Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми, които си заслужават!

Featured Replies

Да ви питам - заслужава ли си " Осмата Миля" ?

С Еминем? Не:)

• Отговори 739
  • Прегледи 239,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори. Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този: Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих

• Oхх, тази тема съвсем се размъти...както и да е. Ето един филм, които много си заслужава! Das Leben der Anderen(The lives of others) Източна Германия, преди падането на Берлинскат

• Само да помогна малко с един офтопик... The Secret Life of Words - в каталога на арена... Субтитри има при юнаците...

Публикувани изображения

не знам как не го бях гледал тоя филм - Fight Club, но определено си заслужава... мене поне много ме накефи...

'Илюзионистът' не е лош, също...

Редактирано от ViR2aL (преглед на промените)

не знам как не го бях гледал тоя филм - Fight Club, но определено си заслужава... мене поне много ме накефи...

'Илюзионистът' не е лош, също...

Fight club съм го гледала над 12 пъти, че дори на DVD го имам! Страхотен е, той е един от филмите дето най-много си заслужава:)

За малко да ме няма и се изписват 4 страници. :)

Колкото и да съм съгласен с някои предложения, темата е все пак за сравнително по-малко известни филми. Поне така беше в началото, де.

За Пърл Харбър: музиката отново е на страхотно ниво, Ханс Цимер не е вчерашен.

Препоръчвам ти да чуеш Вагнер при хеликоптерната атака в "Апокалипсис сега"-за мен това е най-въздействащото влияние на музиката в киното!

Темата наистина малко се поотплесна с примери ,които са сравнително познати.Затова искам да препоръчам нещо ,което не видях тук ,а според мен си заслужава-"Изборът на Софи"-може би най-силната роля на Мерил Стрип от ранния и период.Не знам как се пише на англ. ,но ако някой го намери нека пусне линкче и тогава мисля ,че можем да направим сравнение с по-новите неща от типа на "Спасяването на редник Райан".

Колкото до по-веселите неща-вижте дали можем да намерим " Ва банк"1 и 2-algor даде линк в другата тема но филмът не е целия и е без суб/едва ли всички знаем полски?!/Филмът си заслужава и защото е едно много добро предизвикателство към Робърт Редфорд/когото страшно уважавам/ и неговото "Ужилване"/помните ли този филм?/.

Като заговорихте пак за филми ( ;) ) няма как да не се сетя за един режисьор открит от моя милост преди известно време - Irgmar Bergman (швед). Преди време го бях препоръчвала на lpa. Гледайте Persona от 2002 е, новичък, но пък си заслужава. Голяма са му лудница филмите, ама те всички шведи са луди, така че....:wors:

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Аз искам да споделя, че гледах "The Prestige" и страшно много ми хареса

Скоро не ми бе йаресвал така филм, дано и на вас ви допадне

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Az iskam da spodelq, 4e gledah "The Prestige" i stra6no mnogo mi haresa.

Skoro ne mi be6e haresval taka nqkoi film,dano i na vas vi haresa

Филмчето е ОК, ама ти пиши на кирилица :)

...Темата наистина малко се поотплесна с примери ,които са сравнително познати.Затова искам да препоръчам нещо ,което не видях тук ,а според мен си заслужава-"Изборът на Софи"-може би най-силната роля на Мерил Стрип от ранния и период.Не знам как се пише на англ. ,но ако някой го намери нека пусне линкче и тогава мисля ,че можем да направим сравнение с по-новите неща от типа на "Спасяването на редник Райан"...
Sophie's Choice (1982)

[Edit] Субтитри за два диска има при юнаците (напиши "Sophie Choice")

или си ги дръпни от subtitlesvalley (задаваш параметрите)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Много ти благодаря,Ивсот,за помощта! Препоръчвам на всички да го гледат!:):angry::wors:

Редактирано от pol958 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

City of God, който не е гледал да си поправи грешката:rolleyes: и между другото екранизацията по книгата на Зюскинд - "Парфюмът" не е лош, на мен лично филма ми допадна.

БОРСАЛИНО

с двама от най великите френски актьори

Ален Делон и Жан Пол Белмондо

Ако някой успее и да ми го изрови този филм

хиляди благодарности и чаша Perie

БОРСАЛИНО

с двама от най великите френски актьори

Ален Делон и Жан Пол Белмондо

Ако някой успее и да ми го изрови този филм

хиляди благодарности и чаша Perie

Има го в bgnova.org и в demonoid.com

субтитри има при юнаците

Да пускам ли адреса си за доставка на Перие-то ;)

City of God, който не е гледал да си поправи грешката :) и между другото екранизацията по книгата на Зюскинд - "Парфюмът" не е лош, на мен лично филма ми допадна.

