Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Богове и жертвоприношения

Featured Replies

Ох.....караш ме да се смея......Вадиш от контекста текстове, а не отговаряш на поставения ми простичък въпрос.....Айде да почнем подред:

Хайде да видим цялата трета глава :)

1. Ето родословието Аароново и Моисеево, в деня, когато говори Господ на Моисея на планина Синай,
2. и ето имената на синовете Ааронови: първородният Надав, Авиуд, Елеазар и Итамар.
3. Това са имената на Аароновите синове, свещениците, помазани, които той посвети да свещенодействуват.
4. Но Надав и Авиуд умряха пред лицето Господне, когато донесоха чужд огън пред лицето Господне в Синайската пустиня, без да имат деца; Елеазар пък и Итамар останаха за свещеници при баща си Аарона.
5. И рече Господ на Моисея, думайки:
6. доведи Левиевото коляно и го настани при свещеник Аарона, за да му служат;
7. и нека те бъдат на стража за него и на стража за цялото общество при скинията на събранието, та да се извършват службите при скинията;
8. нека пазят всички вещи на скинията на събранието и да бъдат на стража за синовете Израилеви, та да се извършват службите при скинията.
9. Предай левитите на Аарона (брата си) и на синовете му (свещениците): нека бъдат те предадени нему измежду синовете Израилеви.
10. А на Аарона и на синовете му повери (скинията на откровението), за да пазят свещеническата си длъжност (и всичко, що е при жертвеника и зад завесата); а ако някой външен се доближи, да бъде умъртвен.
11. И рече Господ на Моисея, думайки:
12. ето, Аз взех левитите измежду синовете Израилеви вместо всички първородни от Израилевите синове, които отварят утроба (те ще ги заменят); левитите да бъдат Мои,
13. защото всички първородни са Мои; в деня, когато поразих всички първородни в Египетската земя. Аз осветих за Себе Си всички Израилеви първородни от човек до добитък: те да бъдат Мои. Аз съм Господ.
14. И рече Господ на Моисея в Синайската пустиня, думайки:
15. преброй Левиевите синове според челядите им, според родовете им, преброй всички от мъжки пол от един месец и нагоре.
16. И преброи ги Мойсей (и Аарон) според думите Господни, както бе заповядано.
17. Ето Левиевите синове според имената им: Гирсон, Каат и Мерари.
18. И ето имената на Гирсоновите синове според родовете им: Ливни и Шимей.
19. И Каатовите синове според родовете им: Амрам и Ицхар, Хеврон и Узиил.
20. И Мерариевите синове според родовете им: Махли и Муши. Това са Левиевите родове според челядите им.
21. От Гирсона произлиза родът на Лиани и родът на Шимея: това са Гирсоновци.
22. Всички, изброени от мъжки пол, от един месец и нагоре, бяха седем хиляди и петстотин.
23. Родовете на Гирсоновци стануваха зад скинията, към запад.
24. Началникът на поколението от Гирсоновите синове беше Елиасаф, Лаелов син;
25. на Гирсоновите синове при скинията на събранието се повери да пазят: скинията и покривката й, завесата от входа на скинията на събранието,
26. завесите от двора, завесата от входа на двора, що е около скинията и жертвеника, и въжата й, с всичките им принадлежности.
27. От Каата произлиза родът Амрамов и родът Ицхаров, и родът Хевронов и родът Узиилов: това са Каатовци.
28. Според преброението всички от мъжки пол, от един месец и нагоре, бяха осем хиляди и шестстотин, които пазеха светилището.
29. Родовете на Каатовци стануваха на южната страна на скинията;
30. а началник на поколението от Каатовци беше Елцатан, Узиилов син;
31. те пазеха ковчега, трапезата, светилника, жертвениците, свещените съдове, с които служат, и завесата с всичките й принадлежности.
32. Началник над началниците на левитите беше Елеазар, син на свещеник Аарона; под негов надзор бяха ония, на които бе поверено да пазят светилището.
33. От Мерари произлиза родът на Махли и родът на Муши: това са Мерариевци;
34. всички преброени от мъжки пол, от един месец и нагоре, бяха на брой шест хиляди и двеста;
35. началник на поколението на Мерариевци беше Цуриил, Авихаилов син; те стануваха на северната страна на скинията;
36. на Мерариевите синове се повери да пазят дъските на скинията и върлините й, стълбовете й, подножките й и всичките й вещи с цялото им устройство,
37. стълбовете на двора околовръст и подножките им, коловете им и въжата им.
38. А от предната страна на скинията, на изток пред скинията на събранието, стануваха Мойсей и Аарон и синовете му, на които, вместо на синовете Израилеви, бе поверено да пазят светилището; ако пък някой външен се доближеше, биваше умъртвяван.
39. Всички преброени левити, които преброи Мойсей и Аарон по заповед Господня, според родовете им, всички от мъжки пол, от един месец и нагоре, бяха двайсет и две хиляди.
40. И каза Господ на Моисея: преброй всички първородни от мъжки пол синове Израилеви, от един месец и нагоре, и преброй ги поименно;
41. и вземи левитите за Мене, вместо всички първородни от синовете Израилеви, - Аз съм Господ, - а добитъка на левитите вместо всичкия първороден добитък на синовете Израилеви.
42. И преброи Мойсей, както му заповяда Господ, всички първородни от синовете Израилеви;
43. и всички първородни от мъжки пол, според броя на имената, от един месец и нагоре, бяха двайсет и две хиляди двеста седемдесет и три.
44. И рече Господ на Моисея, думайки:
45. вземи левитите вместо всички първородни от синовете Израилеви, и добитъка на левитите вместо техния добитък; нека левитите бъдат Мои. Аз съм Господ.
46. А за откуп на двеста седемдесет и тримата Израилеви първородни, с които надминават броя на левитите,
47. вземи по пет сикли за човек, според свещената сикла вземи, по двайсет гери в сикла,
48. и дай това сребро на Аарона и на синовете му, за откуп на ония, които надминават броя им.
49. И взе Мойсей среброто от откупа за ония, които надминават броя на заменените с левити.
50. От първородните Израилеви синове взе сребро хиляда триста шестдесет и пет (сикли), според свещената сикла;
51. и среброто от откупа (за ония, които надвишават) Мойсей даде на Аарона и на синовете му според думите Господни, както бе заповядал Господ на Моисея.

