Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Както се и полага със съответните доказателства.

Забрави,тоя филм го гледаме от далечната 2007-ма 

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

Защо тогава хвърляш фитили? Ще доказваш ли нещо или ще разказваш както винаги приказки безкрай. Докажи,покажи аз ще пробвам Kaspersky и Outpost. Съгласен ли си на двубой? Нали отправи предизвикателство - хайде докажи твоите твърдения. Снимки логове и прочие. :)

За лицензионните права...ами Симантек какво да го коментирам уж платен продукт пък безплатен :ph34r:

Естествено,давай да почваме теста. Както се и полага със съответните доказателства.

Едва ли ще имам необходимото много свободно време. Nikssi,сам също можеш да тестваш Kingsoft Antivirus 2012 SP5.7 заедно с Privatefirewall 7 + Comodo DNS.  Kaspersky и Outpost не могат да участват в тази тема - тя е за безплатни програми. Не виждам шансове за тромавата руска комбинация - в някоя друга подходяща тема може да се пробва съпоставка на практика.  Privatefirewall 7 според мен е по-добра от Outpost....В добавка   имаш Comodo DNS. Руският антивирус не е чак толкова по-добър от кралският китаец и няма да може достатъчно да компенсира разликите. Аз съм предубеден - но и други хора при желание могат да пробват...

Едва ли ще имам необходимото много свободно време. Nikssi,сам също можеш да тестваш Kingsoft Antivirus 2012 SP5.7 заедно с Privatefirewall 7 + Comodo DNS.  Kaspersky и Outpost не могат да участват в тази тема - тя е за безплатни програми. Не виждам шансове за тромавата руска комбинация - в някоя друга подходяща тема може да се пробва съпоставка на практика.  Privatefirewall 7 според мен е по-добра от Outpost....В добавка   имаш Comodo DNS. Руският антивирус не е чак толкова по-добър от кралският китаец и няма да може достатъчно да компенсира разликите. Аз съм предубеден - но и други хора при желание могат да пробват...

Мм...дааа  :D  Нали уж  цитирам те:

И да искаш - не виждам как и за какво да спорим. Вече 2-3 години само с безплатни програми се занимавам... В резултат - мога да помогна на всяка платена програма да стане за смях...Искате ли?

Искам.  Приемам предизвикателството ти с конфигурацията = >> KAV+Outpost Pro + MBAM 2beta

Ако ще сравняваме да го правим,ако не просто замълчи.

Ма защо тези гимнастики и разводняване на темата? Идва някой с дерт да му предложим добра програма за защита и то безплатна и му се обяснява - примерно, ако не му се занимава с игра по настройки - Авира или иска да бърника - Комодо, или пък какви са предимствата на една пред друга (по-гъвкави настройки, наличие на виртуализация и други такива). А някои хора вярват на ЕйВи Къмперътивс да речем (тяхна си работа, лошо няма) линк ще им дадем - връзки към тестовете от темата за тестове и тъ нъ.

Седнали сте тука... алабализми някакви, ще ме прощавате за израза. И кво ще види някой в нужда - безсмислен спор на 20 страници, който между другото продължава и в другите теми.

Аз пък ще участвам в теста с Убунто-то си. Ай да видим ся кой че го извади по-гоУем.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Ма защо тези гимнастики и разводняване на темата? Идва някой с дерт да му предложим добра програма за защита и то безплатна и му се обяснява - примерно, ако не му се занимава с игра по настройки - Авира или иска да бърника - Комодо, или пък какви са предимствата на една пред друга (по-гъвкави настройки, наличие на виртуализация и други такива). А някои хора вярват на ЕйВи Къмперътивс да речем (тяхна си работа, лошо няма) линк ще им дадем - връзки към тестовете от темата за тестове и тъ нъ.

Седнали сте тука... И кво ще види някой в нужда - безсмислен спор на 20 страници, който между другото продължава и в другите теми.

Аз пък ще участвам в теста с Убунто-то си. Ай да видим ся кой че го извади по-гоУем.

Ами да обясни колегата какво точно има впредвид. Мята фитили и после някой друг виновен. Като е извън темата да ми трият постовете на другите нека си стоят. :) 

Ами да обясни колегата какво точно има впредвид. Мята фитили и после някой друг виновен. Като е извън темата да ми трият постовете на другите нека си стоят. :)

Ам човек, кой отстъпва знаеш. Не се връзвай. Тука хейт мнения съм срещал не едно и две за Аваст, за НОД, за Авира, дето не са подкрепени с нищо и нямат основа...да тръгна да се занимавам да споря, да доказвам... пхах, айде няма нужда. Ако е нещо сериозно, ок...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Аз искам да помогнеш на всяка платена програма да стане за смях. Я?

