Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Подобни безпокойства при липса на незаконосъобразна активност за мен са непонятни - дори и безплатния Кихчо съм регистрирал във Фейсбук.  Най-важно е да си направил така, че да липсва какво да ти се открадне.

Не бих го нарекъл безпокойство, а просто превенция.... която новините, които излизат в последно време, показват, че не е безпочвена... 

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

• във фейсбука влизам на 3 месеца веднъж и нямам нищо по-особено качено .. пазя се
  • гугъл те следи ... външно
  • АВ програма те следи вътрешно!
  • от джама - не може да се избяга ... поне за сега

В същото време, за последната година излязоха поне 2 дузини статии на тоталната шпиономанска мрежа на УСА. Така, че опасенията, че има вероятност американските АВ програми, да са част от тази мрежа, не са пренебрегване... поне за браузера TOR е сигурно. Така, че ... всякаква превенция в тази посока, считам, че не е излишна!

Гугъл и фейсбук, знаят всичко за теб. Андроид, Gmail, Календар. Фейсбук пази всичко което си написал, гледал, споделил, приятели, познати. На един добър аналитик, от някоя служба /не от нашите, ние нямаме/, му е достатъчно да види какви, сайтове посещаваш, приятелите ти и каква ти е активността в нета, и ще ти направи профил. ;)  Тъй че, антивирусните са ти последна грижа. А и самата ОС /Уиндоус/, не можеш да се скриеш от нея.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Гугъл и фейсбук, знаят всичко за теб. Андроид, Gmail, Календар. Фейсбук пази всичко което си написал, гледал, споделил, приятели, познати. На един добър аналитик, от някоя служба /не от нашите, ние нямаме/, му е достатъчно да види какви, сайтове посещаваш, приятелите ти и каква ти е активността в нета, и ще ти направи профил. ;)  Тъй че, антивирусните са ти последна грижа. А и самата ОС /Уиндоус/, не можеш да се скриеш от нея.

За втори път повтарям, вече написаното:

• фейсбук практически не ползвам и реално там нямам нищо
  • андроид не ползвам - смартфона го използвам като обикновен gsm- обаждания и смс, нямам активиран интернет
  • "календар" - не знам какво е това
  • за джама вече говорих

Така, че практически единствено "гугъла" знае за мен. А след като мога да елиминирам използването на американска ав-програма, защо да не го направя , при положение, че както казах - освен джама, само ав-програма има достъп до компютъра!

Така, че практически единствено "гугъла" знае за мен. А след като мога да елиминирам използването на американска ав-програма, защо да не го направя , при положение, че както казах - освен джама, само ав-програма има достъп до компютъра!

Е какво толкова важно има на твоя комп.Скицата на градът на бъдещето?Ти си архитекта и я пазиш. :D

Е какво толкова важно има на твоя комп.Скицата на градът на бъдещето?Ти си архитекта и я пазиш. :D

Нужно ли да имам "нещо важно", за да не искам да ползвам американски ав-програми? 

За втори път повтарям, вече написаното:

• фейсбук практически не ползвам и реално там нямам нищо
  • андроид не ползвам - смартфона го използвам като обикновен gsm- обаждания и смс, нямам активиран интернет
  • "календар" - не знам какво е това
  • за джама вече говорих

Ама твойте приятели ползват фейсбук. Така че, може да се направи връзка между теб, и приятелите ти. Щом имаш смартфон, не си го свързвал с нета нито един път ли? Айде бе. ;)  Пак ти казвам, антивирусните са ти последна грижа. Единствения начин, да не те следят и там каквото се опасяваш, е да не ползваш компютри и телефони. И ако обърна внимание, казах че добър аналитик, ще ти направи профил само като види приятелите ти и каква ти е активността в нета. Календар, това е Гугъл календара.

Не е ли време да се въведе и бутон "нехаресване" в сайта!?Ако трябва ще се обоснова и защо....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Google отбелязва дейността ти само, ако си логнат в профила си (за десктоп, за Андроид не знам как е). @T-50,еми мини тогава на някой от БитДефендър клонингите (F-Secure - Финландия, GDATA - Германия, Emsisoft - Австрия) или направо на БитДефендър. Добрите показатели на разни сравнителни тестове може би не са случайни. Лично аз не разбирам какво те дразни в ЕСЕТ, че я махаш, ма ти си знаеш... Мога да те посъветвам тогава да не слагаш един не-американски антивир - QuickHeal (Индия).

А може и да пробваш на виртуалка или направо с дуал-буут Trisquel - дистро на хората на Ричард Столман, което уважава правото ти да си защитен и в същото време инфото ти да си остане за твое ползване само. Той може да е американец, но е един от най-яростните анти-следене, анти-комерс борци. 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Google отбелязва дейността ти само, ако си логнат в профила си (за десктоп, за Андроид не знам как е).

Вярвай ти, на тези неща. :D  И да не си логнат, пак отбелязват дейността.

Лично аз не разбирам какво те дразни в ЕСЕТ, че я махаш, ма ти си знаеш... 

