Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Ко? Не!

Публикувано изображение

Нямаш налагани наказания и предупреждения, какво е това?

Идея си нямам :D  ама ме развесели. Нищо нека става весело  :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 317,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

Май сме в един кюп

Това твоето не се зачита! Получи го заради добротата си. Жалко,че тия заради които поведе война не го оцениха.

Ама аз помня като слон. :diving::cheers:  

• Администратор

Идея си нямам :D  ама ме развесели. Нищо нека става весело  :)

Публикувано изображениеClip.jpg

В блог ли си коментирал нещо? Възможно е преводът да е грешен и ако автора на блога е включил одобрение на коментарите то те да бъдат одобрявани от него.

В блог ли си коментирал нещо? Възможно е преводът да е грешен и ако автора на блога е включил одобрение на коментарите то те да бъдат одобрявани от него.

Да в блог. Защо тогава пише,че трябва да бъде прегледан от модератор? Автора на блога се явява модератор така ли?

Нека продължават така и в сравнение с мене Мохикана  ще им се види невинна душичка. Аз седем години плета мрежи и акаунти :D

Нема нужда да се сравняваш с мен , мноооого си далече. Какво ще спреш да пишеш във форума и той ще загине или ще спреш през пет минути да пишеш че е пусната нова версия на Касперски ?

Редактирано от dfgh (преглед на промените)

• Администратор

Да в блог. Защо тогава пише,че трябва да бъде прегледан от модератор? Автора на блога се явява модератор така ли?

Отговорих на този въпрос с първия пост :) "Възможно е преводът да е грешен" - ще бъде оправено. Поздрави

Нема нужда да се сравняваш с мен , мноооого си далече.

Вярно е имаш още какво да учиш. 

Какво ще спреш да пишеш във форума и той ще загине или ще спреш през пет минути да пишеш че е пусната нова версия на Касперски ?

Благодаря за критиката. Но не влиза в употреба. :)

Просто нищо не разбираш - разни буби си влизат и си излизат... Няма никакъв контрол! Обикновено е нормално нищо да не си разбрал и да нямаш проблеми... Аз нямам кой знае какво да пазя и пак не искам псевдозащитни програми...

http://catalog.libvar.bg/view/show_pdf.pl?id=4102&year=1930&month=05&day=10&issue=2

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тоше,шо тъй бре Тоше :D

Вие сякаш никога не сте виждали погрешни изводи....

Вие сякаш никога не сте виждали погрешни изводи....

Бре,бре що тъй ве? Значи за Кихо всичко верно за Комодо и Привате  не? Ъ? Двоен стандарт ли?

Как всъщност USB Vaccine на Panda "имунизира" флашките ни?

Обяснено накратко:

Както знаем, USB Vaccine защитава флашките ни като предотвратява един от най-често използваните методи за пренос на вируси с флашки - функцията autorun на Window$, или автоматично изпълнение на даден файл още с включването на USB device-а.

Това става със статичен autorun.inf файл, който програмата записва със специални атрибути върху флашката, така, че да не може да бъде изтрит или презаписан от даден зловреден код, когато бива заразявана флашката. Това означава, че съответният вирус може и да се копира като изпълним (exe) файл на флашката, но няма да може да укаже в autorun.inf файл да се стартира зловредният код още с включването на устройството в USB порта.

Тези атрибути са малко по-специфични от познатите ни, напр. s, h, r, a и т.н.

Те са валидни само за FAT32 файловата система, и не се използват, тоест са резервирани за бъдещо ползване.

Програмата обаче вдига един от тези атрибути (y) на 1 за autorun.inf файла, който създава. По този начин, всичко, което чете autorun.inf файла, или няма да отчете въобще, че там има файл, тъй като в драйвера на файловата система не е предвиден даден usage на тези атрибути, или ще сметне, че файла е физическо устройство, напр. скенер, който поддържа приемане на някакви сигнали (CON, CLOCK, AUX, etc). По този начин няма как да се изтрие.

Та, при наличие на директен достъп до файловата система, зловреден код може спокойно да промени байтовете 42 в началото на файла (01000010 към XYADVSHR флагове) на 02, и по този начин да свали атрибута Y. Вече файла може да се изтрие и презапише. :)

Работи от 2012 г. до днес.

Редактирано от programings (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Нима заради nterziev трябва да деинсталирам пълноокомплектовани безплатни за у дома американски програми!? И защо да помагам на Кихчо? Предпочитам да помагам на Симантек и Комодо - срещу безплатно ползване на техни програми. Може същото и с Rising. Кажете кое е най-доброто от Кихчо - кое привлича най-много още техни ползватели? Пробвайте да ме убедите защо трябва да инсталирам техни програми. Нищо, че ми са известни предварително доста неща.

Какво ти е известно колега? И защо трябва, някой да те убеждава в нещо? Искаш да пробваш програма, пробваш я. Не искаш, не я пробваш. Ползваш това, което ти харесва.

И защо да пробвам версии на Кихчо? Само любопитството достатъчна причина ли е?

Напълно те разбирам,и нищо не трябва да деинсталираш.Просто трябва да си направиш една нова тема и в нея да убеждаваш другите защо трябва да си инсталират изброените от теб антивирусни :)

Има си достатъчно теми. Искам ползващите Кихчови версии да изтъкнат предимства - ама май доста ги затруднявам...

Много фалшиви тревоги с лоша проактивна защита и без защитна стена на ниво! Тези програми не са ли още начинаещи при защитния софтуер!? Осъзнайте истината в директна критика - вместо да се самозаблуждавате. Мога и да не пиша в тази тема - но това не ще промени възможностите на Кихчовите версии. Претенции за ниво на защитеност ми пречат да инсталирам подобни програми... Програмка само с качествен HIPS би ми осигурила по-добра защитеност - например Privatefirewall 7 Free дали сама няма да "надбяга" Кихчовците?...

Аз пък си ползвам безплатната  антивирусна ЗКУ и  никога не съм имал ядове с вируси,буби,въшки  и друга зла гад.

На скоро почиствах служебния лаптоп с МБАМ и откри няколко троянски катъра и други буболечки.Шефо се бъзика ,че имало цяла конюшня

Кво става бре Тоше? Къв е тоя конвейер - пост след  пост. Успокой се бре    :ph34r:

От какво да се успокоявам?  Модератори са ми прехвърлили постове от други теми и те са прави.Безплатната възможност за клиентската версия на SEP 12 си е нещо уникално.  Няма подобна възможност за програма на Касперски...Ники, докога ще е така?

Пробвай на USB устройство, което искаш да защитиш да си направиш ПАПКА autorun.inf(папка с разширение) и й промени атрибутите на +r +h. Никой никога повече няма да може да запише файл autorun.inf в корена на USB устройатвото.

Пробвай на USB устройство, което искаш да защитиш да си направиш ПАПКА autorun.inf(папка с разширение) и й промени атрибутите на +r +h. Никой никога повече няма да може да запише файл autorun.inf в корена на USB устройатвото.

Човека не задава въпрос, а е показал как точно действа тази опция като програмист. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.