Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента? / поредния сезон/

Featured Replies

нали? :)

Шеф да го няма е причина за всеобща радост :)
  • Отговори 2k
  • Прегледи 74k
  • Създадено
  • Последен отговор

Две филийки с кьопоулу и шпек + голяма кофа "баристо" горе-долу се чувствам човек вече  

Доктора като се освясти да даде знак

лесно е   осигурителния доход ти е 420лв делиш дохода на работните дни за месеца и умножаваш по дните които си обявил че си упражнявал дейност   тази сума един път умножаваш по 5% - ДЗПО, 12,8% - ДОО и 8% ЗО

за август рабоните дни са 22. 420/22=19,10 лв. 2*19,10=38,18 лв.   ДЗПО - 1,90 ДОО -  4,88 ЗО    -  3,05 ------------------             9,83 лв.   и сега какво да правя ? :eek:     давай подробни инструкции-като за идиот от типа :  1.)отиваш там и там ( или си дърпаш от нета еди-какво си) . 2.)взимаш документ еди-какъв си 3.)попълваш в него еди-какво си 4.)носиш го там и там 5.)плащаш еди какво си , еди-къде си 6.)отиваш на майната си, щото си ми  виснал на врата като смучка.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

намерих това -Декларация образец 1

въпросът е дали мога да го попълвам на компютъра, или трябва да го разпечатам и да го попълвам на ръка ? 

после, в указанията на НАП пише, че трябвало да се попъклва и Декларация образец 5 ,  образец 6 и т.н

не са ми ясни и следните указания : 

12.1. Пореден номер на квалификационната група професии за осигурения - попълва се номерът на колоната на квалификационната група професии, в която е определена длъжността на лицето, съгласно ЗБ на ДОО за съответната година.

12.2. Код икономическа дейност за осигурения - попълва се 4-значният код по КИД 2008 г. За лицата, наети в спомагателни дейности на работодателя, когато той извършва повече от една икономическа дейност, се попълва „0000".

12.3. Пореден номер на основна икономическа дейност на осигурителя - попълва се номерът на реда, в който е определена основната икономическа дейност на осигурителя, съгласно ЗБ на ДОО за съответната година. Бюджетните предприятия по смисъла на § 1, т. 1 от допълнителната разпоредба на Закона за счетоводството, които не прилагат минимален осигурителен доход - за работниците и служителите попълват код „99".

Забележки:

1. Точки 12.1, 12.2 и 12.3 се попълват за вид осигурен 01, 02, 03, 04, 08, 10, 11, 16, 18, 19, 20, 25, 26, 72, 82 и 95.

• Автор

Откакто ДАНС, взе да се навърта край доктора, много стриктен взе да става :speak:

ПП За малко да пропусна- Деба и понеделника, деба.....

и тук сега въобще не ми я ясно какво да туря : 

16. Дни в осигуряване - общо.

Забележки:

1. Когато в т. 12 „Вид осигурен" е попълнен код 16, в т. 16 се попълва 20000. След изтичане на периода на сумираното отчитане на работното време се подава нова декларация, като в т. 1 „Код корекция" се попълва „К". В позиции 1, 2, 3, 4 и 5 на т. 16 се попълват преизчислените работни дни в осигуряване за всеки месец. При подаване на коригиращата декларация в т. 12 „Вид осигурен" отново се попълва код 16.

2. Когато в т. 12 „Вид осигурен" е попълнен код 90, точка 16 не се попълва.

Позиция 1:

- ако лицето е осигурявано всички работни дни през месеца - попълва се 0;

- ако лицето не е осигурявано всички работни дни през месеца - попълва се 1.

Позиции 2 и 3:

- попълва се в две позиции общият брой работни дни в осигуряване.

Позиция 4:

- попълва се законоустановеното работно време за длъжността; лицата с вид осигурен 9, 10, 12, 13, 14, 15, 22, 23, 71, 82, 84, 86, 87, 88, 89, 91, 92, 93 и 96 попълват 0.

Позиция 5:

- попълва се дневното работно време в часове на осигуреното лице; когато дневното работно време е различно през отделните дни в месеца, се попълва в часове среднодневното работно време; когато при изчисляването се получи остатък, равен или по-голям от половин час, се закръглява на пълен час; лицата с вид осигурен 9, 10, 12, 13, 14, 15, 22, 23, 71, 82, 84, 86, 87, 88, 89, 91, 92, 93 и 96 попълват 0.

абе тия от НАП не могат ли да го направят още по-сложно ?! 