Няма да ми стигне времето за всичките. Зловредният код го разработват да се справя конкретно с програми на  ESET,Kaspersky,Symantec и т.н.  Успехите им в повечето случаи се блокират от безплатната комбинация при мен.  Хипса на защитната стена е най-силния компонент. Можем и още 6 месеца да стартираме нови буби - с цел да се проверяват и още реалности.   И накрая какво - пак ли да си инсталирам примерно ESS с имена и пароли от пирати!? Мога, но не желая - защото безплатната ми комбинация се справя по-добре. Същото е и с останалите.  Нека съмняващите се в думите ми лично да проверят. Когато показваш успехи на безплатни програми - няма как да има упреци за финансови зависимости. 

"BitDefender е цифров дракон, бранещ ви от интернет дявол". -> Публикувано изображение

"Ясният ден, в който инсталирате Kaspersky Anti-Virus, ще бъде мрачен за хакерите". -> Публикувано изображение

Винаги трябва да се гледа и от веселата страна на нещата. :D:ph34r:

ESS 7 имат ли изобщо стена?  Техни FP са като лидери в спектъра си. А стената им е много зле - според чехите от Матушек.   Подобно е дережето и според мен.  ESS са и с най-лошата защита на лицензионните си права.  Защо да си купувам подобна програма? За смях или за плач е това!?

Маtousec тестват проактивни защити, а не стени :ph34r:

а и само като видя коя версия са тествали разбирам колко обективен е бил теста http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

Редактирано от ✯T✯H✯E✯P✯L✯A✯Y✯E✯R✯ (преглед на промените)

:offtopic_s:
Отидете на тема: пълни приказки, спам и ..... там ще е по-подходящ разговора Ви Господа :)

-=Аз ги пратих...=-

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Настройките не са параноични. След като не си запознат с програмата не виждам защо коментираш в типичният си провокиращ стил.

Що се отнася до спама -  Спам е и непрекъснато повтарящи се едни и същи постове. Не,че на мене ми пука ама ме цитираш и ти отговарям.

Впрочем ако си забелязал под моя пост има пост на друг потребител с реакция на любимата ти защитна стена.

Той е с различни настройки спрямо тези при мен.Защо не изпратите тези файлчета за анализ?  Ще се съглася с Вас - ако видя вредоносно класифициране с дефиниции  от Касперски, Симантек, Панда, Авира....А ако това не стане - Вие ще се позамислите ли?

Днес ти бях отговорил, и сега поглеждам- отговора ми изчезнал...незнайно защо!  :ohmy:

Ето и правилата за тази програмка, която имам отдавна на компа! Оутпоста не и хареса всички претенции, които предяви...но иначе си работи без проблем! Така, че засечката не е съвсем случайна!

Публикувано изображение

Днес ти бях отговорил, и сега поглеждам- отговора ми изчезнал...незнайно защо!  :ohmy:

Ето и правилата за тази програмка, която имам отдавна на компа! Оутпоста не и хареса всички претенции, които предяви...но иначе си работи без проблем! Така, че засечката не е съвсем случайна!

Публикувано изображение

Какви правила, какви пет лева.В момента съм с Аутпоста и с натройки по подразбиране не реагира на съновника.Явно си пипал по настройките и руснака се презастрахова.Програмата няма какво да я коментирам!Продължавам да твърдя, че е напълно случайна и погрешна!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Какви правила, какви пет лева.В момента съм с Аутпоста и с натройки по подразбиране не реагира на съновника.Явно си пипал по настройките и руснака се презастрахова.Програмата няма какво да я коментирам!Продължавам да твърдя, че е напълно случайна и погрешна!

настройките по подразбиране НЕ са достатъчни за покриване на 100% "лийк теста" на Комодо. НЕ препоръчвам на този, който ще ползва Оутпоста, да я държи "по подразбиране".....но всеки сам си решава! 

..........

п.п. Абе защо поста е изместен тук? Кво става в тоя форум....от известно време не пиша, даже не чета, но май се е развихрила цензурата- днес поста ми беше директно изтрит, без никакви обяснения! 

......

п.п. поне мушморока, който трие или мести, да го каже открито: "Трия заради това и това....местя- заради това и това! Но просто да делнеш мнението на човек....ебАхта у форума!

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Едва ли ползва настройки по-подразбиране. Ето част от настройките при мене

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Понеже не ми минаваше теста срещу локерите и добавих някои правила както при КИС

Публикувано изображение

Това естествено след повече от 10 дена обучение.

Ето и главният прозорец

Публикувано изображение

Отделно да не ми предлага все новини и ъпдейти  ;) съм добавил и това правило за  ACS.EXE 

Where the Protocol is TCP

and Remote Port is HTTP, HTTPS

and Direction is Outbound

Block It

Всичко е ток и жица  :) 

п.п. поне мушморока, който трие или мести, да го каже открито: "Трия заради това и това....местя- заради това и това! Но просто да делнеш мнението на човек....ебАхта у форума!