Хайде да видим и съдии:

1. Галаадецът Иефтай беше човек храбър; той беше син на блудница; Иефтай бе роден от Галаада.
2. И жената на Галаада му роди синове. Когато пораснаха синовете на жената, те изпъдиха Иефтая, като му казаха: ти не си наследник в бащиния ни дом, защото си син на друга жена.
3. Тогава Иефтай побягна от братята си и живя в земя Тов; и при Иефтая се събраха безделници и ходеха с него.
4. След няколко време амонитци излязоха на война против Израиля.
5. Във време на войната на амонитци с израилтяните дойдоха галаадските старейшини да вземат Иефтая от земя Тов,
6. и казаха на Иефтая: дойди, стани ни воевода, и ще се бием с амонитци.
7. Иефтай рече на галаадските старейшини: нали ме намразихте и изпъдихте из бащиния ми дом? Защо сте дошли при мене сега, когато сте в беда?
8. Галаадските старейшини отговориха на Иефтая: затова дойдохме сега при тебе, за да дойдеш с нас и да се биеш с амонитци и да бъдеш у нас началник на всички жители галаадски.
9. И Иефтай рече на галаадските старейшини: ако ме върнете, за да се бия с амонитци, и Господ ми ги предаде, - ще остана ли у вас началник?
10. Галаадските старейшини отговориха на Иефтая: Господ да бъде свидетел между нас, че ще сторим според думата ти!
11. След това Иефтай отиде с галаадските старейшини, и народът го постави за свой началник и воевода, и Иефтай изрече в Масифа всички свои думи пред лицето на Господа.
12. Иефтай изпрати пратеници при амонитския цар да кажат: какво искаш от мене, та си дошъл при мене да воюваш в земята ми?
13. Амонитският цар каза на Иефтаевите пратеници: когато Израил идеше от Египет, завзе земята ми от Арнон до Иавок и Иордан; затова върни ми я смиром (и аз ще отстъпя).
14. (И върнаха се пратениците при Иефтая.) Иефтай още веднъж изпрати пратеници при амонитския цар
15. да му кажат: тъй говори Иефтай: Израил не е завзимал земята Моавска и земята Амонитска;
16. защото, когато идеше из Египет, Израил отиде в пустинята при Червено море и дойде в Кадес;
17. оттам Израил прати пратеници при едомския цар да кажат: "позволи ми да мина през земята ти"; но едомският цар не склони; и при моавския цар праща, но и той се не съгласи; затова Израил остана в Кадес.
18. И тръгна през пустинята, заобиколи земята Едомска и земята Моавска, и дойде до източната граница на Моавската земя, и се разположи на стан отвъд Арнон; но не влиза в пределите Моавски, понеже Арнон е граница на Моав.
19. И изпрати Израил пратеници при Сихона, цар аморейски, цар есевонски, комуто Израил каза: позволи ни да минем през твоята земя за нашето място.
20. Но Сихон се не съгласи да пропусне Израиля през пределите си, и събра Сихон целия си народ, разположи се на стан в Иаац и се удари с Израиля.
21. И Господ, Бог Израилев, предаде Сихона и целия му народ в ръцете на Израиля, и той ги изби; и завладя Израил цялата земя на Аморея, който живееше в оная земя;
22. и те завладяха всички предели на Аморея от Арнон до Иавок и от пустинята до Иордан.
23. И тъй, Господ, Бог Израилев, прогони Аморея пред народа Си Израиля, а ти искаш да я завладееш?
24. Не владееш ли ти това, което ти е дал Хамос, твоят бог? И ние владеем всичко онова, което ни е дал за наследие Господ, Бог наш.
25. Нима ти си по-добър от Валака, Сепфоров син, цар моавски? Карал ли се е той с Израиля или воювал ли е с тях?
26. Израил живее вече триста години в Есевон и в подчинените нему градове, в Ароер и в подчинените нему градове, и във всички градове, които са близо до Арнон; защо през това време не (ги) отнехте?
27. Аз не съм виновен пред тебе, и ти ми правиш зло, като си излязъл на война против мене. Господ Съдия да бъде съдия между синовете Израилеви и амонитци!
28. Но амонитският цар не послуша думите на Иефтая, които той прати до него.
29. И върху Иефтая беше Дух Господен, и той премина Галаад и Манасия, премина Масифа Галаадска, и от Масифа Галаадска отиде при амонитци.
30. И даде Иефтай оброк на Господа, като каза: ако предадеш амонитци в ръцете ми,
31. то като се върна с мир от амонитци, каквото излезе насреща ми от вратата на дома ми, ще бъде за Господа, и ще го принеса всесъжение.
32. И отиде Иефтай при амонитци, за да се срази с тях, и Господ ги предаде в ръцете му;
33. и им нанесе твърде голямо поражение, от Ароер до Минит, в двайсет града, и до Авел-Карамим, и се смириха амонитци пред синовете Израилеви.
34. И дойде Иефтай в Масифа, в дома си, и ето, дъщеря му излиза насреща му с тимпани и хора': тя му беше едничка; той нямаше още ни син, ни дъщеря.
35. Щом я видя, разкъса дрехата си и каза: ах, дъще моя! ти ме съсипа: и ти си между ония, които нарушиха покоя ми! Аз отворих (за тебе) устата си пред Господа и не мога да се отрека.
36. Тя му каза: татко! ти си отворил устата си пред Господа - прави с мене това, което са произнесли устата ти, щом като Господ е отмъстил чрез тебе на твоите врагове амонитци.
37. И каза на баща си: направи ми само ето що: пусни ме за два месеца; аз ще отида, ще се възкача на планините и ще оплача моминството си с моите дружки.
38. Той каза: иди. И я пусна за два месеца. Тя отиде с дружките си и оплаква моминството си в планините.
39. След два месеца тя се върна при баща си, и той извърши над нея оброка си, що даде, и тя не позна мъж. И стана обичай у Израиля,
40. щото всяка година дъщерите Израилеви да отиват и оплакват дъщерята на галаадеца Иефтая, четири дена всяка година.

