Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Здфравейте... Първо искам да попитам защо няма раздел в форума където да се постват неща свързани с фотоапарати и камери??

Имам намерения да си купувам цифров фотоапарат и имам следния въпрос:

какви характеристики да гледам когато го купувам за да можа да е максимално готин.. дамо мегапикселите ли са важни или и други неща ??? Публикувано изображение

Предварително ви благодаря...

• Отговори 2k
  • Прегледи 227,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

За да ти спестя всички обяснения,ще ти препоръчам - CANON digital IXUS 500ако имаш конкретни изисквания,пиши.

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

• Автор

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..Молятисе аз.. ако имах толкова парички .... нямаше да питам.. то се знае че скъпото е качествено....но просто няма откуде да извадя 950 лв..... за това чудо тук.. :yanim:

Публикувано изображение

Аз искам да знам кои параметър на цифровите апарати е важен за да прави снимки с достатъчно добро ачество без шумове и т.н. за около 300 лв..

;)

За да бъде насоката точна , кажи бюджета с който разполагаш и някой лични изисквания.

• Автор

Ами за фотоапарат мога да дам неповече от 300 лв... като бих искал да е с ММС слот за допълнителна памет....щото са най-евтини...

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

Продавам фотоапарат Канон А310 (за повече информация виж http://consumer.usa.canon.com/ir/controlle...45&modelid=9829 ) и към него 2 /две/ флашкарти: 512мб сандиск и 32мб канон. Комплектът включва оригиналната кутия на фотоапарата, две кутийки за носене на флаш картите, оригинални книжки и ръководство, връзка за носене апарата на шията, кабел за връзка към компютър и двата оригинални компакт-диска на Канон с драйвъри и софтуер. Фотоапаратът работи с две обикновени батерийки по 1.5 волта. Всичко е чисто ново, купено преди три седмици от Америка. Единствено съм го тествал, че работи. Има Canon limited warranty за една година. С този апарат можеш да правиш снимки и да ги печаташ в размери до 20 на 30см., че вероятно дори и повече след обработка във Фотошоп. Освен това можеш да записваш и филмчета със звук. Цената, която искам е 380лв. Склонен съм на всякакви преговори. Можеш да щракаш на воля с апаратчето без да се притесняваш, че паметта му ще свърши. За сравнение в цените виж за апарата: http://market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=129...=326&shop_id=15 http://mobilebulgaria.com/cameras/view.php?id=40 http://91111.com/a2/offers.asp?p=833718 http://datacom.bg/shop/front/show.php?4/0/0/862/0/0/0/0/1/0 http://www.computer2000.bg/html/canon_products.html http://eshop.bg/eshop3/phps/addord.php?myid=1696342 http://www.######/product_info.php?cP...products_id=454 http://www.atlascom.bg/cat2.php?r=101&sr=102 Добави към това и 512мб "Сандиск" флашкарта и ще видиш, че офертата ми е изгодна. За контакти: пиши тук или на [email protected]

Ами за фотоапарат мога да дам неповече от 300 лв... като бих искал да е с ММС слот за допълнителна памет....щото са най-евтини...

<{POST_SNAPBACK}>

Значи всички нови фотоапарати имат възможност за ММС карти. Лично аз бих те посъветвал да провериш в get.bg и да поогледаш там за ориентир и за сравнение между апаратите. Иначе бих ти препоръчал като марка Olympus. Но честно казано всичко си остава въпрос на личен избор.

Относно характеристиките, вече трудно може да се каже, но за парите които можеш да дадеш ще получих 3,2 мегапикселов апарат, с 12х увеличение (3х оптично - с лещи, и 4х дигитално). Другото, което трябва да гледаш това са вътрешната памет, която има и с какъв тип ММС карти работи. Оттам нататък, всичко както казах е въпрос на личен избор.

най-важното според мен е оптиката-а ко има хубав оптчен зум , тогава гледам останалите - ( за цифров не говоря с фотошоп съм по-добър от който и да е фотоапарат )Относно гаранция за канон купен извън българия - НЕ СЪМ ЧУВАЛ ЗА БГ ФИРМА КОЯТО ДА ПРИЗНАЕ ТАКАВА ГАРАНЦИЯ - или е купен от БГ с гаранция , или отвън - БЕЗ ГАРАНЦИЯ !!! :) иначе модела е добър :)

най-важното според мен е оптиката-а ко има хубав оптчен зум , тогава гледам останалите

<{POST_SNAPBACK}>

В момента почти всички масови модели на пазара ни са с 3Х оптично увеличение, така че този въпрос май отпада.

В момента почти всички масови модели на пазара ни са с 3Х оптично увеличение, така че този въпрос май отпада.

