Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми, които си заслужават!

Featured Replies

Вчера гледах "Добра жена" - има го във видеотеките.

Филмът е по "Ветрилото на лейди Чатърлей" на Оскар Уайлд. Ако обичаш великолепния "завързан" хумор на Уайлд - филмът ще ти хареса. Направен е в стила на "Сирени", "Чаровният април" и др. подобни - действието се развива в Италия - изобщо екзотика, великолепен диалог, в който почти всяко второ изречение е някаква сентенция.

В него играят Хелън Хънт и Скарлет Йохансон. Мисля, че това е достатъчно, нали?

• Отговори 739
  • Прегледи 239,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори. Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този: Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих

• Oхх, тази тема съвсем се размъти...както и да е. Ето един филм, които много си заслужава! Das Leben der Anderen(The lives of others) Източна Германия, преди падането на Берлинскат

• Само да помогна малко с един офтопик... The Secret Life of Words - в каталога на арена... Субтитри има при юнаците...

Публикувани изображения

Трансформърс - не очаквах това... Гледайте го, задължително на кино...

добър е, запазили са част от детското в него :P

Само за кино!

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Finding Neverland

Отдавна някой филм не ме е впечатлявал толкова. Може и да е малко мелодраматичен, но пък е като вълшебна приказка за доброто и красивото. Това е историята за това, как се е родила пиесата "Питър Пан", но като че ли историята за историята е по-красива и от самата пиеса.

Току-що гледах The number 23 - заплетена психарийка с Джим Кери,и останах доволен. Филмът е на Джоел Шумахер и е малко объркващ на моменти,но си струва да се гледа,дори и заради необичайната рола,в която влиза Джим Кери...

ТРАНСФОРМАРС - гледах го на кино и бе просто върховен. В него има комения, романтика, трагедия и много екшън. Смятам, че всеки може да откире нещо, соето да ми хареса в този филм, класика в жанра си.

бих искал ако може да ми предложите някоя напулно нова комедия ама като казвам комедия имам впредвит да се спукам от смях..... :speak::) :) :):P :P

Finding Neverland

Отдавна някой филм не ме е впечатлявал толкова. Може и да е малко мелодраматичен, но пък е като вълшебна приказка за доброто и красивото. Това е историята за това, как се е родила пиесата "Питър Пан", но като че ли историята за историята е по-красива и от самата пиеса.

С тебе сме създадени една за друга :P

Помня, че гаджето на брат ми го довлече с някакво страхотно DVD качество, барабар с още сумати и филми.

Много ме докосна, даже не помня в последните години, някой филм така да ме е докосвал емоционално. Толкова красив, нежен и изпипан. Прекрасна игра (за пореден път) от страна на Кейт Уинслет и Джони Деп.

Много мил филм и много красив. Никога няма да забравя вълшебните моменти и мелодраматичния край:rolleyes:

Добър вкус, мила:yanim:

Трансформърс

Преди малко го изгледах и мисля,че това е най-добрият филм,който съм гледал! повярвайте..гледал съм доста филми,но в този успях да намеря не само смисъл,а и замисъла като цяло на филма беше страхотен !

нз просто не очаквах толкова добър и завладяващ филм....

определено го препоръчвам горещо на всеки,а аз бих го гледал още най-малко 5 пъти !!! Невероятен филм !!!!

Спуснете се по вълната на ефектите, и се наслаждавайте на този изключителен хит на 2007. Повярвайте ми, няма да се разочаровате! cool.gif

Т.к от няколко дни вече не съм на работа и съм в болнични, си прекарвам деня пред компютъра и освен да гледам филми, друго май не правя. На опашка са се наредили: Hanover Street с Харисън Форд, Mr Brooks с Кевин Костнър, Transformers (но този ще го гледам с мъжо), Runaway Train и Return to Paradise.

Преди да ги започна обаче, реших да изгледам отново "Осъдени души". Вярвайте, няма друг филм, който да ми бърка толкова дълбоко. И книгата, и филмът ми въздействат жестоко.

prd-5120.jpg

Режисурата и сценарият са на Въло Радев. Двете главни роли се изпълняват от Едит Солай и Ян Еглерт. И двамата играят блестящо, това, което ми внушава героят в романа, ми го внушава и актьорът. Страхотна музика на Митко Щерев. Тая мелодия влиза в най-точните моменти и те кара да настръхнеш.

Една история за една страшна и убийствена за двамата любов. Една история за война. За силата на църквата и за пагубното й влияние над хората.

Не знам дали е нужно да разказвам съдържанието, т.к. вероятно всички са изучавали книгата в училище, но съдейки по това, че дори във висшето ми по Български език, литература и история, този роман беше от онези, които даваха да се четат по желание, може би не са толкова много тези, които познават историята.