А няма да е лошо да прочетеш цялата Библия, за да хванеш за какво иде реч ;) Помогни си с речник на библейските символи, ако ти е трудно на български, потърси на езика, който говориш:)

Относно Старозагорското клане, съм чел писанията на Донка Йотова, които напоследък заляха интернет пространството. Тя се базира на  Даскал Петър Иванов, който е очевидец, но след клането....В книгата и не видях вампири, видях че прави връзка между помахамеданчения евреин Сюлейман паша, масоните и стартозагорските евреи, които поради търговски интерес, помагали в клането.....Дори и да е било така, аз лично пак не видях,  причина, от единичен индивид или група от хора, да се прави извод за цяла народност.....

Малко хора го знаят, но в моя роден град, клането е било по-жестоко и по мащабно от баташкото...но някак си историята не му е отделила нужното внимание...Някак си, не ми допада, да се гаврим с паметта на съгражданите ми. Затова нека да спрем,  и да се придържаме към темата. Още повече, че няма нищо ритуално в изколването и опожаряването на цял град, включително и откарването в робство от освирепели престъпници и мародери......

ПП В началото ми беше интересен. Мислех си, че ще науча нещо за Митра, за някои други езически обичаи и религии, но за жалост се оказа, поредния антисемит, търсещ световната конспирация...Ми направете си една тема за  религиозна омраза бе хора, какво ме занимавате.....

ПП2 Стана въпрос за всесъжение ,та няма да е лошо да прочетеш и Левит, там подробно е описано от какво и как се прави.

• Отговори 154
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ох.....караш ме да се смея......Вадиш от контекста текстове, а не отговаряш на поставения ми простичък въпрос.....Айде да почнем подред:

Хайде да видим цялата трета глава :)

Хайде да видим и съдии:

А няма да е лошо да прочетеш цялата Библия, за да хванеш за какво иде реч ;) Помогни си с речник на библейските символи, ако ти е трудно на български, потърси на езика, който говориш :)

Относно Старозагорското клане, съм чел писанията на Донка Йотова, които напоследък заляха интернет пространството. Тя се базира на  Даскал Петър Иванов, който е очевидец, но след клането....В книгата и не видях вампири, видях че прави връзка между помахамеданчения евреин Сюлейман паша, масоните и стартозагорските евреи, които поради търговски интерес, помагали в клането.....Дори и да е било така, аз лично пак не видях,  причина, от единичен индивид или група от хора, да се прави извод за цяла народност.....

