Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ключът към баланс и вътрешен мир

Featured Replies

22729022_1950899205233918_15090947527955

• Отговори 704
  • Прегледи 101k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пълен вътрешен мир имаш когато започнеш да се радваш на чуждите успехи. 

Първата стъпка (ключ) е когато отместиш съзнанието си от заобикалящите несгоди и видиш, чуеш и т.н. усетиш, вид красиво нещо извън твоята концентрация. 

Не го намираш?! Значи не желаеш вътрешен мир. Замисли се тогава какво желаеш! Нямаш желание ли?! Лъжеш!

Нямаш възможност да реализираш въпросното твое желание ли?! Сподели го с някой друг! 

Казано е: Всеки който търси = ще намери! Амин

п.п. Не търсиш ли, то за какво живееш тогава?! Помисли! Не желаеш да мислиш?! Определено се нуждаеш от помощ. Потърси! Не желаеш помощ?! Какво по дяволите тогава правиш?! 

"Щастлив е онзи, който се осмелява да защити това, което обича."

126904918_3421057378013663_8207050762165

на 13.12.2020 г. в 9:02, iИ.дИоNд.Ni написа:

Пълен вътрешен мир имаш когато започнеш да се радваш на чуждите успехи. 

Първата стъпка (ключ) е когато отместиш съзнанието си от заобикалящите несгоди и видиш, чуеш и т.н. усетиш, вид красиво нещо извън твоята концентрация. 

Не го намираш?! Значи не желаеш вътрешен мир. Замисли се тогава какво желаеш! Нямаш желание ли?! Лъжеш!

Нямаш възможност да реализираш въпросното твое желание ли?! Сподели го с някой друг! 

Казано е: Всеки който търси = ще намери! Амин

п.п. Не търсиш ли, то за какво живееш тогава?! Помисли! Не желаеш да мислиш?! Определено се нуждаеш от помощ. Потърси! Не желаеш помощ?! Какво по дяволите тогава правиш?! 

Няма по-голямо щастие да си с Твоето Аз - онова горе, дето те чака.

Аз успях и съм щастлива - ние сме заедно!

преди 5 часа, haidukpikaso написа:

1. "Щастлив е онзи, който се осмелява да защити това, което обича."

2. Няма по-голямо щастие да си с Твоето Аз - онова горе, дето те чака.

3. Аз успях и съм щастлива - ние сме заедно!

1. Не би следвало щастието да се обвързва с вид защита, защото по този начин лесно могат да те манипулират и да те изведат даже от вътрешния ти мир.

2. Да, за теб по-голямо щастие е описаното, но за друг може да е различно. Примерно: Да си с допълнението на Твоето Аз - онова, дето е до теб, тук, а не горе. 

3. Браво! Принципно горе не сме заедно, а сме в едно. Там няма Аз, Ти, Той и т.н.. Успеем ли тук, в този свят, да се отнасям към другия все едно сме ние, а не аз, ти, той, тя, то и т.н. значи сме благородни. 

преди 18 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

1. Не би следвало щастието да се обвързва с вид защита, защото по този начин лесно могат да те манипулират и да те изведат даже от вътрешния ти мир.

2. Да, за теб по-голямо щастие е описаното, но за друг може да е различно. Примерно: Да си с допълнението на Твоето Аз - онова, дето е до теб, тук, а не горе. 

3. Браво! Принципно горе не сме заедно, а сме в едно. Там няма Аз, Ти, Той и т.н.. Успеем ли тук, в този свят, да се отнасям към другия все едно сме ние, а не аз, ти, той, тя, то и т.н. значи сме благородни. 

Така е - за всеки щастието е различно.

Номера е да го намериш. Тук и Сега.

преди 6 часа, haidukpikaso написа:

Номера е да го намериш. Тук и Сега.

Приемам грубото, но нека споделя:

То, щастието е около нас. Просто трябва да го "забележим" ("намерим"), или по скоро да го почувстваме.

Много хора свързват въпросното с вид емоция, но в действителност само чрез споделяне на въпросната може да изпитаме щастие. 

Да, ти преди всичко трябва да си чувствителен. Да може да си съпричастен към другия. Не да го съдиш, а да му помогнеш да надживее изживяното от него. Да усилиш радостта му, да намалиш мъката му. Да, то не касае теб, но другия е в обсега на твоите сетива. Дистанцирайки се от своите сетива, реално ти се изолираш от този свят, и в тоя случай не си по-различен от една твар. Това не те прави човек (подобие на Бог), а дресирано животно от някой. 

В основата на щастието е да можеш да съчувстваш.

п.п. Клишето: След като не може да помогнеш, то виж с какво да не пречиш. ;) Попитай преди това обаче с какво да помогнеш. Не се срамувай, ако не можеш, а бъди честен и кажи, че съжаляваш, че не можеш!!! И тези думички прости са вид минимална помощ = другия разбира, че си съпричастен. 