Така.

Мушморокът съм аз.

Поста ти го изтрих аз, защото в темата бях предупредил, че това няма да се толерира, и ти писа в пълно пренебрегване на предупреждението.

Другарят Нейчев, или както там се казва, хвърля някакви необосновани твърдения, ти му отговаряш, след тебе трети. Така, дотук нищо лошо. Айде сега си представи, че си новак във форума, който няма кой знае какво понятие от програми, защита и какво ли още не. Рови той съвестно, ползва търсачката, щото така пише в правилата, и попада на темата за пълна безплатна защита, за препоръки за безплатна програма или тази, в която се дават семпли от вируси. Влиза той вътре и започва да чете... И какво научава? НИЩО. Чете противоречащите си постове, като NEY-чо си сменя мнението като носни кърпички или хвърля някакви твърдения във въздуха без никакви доказателства и после се кефи на резултата как всички тръгват да го оборват. И като млъкнат, повтаря. Аз отдавна не бях се задействал, ама вчера влязох в една от темите и какво да видя - от два месеца почти нищо по нея.

Имаше преди време една тема, сега нещо я е хванала липсата - "На кого колко му лови антивирусната програма". Освен да я пуснете пак, или аз да я пусна, и да се джавкате вътре, тъкмо ще бъде по заглавието. Но така повече няма да продължава.

ПП. Не мисля, че не ти е ясно защо постът ти е тук. Защо трия и местя също съм написал още вчера. Капиш?

ПП2. Ето ви темата, за да няма повече реакции за писане не по темата в останалите части от подфорума, което пък предизвиква протести - къде основателни, къде не - за триене, местене и т.н.

Приятно спорене!

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

настройките по подразбиране НЕ са достатъчни за покриване на 100% "лийк теста" на Комодо. НЕ препоръчвам на този, който ще ползва Оутпоста, да я държи "по подразбиране".....но всеки сам си решава! 

..........

п.п. Абе защо поста е изместен тук? Кво става в тоя форум....от известно време не пиша, даже не чета, но май се е развихрила цензурата- днес поста ми беше директно изтрит, без никакви обяснения! 

......

При моите настройки имам 340 точки резултат на теста :) Впрочем ето и настройки за КАВ

Where the Protocol is TCP  and Remote Port is 1110  and Direction is Outbound Allow It 

Where the Protocol is TCP  and Remote Port is FTP  and Direction is Outbound Allow It 

и так далее  :D

Поста ти го изтрих аз, защото в темата бях предупредил, че това няма да се толерира, и ти писа в пълно пренебрегване на предушреждението.

Другарят Нейчев, или както там се казва, хвърля някакви необосновани твърдения, ти му отговаряш, след тебе трети. 

Не знам Тодор (NEY) какво е писал..... Поста ми беше към Лъкибой, и няма нищо общо с писаниците на Тодор. Просто видях поста за програмката "съновник" и отговорих...а кво е писал Тодор преди това- изобщо не съм чел!

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Ето за това говоря - един пуска нещо, дето не му е там мястото, а друг отговаря, трети отговаря на втория... и става манджа с грозде.

Някога в казармата имаше един лаф - член 6. Ако не си, да си (чел).

При моите настройки имам 340 точки резултат на теста :) Впрочем ето и настройки за КАВ

and Remote Port is 1110

Allow It

and Remote Port is FTP

Allow It

и так далее  :D

И за какво всичко това?За да реагира на безобидния съновник!? :D  :clown:

Аз,  ако вдигна евристиката на Байду ще помете половината ми легитимни програми, но това не означава, че "засечката не е случайна"

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

И за какво всичко това?За да реагира на безобидния съновник!? :D  :clown:

Аз,  ако вдигна евристиката на Байду ще помете половината ми легитимни програми, но това не означава, че "засечката не е случайна"

Това което цитираш е във връзка с настройките на стената за конкретно приложение в случая AVP.EXE,не за настройките на хипса. Нямам представа за този съновник - не видях къде е но при завишени настройки при първоначално пускане всеки продукт с подобен модул ще реагира така. Единствено с хипса на Касапа понеже е на друг принцип ще има някаква разлика. Но това си е друга тема вече.

От мене чест имен ден на всички носещи името Иван. Те си знаят кои са. Да са здрави и весели и много успехи. :)

Ми нали това казвам,че става въпрос за презастраховане при завишени настройки.T-50 медал му даде на Аутопста, че го овардил от съновника... :D  :clown:

От мене чест имен ден на всички носещи името Иван. Те си знаят кои са. Да са здрави и весели и много успехи. :)

Сина ми е Иван.... благодаря!  :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.