Малко хора го знаят, но в моя роден град, клането е било по-жестоко и по мащабно от баташкото...но някак си историята не му е отделила нужното внимание...Някак си, не ми допада, да се гаврим с паметта на съгражданите ми. Затова нека да спрем,  и да се придържаме към темата. Още повече, че няма нищо ритуално в изколването и опожаряването на цял град, включително и откарването в робство от освирепели престъпници и мародери......

ПП В началото ми беше интересен. Мислех си, че ще науча нещо за Митра, за някои други езически обичаи и религии, но за жалост се оказа, поредния антисемит, търсещ световната конспирация...Ми направете си една тема за  религиозна омраза бе хора, какво ме занимавате.....

ПП2 Стана въпрос за всесъжение ,та няма да е лошо да прочетеш и Левит, там подробно е описано от какво и как се прави.

Видяхме я цялата трета глава ,но не видяхме коментар ? Вместо това някакви разсъждения към моята персона ... какво си очаквал и какво не,това на кого му е интересно? За Митра и Кибела видях ,че не ви е интересно ...някакви картинки ,някакви неща дето съм искал да покажа пък не били интересни ... пък темата за Светото Ви Писание ви е смешна ,ама защо? Защото не я разбирате ли или не можете да кажете смисълът на изписаните текстове?Какво ти е смешно ,коментирай текста както ти е удобно в цяла глава или само пасажа който ти показах ,разлика няма ...Всички първородни за на Яхве както е било в Египет... или имаш друга версия?

п.п. това за антисемитизма го подминавам ,известно ми е ,че го слагате на всеки който е запознат с материята! давай по същество ,лиричните отколонения ги пускай на други!

30. И даде Иефтай оброк на Господа, като каза: ако предадеш амонитци в ръцете ми,

31. то като се върна с мир от амонитци, каквото излезе насреща ми от вратата на дома ми, ще бъде за Господа, и ще го принеса всесъжение.

32. И отиде Иефтай при амонитци, за да се срази с тях, и Господ ги предаде в ръцете му;

Оброкът към Яхве е ,който излезе насреща му от дома, ще бъде жертван за Яхве (Господ) ... какво означава "всесъжение" 

1. остар. книж.

У древните народи: жертвоприношение с пълно изгаряне на жертвеното животно, без отделяне на една част за жреците

2. прен. жертва

И той изпълняваа "оброка си" жертва дъщеря си с изгаряне ,от това по ясно какво има да обясняваме ...?

Най скъпото нещо за Яхве е Човешката Жертва и за това му я предлага този  Иефтай!

Това си го пише ,аз не съм виновен :)

Редактирано от Sol Invictus (преглед на промените)

Ох, с тва червеното, с това уголеменото ми напомняш на някои персони :) Явно сучете от едно и също място знания или просто копи-пействате отговори от един форум в друг :)

Та както и да е, да се опитам да ти обясня....ще гледам да съм кратък, че стана късно...

Ще почна от 6-та Божа заповед- Не убивай! Някак си дали не изпада в противоречие ;)

Другото интересно в текста е, че оплаква девственоста си.....Що не си оплаква живота? Що тия моми еврейки и сега плачат за девствеността и.  Казах ти, както и на други, да ползвате речник и да не приемате буквално думите....да не говорим, че има и грешки при превода, които объркват......някои мозъци...Има цитати в които изрично се казва, че Бог е против  човешки жертвоприношения, но нямам време да ги потърся, а и трябва да поспя, че съм на работа.

И за да спиш спокойно, в цялата патардия става дума, че младото момиче, ще се посвети на Бога. Както и първородните деца, в по горния ти цитат, по-късно се заражда кастата на левитите и те служат на бога  и те такива ми ти неща.....Прочети все пак Левит и виж, какво е позволено да се яде, да се пие, да се принася в жертва. Със сигурност, ще видиш, че кръвта/която много обичат вампирите/, не само, че не е любима напитка, а даже и е забранена за консумация на евреите....

ПП Не казвам, че не са правили  човешки жертвоприношения, както израилтяни, така и всички народности, но те не са нито в чест на Яхве, Исус или Аллах, а или на някой друг езически бог или са били просто психопати, примери бол :)

buenas noches

Ха :) Два клика и разбулих мистерията  Хайде да намерим 10-те разлики :lol6:

Хм, коментари твърде дълги за да ги чета, особено в този час, обаче не знам защо намесвате политика в раздела...Не че няма, но такава се вижда само от човек, който е атеист :)

зная бе бате,зная...ми няма разлики..ама аз, много обичам да давам вид,че се хващам..така се забавлявам по дълго,пък някой се като Динко,се има за провокатор..да бе,да :tongue2: ..още като пишех отговора и знаех,кой ще цъфне и какво ще последва. :tongue2::whist:

айде бате мушкатко ,че довършваме компанията едно бокалче голямо  червено ..лека ти нощ.

Buenas noches,Valciria!

