Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

не знам или защото дуал-буутвам и става неква инфекция... Ама точно заради тея замръзвания, които не ми се случват за първи път не ща да рискувам само с -buntu да съм. Ще запече така, когато спешно ми трябва комп и кво правя?

Нали знаеш, че има разлика в производителността / и не само/ при чиста инсталация и дуалбуут!?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

Нали знаеш, че има разлика в производителността / и не само/ при чиста инсталация и дуалбуут!?

Ами аз изчетох бая мнения и те казваха, че няма...  :(

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Срок на поддръжката на Windows XP http://www.comss.ru/page.php?id=1819

Полезен линк. Особено за такива като мен, които ако не спечелят от тотото скоро, няма да ъпгрейднат хардуера си и или ще останат на ЕксПи или ще минат към -бунту армията.

ESET    www.eset.com    Поддержка будет по крайней мере до Апреля 2017 (2)

Почвам да пускам тото.

Ти си пускай тото, но мини на Убунту и ще се родиш. :wink12:

Индийците не ядат доматите с колците: http://itsfoss.com/tamil-nadu-switches-linux/

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Полезен линк. Особено за такива като мен, които ако не спечелят от тотото скоро, няма да ъпгрейднат хардуера си и или ще останат на ЕксПи или ще минат към -бунту армията.

Убунту товари системата колкото Win7.

Когато се ядосам на някоя антивирусна - все се сещам - може и без тях, при ползване на това програмче  http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1584 Споделям го съвсем сериозно за макс настройките на защитната стена. 

Преди 3 години беше наистина сериозно,сега е само една Публикувано изображение

Някой от Zone Alarm да не е напуснал лабса и да е отишъл в Private Firewall.Има прилика. :D

Публикувано изображение

Неква спам-кампания. И отговора на НОД32, макар тя може и да не е активна връзката (отпреди два месеца е)... 

Публикувано изображение

И ако бях активен фейсбукър, неползващ антивир, кво става? Ни квадратчетата щях да отбележа, ни връзката долу (курсора е върху View Notification), която ясно показва, че няма да отида на фейсбук страницата. Иначе отдолу адреса на фейса в Пало Алто, ала-бала... Между другото тази поща не е свързаната ми с фейсбук-акаунта ми.

В обобщение: доста куц фиш.

Какво ще кажете за една подтема: "Пази се спам!", където всеки да поства подобни шотове, така че ако получи подобно съобщение да се пази. Има известен такъв чужд сайт... Има много спам и фиш кампании, които не са куци, като тая.

Мога да предложа още няколко...винаги си ги държа на флашката с която ходя да оправям чужди машини:

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Unknown-Devices.shtml

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Unknown-Device-Tool.shtml

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Unknown-Device-Identifier.shtml

Но ако не помогнат винаги може да се използва метода с анализ през Device Manager => Hardware IDs. :)

Бтв, Tweaking.com Windows Repair all in one ползваме от край време по чуждестранните форуми и у нас, но е добре винаги преди да се използва да се прави бекъп с вградените и възможности или с отделната програмка (алтернативна на Erunt) => Tweaking.com Registry Backup => защото вчера за пръв път мой потребител се натъкна на сериозна повреда на регистрите след използването на Windows Repair all in one... "Stop 0x00000051 (REGISTRY_ERROR)" (По-принцип грешката може да възникне заради конфликт с кернел драйвер на антивирусна програма или друга third-party програма), хардуерен проблем (могат да се пуснат тестове на хардиск, рам, да се извадят всички външни устройства - CD/DVD, USB, Lan карти, да се пробва Clean Boot или зареждане в Safe Mode), както може да възникне и при манипулацията с регистрите и затова създаването на бекъп, който може да се използва в последствие при нужда е жизнено необходимо ако искаме да се разминем с преинсталацията (пък била тя и поправителна). :)

Тя самата програма препоръчва да се прави бекъп на регистрите и аз за това я харесвам.

Поздрави Жоре!

Уж е така Пламка, но потребителя се опита да възстанови бекъпа направен с нея и регистрите продължаваха да бъдат прецакани. Оправи се като възстанови бекъпа с отделната програма Registry Backup (с която също бяхме направили бекъп за всеки случай). Знам, че звучи абсурдно, но имайте го предвид. :)

Поздрави!

Уж е така Пламка, но потребителя се опита да възстанови бекъпа направен с нея и регистрите продължаваха да бъдат прецакани. Оправи се като възстанови бекъпа с отделната програма Registry Backup (с която също бяхме направили бекъп за всеки случай). Знам, че звучи абсурдно, но имайте го предвид. :)

Поздрави!

Мерси ще го имам предвид и ще си направя отделен бекъп с друга програма.

Поздрави!

Мерси ще го имам предвид и ще си направя отделен бекъп с друга програма.

Поздрави!

Може да се използва или Erunt или Tweaking.Com Registry Backup (важното е да не е вградената в Tweaking.Com Repair All in One).

Мога да ти дам и линк към темата на Л.С. :)

Може да се използва или Erunt или Tweaking.Com Registry Backup (важното е да не е вградената в Tweaking.Com Repair All in One).

Мога да ти дам и линк към темата на Л.С. :)

Мерси доста полезно инфо. ;)

Мерси доста полезно инфо. ;)

Вчера си писахме доста с автора на Tweaking.com WR и скоро ще има доста нововъведения при резетване на правата на регистрите и обсъдихме вкарването на тулче, което да се справя с embedded nulls в регистрите. Пича е много точен...вчера ми писа от телефона си, защото не бе у тях и разменихме за 2 часа около 30 e-maila-а. :D

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.