Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

HP Photosmart R967- 650лв. Вземай го и не се чуди. Купих го преди една седмица - 10MP , оптичен стабилизатор и 3"дисплей. Снимките направо са като професионални, въпреки, че още не съм му разучил всички системи и снимам на автоматичен режим и досега не успях да направя поне малко размазана снимка.Брат ми понеже е разбирач си купи Kodak EasyShare V603. HP -то направо го отнесе и сега умира от яд....фотографски марки...дран дран.

....zabravih i tova koeto mi napravi nai-golyamo vpechatlenie.Izsnimah 180 snimki predi da mu se iztoshti bateriyata.... bravo na HP

Редактирай последното си изречение на български и честито за покупката. Ще ни снимаш!

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извинявайте.Писах го от компютър на които се скапа кирилицата "....забравих и това което ми направи най-голямо впечатление. Изснимах 180 снимки преди да му се изтощи батерията...браво на HP." На брат ми фотоапарата не може да изснима повече от 90-100 снимки (и то при бързо снимане), докато аз снимах след много чудене и нагаждане. Освен това HP-то прави много ясни снимки независимо от това ,че не се старая много да ми е неподвижна ръката. Явно оптичната стабилизация е важно нещо.

Новина от 24.11.2006 от японския отдел на Sony за фотокамери Sony обяви, че е открила дефекти в 8 свои модела фотокамери произведени в периода 2003~2005.По време на експлоатация в топла или влажна среда могат да възникнат проблеми в работата или пълен отказ.Камерите с дефекти, които посочва японското представителство са: DSC-F88, DSC-M1, DSC-T1, DSC-T11, DSC-T3, DSC-T33, DSC-U40 и DSC-U50.Техника, допустимо е.С примера посочвам, че Sony не са богове.Чест им прави, че си признават и за своя сметка досега са изтеглили 4000 продадени апарата за отсраняване на въпросните дефекти.

HP Photosmart R967- 650лв. Вземай го и не се чуди. Купих го преди една седмица - 10MP , оптичен стабилизатор и 3"дисплей. Снимките направо са като професионални, въпреки, че още не съм му разучил всички системи и снимам на автоматичен режим и досега не успях да направя поне малко размазана снимка.Брат ми понеже е разбирач си купи Kodak EasyShare V603. HP -то направо го отнесе и сега умира от яд....фотографски марки...дран дран.

Mod.edit by kokomil - изтрито съдържание на латиница .

Много благодаря но вече си купих Sony DSC-H5 Публикувано изображение

Много благодаря но вече си купих Sony DSC-H5 Публикувано изображение

Аууу....работата стана сериозна Публикувано изображение .Честита придобивка.Ползувал съм DSC-H2 и съм очарован от качеството на снимките. Н5 сигурно е още по-добър. Дори се бях насочил да си купувам Н2 ама размера нещо не ми допадна.

Аууу....работата стана сериозна Публикувано изображение .Честита придобивка.Ползувал съм DSC-H2 и съм очарован от качеството на снимките. Н5 сигурно е още по-добър. Дори се бях насочил да си купувам Н2 ама размера нещо не ми допадна.

Благодаря да ти се връща много по хубава придобивка. Обаче няма да е лошо да се понауча да я ползвам както подобава :P

Благодаря да ти се връща много по хубава придобивка. Обаче няма да е лошо да се понауча да я ползвам както подобава :P

Един добър фотоапарат ще свърши винаги добра работа, ако зад него стои и добър ФОТОГРАФ.

Колкото повече снимки правиш, толкова и повече се научаваш. Но иска и.........любов към фотографията. Успех!

Кликни на тази фотография

Автор: Н.Трифонов

Публикувано изображение

Един добър фотоапарат ще свърши винаги добра работа, ако зад него стои и добър ФОТОГРАФ.

Колкото повече снимки правиш, толкова и повече се научаваш. Но иска и.........любов към фотографията. Успех!