Все пак както и там ,няма един отговор ,който търся! Това беше за загрявка ,виждам ,че темите не са ви интересни защото мого знаете ,а всъщност ... се вижда ,че не можете да излезете от цитатите на Викито или да копирате цели текстове от Библията без да ги разбиртате,но иначе можете да редактирате ,да цензурирате,да обиждате или най ви е интересно това с етикетите ... антисемити,фашизоидни и т.н. 

Може би тази тема трябва да завърши наистина с едно благоуханно всеизгарянее на месо ... аз съм привърженик на не цялостното Му ,такова ,защото считам ,че е грях хехе така е било в Митраизма ,не се е ял бикът ,но е имало голям банкет .

Мога да ти покажа моя фаворит на такова действие ...Благоухания на месо : 

http://www.brasaylena.com/

Venga, un saludo de todos !

p.p.нали си наясно ,че не си толкова наясно ,ако не исках да бъде така! 

наздраве!

Привет ,Valciria! B abv.bg. форума може би няма такава специалистка като теб по Библията! ...ако искаш ще те препоръчам за да ни открехнете заедно с @припиканото мушкато,на "правилните"тълкувания! Тоеа обсче ,което ми изтълкува май е доста елементарно(забелязваш ,че подбирам думите си заради цензурата) защо обаче имат фиеста исраелсите по този случай на дъщерно всеизгаряне благоуханну Господу(Яхве Му)? п.п.на добро намерение отговарям с добро...нещо като око за око ,но а реверс!:) Лек ден и на теб ,Valciria!

Сол, глей са.....ще ти го напиша бавно, защото съм сигурен, че не можеш да четеш бързо. На всички стана ясно, че си просто един посредник. Стана ясно също, че от ника ти пишат поне 3 човека. За това че пишат повече хора, се разбира от това, че когато ти пишеш, е пълно с граматически и пунктуални грешки, а когато пишат други...само пунктуални ;) Копнах и форума, от който препредаваш. Щял си да ме препоръчаш някъде си...Ужас, препоръка от момче за мокри поръчки....Какво повече имам да обсъждам с теб? 

Бих призовал участниците в дискусията, да си оцветяват детските книжки на друго място. Вярво, че имаме палитра с цветове налична в редактора. Бъдете като възрастните. Като искате нещо да различите от останалият текст, сложете му звездичка или цифра накрая, може и дигната с хипершрифт функцията и под черта отдолу под коментара, си кажете, що аджеба сте ни обърнали внимание на даден термин, фраза или изречение. Ама вие ни го обяснете, а не да го използувате като повод за въпроси. На теория, който пуска дадена тема и пробутва определения в нея, е този, който трябва да се обосновава, а не да кара ние да му търсим фактите и аргументите.

Бих призовал участниците в дискусията, да си оцветяват детските книжки на друго място. Вярво, че имаме палитра с цветове налична в редактора. Бъдете като възрастните. Като искате нещо да различите от останалият текст, сложете му звездичка или цифра накрая, може и дигната с хипершрифт функцията и под черта отдолу под коментара, си кажете, що аджеба сте ни обърнали внимание на даден термин, фраза или изречение. Ама вие ни го обяснете, а не да го използувате като повод за въпроси. На теория, който пуска дадена тема и пробутва определения в нея, е този, който трябва да се обосновава, а не да кара ние да му търсим фактите и аргументите.

добре де щом ти харесват звездичките ще слагам ,това е добро ,когато не е модератор или цензур, не може да ти пипа твоя текст ,щото неговия си може ,разбираш ли?

Пък и така се вижда точно какво е написал опонента ,щото влиза един напикан и оспамва всичко с глупости и странични неща ,които не са в спора или по темата !

забележките в тоя форум,ги правят трима други. въздържай се от спам.

сол,спокойно,

въздържай се,,ти си по краен в обидите... .ако има нещо,което те засяга,просто уведомяваш на лични.не е нужно да се подвиква из темите.

поздрави

Да ,разбирам ...някои може да се държат като простаци , но закриляни!

Нищо ново под Слънцето .

Жалко,това беше добро място преди!

Кой е този carnemo ,аз не го познавам ,не съм общувал с него ?-да не са нобиоси с напиканото?

Adios muchachos!

нобиоси с напиканото?

:offtopic_s:

Ако имаш впредвид моя милост....Не се напикавам, за сега, а само ме препикават понякога....

Относно отговора ти, не ми се търси от къде си го копнал, ама за да не играем на счупен телефон, нека си дойде тук човека....Аз категорично отказвам да водя, какъвто и да е диспут, чрез посредници.

Относно снимките на крави, съм съгласен, че са много красиви и интересни...Няма да имам нищо против, да постваш повече и от различни породи.