Бях много впечатлена от книгата, ако имаш дай едно линкче, ама да не е торент, моля ;)

Бях много впечатлена от книгата, ако имаш дай едно линкче, ама да не е торент, моля ;)

С друго линкче освен с торент не мога да те зарадвам. Трябва някой от Властелините на нета (ysvot например :)) да се намеси :) Аз си го дръпнах от АренаБГ с добро качество.

Това, което не ми хареса беше актьора избран за Жан-Батист - не че не е добър, но е някакъв чаровен - един такъв наркоманично слаб с много красиви очи.

Ама трудно е все пак да намериш талантлив актьор, който да прилича на урод:)

Ама трудно е все пак да намериш талантлив актьор, който да прилича на урод ;)

То затова съществуват грима, реквизита и компютрите :)

То затова съществуват грима, реквизита и компютрите ;)

Е да, ама друго си е естествената изродщина :P (еквивалент на естествената красота).

Пипнат е филма, все пак режисьор е Том Тиквер, но все пак книгата си е по-брутална. Докато я четях направо от всяка страница започнаха да ми преиждат различни миризми :ph34r:

Книгата е невероятна, аз както я започнах и не я оставих, докато не я "изядох с кориците". Майка ми направи голяма грешка като ми я даде, после не й я върнах много време, толкова пъти я препрочетох... :ph34r:

Амм последния филм който гледах беше "Step up" и ми хареса!Типична история за бедни и богати и танци много танци лек филм много романтичен ,а мога смело да препоръчам "Гордост и предрасъдъци" с Кийра Найтли :)

Амм последния филм който гледах беше "Step up" и ми хареса!Типична история за бедни и богати и танци много танци лек филм много романтичен ,а мога смело да препоръчам "Гордост и предрасъдъци" с Кийра Найтли :)

Чела съм книгата, филма също е добър. Само за хора, които харесват романите на Джейн Остин и евентуално филмите базирани на тях ;)

П.П: От декорна и дизайнерска гледна точка добре са го барнали

Аз бих препоръчал Bitter Moon

Доста превратен филм, а и си струва да се гледа заради Кристин Скот Томас. Старичък е (1992), но за такива филми няма точна епоха.

Аз бих препоръчал Bitter Moon

Доста превратен филм, а и си струва да се гледа заради Кристин Скот Томас. Старичък е (1992), но за такива филми няма точна епоха.

Хех, аз за старичък филм ги пиша тези след 90та biggrin.gif

П.П: Човек като те видя нейде из форумите и се спирам да ти позяпам аватара...навява ми само хубави спомени :)

Между другото преди малко върнах All the King's men (Цялото кралско войнство) - Бяха ги събрали актьори от кол и въже :) - Шон Пен, Джуд Лоу, Кейт Уинслет, Антъни Хопкинс и др....в началото си помислих, че като всеки филм с голям брой талантливи актьори в състава, ще бъде доста муден, но филма ме изненада приятно.;) Особено ако имате наклонности към политиката...

Интересно е, че някой се сети за горчивата луна. Въпреки, че минаха 7-8 години, все още си го спомням почти детайлно. Различен е и разказаната в него история определено заслужава да се види.

Хех, аз за старичък филм ги пиша тези след 90та biggrin.gif
А аз черно-белите biggrin.gif и немите

Интересно е, че някой се сети за горчивата луна. Въпреки, че минаха 7-8 години, все още си го спомням почти детайлно. Различен е и разказаната в него история определено заслужава да се види.

А аз черно-белите biggrin.gif и немите

Е, те вече са друга категория "старо" :wors:

Ама немите филми са много добри беее...аз много се изкефих на няколкото, които съм гледала:) Лудница:no-no:

Това наистина е много полезна инициатива,поздравления за сетилия се!Само се чудя защо не виждам отговори от тази година...

Преди година реших да си правя филмова колекция само за ценители и от тогава не съм спирала да записвам и мисля,че с Ipo имаме какво да си кажем.

Ето моите предложения:

Баладата на Джак и Роуз не е лош

Да бъдеш Джулия много добър

Венецианският търговец както и Шекспир би го заснел,а пък да не говорим за актъорския състав

Невъзможно твой еквивалент на истинска романти

Това наистина е много полезна инициатива,поздравления за сетилия се!Преди година реших да си правя филмова колекция само за ценители и от тогава не съм спирала да записвам и мисля,че с Ipo имаме какво да си кажем.

Ето моите предложения:

The ballad of Jack and Rose [Баладата на Джак и Роуз] - не е лош

Being Julia [Да бъдеш Джулия] - много добър

The merchant of Venice [Венецианският търговец] - както и Шекспир би го заснел,а пък да не говорим за актъорския състав

Something's gotta give [Невъзможно твой] еквивалент на истинска и стойностна романтична комедия

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.