Гордостта на българската цифрова фотография наречена PhotоClip ( да не казвам каква аналогия има в името с един елемент от женски полов орган ) няма.И цената му е доста непукиска.Всеки трети се връща за ремонт , нищо че имал няколко функции и само в швейцарско ножче не се превръща.

Лично аз гледам три неща, когато си избирам фотоапарат. На първо място гледам оптиката и големината на матрицата. Зуума (или т.н. варио) при всички сличаи влошава качеството на оптиката, когато става въпрос за евтини модели. Наблягам още веднъж - влошава качеството на оптиката, което не значи непременно влошаване на картината. Много е важно да гледаш големината на матрицата и на обектива. Да не се окаже, че повече от двама човека не можеш да събереш на една снимка. На следващо място място гледам системата на апарата - т.е. Канонска, Никонска, Сони и т.н. Лично мнение - Канон са много по-напред: апаратите не забиват при снимане, дава по-добро качество при аналогични параметри, най-малко "маже" картината. Мегапикселите - всичко над 3 мегапиксела става (тук не броя интерполацията).Защо избрах да си купя Канон А310 - най-голяма леща и най-голяма матрица от всички апарати в този ценови клас; марката на Канон; и колкото и да е чудно на почти всички избрах го именно защото няма зуум - това ми дава по-добро качество на картината, по-бърз фокус и по-точна експозиция. Ако искам увеличение - постигам до 25% увеличение без загуба на качеството във Фотошоп или Генуин Фракталс, а за разпечетки до 10/15 см с фотошопа си правя до 4х увеличение.Защо го продавам - защото ми трябват пари много бързо...Все пак ако наистина искаш съвет - не си купувай апарат за 300-400лв., а събирай парички и за 700-800 си взимаш нещо досто добро. /хммм - ако искам да си продам апарата тук не би трябвало да давам такива съвети/

• 4 месеца по-късно...

Моля ви да ме посъветвате какъв фотоапарат да си закупя за парите които имам 500-600 лв.Търся дигитален апарат с добри възможности а може да прави добри снимки за графичен дизайн.Искам да има добро цветоусещане и да фокосира много добре.Посъветвайте ме Благодаря

Моля ви да ме посъветвате какъв фотоапарат да си закупя за парите които имам

500-600 лв.Търся дигитален апарат с добри възможности а може да прави добри снимки за графичен дизайн.Искам да има добро цветоусещане и да фокосира много добре.Посъветвайте ме

Благодаря

<{POST_SNAPBACK}>

Много са ми минали през ръцете. Искрено ти препоръчвам Pentax серията S

Работил съм с него и съм адски доволен - CANON PowerShot серия А. Ползвал съм стар модел, който правеше великолепни неща. Новите модели са още по-добри както може да се очаква от тях. Това е полупрофесионален фотоапарат с много настройки и интелигентни авто функции в случай че просто искаш да снимаш :sobbing:. И със серия SD съм имал работа - те са по-малки и по направени за неразбирачи. Иначе качеството на снимките е убийствено. Разгледай тук:

http://froogle.google.com/froogle?hl=en&lr...+PowerShot&sa=N

за да имаш горе-долу представа за цени и възможности.

