Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Не е толкова важно колко са мегапикселите. По-важно е да не ти прави много шум. Ако апарата ти е 4 мегапиксела, ама не прави шум супер. . . Аз съм с Canon А530 и като първа покупка на такава техника съм изклщчително доволна. Смятам, че всеки, които си е имал работата с Canon е на мнение, че са страхотни апарати. Препоръчвам Canon-чето на всеки 'новобранец' :)

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Ето 3 макро-та с Canon-a

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами по принцип марката, гледай да не е няква забутана. После е важно пикселите, така де колко мегапиксела е, макар че рядко се снима на повече от 3, хубаво е да има много, и после вече идват лични предпочитания, дали да има FULL MANUAL MODE, т.е. ти да можеш да правиш всякакви настройки, с каква мемори карта работи, големина на екран и външен вид

Не е толкова важно колко са мегапикселите. По-важно е да не ти прави много шум. Ако апарата ти е 4 мегапиксела, ама не прави шум супер. . . Аз съм с Canon А530 и като първа покупка на такава техника съм изклщчително доволна. Смятам, че всеки, които си е имал работата с Canon е на мнение, че са страхотни апарати. Препоръчвам Canon-чето на всеки 'новобранец' :P

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Ето 3 макро-та с Canon-a

Снимките са ужасни,както и матрицата на този апарат... Публикувано изображение

Така, така айде и аз да питам, понеже съм се запътила да си купувам фото-апарат.

Зарибила съм се по любителкската фотография, няма да правя професионални снимки, защото не мога, така че ще ви помоля да ми препоръчате някое непритенциозно фотоапаратче, което да прави сносни снимки, но ако може да има и функция и за черно бели снимки, моля.

Сумата е до 300 лв. в момента не мога да си позволя повече. Публикувано изображение

Така, така айде и аз да питам, понеже съм се запътила да си купувам фото-апарат.

Зарибила съм се по любителкската фотография, няма да правя професионални снимки, защото не мога, така че ще ви помоля да ми препоръчате някое непритенциозно фотоапаратче, което да прави сносни снимки, но ако може да има и функция и за черно бели снимки, моля.

Сумата е до 300 лв. в момента не мога да си позволя повече. Публикувано изображение

Нека да са 400 лв,малко по-нататък,дори,тъй като дори за непретенциозен апарат 300 лв не са много.Препоръчвам FUJIFILM,Canon,Samsung.

Ако наистина си запален любител, то 300 лв. може да се окажат леко тесен бюджет. По-добре изчакай (ако имаш възможност), докато събереш малко повече. Предложението на Fixt00l от 400 лв. е добро.

Като марки обаче е по-добре като че ли Sony или Panasonic. Поне за любителската класа. За професионални апарати по-добри от Nikon и Canon няма, но любителските им такива не са най-добрите. В никакъв случай Canon и Fujifilm не са лоши, дори напротив, но Sony е за предпочитене в този ценови диапазон.

Sony е за предпочитене в този ценови диапазон.

Това е вярно .Може би съм пристрастен към тази марка но снимките които прави наистина са на високо ниво.

Ето някои от тях Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Така ,че няма да сбъркаш ,ако избереш тази марка.Зная,чеKANON са също много добри.Това е моето мнение за добър апарат.

Апаратите на SONY и PANASONIC.се представят ужасяващо зле по професионалите тестове.Това не са фотографски марки,а марки за масова електроника.Помислете,изборът е ваш.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Апаратите на SONY и PANASONIC.се представят ужасяващо зле по професионалите тестове.Това не са фотографски марки,а марки за масова електроника.Помислете,изборът е ваш.

Чак ужасявашо зле не е, но за професионален фотоапарт Canon и Nikon са категорично лидеро, но аз имах предвид любителските модели, а не скъпите и професионални.

Какъвто и Canon да вземеш, няма да съжаляваш. Виж, при Sony е по-различно. Такива кибершоти съм виждал, че после съм съжалявал собствениците им. Със сигурност има и по-качествени модели от серията, но дали ще попаднеш на такъв

Canon при снимка на 2mpix бие SONY na 5 mpix,лично съм ги изтествал.

аз препоръчвам PANASONIC LZ1 или подобен 4 МП, 6х оптичен за около 300 лв

Какъвто и Canon да вземеш, няма да съжаляваш. Виж, при Sony е по-различно. Такива кибершоти съм виждал, че после съм съжалявал собствениците им. Със сигурност има и по-качествени модели от серията, но дали ще попаднеш на такъв

За този говоряПубликувано изображение

Canon при снимка на 2mpix бие SONY na 5 mpix,лично съм ги изтествал.

Само ми е чудно как сранвяваш различни разделителни способности, не е редно. Какви са критериите?

А и не си казал модели.

За този говоряПубликувано изображение

Перфектен е този апарат, но с него вече напускаме ниския ценови клас и преминаваме към средния.

Нека да са 400 лв,малко по-нататък,дори,тъй като дори за непретенциозен апарат 300 лв не са много.Препоръчвам FUJIFILM,Canon,Samsung.

Абе хора,някой от вас да е чувал за OLYMPUS ? Сравнявал съм много апарати Sony и Panasonic с OLYMPUS и мога да ви кажа че трудно могат да му се опрат.Снимките на открито и с апарат за 140лв стават добри,така че не се подлъгвайте по това.Ако някой е решил да дава повече от 350лв за апартат,там има голям избор,но не залагайте на марки които произвеждат фотоапарати само за асортимент.