Кликни на тази фотография

Автор: Н.Трифонов

Публикувано изображение

:speak: Който го може, си го може. Приемам съвети.

Редактирано от roller girl (преглед на промените)

:P Който го може, си го може. Приемам съвети.

Чети...и най-важното: снимай, снимай, снимай....ама много снимай.Според мен добри снимки правят хората които са склонни да търсят недостатъците (тези хора си купуват и по-хубави фотоапарати), така, че винаги търси недостатъците в снимките и не се отказвай да ги подобряваш -това поне е лесно при цифровите апарати (като се сетя каква мъка беше с другите...направо не ми се мисли). Не очаквай някои да ти каже конкретни настройки на конкретния фотоапарат за конкретна ситуация , но дори и да ти ги каже не ги приемай за някакво правило....поне това е моето мнение.

Чети...и най-важното: снимай, снимай, снимай....ама много снимай.Според мен добри снимки правят хората които са склонни да търсят недостатъците (тези хора си купуват и по-хубави фотоапарати), така, че винаги търси недостатъците в снимките и не се отказвай да ги подобряваш -това поне е лесно при цифровите апарати (като се сетя каква мъка беше с другите...направо не ми се мисли). Не очаквай някои да ти каже конкретни настройки на конкретния фотоапарат за конкретна ситуация , но дори и да ти ги каже не ги приемай за някакво правило....поне това е моето мнение.

Много благодаря за топлите думи! Дай нещо за лична комуникация ако искаш email или нещо подобно

Много благодаря за топлите думи! Дай нещо за лична комуникация ако искаш email или нещо подобно

Разгледай този линк: http://www.4coolpics.com/index.php

Този също :http://www.dpreview.com/

И този е отличен, на български: http://photo-forum.net/ebook/start.htm

Здравейте тъкмо се бях спряла на модел цифров фотоапарат и незнам кой дявол ме накара да влезна в този форум и всичко отиде на кино. Моля ви посъветвайте ме за марка и модел. Мога да си позволя до около 1000 лв. Може ли да ми обясните също и за матриците. Защо казват, че за 7 мп апарат трябва размерът на матрицата да е 2/3 а всички които разгледах 7 мп са с размер на матрицата 1/2.5.

Ето един апарат който си заслужава по функции и оптика,а влиза и в цената ;)

Публикувано изображение

• 9 месеца по-късно...

Какви са ви отзивите за Sony W55 :offtopic_s:

Какви са ви отзивите за Sony W55 :)

Попаднах на една цена от 399 лева! Това истина ли е? Твърде множко ми се струват. Ръчните му настройки са малко. Дори няма ръчен фокус и бленда. Май единственото предимство са размерите и теглото.

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09028065

Тука е малко по-евтин :)

Не разполагам обаче с голям кредит. Търся нещо до 400 лв. максимум защото трябва и карта памет да взема, а тя е 60 лв - 1 GB.

Може ли да предложите нещо друго което да се вписва в тая категория под 400 лв. и с литиево йонна батерия.

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09028065

Тука е малко по-евтин :)

Не разполагам обаче с голям кредит. Търся нещо до 400 лв. максимум защото трябва и карта памет да взема, а тя е 60 лв - 1 GB.

Може ли да предложите нещо друго което да се вписва в тая категория под 400 лв. и с литиево йонна батерия.

Всъщност, щом си харесала тоя модел, вземай го. Аз също съм от две години и половина със SONY, но W5. Наистина, смених механиката на обектива, защото един колега го прецака, а и носех апарата в запрашена среда, но за щастие имах гаранция и не платих нищо.

Доволен съм от машинката, но аз я взех за близо 700 лева. Прегледах пак сайта на Sony и бих казал, че тоя фотоапарат няма съществени недостатъци, освен липсата на някои ръчни настройки и оптична стабилизация. То все пак зависи и за какво ще го ползваш. Ако си любител и искаш да снимаш само на купона или някъде в планината, става. Обаче, ако ти щукне да правиш редки снимки и да публикуваш някъде из мрежата, няма да стане.

