Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

За всички, които се интересуват от цифрови фотоапарати и камери, препоръчвам ето този линк. Четете и тогава коментирайте темата.А друг е въпроса, кой за какво го ползва. Ще научите много полезни неща.

http://photo-forum.net/ebook/start.htm

Поздрави на Всички!!!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това не е фотоапарат,нито SONY е фотографска марка.Те правят евтина,масова електроника

Имам такъв Публикувано изображение

Направих една снимка след дъждаПубликувано изображение

Преценете Sony става ли за снимки или не.

Еми на мен принципно не ми трябва професионален фотоапарат...и искам нещо добро в рамките на 350лв., защото вече мисля че има доста добри модели за тези пари...може някои да ме насочи кам модел и марка :)

Затова се спрях и на PENTAX OPTIO 60 но може и да има по-добри модели за тези пари...така че помагаите в избора Публикувано изображение

Това не е фотоапарат,нито SONY е фотографска марка.Те правят евтина,масова електроника

Имам такъв Публикувано изображение

Направих една снимка след дъждаПубликувано изображение

Преценете Sony става ли за снимки или не.

:clap: Браво за снимката, не съм виждал по добри снимки, правени с друг фотоапарат Публикувано изображение И аз съм със SONY DSC-W5. Мога само да кажа, че наистина прави хубави снимки и това не е само мое мнение, а мнение на хора, които се чудят как може да се направят такива снимки .

Еее... разбира се аз се занимавам от 20 години с фотография ;)

Ами за хубавото се плаща ;)

Аз бих препоръчал Panasonic LZ-1 или LZ- 2 . Има професионални настрйки, а снимките са с невероятно качество. Имам такъв цифров фотоапарат и затова ти го препоръчвам. Успех при избора. :nono:

Абе май трябва и задапаратното устройство да е наред :) Ако ще и със спътник на NASA да снимате, който си го няма, няма си го :)

Това не е фотоапарат,нито SONY е фотографска марка.Те правят евтина,масова електроника.

Интересно мнение :help: Да, така е, Sony не е фотографска марка, но Carl Zeiss е ! А за евтиното... NO COMENT!!

Имаше вече такава тема за избор на цифров фотоапарат, и тъй кат доста време се занимавах с фотография, там дадох няколо "съвета" за избор на фотоапарат Вижте тук. Общо взето ако става въпрос за снимки за спомен спорът е малко излишен. Вече всички производители си "понаучиха урока". А има и нещо друго, с недобри настройки и най-добрият апарат ще направи лоши снимки, а и апаратът не е фотограф все пак. Зависи и кой стои зад апарата.

:clap: Браво за снимката, не съм виждал по добри снимки, правени с друг фотоапарат Публикувано изображение И аз съм със SONY DSC-W5. Мога само да кажа, че наистина прави хубави снимки и това не е само мое мнение, а мнение на хора, които се чудят как може да се направят такива снимки .

Еее... разбира се аз се занимавам от 20 години с фотография ;)

Ами за хубавото се плаща :)

Ей,ама,как не ви е срам,гледате да набутате човека,само защото и вие имате SONY!!!Щом не сте виждали такива снимки и щом някои от вас са с по 20 години оипит-четете и се "пулете" на истински снимки: http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf10zoom/

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf10zoom/page6.asp

Ето ви и как размазва любимата ви марка SONY,и то-7 mp :wors:Публикувано изображение

Е няма как да се набута, защото за 300 лева няма как да си вземе SONY :clap: Иначе не си давам ЗЕНИТ-а, който е на 35 години :wors: Абе и аз искам оптичен стабилизатор, ама... :) И какво им е истинското на тия снимки неможах да разбера ;) А и за обикновения потребител са по важни други работи, като времето за направа на следващата снимка , възможността за снимане на клипове ( за повечето фотоапарати те са ограничени във времето и в fps, докато при SONY не са), големината на екрана..., ама това са дреболии. Важно е задапаратното устройство да е наред... Публикувано изображение

SONY DSC-W30 не е лош,но е 430 лв.не знам дали е много добър,но за любителски фотоапарат става.

Много спорове виждам тук. 1.Запитай се за какви снимки ще ти трябва апарата 2.Робуваш ли на марки 3.Рационални и евтини решение в ниския клас има много. Както казаха по-горе,много зависи от това кой стои зад фотоапарата, а и вече много от производителите започнаха да слагат качествена оптика,но и механиката не е за пренебрегване.

Това е доста некомпетентно изказване.

Бих казал, че продуктите на Сони са с пъти по-качествени от LG, JVC, Samsung.

Не само фотоапаратите и камерите им са класа, ами и други видове техника. Почти всичко ми е Сони и не случайно е така.

В момента съм с Sony DSC P200. Снимките, които прави са невероятни и си заслужава цената това фотоапаратче.