Въобще , дискусията отива в друга посока.Сол има ли значение, кой е правил жертвоприношения,Какъв е този инат да ни докажеш ,че са били евреите.Жертвоприношенията са били част от живота , независимо от кое племе са били и дали в името на Молох , Ваал или други.Постави се на мястото на тези хора преди хилядолетия .Нима те са имали нашето мислене.Те тепърва се учили да живеят в обшност и не са знаели кое е морално и кое не.Каквото им каже стареишината или шамана това е било.Оше Мойсеи осъжда жертвоприношенията.И до сега има такива общности където ,страреишината заповядва.Изгледай една чеченска сватба и ще забележиш как мъжете седят отделно от жените и стареишината казва, кои с кого да танцува и ходи с една пръчка.А не е ли ,Бог направил първата жертва за нас хората. Все си мисля ,че Исус не е Исус ,а Адам.На един църковен събор Отците решават да не се изобразява агнето , а образа на Исус.Не знам на кой вселенски събор е станало ,но помня че съм го чел.Навсякъде в библията се осъжда жертвоприношението. Софония предрича не само осъждението на Юда и Израел, но и на езическите нации Филистия, Моав, Амон, Етиопия и Асирия. Софония, също като другите пророци, не само възвестява осъждение за определени народи, но показва и причините за тяхното падение. Някои от причините за падението на Юда са поклонението на Ваал /под влиянието на финикийците и на ханаанците/, на Молох и на огнения бог на амонците, който понякога изисква човешки жертвоприношения.Така съшо  и Илия когато е чакал с пророците ,появата на Молох.Но той взел че отишъл дао тоалетната.Смисъла на жертвоприношението за мен е мораленПърво за Бог и после за мен.Даже и десятъка е един вид жертвоприношение .Може и да бъркам в разсъжденията си , но Вал ще ме поправи.Дори и при Адам иЕва е имало жертва.И мисля ,че не се превежда ребро .Но ,дори така да е , това ме навежда на мисълта ,за костният мозък откъдето се извличаДНК .Вал е права, всичко се развива дълго във времето.Но , кога се е появило времето и как са го измервали и както и на какъв език са говорили.Ето , това си мисля.Не съм ,чел цялата библия ,но това което ме интересува го намирам и после ,споделям.http://www.bgbible.sdabg.net/uvod/s-36.htm  Съжалявам за пропуска.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Ако се намери у някой нещастник Светото Писание са му правили "дяволско влизане"  в направения списък от забрранени книги (любимо занимание ба юдеите приели християнството) има една ,която се казва Библия Булгария,може да се предположи ,че е била на простия народ ,така някои специЯлисти превеждат думичката,въпросът е бил важен за "чистотата" на Вярата ,тълкуването на тези текстове да се извършва от верни на Партията пардон на Светата Инквизиция миряни.

п.п. Не знам някой дали разбира мрънканията на правосалвните гръкофилни попове и още фанариоти? Защо те не говорят на ясен български език,не носят български имена и патрона на патриархиалната им Църква не носи на български светец или светци? 

А на един руски военоначалник и васал на татарите?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Показвам ти една от времето ,когато Вярата е била фифти/фифти със Знанието ,тази крава е порода "Евангелистка" Публикувано изображение 

Mosaics in the The Basilica di San Vitale, Ravenna, Italy, showing the astrological symbols for the four fixed ‘cross-quarter’ signs of Aquarius, Taurus, Leo and Scorpio.

сравнявана е с една от Астрологията но неуспешно ,защото няма африкански аналогиии и се получава конфузия.По късно християнските апологети ще отхвърлят астрологията с анатема,нищо ,че Иисус е в астрологичен кръг поставян,но паса нада!

видях в Библията ,че използват понятието "спиртни напитки"  хахаха

Съдии 13:4 
Затова, пази се сега да не пиеш вино или спиртно питие, и да не ядеш нищо нечисто.

Редактирано от valkiria1 (преглед на промените)

Hola ,Valciria! Buenas dias, preciosa Имам молба към теб! Ще направя опит да си изтрия всички постове,ако не успея поради технически причини ,изтрий ги ти! После изтрий и мен,vale? Un Saludo cordial! J.

Вграждането на сенките като оригинален български мотив залегнал в същността на Балканския фолклор

http://www.bulgarian-folklore.com/articles.php?article_id=337

Я хайде, братя, синца туканък,
вяра и клетва сички да сторим:
което булче най-напред дойде,
най-напред дойде рано в понделник,
обяд да донсе на пусто кале,
него да фанем, в ковчаг да гудим
и в кале спуснем, там да остане,
там да остане, да си заградим,
да си заградим - таласъм да е -
дано се кале, кале задържи,
да не се рони, рони и събаря,
да го изкарам в тази година,
в тази година, а бре десета!

Ритуалните жертвоприношения на деца заливат Уганда

Разследване на Би Би Си за човешките жертвоприношения в Уганда получи сведения "от първа ръка", според които ритуалните жертвоприношения на деца са по-често явление, отколкото признават официалните власти в страната, съобщи агенцията. Един от местните вещери-лечители е завел неин представител до таен храм и разкрил, че има клиенти, които редовно отвличат деца и носят кръв и части от телата им да бъдат принесени на духовете.