Англичанката Фани, заедно с трима нейни приятели, сред които французинът Жак, отиват в Испания. По пътя срещат един монах (Ередиа), който ги завежда в един хан, където да пренущуват. Испания е в разгара на Гражданската война - републиканци срещу монархисти. Фани харесва веднага Ередиа и като богата, свикнала да има всичко, което иска млада жена, решава, че ще има и монаха. Не след дълго Фани осъзнава, че Ередиа не е само каприз, осъзнава, че е истински влюбена в него. Тя решава да го последва в огнището на петнист тиф Пеня Ронда, където денонощно умират хора, сред които и деца. Жак също отива с Фани, т.к. няма никакви пари / "....французите бързо обедняват" - казва той. /, а и е влюбен в нея. Фани налива пари в болницата, грижи се за болните, прикрива с гърдите си Ередиа от искащите да го убият републиканци и все повече осъзнава, че Ередиа не е нищо друго освен умопобъркан фанатик. Вижда как за него, монаха, вярващия човек, божия човек, животът на отделния човек не струва нищо, че най-отгоре на всичко стои вярата. След признанието на Ередиа, че я обича, което идва твърде късно, едва след като тя е разбрала неговия фанатизъм над всичко, Фани решава по най-добрия начин какъв изход да намери. Ако има такъв изобщо....

Но да не правя съчинение разсъждение на филма.. Исках само да отбележа, че е един много силен филм, който наистина заслужава да се гледа.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

21 Grams

Basic Instinct

Cast Away

Devil's Advokate

Fight Club

Godfather

Goodfellas

Heat

Interstate 60

K-PAX

Memento

One Flew over the Cuckoos Nest

The Deer Hunter

;)

Припомни ми много качествени заглавия:lol6:

"21 грама" за мен си остава Филма на Иряниту - "Вавилон" не можа да ме грабне толкова, колкото ме грабна този филм.

"Боен клуб" няма какво да му коментирам:wors: - брат ми го довлече от Дания на DVDи сигурно е гледам над 40 пъти вече, голяма е психария. Преди това прочетох книгата и смея да твърдя, че това е един от малкото филми, които са адаптирани адекватно.

"Кръсникът" хубава трилогия, но малко прехвалена и все пак ми харесва. Чичо Копола си е свършил работата.

"Добри момчета" - Скорсезе, няма какво повече да добавя, а "Жега" ще го гледам след малко;)

"Мементо", "Полет на куку гнездо" и "Ловецът на елени" са страхотни филми - Мементо си го грабхах за 4лв. от Метро едно време, а "Ловецът на елени" случайно го изрових във видеотеката - много уважавам Де Ниро, пък и Мерил Стрийп е страхотна актриса.

П.П: Габи, хич не е лошо да си бременна, хм? Сега до септември месец издавам заповед да си лежиш и да гледаш филми по цял ден:P Ама не наблягай много на драмите, че бебчо ще се изтормози:P

Arizona Dream- култов филм. С много странен хумор, за което май най- вече допринася Винсънт Гало. Иначе не мога да бъда на 100% сигурен, че съм схванал посланието, обаче: всеки един от главните герои през по- голямата част от филма си живее според някакъв стереотип, наложен от неговите предци; всички с изключение на един се чувстват по някакъв начин прецакани, като животът, който водят, няма нищо общо с мечтите им, като мечтаенето е супер водеща част от него; единственото изключение (чичото) се самоубива, след като осъзнава, че има нещо гнило в така мечтания живот, който води, и всъщност изпълнението на мечтата му (която м/у другото е едно от най- глупавите неща, за които може да мечтае човек- проправяне на път до луната чрез преуспяване в бизнеса с продаване на коли) не е възможно в контекста на съвременната действителност; редките случаи, в които хората изглеждаха щастливи, бяха в моменти на близост с други хора, било то с любим мъж/жена или след потушен скандал с част от рода; метафората с очичките на рибката в края на филма, гледащи в една посока, след като тя е пораснала - всичко това го разтълкувах така: мечтите са за детски гъзове, възрастните хора трябва да пренебрегнат тоз вреден навик и да се концентрират върху живота и отношенията си с останалите хора в него. Може би търся под вола теле...

Офф много странен филм...

Редактирано от windowpane (преглед на промените)

Винсънт Гало е велик актьор - много му отива да играе някакъв нервак :beer:

Ако искате да се гътнете от смях, гледайте този филм с него - често го въртят по TV 1000

Т.к от няколко дни вече не съм на работа и съм в болнични, си прекарвам деня пред компютъра и освен да гледам филми, друго май не правя. На опашка са се наредили: Hanover Street с Харисън Форд, Mr Brooks с Кевин Костнър....

Гледах го вчера и съм възхитена. Рядко попадам на свестни трилърчета, наистина добре направени. Този ме изненадваше постоянно. Тъкмо му хвана дирите и си мисля, че вече съм отгатнала сюжета и той се преобръща. Филмчето е много добро и наистина го препоръчвам. Пък каквото и да си говорим става въпрос за Кевин Костнър и Деми Мур.

Mr.Brooks

Гледах го вчера и съм възхитена. Рядко попадам на свестни трилърчета, наистина добре направени. Този ме изненадваше постоянно. Тъкмо му хвана дирите и си мисля, че вече съм отгатнала сюжета и той се преобръща. Филмчето е много добро и наистина го препоръчвам. Пък каквото и да си говорим става въпрос за Кевин Костнър и Деми Мур.