Ето ви една снимка на чаша Кола с ледчета на Ауто моде:

Публикувано изображение

7M resolution

Ето Ви и един пейзаж (не много успешно заснет), Ауто моде:

Публикувано изображение

5M resolution

Тук Landscape моде (SCN):

Публикувано изображение

3M resolution

:wors:

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

Слушай,phantasm,ти да не би да си професионалист,че така да пишеш?Или тук е мястото да избиваш комплекси?"Аз имам SONY",другото не ми го хвали,значи?Снимките ти са адски непрофесионални,аз дадох Links,за да се убедят хората.Ето ти още веднъж такъв,за да разбереш и ти,все пак,това е форум!Има го и прехваленото ти SONY,влез,и после си излей мъката другаде,а не тук.Колкото до изброените марки,те фотографски ли са?Имам още един въпрос.Стоиш си в заведение и трябва да снимаш някого,който е осветен от светлина в иначе мрачното помещение.На какво ISO и на какъв режим на светкавицата трябва ръчно да настроиш апарата?

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf10zoom/page9.asp

По принцип го държа на ауто, зависи какъв е контраста между фона и предмета.

Фотоапарата ми поддържа исо 100, исо 200, исо 400 и флаш левели +, -.

За разлика от моите "непрофесионални" умения по фотография, тези хора ги притежават и снимките им са правени със Sony DSC-P200.

http://www.pbase.com/atrepant/root

Можеш да разгледаш всички снимки (снимани на АУТО)

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Това са промоциите на Метро в момента (брошура за периода 13-26.07.2006): PENTAX OPTIO 50L - 199лв PENTAX istDL - 999лв. PRAKTICA DIGI 30 - 89лв. PRACTICA DCZ (+512MB SD card) - 239лв. BENQ DC C510 - 174лв. OLYMPUS FE-140 - 299лв.

• 3 седмици по-късно...

Поставен съм пред дилема. 5 апарата и само един ще има късмета да попадне в ръцете ми. Не разбирам много затова ви моля да ми помогнете в избора. Ето ги и вариантите:

KODAK C-643

PANASONIC DMC-LS3

CANON P.S. A-430

OLYMPUS FE–130

SAMSUND DIGIMAX S600

Поставен съм пред дилема. 5 апарата и само един ще има късмета да попадне в ръцете ми. Не разбирам много затова ви моля да ми помогнете в избора. Ето ги и вариантите:

KODAK C-643

PANASONIC DMC-LS3

CANON P.S. A-430

OLYMPUS FE–130

SAMSUND DIGIMAX S600

Бих ти препоръчал KODAK C-643. Причините, сам ги виждаш от инфото.

Все пак, парите са твои!

С уважение:

Стефан - LZ4JW

Мегапикселите не играят никаква роля при избора на фотоапарат. Виждал съм апарати с над 6 мегапиксела, които правят отвратителни снимки. Kodak - не мога да го коментирам, понеже нямам никакъв опит с тази марка. Остават Canon-а и Olympus-a - 2 от водещите марки в производството на цифрови фотоапарати. Canona има 4х оптично увеличение, докато Olympusa 3. Canon-а ,знам, че записва 640x480 видео със звук, докато тази опция при olympusите я има при апаратите им от по-висок ценови клас. Canon-a има слот за значително по-евтините SD/MMC от XD картите, които използва Olympus-а. Така че ти препоръчвам Canon.

KODAK C-643

PANASONIC DMC-LS3

CANON P.S. A-430

OLYMPUS FE–130

SAMSUND DIGIMAX S600

За да стане дилемата ти пълна ти препоръчвам шести модел Canon A530 :)Ето сравнителна характеристика между него и Самсунга, който си посочил. Смятам, че Canon-а е по-добрата покупка. Самата аз смятам да си взема точно него. :) Само да се освободя в близките дни и ще се отбия до Техномаркета. Тук ще намериш подробно ревю за този апарат, както и снимки, правени с него.

Редактирано от Avril (преглед на промените)

Благодаря ви! В крайна сметка се спрях на друг апарат - Sony DSC-S600. Слушам асмо хубави думи за Сонитата, а засега и аз съм доволен. Снимките който съм направил досега са с изключително добро качество. Тази сутрин заминавам на почивка и ще пощракам малко с него. Като се върна ще ви постна да видите що за снимки прави :)

Бих се спрял на Канона или Олимпуса,не гледай мегапикселите толкова.

Здравейте!Нуждая се от помощ при избора на цифров фотоапарат, та според вас кой е по-добър и практичен от тези двата: Samsung digimax i5 и Samsung digimax i50 mp3 И от голямо значение ли е дали апаратът ще е с 5мега пиксела ефект. матрица или 5.1? Благодаря предварително! :wors:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.