Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Като стана дума за bug bounty-та, сетих се за един бразилски security researcher, който Януари тази година прибра най-голямата награда, която Facebook са плащали за докладвана уязвимост, тъй като беше намерил начин чрез контролиран XML отговор на заявки да чете файлове на сървъра им (XXE уязвимост в OpenID - децентрализирана логин система, която частично е имплементирана във Facebook), и успява да превърне това в Remote code execution.Статията е много интересна:XXE in OpenID: one bug to rule them all, or how I found a Remote Code Execution flaw affecting Facebook's servers

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

Започнах наскоро да гледам записите на лекциите от Blackhat Conf 2013.Тази е много интересна - reverse-engineering на фърмуерите на IP камери и намиране на хитри (или по вина на vendor-ите, както при първата показана камера - глупави) начини да се придобие достъп до видео стрийма и/или да се изпълняват команди отдалечено:

Та по-добре от нищо...Публикувано изображение(храна за още 10 дни)
Публикувано изображение

Та по-добре от нищо...Публикувано изображение(храна за още 10 дни)

Публикувано изображение

Къде е това? :)

HackerOne 

И след толкова допълнителни констатации и експерименти - коя е сега най-добрата китайска програма!?  Кихчо, Байду, Рисинг, Туистър, Кингчо, Жиангмин или някои други!? Лично аз скоро пак всичките ги пробвах ...и ми е весело...

И след толкова допълнителни констатации и експерименти - коя е сега най-добрата китайска програма!?  Кихчо, Байду, Рисинг, Туистър, Кингчо, Жиангмин или някои други!? Лично аз скоро пак всичките ги пробвах ...и ми е весело...

Всяка една от тях. ;)  :clown:  :wink12:

Baidu с енжина на Касперски :clown:  ама е на китайски :P

Baidu с енжина на Касперски :clown:  ама е на китайски :P

Сега Baidu Antivirus основно разчитат на  Baidu Cloud Security и на енджина на Avira Antivirus.   Не бих се наел да коментирам фалшивите тревоги и сложните сработвания на китайските програми.  Twister вече е тромав и не е като преди.Най-леко работят Рисинг и Кингчо.

Сега Baidu Antivirus основно разчитат на  Baidu Cloud Security и на енджина на Avira Antivirus.   Не бих се наел да коментирам фалшивите тревоги и сложните сработвания на китайските програми.  Twister вече е тромав и не е като преди.Най-леко работят Рисинг и Кингчо. 

Да и най-малко хващат. :)

Да и най-малко хващат. :)

Вярно е.   Но това е практически почти без значение - когато те са инсталирани заедно с PrivateFirewall 7.Тя блокира почти всичко, което изрично не е разрешено. Сега стената при мен отново е заедно с безплатния Кингчо - ползваната ОС е XP SP3 и е осезаемо по-бърза в сравнение, с когато наскоро бях например с небезплатните AVG IS 2014 и  Panda IS 2014.

Е че тия още уинамп ли ползват? сори за офтопика

Аз също го ползвам.

http://whitelisting.kaspersky.com/advisor-ru#search/2e87cb333884e9aed6f4c3b057a3650f

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Panda Free Antivirus 2015 днес реших да пробвам. Инсталаторът на програмата ми предложи БГ език и аз потвърдих ...  Но  програмата се инсталира на китайски език и се наложи да я деинсталирам... След пробванията на шестте китайски антивируса ... компютърът ми се е покитайчил. Тази ОС не е преинсталирана 8-9 месеца -  даже още работи.  Обаче си държи на китайски антивируси.  

Panda Free Antivirus 2015 днес реших да пробвам. Инсталаторът на програмата ми предложи БГ език и аз потвърдих ...  Но  програмата се инсталира на китайски език и се наложи да я деинсталирам... След пробванията на шестте китайски антивируса ... компютърът ми се е покитайчил. Тази ОС не е преинсталирана 8-9 месеца -  даже още работи.  Обаче си държи на китайски антивируси.  

Абе ти се радвай  че не е научил кунг фу....след пандата.........

После инсталирах безплатния Rising - не успях да го ъпдейтна поради блокиране...   Системата сякаш се отпуши като върнах Кихчовия 360 IS...   Аз мога с Кихчо.... мога и без Кихчо....  Ама тези китайци са във война помежду си дори и в безплатния спектър на защитните програми.

Каква е тая Blackhat Bulgaria конференция с участието на Калин за която ми беше оспамен брутално мейла (което след преглед на сайта ми стана ясно защо е така - един от партньорите е именно компания, занимаваща се със спам) ?

Цените са "много приятни" - от 80 до 120 кинта за конференция, която изглежда повече маркетинг, отколкото ИТ и InfoSec ориентирана?

Та тия още малко и BlackhatConf и DEFCON ще започнат да конкурират...

След около 9 месеца реших да преинсталирам ползваната ОС и пак си зададох въпрос - каква защита да поставя!?   Всичките съм ги пробвал по много пъти и пак изпаднах в размисъл...  Също и в съпоставки.     Мислих доста и накрая избрах безплатната клиенстка версия на SEP 12.    Нищо - че тя е от 2011-та.  Още си работи отлично при правилни настройки.   Засега при мен Сепчо надцака Кихчо...

След около 9 месеца реших да преинсталирам ползваната ОС и пак си зададох въпрос - каква защита да поставя!?   Всичките съм ги пробвал по много пъти и пак изпаднах в размисъл...  Също и в съпоставки.     Мислих доста и накрая избрах безплатната клиенстка версия на SEP 12.    Нищо - че тя е от 2011-та.  Още си работи отлично при правилни настройки.   Засега при мен Сепчо надцака Кихчо...

:no-no:  :D  :)  И пак отначало.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.