Не ме дразни, напротив - ненатрапчив е...просто ми омръзна и ми се иска с нещо да разнообразя. А и другият месец ми изтича ми едногодишният лиценз, пък не ми се рови през 3-4 дена за нов лиценз, след като намерените ("на килограм") лицензи от нета, бъдат блокирани. Най-лесното е да си купя лиценз, още повече, че до 15-и октомври има 50% отстъпка на цената, но както казах - искам да разнообразя...  Май все повече клоня да пробвам малката Панда, въпреки, че имам известни резерви - до колко е стабилна.

Вярвай ти, на тези неща. :D  И да не си логнат, пак отбелязват дейността.

Защо мислиш, че тези "велики" истини, които казваш 2-3 поста по-горе, не са известни ? Ако знаеш, че "трима те следят", но можеш единия да го елиминираш - защо да не го направиш?

Не ме дразни, напротив - ненатрапчив е...просто ми омръзна и ми се иска с нещо да разнообразя. А и другият месец ми изтича ми едногодишният лиценз, пък не ми се рови през 3-4 дена за нов лиценз, след като намерените ("на килограм") лицензи от нета, бъдат блокирани. Най-лесното е да си купя лиценз, още повече, че до 15-и октомври има 50% отстъпка на цената, но както казах - искам да разнообразя...  Май все повече клоня да пробвам малката Панда, въпреки, че имам известни резерви - до колко е стабилна.

Защо мислиш, че тези "велики" истини, които казваш 2-3 поста по-горе, не са известни ? Ако знаеш, че "трима те следят", но можеш единия да го елиминираш - защо да не го направиш?

Защото файда няма. Както казваш, пак те следят. И пак нещата отиват, на едно място. Така че, дали 3 или 30 човека те следят, се отчитат на едно място. Това за американските  и европейските продукти.

И честно казано, предпочитам китаец или руснак да ме 'следи', от колкото хамериканец. :D

А, да сте се замисляли за немски продукт ? Авира ? Лично сега на двете си машини ползвам КИС и Авира нямам забележки.
Що се отнася до американските продукти по тази логика, махай прозореца !

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

@T-50: Нали знаеш, че ЕСЕТ не са сложили все още ограничение за безкраен траял. Трябват ти точно десет минути за деинстал и инстал, за да имаш още месец защитата, а междувременно може и някоя половингодишна лицензия да излезе. ;)

@T-50: Нали знаеш, че ЕСЕТ не са сложили все още ограничение за безкраен траял. Трябват ти точно десет минути за деинстал и инстал, за да имаш още месец защитата, а междувременно може и някоя половингодишна лицензия да излезе. ;)

Не ми се занимава с инсталации и деинсталации , така се омазва уиндоуса.

След 11 месеца използване на НОД32 v6, без никакви забележки и проблеми, от 4 дни съм вече с безплатната Панда. Към момента съм доволен и се покрива с предварителните ми очаквания. Простите и ясни настройки, лекота и добра ефективност, определено мога да кажа, че ще я изтласкат доста нагоре в безплатният сегмент

Ами, щом вече си избрал, хубаво. То както казваш няма чак такава разлика между отделните антивири... М... стига да спазваш основни правила...

Кажете хубав банер блокер под андроид?

За това ли питаш? https://sufficientlysecure.org/index.php/adaway/

"0 потребители, 0 гости, 0 анонимни"  -  това Ви очаква след като триете и мое мнение.  Премислете, моля - форумът или е интересен или става безсмислен.  Остро критикувам модератор - нека се замисли...  Мога и нищо да не пиша точно в тази тема. Няма проблеми.

Последните ти постове аз съм докладвал на модератор.

Темата е за мнения по настройките и помощ при проблем с продукта а не за откровен спам и повтаряне едно и също N пъти.

Като автор на темата следя да не се задръства с безсмислени постове,както и по-възможност да помагам с каквото мога.

На въпроса ти ще отговоря така. Да прави се нещо по-въпроса със защитата на лицензните права. И това е ясно на всички с изключение на тебе.

Сега понеже ме караш да пиша толкова дълъг пост ще питам:

- Есет как защитава техните лицензионни права?

- Симантек как защитава техните линзионни права?

- Битдефендер как защитава техните лицензионни права?

- АВГ как защитава техните лицензионни права?

- Аваст ами Авира ами дори Емсисофт :D

Да продължавам ли? Стига дрънка и стига пя едно и също.

Не е задължително да купуваш дадена платена програма. Има промоции има и други легални начини. В краен случай пък има безплатни възможности.

Що се отнася до форрума. Ами кажи ми колко хора тук имат нерви да спорят с радио?

Поздрави

След няколко ракии ставам много откровен - извинявам се, че пак съм раздразнил определени хора с откровеността си.

След няколко ракии ставам много откровен ...

Сега нали чаткаш,че с радио трудно се спори !!!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мен радиостанциите с години не могат да ме убедят, че програмите на Касперски са най-добрите... С никои не ми се спори - защото всички програми се борят за място под слънцето и няма идеални...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.