• 2 седмици по-късно...
"Повярвайте на стария глупак. В моя живот проработи, ще проработи и във вашия!
Хора от цял свят, където и да сте, аз знам, че не ви е леко сега. Аз съм старец, живея отдавна, и живея с оптимизъм.
Обръщам се към младите. които са се отчаяли.
Повярвайте ми. Четох, вече не помня къде, или в Стария Завет, или при Карлос Кастанеда, за един шаман. Била е засуха — умирал добитък, умирали хора. И шаманът казал: “Копайте ровове! Копайте ровове за дъжд!”. “Но дъжд няма!”. “Копайте ровове и ще има дъжд!”.
Невярващите ще кажат, че това са глупости, но те избират в какво да вярват. Това е рационалното мислене въпреки че в наши дни то не работи. Необходимо е ирационалното, подсъзнателното!
Когато бях малък, мечтаех да стана този, който съм сега. Може би имах видение, не знам. Изобщо не се надявах, но това, за което мечтаех, ми се случи. Сега и аз вярвам, че ние можем да сгъстяваме времето, да го притегляме към себе си.
И мечти за бъдещето, като тези от рода: “О, аз ще направя нещо догодина”. Разберете, това не работи, утрешният ден не съществува, следващ час не съществува. Това е само предположение за възможност. Но ние можем да притеглим времето в настоящето, сега, директно в слънчевия сплит, в душата ни.
Копайте ровове! Каквото и да сте замислили да направите, вярвайте в това, вярвайте в това, вярвайте в това. Ако не вярвате, преструвайте се, че вярвате. Действайте така, все едно вярвате. Ето в това е силата. Това е абсолютната сила. И тогава ще стане.
Вярвайте на мен, на стария глупак. Проработи в моя живот, ще проработи и във вашия. Никога не се предавайте!
Вярвайте, вярвайте, вярвайте! Агностик или атеист, който и да сте — това няма значение. Вярвайте, вярвайте, вярвайте! Както вярвам аз."
Антъни Хопкинс

133167952_1527864937408084_1593735520208
НАУЧИ СЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАШ НАПРЕД!
След всяка болка, разочарование и предателство -
научи се да продължаваш напред!
Когато те повалят, унижават и изоставят -
Когато ти отнемат всичко, когато стъпчат радостта ти,
когато захвърлят доверието ти -
Когато очите се пълнят със сълзи,
а дъждът вали навътре в сърцето..Когато рухват мечти -
Научи се да виждаш през бурята
и помни, че си ТУК и СЕГА ..
Вчера няма да се върне,
но ДНЕС все още има какво да направиш..
Научи се да продължаваш напред -
заради всяко сърце, което тупти и те чака,
заради всички очи, които се радват на усмивката ти,
заради ръцете, които пазят топлината на приятелството ти..
Светкавици винаги ще има, непредвидени удари също..
Но ти помни любовта, а не болката..
Помоли се...
И се научи да продължаваш напред!
Миглена Цакова (m_space)

134203304_395757418377980_45271461100852
  • 2 седмици по-късно...
“Тайната на щастието е винаги да мислиш за хубавите неща, които имаш. Дори когато са малко. Дори когато е само едно.”
Щастлива вечер 🧡

137024605_3542794422506624_7206397508064
  • 2 седмици по-късно...

Осим Хаим - наслаждавай се на живота тук и сега !

26195579_1686921134662953_1105878245588280875_n.thumb.jpg.c49e9777af6c026fb98188464d40c6a4.jpg

Бях малко над 40-годишна, когато научих, че на обичайни въпроси като "Какво правиш" или "С какво се занимаваш сега?" може да се отговори с "Осим Хаим", което в превод от иврит означава "Наслаждавам се на живота".

За първи път чух този израз в Израел.

Градско кафене. Пладне. На съседната маса възрастна двойка. Той и тя. Не са съпрузи, по-скоро приятели. Непринудено си говорят, пият кафе. Изведнъж телефонът иззвъня. На другия край на линията някой го попита: "Какво правиш?", а той каза: "Осим Хаим" (Наслаждавам се на живота)!

Не решавам проблеми, не печеля пари, не търся отговори на въпроси, не поствям цели и не ги постигам, НЕ! Просто се наслаждавам в момента на ЖИВОТА!

Тази игра на думи ме омагьоса и разбрах, че искам да науча нещо повече за нея.

Първия урок ми преподаде един собственик на зоомагазин. Рано сутринта прибягах до него за храна на кучето. Той беше отворил магазина, но още не се беше разсънил и бавно си подреждаше стоката. Аз, по стар московски навик, започнах да му обяснявам, че всичко ми трябва бързо и веднага. Той ме погледна и от една клетка извади малко зайче, което сложи в ръцете ми. В този момент разбрах какво означава "Осим Хаим"! Времето за мен спря. Искаше ми се с часове да милвам тази пухкава топла топчица. И да я гледам, да я гледам омагьосана от спокойната, незабързана работа на продавача.