• Автор

Тури им го на НАП бе :D  За догодина, ще е още по-объркано и сложно.Вервай ми :P

Две филийки с кьопоулу и шпек + голяма кофа "баристо" горе-долу се чувствам човек вече         за август рабоните дни са 22. 420/22=19,10 лв. 2*19,10=38,18 лв.   ДЗПО - 1,90 ДОО -  4,88 ЗО    -  3,05 ------------------             9,83 лв.   и сега какво да правя ? :eek:     давай подробни инструкции-като за идиот от типа :  1.)отиваш там и там ( или си дърпаш от нета еди-какво си) . 2.)взимаш документ еди-какъв си 3.)попълваш в него еди-какво си 4.)носиш го там и там 5.)плащаш еди какво си , еди-къде си 6.)отиваш на майната си, щото си ми  виснал на врата като смучка.

намерих това -Декларация образец 1

въпросът е дали мога да го попълвам на компютъра, или трябва да го разпечатам и да го попълвам на ръка ? 

после, в указанията на НАП пише, че трябвало да се попъклва и Декларация образец 5 ,  образец 6 и т.н

не са ми ясни и следните указания : 

Споко, лесно е. Ей ся ще ти обЯсня.

отработени часове ?! 

това колкото часа съм писал в експертизата, или 2 работни дни х 8 часа = 16 часа ?! 

начислен месечен данък ?

данък?! 

че нали говорим за осигуровки - от къде се взе този данък ? 

• Автор

Кат гледам, как са мъчиш.....ми то по-убу да си безработен, баси :no-no:

мятай се в пощата да те поразпитам

отработени часове ?! 

това колкото часа съм писал в експертизата, или 2 работни дни х 8 часа = 16 часа ?! 

начислен месечен данък ?

данък?! 

че нали говорим за осигуровки - от къде се взе този данък ? 

млъкни

иди си виж пощата

Кат гледам, как са мъчиш.....ми то по-убу да си безработен, баси :no-no:

бе, превзема се

ПП За малко да пропусна- Деба и понеделника, деба.....

Ко ревеш и ти се бе да та ева и тебе-само пред компа стоиш---да ти имам и работата :D

Ади оди да гнетиш,че дан са заносаш :D

:P Упражнението по "Застраховане" мина повече от добре. Докато всички тъпееха, аз си лафех с даскала, хареса ми, мисля, че ще има какво да науча :)

до тук разбрах, че "

26.За универс. пенс. фонд в/у сумите в т. 19 и 21.   "

това е ДЗПО-то.

Ама кое е ДОО, кое е ЗО -не мога да схвана от декларацията  :lock: 

Джако е бог... :)

Просто предишното ми гадже му беше тотална фенка и танцуваше почти като него, тъй че след като се разделихме известно време не го слушах изобщо.

Aз като тийнеджър бях луд по него-имам все още всичките му албуми на касетки---пазя си ги ей така... Даже се бях научил да правя лунната походка ;)

Ма сега вече съм дрът за тия работи :D

Aз като тийнеджър бях луд по него-имам все още всичките му албуми на касетки---пазя си ги ей така... Даже се бях научил да правя лунната походка ;)

Ма сега вече съм дрът за тия работи :D

Е, аз чак фен не му бях, но покрай нея се заразих и го оцених, щото инак слушах разни жици. Евала за лунната походка. :)

Еееех луди млади години :)

http://www.youtube.com/watch?v=zIFedEWn1oI

Аз пък се сетих за тази песен....

http://www.youtube.com/watch?v=xTbNVPQq6eI

Нека е и поздрав за всички,които имат носталгия по миналото :)

Да живее България :beer:

Що си тъжна бе Мойра?

По-скоро замислена за отношенията между хората.

Понеделникът ме направи свидетел на неща, които не харесвам - злоба, жестокост, обидни думи...

Не бяха отправени към мен, но... :(

Ще трябва да свикна.

По-скоро замислена за отношенията между хората.

Понеделникът ме направи свидетел на неща, които не харесвам -

Не бяха отправени към мен, но... :(

Ще трябва да свикна.

Ами то това стана ежедневие бе Мойре--злоба, жестокост,завист,алчност, обидни думи...Не знам ние ли се изродихме,живота ли ни направи такъв,но.....жалко е наистина :(

Сипи си еднио питие,пусни си хубава музика---кво да прайм-такъв е станал живота...

Дай една усмивка :)

абе то не бе спам не бе чудо в темата за Ванга

пфуууууу

толкоз няма ли един мод да изчисти

:(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.