тази дума: "Милост искам, а не жертви", защото не съм дошъл да призова праведните,a грешните.

Изход 13:

1 Господ говори още на Моисея казвайки: 

2 Посвети на Мене всяко първородно, всяко, което отваря утроба между израилтяните - и животно и човек; то е Мое.

Сега остава, да се приравнят "посвещение" с "жертване". :)

П.П. Имам предвид, нещо повече от жертване на краекожието :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Числа 3:13 

Защото всяко първородно е Мое; в деня, когато поразих всяко първородно в Египетската земя, Аз осветих за Себе Си всяко първородно в Израиля, и човек и животно;Мои ще бъдатАз съм Иеова.

Това е за фенът ти @припикано мушкато ,Valciria да се пробва на първо четене ,какво е искал да каже главният герой? Ако ,не може да си трае ...

Също искам да заявя ,че на иврит или там как е записано не е интересно,защото първият запис ни е известен на грцки Codex Sinaiticus ...

The content and arrangement of the books in Codex Sinaiticus shed light on the history of the construction of the Christian Bible.

Сега остава, да се приравнят "посвещение" с "жертване". :)

П.П. Имам предвид, нещо повече от жертване на краекожието :D

Трудно ...много :)

Не е така.....Има написана книга, дали я приема някой или не, е друг въпрос...Но в тази книга вярват около 2,2 милиарда хора. И тази книга е общодостъпна за всеки, да не говорим, че държи рекорда за най-четена в света..Та питането ми, къде в тази книга, е прочел твърденията си. Прост и ясен въпрос....

Повишена трудност :

Съдии 11:

39 И в края на двата месеца се върна при баща си; и той стори с нея според обрека, който бе направил. И тя не беше познала мъж. От това стана обичай в Израил,

40 да ходят Израилевите дъщери всяка година, четири дена в годината, за да оплакват дъщерята на галаадеца Ефтай. 

Я да видим един от 2,2 милиарда миряни ,как разбира този текст от Светото Писание?

За мен това е жертвоприношение на Жена и то девствена ,ако е Човек за юдеите ,то можем да кажем ,че е пример за Човешко жертвоприношение или да?

Интересно ми е, как обвиняваш населението на Стара Загора, в болшинство изповядващо християнството, като даваш факти за клане над тях самите.....

Това ли разбра,само за теб ще повторя: 

Касапина соломон ,френски юдеин на служба при султана наречен сюлейман паша дава заповед на башибузука и цигани от чирпанско да изколят това население ,което е било излишно ,защото той е вампир ...забавянето му е довело до поражението му и отстраняването му като негоден изрод!

Башибузука и циганите са мохамедани ,тоже кръволоци!

Както казах ти е труден българския , не го разбираш или се опитваш да се прайш на суфист !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.