Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Докато стане неадекватен и със забавено функциониране :)

Това при всички се получава след време - явно просто си е такъв живота...Идеалното май е само в сънищата ни.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

След около 9 месеца реших да преинсталирам ползваната ОС и пак си зададох въпрос - каква защита да поставя!?   Всичките съм ги пробвал по много пъти и пак изпаднах в размисъл...  Също и в съпоставки.     Мислих доста и накрая избрах безплатната клиенстка версия на SEP 12.    Нищо - че тя е от 2011-та.  Още си работи отлично при правилни настройки.   Засега при мен Сепчо надцака Кихчо...

След толкова години не се ли научи, че не трябва да се ползват стари версии на антивирусни?

Може това да е така - тогава май най са интересни Кихчовият TS заедно с Privatefirewall.   Вече ги инсталирах - а дефинициите на бита и авира са с вчерашна дата.     

Здравейте !

Има един комп с Уин 8  Про 64 битова версия  система и трябва  да се купи някаква антивирусна  ,но както се вижда не съм ползвал отдавна Уин и не знам ,кое най-доброто в момента.

Доста неща изгледах и не знам дали е вярно ,но според мен финландската фирма , руската фирма засега са най- добрите на пазара .И затова клоня към тези двете .

Но ако има нещо безплатно и не си струва да се плаща .......... :D

Благодаря предварително !

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Здравейте !

Има един комп с Уин 8  Про 64 битова версия  система и трябва  да се купи някаква антивирусна  ,но както се вижда не съм ползвал отдавна Уин и не знам ,кое най-доброто в момента.

Доста неща изгледах и не знам дали е вярно ,но според мен финландската фирма , руската фирма засега са най- добрите на пазара .И затова клоня към тези двете .

Но ако има нещо безплатно и не си струва да се плаща .......... :D

Благодаря предварително !

Има много теми. Избери си между Комодо, Кихо, Байду, Авира, AVG, Аваст, и още няколко безплатни програми. Или си купи лиценз за някоя. В момента, Касперски, Бит и Нод32 са около 35 лв за една година. Но, която и антивирусна да сложиш, няма 100% защита. 

Моите уважения към специалистите по анализ, към всяка уважаваща себе си компания предлагаща решения за защита, но Авирци са най-бързодействащи, ESET-овците и Касперците следват..., Както и Комодовци, останалите най-вече Norton- ци, на които съм почитател от много рано, са ...

П.С: това го пиша във връзка с горния коментар, според мен ... тези изброени от мен компании за производни и люлка за останалите ;)

Отделно според мен компаниите, наj-вече от китайски произход, които се налагат много успешно на пазара, не безцелно са се устремили към масовия потребител. Според мен един по-безболезнен начин за водене на шпионска война, е кибер войната, без физически жертви, просто интелектуална кражба. Не мога да твърдя, че гигантите в бранша, са "момини сълзи", но имиджа и доверието изграден с времето е показателен.....

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Заради предното мнение си мисля дали отново да не се върна на защита само с хипс -  DW 2.56 или  Privatefirewall 7  бяха и са отличен избор.  Тогава няма да ме касаят сложните сработвания и фалшивите тревоги на упоменатите в горния пост "лидери" ...  Много ме разсмя това  "Авирци са най-бързодействащи, ESET-овците и Касперците следват..., Както и Комодовци, останалите най-вече Norton- ци..."   Съвсем нищо вярно няма в този словоред - обаче е важно да е весело!  

Ами, аз съм съгласен да пращаме семпли и да направи разбор, за бързодействието на анализа. За това да е весело ти си

веселяка тука и ако се постараеш да прочетеш коментарите във форума, след твоите феноменални без доказателствени "анализи" ще се убедиш. Лека вечер, и без желание за спорове ;) Комбинирай колкото искаш програми и щитове за самозащита, липсва ти един, конкретно на теб, зад- клавиатурния... само той ще ти помогне :)

Заради предното мнение си мисля дали отново да не се върна на защита само с хипс -  DW 2.56 или  Privatefirewall 7  бяха и са отличен избор.  Тогава няма да ме касаят сложните сработвания и фалшивите тревоги на упоменатите в горния пост "лидери" ...  Много ме разсмя това  "Авирци са най-бързодействащи, ESET-овците и Касперците следват..., Както и Комодовци, останалите най-вече Norton- ци..."   Съвсем нищо вярно няма в този словоред - обаче е важно да е весело!  

1. Виждам две програми които ще се надскачат ако мога така да се изразя. Два хипса със сигурност ще си пречат.

2. Напоследък се наблюдава една тенденция на намаляване броя на вирусните аналитици за сметка на внедряването на електронни системи за обработка. Като пример ще кажа,че това което виждаме и като отговор на изпратените семпли специално от Касперски са дело на робот. На електронна машина,която анализира и автоматично добавя семпълите ако са заразени в базите с дефиниции. Що се отнася до Симантек,не съм спец но политиката на компанията се основава единствено на доверени и познати  и изследвани файлове. Данни получени от потребителите. Затова и виждаме едни засичания,които са меко казано странни.