Не може да не призная, че въпросът ти е доста труден. Виж ако търсеше скапан апарат за тези пари, веднага бих могъл да ти помогна... В интерес на истината има много богат избор на скапани апарати, които струват поне толкова, ако не и повече. Дори самият аз бих могъл да ти продам няколко откровени боклука, с удоволствие да ти взима парите, а след това доволен да се усмихна, че и двамата сме постигнали целта си: ти си доволен, че си намерил искания скапан апарат, а аз съм предоволен, тъй като не само съм ти помогнал, но и съм взел пари за това. Брррррр... Стига глупости. За тези пари може да си вземеш доста добро апаратче. Само трябва да кажеш дали ще купуваш от България или в чужбина, защото разликата в цените е значителна. Аз живея в България и бих си взел апарат оттук, заради гаранцията, заради сервиза и заради възможността да досаждам винаги на този, който ми го е продал с въпроси кое как се прави или пък защо не работи еди-кое си. От друга страна цените извън България са доста по-евтини - има модели, който там се предлагат за 2/3-ти от тукашната цена. За графичен дизайн - ако се занимаваш професионално, то минимум трябва да ти е Канон 300Д (препоръчително плюс него и 3-4 добри обектива), който обаче струва доста повече. Сега като се замисля, ако се занимаваше с професионален графичен дизайн, нямаше да ти се налага да ни питаш за апарат, нали? Добро цветоусещане: нито един апарат за такава цена няма добро цветоусещане за графичен дизайн; ако пък трябва да е добро за семейния албум снимки, то мисля, че Канон, Сони, Никон, Панасоник, Олимпус, може би и други, имат добри модели. За бърз фокус - това е много относително, защото, ако самият апарат няма качествено високо ИСО, или пък не поддържа бързи скорости на затвора, то бързината на фокуса се обезсмисля. Имай предвид, че повечето апарати от този клас имат нужда от около 3-4 секунди след пускане преди да могат да правят снимки. Прочети добре спецификациите на всеки преди да избереш. За накрая аз мога да ти препоръчам само моделите, които съм виждал: + Канон А310 (много по-евтин от посочените пари, абсолютен минимум, ако искаш да правиш дигитални снимки, с изключение на доброто качество на снимките няма нито едно друго предимство), + Канон А510 (по-добър избор, бих го купил, ако исках да спестя пари) + Канон А95 (това би бил моят избор в твоята ситуация - отлично качество на образа за параите си, достатъчно на брой ръчни настройки) + Всеки модел на Сони, който се вмества в тези пари (предпочитам Канон пред Сони, ама бях много доволен от едно апаратче Сони преди време - все пак оптиката е на Карл-Цайс) + Напоследък хвалят Панасониците и Пентаксите, ама нямам никакви лични впечатления. Може и да са добри. Все пак не забравяй, че нито един от тези модели не става за професионален графичен дизайн. П.П. Извинявай за встъплението, просто не успях да се сдържа:-))))))))))

Аз бих ти препоръчал Канон А95 малко над 600лв. е, но за семейни снимки върши чудесна работа. Дори перфектна. Аз съм с такъв и много, ама много съм доволен.

• 4 седмици по-късно...

Има много качествени сайтове на които можеш да видиш различни модели фотоапарати и снимки правени с тях. Препоръчвам Canon Powershot от серия А.

Виж линк за един от тях http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a510.asp

Аз лично съм с такъв и съм много доволен от качеството на снимките за полупрофесионален цифров фотоапарат. За профи трябват повечко пари;)

Пoгледни и моделите на Sony и Панасоник.

Моля ви да ме посъветвате какъв фотоапарат да си закупя за парите които имам

500-600 лв.Търся дигитален апарат с добри възможности а може да прави добри снимки за графичен дизайн.Искам да има добро цветоусещане и да фокосира много добре.Посъветвайте ме

Благодаря

<{POST_SNAPBACK}>

Имам Canon A510. Нов стува 430 лв. Много съм доволен от него . препоръчвам го .

До момента съм направил около 350 снимки с него ,от който около 5-6 не са станали добри. Но тъй като съм имал и възможността да снимам с Pentax Optio 50 S, ти препоръчвам Canon .

Аз лично намирам Canon A510 като оптимален вариант (цена/качество)

-

Редактирано от jivkopopov (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Здравейте! Регистрирах се съвсем наскоро в този форум и веднага ще ви помоля за помощ.Намерих няколко теми за фотоапарати,но тази ми се стори най-удачна. Купих си Сони DSC P-200 обаче още на сутринта го изтървах :) след това самия му обектив не иска да се прибира и изважда и не иска да прави снимки...може ли да се поправи това в сервиз? Мерси предварително

Редактирано от svilen_tomov (преглед на промените)

в сервиз ще го оправят (предполагам) това им е работата все пак

дано аз си мисля дали ще могат щото нали там е цялата оптика,макар че ми се струва че проблема е само технически(смисъл се е прецакал механизма за вадене и прибиране)

дано аз си мисля дали ще могат щото нали там е цялата оптика,макар че ми се струва че проблема е само технически(смисъл се е прецакал механизма за вадене и прибиране)

<{POST_SNAPBACK}>

ее няма начин да не го оправят

Здравейте!

Регистрирах се съвсем наскоро в този форум и веднага ще ви помоля за помощ.Намерих няколко теми за фотоапарати,но тази ми се стори най-удачна.

Купих си Сони DSC P-200 обаче още на сутринта го изтървах  :nono:

след това самия му обектив не иска да се прибира и изважда и не иска да прави снимки...може ли да се поправи това в сервиз?

Мерси предварително

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей,погледни си гаранционата карта за да намериш в нея сервиз който ти е близо за да отстрани повредата.Предполагам че ти вземат доста парички за удоволствието да изпускаш техниката.Ако беше изпуснал някой стар аналогов фотоапарат можеше да направи дупка в земята ама дигиталките са крехки.Ако не си намираш гаранционната карта кажи,имам приятел фотограф който ще даде акъл.Може да попиташ също в магазин в който продават такава техника от същата марка кой ги обслужва гаранционно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.