NKON,OLYMPUS,CANON, това са марките които са майсторите в занаята.Относно Samsung,те са направо смешни. :clap:

Ако имаш 300лв, вземи си Olympus FE-140,има 28мб вградена памет и снимките му в режим Авто са много добри,има и много добро макро.Все пак за 300лв това е максималното качество.Проблемът е в съпата му XD Card памет,въпреки че аз си намерих за 46лв 256мб.

Абе хора,някой от вас да е чувал за OLYMPUS ? Сравнявал съм много апарати Sony и Panasonic с OLYMPUS и мога да ви кажа че трудно могат да му се опрат.Снимките на открито и с апарат за 140лв стават добри,така че не се подлъгвайте по това.Ако някой е решил да дава повече от 350лв за апартат,там има голям избор,но не залагайте на марки които произвеждат фотоапарати само за асортимент.

NKON,OLYMPUS,CANON, това са марките които са майсторите в занаята.Относно Samsung,те са направо смешни. ;)

Ако имаш 300лв, вземи си Olympus FE-140,има 28мб вградена памет и снимките му в режим Авто са много добри,има и много добро макро.Все пак за 300лв това е максималното качество.Проблемът е в съпата му XD Card памет,въпреки че аз си намерих за 46лв 256мб.

И няма качествено видео :ph34r: + сложно меню, дето ще ти се отще само след 2 часа :eek: Точно такъв фотоапарат има един приятел и да ти кажа, качествена снимка не видях да е направил с него :) По-вечето размазани. Това в рамките малко на шегата, защото не толкова важен е фотоапарата, а задапаратното устройство :) А и за 300 лева не може да се очаква кой знае какво.

Какъвто и Canon да вземеш, няма да съжаляваш. Виж, при Sony е по-различно. Такива кибершоти съм виждал, че после съм съжалявал собствениците им. Със сигурност има и по-качествени модели от серията, но дали ще попаднеш на такъв - Приятел и аз съм фен на Канон, но повече едва ли бих си взел такакъв!

Според мен качеството на фотоапаратите им в ниския клас в момента клони към 0.

java script:emoticon('Публикувано изображение', 'smid_6')

Публикувано изображение

Само ми е чудно как сранвяваш различни разделителни способности, не е редно. Какви са критериите?

А и не си казал модели.

В този раздел сме за да си помагаме, а не да се дракосваме и караме. Всички съобщения, написани по подобен начин, ще бъдат трити

iovi

NKON,OLYMPUS,CANON, това са марките които са майсторите в занаята.Относно Samsung,те са направо смешни. ;)

Невероятно жалки и скъпи апарати-това са мнения на висококфалифицирани фотографи,и аз съм се убедил лично.Първото,което гледа всеки един купувач е съотношението цена:качество.

@Night_Raven, мисля че Fixt00l искаше да каже, че мегапикселите не са толкова важни и че също не може да се говори за 8 мегапиксела при малка матрица. @Fixt00l, при 2 мегапиксела нивото на шума обикновено е незабелижимо, докато при 5-6-7 мегапиксела почва има при повечето апарати (особено Olympus mju и FE серии) голям шум.

@Night_Raven, мисля че Fixt00l искаше да каже, че мегапикселите не са толкова важни и че също не може да се говори за 8 мегапиксела при малка матрица.

@Fixt00l, при 2 мегапиксела нивото на шума обикновено е незабелижимо, докато при 5-6-7 мегапиксела почва има при повечето апарати (особено Olympus mju и FE серии) голям шум.

Съгласен съм с теб,но все пак навикналото око го забелязва,обикновено в краищата на снимката.

Тогава защо пишеш в темата,след като не ти е ясно толкова елементарно нещо?!Ниво на детайлите,фокус,ниво на шума,rings the bells?

Невероятно жалки и скъпи апарати-това са мнения на висококфалифицирани фотографи,и аз съм се убедил лично.Първото,което гледа всеки един купувач е съотношението цена:качество.

Пред всички те моля да си оправиш поста. Всеки има право да изкаже своето мнение по въпроса.

• 1 месец по-късно...

Здравейте тъкмо се бях спряла на модел цифров фотоапарат и незнам кой дявол ме накара да влезна в този форум и всичко отиде на кино. Моля ви посъветвайте ме за марка и модел. Мога да си позволя до около 1000 лв. Може ли да ми обясните също и за матриците. Защо казват, че за 7 мп апарат трябва размерът на матрицата да е 2/3 а всички които разгледах 7 мп са с размер на матрицата 1/2.5.

Редактирано от roller girl (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

HP Photosmart R967- 650лв. Вземай го и не се чуди. Купих го преди една седмица - 10MP , оптичен стабилизатор и 3"дисплей. Снимките направо са като професионални, въпреки, че още не съм му разучил всички системи и снимам на автоматичен режим и досега не успях да направя поне малко размазана снимка.Брат ми понеже е разбирач си купи Kodak EasyShare V603. HP -то направо го отнесе и сега умира от яд....фотографски марки...дран дран.

Mod.edit by kokomil - изтрито съдържание на латиница .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.