Например този файл https://www.virustotal.com/bg/file/174848d1477bc0f2dee45bade7367e7d70b479acd1ef1a73c9cfdf79761dfa6c/analysis/

Какво толкова му има на файла,че Симантек го бастисва?

При повторен анализ https://www.virustotal.com/bg/file/174848d1477bc0f2dee45bade7367e7d70b479acd1ef1a73c9cfdf79761dfa6c/analysis/1411413193/

Вече не е опасен...странна политика според мене. Политика на - това което не е известно е заразено. Не препоръчително.Добре може и да има някакъв резон но пък колко случаи има на такива резончета....

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Какво да кажа, непознати човече - освен обективна преценка, изглежда Ви липсва и елементарно възпитание...И няма ли да махнете тази отвратителна снимка - ник !?   Какво е това - хомосексуалист, педофил или някаква друга двуполова ненормална шматка!? Какво рекламирате или насърчавате с подобен ник!?

Какво да кажа, непознати човече - освен обективна преценка, изглежда Ви липсва и елементарно възпитание...И няма ли да махнете тази отвратителна снимка - ник !?   Какво е това - хомосексуалист, педофил или някаква друга двуполова ненормална шматка!? Какво рекламирате или насърчавате с подобен ник!?

Може ли по конкретно да се изкажеш? Не ти харесва ника или снимката. Имаш проблем със зрението или с нещо друго?

Наспи се хубаво и утре се извини.

:offtopic_s::sausage:

Не с моите, ама не ми пречи

;)
Повечето ретро мачовци се депресират от такива жени :) И снимката се нарича авaтар, а не ник, пенсионерче :) има опции за блокиране на постовете на даден потребител... демокрация мойче ;)

:offtopic_s::sausage:

Не с моите, ама не ми пречи

;)

Повечето ретро мачовци се депресират от такива жени :) И снимката се нарича авaтар, а не ник, пенсионерче :) има опции за блокиране на постовете на даден потребител... демокрация мойче ;)

Че то това жена ли беше?    Имам си три нормални жени в семейството си и съм щастлив с тях.  Дължа извинение за реакцията си - ама като видя нещо като Азис и ми става лошо...Какво рекламирате или насърчавате с подобен аватар!?Нещо като  Травеститът Кончита Вурст от Австрия ли? Не е лошо човек да е в пенсия - ама трябва да се работи до 65 години...

• 2 седмици по-късно...

Интересна програма за предпазване от нежелан софтуер по време на инсталация.

http://unchecky.com

И един поздрав с една арабка която пее за Франция(добре ,че техните са имигрирали,че да стане фрaнсе и тя...като мен) :giggle1::eiffel:

https://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk

Сложил си Касперски и отново е правилно  да  се занимаваш с защитна стена - с тяхната или с някаква друга.   Касперски  все още сега нямат сродни безплатни програми като тези на Кихчо...   

Тоя Касперски все Ви е трън в задника :D  Разлика е,че тоя път фаворита не е Кинчо или Минчо ами Кихчо :clown:

Един приятел преди години ми каза едно "Когато те нападат  бъди сигурен,че си на прав път" Вярно е!

Махнете си трънчето  и спете спокойно :D:whist:

Тоя Касперски все Ви е трън в задника :D  Разлика е,че тоя път фаворита не е Кинчо или Минчо ами Кихчо :clown:

Един приятел преди години ми каза едно "Когато те нападат  бъди сигурен,че си на прав път" Вярно е!

Махнете си трънчето  и спете спокойно :D:whist:

Не може да ми е трънче програма без надеждна защита на лицензионните си права - само заради това сега я пропускам и не ми се занимава изобщо със същата. Нормално е да изчаквам развитието и на Касперски...

Някои колеги са като пеперудки и прелитат от трън на трън,или цвят,разбирайте както е удобно(не визирам конкретно никого,който се сети-сети...).И вместо да оценяват програмите по достойнство и да излязат с позиция,примерно "аз съм с тази защото...това и това ми харесва",започват да ги плюят....Някои се заблуждават пропускайки факта ,че няма идеална и такава която "хваща"всичко и навсякъде....стига се до там ,че някой смятат защитната стена за нещо излишно....има програми,платени или безплатни,които пасват на потребителя....И аз искам моята да "хваща"всичко,ама не може...затова пък си има и сандък и хипс....

Не може да ми е трънче програма без надеждна защита на лицензионните си права - само заради това сега я пропускам и не ми се занимава изобщо със същата. Нормално е да изчаквам развитието и на Касперски...