Mr.Brooks

Интересно. Аз много не го харесах този филм. Може би не го разбрах накрая. Какво точно се случи?

Интересно. Аз много не го харесах този филм. Може би не го разбрах накрая. Какво точно се случи?

Ами той се измъкна жив и здрав (въпреки, че Деми Мур разбра, че онзи не е истинския убиец), но си остана такъв, какъвто си беше в началото с единствената разлика, че разбра, че дъщеря му е същата като него (което усложни образа му). Това с убийството му беше кошмар. Ще ми е интересно ако направят и 2- ка biggrin.gif

Гледам да не разказвам много, защото знам, че има хора не обичащи да им преразказват филми cool.gif

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Ето две интересни трилърчета, които заслужават да се гледат:

Следващият (Next) - Никълъс Кейдж, Джулиън Мур, Джесика Бийл - трилър

Заплащането (Paycheck) - Бен Афлек, Ума Търман - трилър

Аз бих Ви препоръчала.. The Ultimate Gift

326107.jpeg

Една чудесна драма, романтичен филм.. за промяната, която може да настъпи у човек. За влиянието на парите. За победата на великодушието..

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

Вечния филм BraveHeart / Смело сърце

1152441635.jpg

Мел Гибсън играе главната роля и режисира епична сага, разказваща за борбата на Шотландия за независимост през XIII век. Съпругата на Уилям Уолъс (Мел Гибсън) е жестоко убита от английски войници. Личното му отмъщение постепенно се превръща в кръстоносен поход срещу Англия целящ да извоюва свободата на народа му, а легендите за невероятната му смелост вдъхновяват шотландците да поведат война ... още........... Просто който е пропуснал филма е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да го гледа !

"Смело сърце"...времето когато Мел Гибсън разбираше как се прави кино.

С последните си проекти мисля, че се поизложи (лично мнение). "Страстите Христови" освен че беше пропит с кръв и сълзи, си беше истинско мъчение за гледане.

А, "Апокалипто" хич не ми се понрави - хвалят го, но аз се издразних. Засегна ме в момен, когато бях заровила нос в разни книги за историята на маите. Може би се разочаровах, защото очаквах много, а не получих почти нищо от този филм - сигурно един от малкото в последно време, който се наложи да попрехвърля с цел да не загубя още някоя друга минута от живота си:sobbing:

Иначе аз гледах Sib("The Apple") на Самира (не мога да й запомня фамилията на тази мацка). Може да сте засичали нейното филмче - преди години имаше един филм за 9/11, където сумати и режисьори се бяха събрали и всеки бше направил кратко филмче за събитията от 09.11. в рамките на 9 минути и 11 секунди. Бая бяха, помня, че и Шон Пен имаше филмче и беше много добро.

Та това е първия филм на мадамата - иранчанка е, а този филм го е правила едва на 17г. Той си е почти документален - баща решава да затвори двете си деца - да ги изолира от света. Не говори с тях, само им носи храна и вода. Прави си този "експеримент", точно когато децата израстват и се учат да говорят и т.м. Филма е посветен на последиците от тази изолация - актьорите са си действителните хора от въпросната случка. Добро е филмчето, интересно. Като за 17 годишна, шапка й свалям.

Роки си заслужава-просто феноменален филм,също така Жега и Съвършен Свят (1993) с Кевин Костнър и Клинт Истууд-страхотна драма!!!

All The Invisible Children- доста дуумаджийски филм, отразяващ от най- различни ъгли нерадостната съдба на дяца от всички краища на света. Всъщност това е един от онези сборници от кратки филмчета, посветени на една тема (като 9/11). Сред авторите на отделните филмчета се открояват познати имена като Емир Костурица, Ридли Скот (заедно с дъщеря си), Джон Ву, обаче творенията на останалите режисьори са не по- малко класни.

Общо взето изкефи ме, че преобладава социалната критика, казва се много с малко. Освен това филмът успя да ме трогне на моменти, без да бъде мелодраматично- бозаджийски. А може би просто влизам в критическата...

FREEDOM WRITERS

Видях този филм от yvsot в "Последния филм, който гледах..'' и страшно много хареса. Наистина си заслужава да се види.

"История за Пепеляшка" - Обожавам го тоя филм. Аз общо взето си падам точно по такива филми...

"Смело сърце"...времето когато Мел Гибсън разбираше как се прави кино.С последните си проекти мисля, че се поизложи (лично мнение). "Страстите Христови" освен че беше пропит с кръв и сълзи, си беше истинско мъчение за гледане. А, "Апокалипто" хич не ми се понрави - хвалят го, но аз се издразних. Засегна ме в момен, когато бях заровила нос в разни книги за историята на маите. Може би се разочаровах, защото очаквах много, а не получих почти нищо от този филм - сигурно един от малкото в последно време, който се наложи да попрехвърля с цел да не загубя още някоя друга минута от живота си:clap:
Абсолютно съм съгласна, особено за "Страстите Христови"... cool.gifcool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.