• 3 седмици по-късно...

Търся сравнително хубав апарат за около 300 лв. Дайте някви предложения.

Търся сравнително хубав апарат за около 300 лв. Дайте някви предложения.

Тук из постовете доста съвети има, купи си тази марка, купи си онази марка. Аз лично когато ми е ограничен бюджета, най-лесно се ориентирам по-следният начин. Хващам и преглеждам апаратите от ценовия диапазон къде са произведени. Марката няма значение, важното е да е "Made in Japan". В случаят, ще си купиш най-качественото за парите които имаш. Говоря от личен опит. Досега веднъж не съм сбъркал с Японска стока.

Картите можеш да си ги купуваш каквито си искаш, но камерата поне си я купи качесвена. Може да не снима с 10 мегапиксела, но ще снима поне както трябва с 3 мегапиксела примерно.

Редактирано от drakkar (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Само едно не ми е ясно-как става така че всички техники са по скъпи в България,сравнено даже и с Румъния и Гърция,да не говорим за белите държави! Някой може ли да обясни защо става така?

Страхотен сайт за ограмотяване. Линкът съм го давал много пъти на любители фотографи. Може би името на темата би трябвало да е: " Ограмотяване на любителите фотографи", но като гледам датата на публикуване...ехеее. А защо техниката е по-скъпа тук? Не знам точно, но ще изкажа предположения. Когато, преди две години и половина, исках да си взема фотоапарат, нямах късмет с модела. Исках да си взема едно Сони, но когато отидох да плащам, се оказа, че фирмата Сони е изтеглила тоя модел от пазара и е пуснала следващия на малко по-висока цена, който и взех! Да, така става в България. Цените на фотоапаратите не могат да паднат, защото се изтеглят от пазара и се заменят със следващите по-скъпи модели, които съвсем малко превъзхождат предходните! Освен това ние сме малък пазар, а предлаганите модели много! Няма как да има пазар за всички. Затова и производителите и вносителите предприемат тия стъпки по изземването на съществуващите модели, които вече са поостарели( за Сони това е една година). Предполагам ги запращат на други пазари, където ги продават по-евтино. Един китайски пазар ще свърши идеално работата. Най-пресен пример от моята практика е фактът, че дори ние, българите взехме да изнасяме за Китай от нашата продукция и то в голямо количество! А уж китайците подбиваха нашите цени в Европа! Просто няма логика в бизнеса.

• 1 месец по-късно...

Здравейте.Искам да ми препоръчате нещо до 240-250лв..знам че имам скромен избор,но моля да ми препоръчате най-добре от към страна/качество.Мерси предварително!

Грешен раздел!

Редактирано от pit (преглед на промените)

И моят съвет е за канона. Друго много добро предложение е Nikon Coolpix L10 за 199.00 лева или Nikon Coolpix L11 за 239.00 лева.

Имам Canon и съм пристрастен към марката, но точно тези предложения от Nikon са по компактни и не са тухлообразни като A450/A460 на Canon. Така че, погледни ги как изглеждат и си прецени.

Второто апаратче - L11 има в комплекта си чантичка, което също трябва да се вземе в предвид. Това са още 10-15 лева разход, защото няма как да мине без чантичка (защитава от надрасквания, изпускания на апарата, носи се по-удобно). Тия пари може да се похарчат за 2 зарядни батерии или SD карта, които също трябва да се купят допълнително.

Ако вземеш Nikon L10 ще ти останат повече пари - 40 лева за зарядни батерии, чантичка и карта памет. Разликата е 1 мегапиксел. Лично мнение - за фотоапаратите от този клас 5-те мегапиксела на по-евтиното никонче са напълно достатъчни.

Ако имаш 50-60 лева повече от това, което пишеш най-добре да вземеш Canon A550 за 289.00 лв.

Редактирано от universum (преглед на промените)

И аз предпочитам Canon-a :P Поради много причини разбира се,които в момента не мога да изброя!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.