Ееее, хайде стига и с тези лицензионни права. Това беше преди. Касперски доста позатегнаха нещата още от версии 2014 и производни...

Преди и на мен ми беше лесно да намирам ключета и лицензи (и да ги преобразувам), но вече не... И затова не бях използвал програмата почти 2 години...

Прати ми лиценз за KIS 2015 на ЛС, щом ти е толкова лесно....

Някои колеги са като пеперудки и прелитат от трън на трън,или цвят,разбирайте както е удобно(не визирам конкретно никого,който се сети-сети...).И вместо да оценяват програмите по достойнство и да излязат с позиция,примерно "аз съм с тази защото...това и това ми харесва",започват да ги плюят....Някои се заблуждават пропускайки факта ,че няма идеална и такава която "хваща"всичко и навсякъде....стига се до там ,че някой смятат защитната стена за нещо излишно....има програми,платени или безплатни,които пасват на потребителя....И аз искам моята да "хваща"всичко,ама не може...затова пък си има и сандък и хипс....

През последните 10-12 години все съм с инсталирана програма на Симантек - това обаче не значи да им прикривам техни фалове или  грешки.  Иска ми се всички да се стремим към обективност.   Лично аз отдавна се чувствам като мултифен и съответно не виждам кой лесно може да ме излъже...  

Ееее, хайде стига и с тези лицензионни права. Това беше преди. Касперски доста позатегнаха нещата още от версии 2014 и производни...

Преди и на мен ми беше лесно да намирам ключета и лицензи (и да ги преобразувам), но вече не... И затова не бях използвал програмата почти 2 години...

Прати ми лиценз за KIS 2015 на ЛС, щом ти е толкова лесно....

Няма причина да го правя - не само заради правила.  Лично преценявам нивото на защита на лицензионни права и не е необходимо да си създавам дивидент от това - мое право е и да ми липсва желание.  Имам много руски приятели, ползвам езика им и не е нужно да ги дразня. Защото те считат Касперски за нещо неповторимо - а аз не виждам причини да ги разубеждавам в нещо противоположно... Нека сме живи и здрави!

Няма причина да го правя - не само заради правила.  Лично преценявам нивото на защита на лицензионни права и не е необходимо да си създавам дивидент от това - мое право е и да ми липсва желание.  

Сиреч твърдиш нещо,което нямаш представа дали е така тъй, като нямаш желание да го правиш. Лично преценяваш,че нивото на защита на лицензионните права е занижено или никакво но сам не си го пробвал понеже нямаш желание за това. Как го установи тогава?

Това не знам за "Последния филм, който гледах" или за тук е, но предпочетох тук да го пльосна. Приятен филм, спонсориран от Panda Security: Open Windows (2014)

open-windows.jpg

А да, и със Саша Грей :P (ау, този емотикон май не трябваше да го ползвам тук...)

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Сиреч твърдиш нещо,което нямаш представа дали е така тъй, като нямаш желание да го правиш. Лично преценяваш,че нивото на защита на лицензионните права е занижено или никакво но сам не си го пробвал понеже нямаш желание за това. Как го установи тогава?

Цитирам "Инструкция по бесконечной активации ЛЮБЫХ продуктов ЛК для Windows: 1 Отключить самозащиту антивируса, XA4XC-V28DP-62TG4-9VJEB CHIP 02, 2 Отключить антивирус, распаковать, 2014,XFYJV-7RQPF-KSW8S-XF9FB ComputerBild 02, 3 Скачать архив, запустить... ..."     Нямам желание - защото други го установяват и не ми се коментират този или  разни други подобни примери.   Не препоръчвам такива пробвания - купете си програмата или ползвайте безплатни алтернативи.    Лично аз никога не бих си купил някоя защитна програма. Изборът измежду безплатните възможности стана предостатъчен.

Цитирам "Инструкция по бесконечной активации ЛЮБЫХ продуктов ЛК для Windows: 1 Отключить самозащиту антивируса, XA4XC-V28DP-62TG4-9VJEB CHIP 02, 2 Отключить антивирус, распаковать, 2014,XFYJV-7RQPF-KSW8S-XF9FB ComputerBild 02, 3 Скачать архив, запустить... ..."     Нямам желание - защото други го установяват и не ми се коментират този или  разни други подобни примери.   Не препоръчвам такива пробвания - купете си програмата или ползвайте безплатни алтернативи.    Лично аз никога не бих си купил някоя защитна програма. Изборът измежду безплатните възможности стана предостатъчен.

Ключът от ComputerBild е легален 30 дневен за КАВ. Какво му е нелегалното не разбрах.

Ключ от журнала Мир ПК

Този също.

Що се отнася до ползването на кракове или ресетъри кажи една програма за която да няма такива. Тук няма да споменавам някои при ,които вече години е едно и също. Триал след триал или пък уж платени ама бесплатни за ползване в къщи... :clown:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.