Междувременно друг вещер, който сега е подел кампания за пресичане на човешките жертвоприношения, призна, че е умъртвил около 70 души, включително собствения си син.

В 21 век: убиват албиносите в Африка за талисмани

Живота на албиносите в Африка е изключително труден. В Танзания и Бурунди са организирани дори ловни хайки от населението, защото се смята че тези уникални хора носели щастие и богатство.В Африка са създадени специални лагери за тях, за да бъдат те защитени от "ловците".

В Танзания Африка живеят 150 000 албиноси

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• 4 години по-късно...
на 3.09.2013 г. в 7:33, Aumi написа:

В различните религии, се принасят различни жертви. Дори и днес, въпреки, че живеем в цивилизацията, във време на технологичен напредък, хората продължават да принасят жертви на боговете в които вярват.  

В различните държави на Африка бели лекари разказват че е постоянно ежедневна рутина за тях да вадят цели, човешки пръсти и части от хора от стомасите на  тамошните ....

на 3.09.2013 г. в 10:39, Емил Костов написа:

Естествено че Бог няма нужда от жертви и жертвоприношения. Всичко е измислено, за да може да се контролират хората и да може да се подчиняват. Навсякъде се говори само за подчинение, послушание, смирение.

Не си прочел една книга ни от  Християнство ни на Ислям ни на Юдаизъм !

Жертвоприношението е ключово и стои в основата и на трите Монотеистични Аврамически религии. Още бащата на трите -Авраам е принуден от Бог да убие първородният си син като жертва и да го заколи като яре на върха. какъв Бог е това е друг въпрос. Вдигайки ножа  обаче той,  (Бога ) виждайки покорството на Авраам го кара да принесе в жертва животно. Християнство е религия на Смъртта -Некрофилията и Некромансията.Прочети коя религия почита мъртвите и коя произлиза от мъртъв източник. Там жертвата е ключова, запознай се добре с ритулните гробници, костници, и изобщо с мощите и артефактите налични в християнството и защо се боготворят тя. 

Как се яде 'Плът от Плътта на Исус' и се пие 'Кръв от кръвта на Иисус' Какво символизира това в цялост. Клането на животни е  рутина  в Християнството в името на Бога-за да е доволен той и има куп църковни празници 'местни' в които се ''мези' с месо и изисква кръвна жертва. В Исляма клането е издихнато в култ Там курбана и джихада вървят ръка за ръка и не минава едното без другото т.е джихад няма освен...ако не заколиш някой.. З а да съм по кратка запознай се отблизо и с ритуала Ашура -Ashura ..(гледай да не ти прилошее) В Юдаизма пък , оттам извира целият монотеизъм и всички религии.Оттам е началото на жертвоприношенията. Клането в името на Яхве , това е най ''доброто дело'' за да удостовериш принадлежност кръвната си връзка с Бога и подчинебнието си на него Кръвта и проливането и това са все форми чрез които се храни управляващото този свят Божество. Как се нарича то..Иисус ,Аллах,Елоха,Елохим,Яхве....поне 100 и кусур имена.

на 3.09.2013 г. в 19:43, Мойра написа:

Не само на Великден, а и на Гергьовден, Петровден и други християнски празници.

Ако ми кажеш какво точно се празнува на Гергьовден чрез клането на толкова бедни същества ....

преди 3 минути, Joanna Rutkovska написа:

В различните държави на Африка бели лекари разказват че е постоянно ежедневна рутина за тях да вадят цели, човешки пръсти и части от хора от стомасите на  тамошните ....

Не си прочен ни една книга ни на Християнство ни на Ислям ни на Юдаизъм .

Жертвоприношението е ключово и  стои в основата и на трите Аврамически религии. Още бащата на трите Авраам е принуден от Бог да убие първородният си син като го заколи като яре. Вдигайки ножа той обаче (Бога ) виждайки покорството му го кара да принесе в жертва животно.Християнство е религия на Смъртта Некрофилията и Некромансията. Там жертвата е ключова, запознай се добре с риталите гробниците костниците и изобщо мощите налични в християнството. Как се яде 'Плът от Плътта на Исус' и се пие 'Кръв от кръвта на Иисус'. Какво символизира това в цялост. Клането на животни е рутина  в Християнството в името на Бога  за да е доволен той има куп празници местни в които се ''мези'/'В Исляма клането е издихнато в култ там джихада не минава ако не заколиш някой.. За да съм кратка запознай се отблизо и с ритуала им Ашура Ashura ..(гледай да не ти прилошее).В Юдаизма , оттам извира целият монотеизъм и всички религии .Оттам е началото на жертвоприношенията. Клането в името на Яхве това е най доброто дело за да удостовериш принадлежност кръвната жертва ,кръвта проливането и това са все форми чрез които управляващото този свят Божество се хрании свързва  с теб.

Сама казваш - РИТУАЛ. БОГ се използва за подчинение, страх и контрол. Не е нужно да навлизам подробности в дадените религии, за да видя колко са изопачени. Примери мисля, че и сама може да намериш.

