Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Здравейте! И аз съм за CANON POWERSHOT A-460

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз бих заложил на класиката в бранша - цък

бе то хубу 239 ама го няма в наличност за Добрич от където съм и аз.В техномаркет е 299лв Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Здравейте ! Искам да си купя цифров фотоапаратдо 250 лв. и се спрях на три модела, но не знам кой да избера. Искам да може да записва звук към клипа,също.Кажете си мнението и ми помогнете в избора.

Ето и моделите:

VIVITAR 8400

Samsung S630

Samsung DIGIMAX S630

Редактирано от TheGreatG (преглед на промените)

И трите не са много хубави. Гледай за марки като Панасоник, Сони, Канон - те имат хубави модели в ниския клас също.

http://www.2be.bg/photo.php?open=4&class=12 - виж това примерно

С какво тези, които ми предложихте са по-добри от другите ? Ако може да ми обясните какво е най-важно да има един цифров фотоапарат.

С какво тези, които ми предложихте са по-добри от другите ? Ако може да ми обясните какво е най-важно да има един цифров фотоапарат.

Има търсачки за тая рабора ;) А да ти кажа аз като си търсих апарат как си избирах... Набелязвам си няколко модела и почвам да търса ревюта със снимки направени със съответния апарат. Накрая останах много доволен от избора си. Но... задължително си прещтракай малко апарата преди да купуваш за да видиш дали ще ти хареса на живо...

Аз се спрях на Sony DSC-S600 - един от най-добрите апарати в този клас. И найстина е така. Снимките са с перфектно качество, видеото също.

Успех в избора!

Купи си ето този: http://www.photopavilion.com/?page=catalog...l#slides-pane-0

Ще ни споменаваш с добро. И DIXI и мен. Има много добър софтуер към фотоапарата, прави отлични снимки и ще си доволен/а. Вземи си голяма карта защото неговата ще е твърде малка. Във форума можеш да намериш много теми за закупуване на фотоапарат на такава цена. Ще са ти от полза.Даже и да не ги четеш, можеш да се спреш и на Sony от същия клас.Важното е да можеш за снимаш/фотографираш/

Успех!

Най-важното е да има върху себе си името на някой доказал се производител на фотоапарати. Samsung не бих си взел, да ме прощават феновете на марката. Vivitar е китайски производител, преди време ми беше попаднал един и правеше учудващо добри снимки. Само че беше купуван в Испания, не знам това, което се внася у нас как е като качество.

По-горе ти казаха - чети ревюта на моделите, които си харесал. Тук има доста подробни, на много марки и модели, на английски. Гледай да е с добри оптика и матрица. Прави сметка и за допълнителните разходи - калъфче, зарядно + акумулаторни батерии (ако не е с Li-Ion), карта с памет - SD са сравнително евтини, xD и MS са горе-долу двойно.

Колкото до избора на магазин - цените във Фотопавилион са доста добри. Ако изчетеш пък тази тема, едва ли ще си купиш нещо от Handy.

И моят съвет е за канона. Друго много добро предложение е Nikon Coolpix L10 за 199.00 лева или Nikon Coolpix L11 за 239.00 лева.

Имам Canon и съм пристрастен към марката, но точно тези предложения от Nikon са по компактни и не са тухлообразни като A450/A460 на Canon. Така че, погледни ги как изглеждат и си прецени.

Второто апаратче - L11 има в комплекта си чантичка, което също трябва да се вземе в предвид. Това са още 10-15 лева разход, защото няма как да мине без чантичка (защитава от надрасквания, изпускания на апарата, носи се по-удобно). Тия пари може да се похарчат за 2 зарядни батерии или SD карта, които също трябва да се купят допълнително.

Ако вземеш Nikon L10 ще ти останат повече пари - 40 лева за зарядни батерии, чантичка и карта памет. Разликата е 1 мегапиксел. Лично мнение - за фотоапаратите от този клас 5-те мегапиксела на по-евтиното никонче са напълно достатъчни.

Ако имаш 50-60 лева повече от това, което пишеш най-добре да вземеш Canon A550 за 289.00 лв.

Взех Canon A550,доволен съм,само не ми харесва че прави мн малко клипове..мисля,че към 8 мин е макс.Та това така ли е или..просто при самия апарат при други колко е времетраенето на клипа,защото ми се виждат малко 8 мин..

Здр.

Бих ти предложил този апарат http://www.digicam.bg/models-Praktica-Luxmedia-7303.html

Аз наскоро си го купих и съм доволен от качеството на снимките и от неговата компактност.За сега съм доволен а за по нататъл ще видим.А и забравих да ти кажа made in Germany е производство

Искам да попитам,струва ли си този фотоапарат Samsung S 750.

Вчера го видях във сайта на 2 Би във промоция,и за това искам да ви питам дали си заслужават парите.:)

http://www.2be.bg/photo.php?open=71&class=8

• 3 седмици по-късно...

аз например ползвам canon300D много съм доволна и от canon ixus70 с две думи съм фенка на канон

Канон е добър ,но сервиза на Канон-България е ужасен.

не съм съгласна с Вас за обслужването в сервиза, аз например съм много доволна от обслужването там
  • 4 седмици по-късно...

Здравейте,

какво мислите за това Fuji Fuji FinePix S5700

В момента е на промоция в Метро за 358 лв. с ДДС вкл. 1ГБ флаш-карта

Колебая се между него и Canon PowerShot A570IS

Редактирано от donev (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Кои апарат да взема:Pentax Optio E 35,Canon Powershot A 460 или Samsung Digimax S 750.Трябва ми съвсем любителски,пълен лаик съм.Бюджета ми е ограничен.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.

Ще си купувам цифров апарат и се колебая между 3 модела:

Canon Digital IXUS 70

Casio Exilim EX-Z77

Nikon Coolpix S200

Кой ще ми препоръчате? :angry: Искам да прави хубави снимки и батерията да държи възможно по-дълго.

Редактирано от Yonex (преглед на промените)

Мерси, много ми помогна. :) Понеже не съм професионален фотограф ще си купувам сапунерка. Моля да пишат хора, които имат конкретно мнение по въпроса, който съм задал, а не да си правят догадки. Благодаря предварително.

http://www.mobile-review.com/foto/ - тук има доста полезна информация. Пълни ревюта и снимки от съответните фотоапарати с две думи много полезен сайт

Мерси, много ми помогна. :clap: Понеже не съм професионален фотограф ще си купувам сапунерка.

Моля да пишат хора, които имат конкретно мнение по въпроса, който съм задал, а не да си правят догадки. Благодаря предварително.

Отиваш, пробваш трите фотоапарата и който най ти допадне, него вземаш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.