След това имаше и много други уроци, всеки от които ми носеше щастие. Аз разбрах какво означава "Осим Хаим": Наслаждавай се на живота тук и сега!

Богатството не е в това с какво кожено палто си облечен, нито каква кола караш, нито какъв модел е телефонът ти. Богатството са живите родители, здравите деца, верните приятели и силното рамо на любимия човек. Ако вие можете да виждате, да ходите, да говорите, да обичате, и всяка сутрин да ставате от леглото, вие сте приказно богати.

Когато се оплаквате от живота, помислете за тези, които рано го напуснаха.
Когато се оплаквате от мъжа си, представете си колко много са неомъжените жени, които мечтаят да се омъжат.
Когато се оплаквате от жените си, помислете колко много са самотните мъже.
Когато се оплаквате от непослушните си деца, помислете за тези, които всеки ден молят Бог да имат деца.

Ценете това, което имате!

Има три капана, които крадат радостта и спокойствието - съжаление за миналото, тревога за бъдещето и недоволство от настоящето.

Ако намерите някого, с когото можете да се прегърнете и да затворите очите на света, значи ви е провървяло.

"Ние се раждаме с вик, умираме със стон, остава ни само да живеем със смях." - е казал великият Виктор Юго.

Бъдете щастливи! Не само по празниците, но и в делниците!

"Осим Хаим"!

Обичайте и бъдете обичани!

автор: Евгения Шустикова

"Харесвам хора, които са себе си и пет пари не дават за мнението на околните. Те винаги са на мястото, на което искат. С хората, с които искат.
Правят това, което искат.
Както искат.
Такива хора са ходещ заряд.
Такива хора миришат на революция и независимост.
Такива хора са пламък.
Харесвам хора, които държат на принципите си.
Такива, които имат мнение и позиция, които винаги отстояват. Без значение дали то ще се приеме.
Без значение дали това ще ги отлъчи от масата.
Такива хора имат красив вътрешен свят. На тези хора не им отиват граници, клетки, въжета. Не им отива да бъдат ограничени. От някой, от нещо.
Такива хора са категорични.
Импулсивни.
Истински.
Те са заряд, огън, вълна.
Те са куршум, удар, цунами, тайфун.
Не винаги са харесвани.
Не винаги успяват да се впишат.
Но винаги се забелязват.
Винаги се усеща присъствието им на масата, в стаята, в света.
Свободата мирише отдалеч, но не всеки има смелост да ухае на нея. "
Силвия Крумова

144187378_4023744047656470_4758692042578

"Аз вече нямам търпение за някои неща, не защото съм станала арогантна, а просто защото съм стигнала до точка в живота си, когато не искам повече да губя време за това, което не ми харесва или ме наранява. Нямам търпимост към цинизма, към прекомерния критицизъм и изисквания от всякакъв вид. Загубих желанието да се харесвам на тези, които не ме харесват; да обичам тези, които не ме обичат и да се усмихвам на тези, които не ми се усмихват. Вече не прекарвам и една минута с тези, които лъжат или искат да манипулират. Реших да не съжителствам повече с претенциозността, лицемерието, нечестността и евтините похвали.
Не се нагаждам към общото клюкарстване. Мразя конфликтите и сравненията. Вярвам в един свят на противоположностите и затова избягвам скованите и непоколебими в увереността си хора. В приятелствата мразя липсата на лоялност и предателството. Не се разбирам с тези, които не знаят кога да направят комплимент или да кажат окуражителна дума. Преувеличенията ме отегчават и ми е трудно да приема хора, които не харесват животните. И най-вече нямам търпение за хора, които не заслужават моето търпение."

Мерил Стрийп

2244.jpg.3f1fbe376583b8385d264a75ca850c4a.jpg

"Има три капана, които отнемат щастието: съжаление за миналото, тревога за бъдещето, и неблагодарност за настоящето."

Омар Хайам

1560758_624383317616958_2104072069_n.jpg

“Никога не се отказвай от мечтите си.
Не допускай животът да ти попречи на радостта от тези мечти...
дръж се здраво...не прекъсвай радостта...не се предавай…дръж тази мрежа...и ако разбереш,че се
канят да изскочат от мрежата,след като си ги уловил,скочи след тях и не спирай да плуваш,докато се удавиш,
ако трябва...но никога не изпускай тези мечти...”
Даниел Стийл

0004014.thumb.jpg.e1a913f263068263cd9b1b218bdf9838.jpg
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

"Най-добрият начин да нагласиш на фокус живота си е никога да не поставяш въпросителна там, където Бог е поставил точка."

1969208_529379820509300_72747817_n.jpg?_

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.