Емил Костов .,

Ритуалът това е завръзката и същината на контрола .Ритуалите на Църквата , Ислямските ходжи или Еврейските равини са много опасни магически енергийно обвързващи ритуали. Те са ползващи истинска черна магия за контрол подчинение и подмяна на  същността на  човека.Подмяната е с изопачена вяра в това зло същество.Което щяло да те спаси и да ти даде Вечен живот ако си му подчинен.(Всъщност то ще ти даде вечна духовна смърт). Ритуалът заключва твоята съдба и път превръщайки те в раб на Бога , подменяйки твоята истинска същност и  духовност със паразитна такава.на енергийно ниво  то реално се храни от теб и чрез теб то покварява и други същности. Така , когато попът ви  смени короните с жена ти и размаха 'вълшебното кандило' с тамяна и сложи  и халките, пръстените на Сатурн  това не е просто ей така Това означава ,че вашите духове са заключени вече към Яхве.

Когато детенцето на 7 дни му се обреже пишката и рукне кръв това е кръвната връзка с Яхве ,която е описана Библейски за Богоизбраните и  служещите на Бога  на които е обещано нещо.

Когато извършваш джихад в Исляма това е основният признак и елемент на това да си праведник и принадлежащ на Елоха  ,а не' кафир' (неверник) Когато детето се прати на Кръщене същото магически ритуал за поквара на духа и принадлежност на душата тялото и духа към...Йехова.  

Screenshot_21_2.jpg

преди 19 минути, Aumi написа:

Историята на цивилизациите не е това ,което се пише-доказано е вече.В момента ние не живеем в модерни времена ,а това са мрачни и тъмни векове на религиозно зомбиране и бездуховност. Истински духовните същности в този свят са прекалено малко.Останалото е това горе.Гмежовина от религиозно фанатизирано месо ,което е неспособно да разбере случващото се .Трябва да се сблъскаме челно с извънземна цивилизация  на същото примитивно ниво , каквото е нашето ,която да отвори милиони кланници в които ние , хората да сме добитъка и храната и пакетите с месо в супермаркетите , Само така човека може да се осъзнае и разбере напълно магнитута и ужаса с  повредата  която месоядните паразити предизвикват из цялата Вселена със избиването на животни и тези кървави жертвоприношения.

rff-dove_1.jpg

• Автор
преди 58 минути, Joanna Rutkovska написа:

Трябва да се сблъскаме челно с извънземна цивилизация  на същото примитивно ниво , каквото е нашето ,която да отвори милиони кланници в които ние , хората да сме добитъка и храната и пакетите с месо в супермаркетите , Само така човека може да се осъзнае и разбере напълно магнитута и ужаса с  повредата  която месоядните паразити предизвикват из цялата Вселена със избиването на животни и тези кървави жертвоприношения.

Май само те могат да спасят тази планета...

• Автор
8. Сега великаните, които са цената на връзката между духа и плътта, ще бъдат наричани
земни зли духове и тяхно обиталище ще бъде земята. На свой ред те ще родят зли духове,
понеже са свързани с небето с една част от естеството си, тъй като произлизат от
наблюдателите. Те следователно ще бъдат злите духове на земята и ще ги наричат духове
на злото. Обиталище на небесните духове е небето; но земята ще да бъде обиталище на
земните духове, тъй като там са родени.
9. Духовете на великаните ще донасят на земята всякакъв вид напаст–чумата, войната,
гладуването и скръбта.
...
2. Те скверниха хората и умножиха между тях заблужденията дотам, че ги накараха да
принасят жертва на демоните, като на богове. Но в съдния ден те ще бъдат съдени и ще
загинат, а с тях и техните жени, тъй като са се оставили да бъдат прелъстени доброволно и
с радост.
...из книгата на Енох
  • Автор

Uc2Wg65FKrliE2ZjhJCi2Ax7f350YSm1wXxV2TNFUc2Wg65FKrliE2ZjhJCi2Ax7f350YSm1wXxV2TNF

Uc2Wg65FKrliE2ZjhJCi2Ax7f350YSm1wXxV2TNF Церковь Девы Марии древняя, она построена в самом начале 17 века, на заре христианства. В ней находится скелетик маленькой принцессы-пчёлки Кларидской Барберини, племянницы одного из римских пап. В стены вмурованы 4000 черепов.

Uc2Wg65FKrliE2ZjhJCi2Ax7f350YSm1wXxV2TNF

Катакомбы капуцинов в Палермо. В отличие от катакомб Неаполя или Рима это чисто христианские катакомбы, поэтому они полностью доступны для обозрения. Их стали рыть с начала 17 века. Всего тут захоронено 8 тысяч трупов, включая трупы 20 века.

Uc2Wg65FKrliE2ZjhJCi2Ax7f350YSm1wXxV2TNF А это светские трупы в т.н. «Галерее профессионалов». Тут хоронят интеллигентов– художников, юристов, офицеров, врачей.

https://galkovsky.livejournal.com/195515.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.